Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 132

Θέμα: Τί εγινε με τα κρανη (sharp);;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    pantos pisteyo an to uvex helix rs eprne meros tha itan top.
    To carbon kelifos,se sindiasmo me to apisteyta mikro varos (990kg to mikro kelifos!) sigoura logo poli mikroteris adraneias ta epivradinei poli pio apotelesmatika stin proskrousi.Kai den milame gia liga gramaria diafora,alla konta sta 600-700gr se sxesi me ena arai.
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
    Kai den milame gia liga gramaria diafora,alla konta sta 600-700gr se sxesi me ena arai.
    Κόψε κάτι θα μας πάρουν με τις πέτρες ........................
    1270 γρ το Arai RX 7 μου ................ (Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) μέγεθος Large ........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    den i3era oti to rx-7 einai toso elafri (epsa3a online kai pouthena den vrika anafora gia to varos,oute sto site tis arai)Pantos genika ta perissotera pezoun 1.5kg+
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
    den i3era oti to rx-7 einai toso elafri (epsa3a online kai pouthena den vrika anafora gia to varos,oute sto site tis arai)Pantos genika ta perissotera pezoun 1.5kg+
    Τα αμερικανικών - ιαπωνικών προδιαγραφών τόσο όσο λες είναι περίπου ................

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    εξηγησε μου εσυ γιατι τα nitro (ή οποια αλλη μαρκα ''φθηνων'' κρανων) ΔΕΝ ειναι το ιδιο ασφαλη με τα arai απο την στιγμή που καλυπτουν την ΙΔΙΑ προδιαγραφη? (ας δεχθουμε οτι ειναι πιστοποιημενα αφμοτερα κατα ece 22-05)
    γιατι η προδιαγραφη αυτη δεν ειναι αρκετη ή γιατι μετραει πραγματα τα οποια δεν ειναι κ πολυ σημαντικα.
    θελω να πω πως επειδη καποια κρανη ειναι δοκιμασμενα με ενα πακετο δοκιμων και μετρησεων δεν σημαινει πως απαξ και περασαν μας ΑΡΚΟΥΝ.
    η προδιαγραφη αυτη θελει να εξασφαλισει οτι θα πωλουνται κρανη με ενα μινιμουμ επειδοσεων και οχι να συγκρινει και να μετραει τα κρανη για να αναδειξει τα καλυτερα και τα χειροτερα.

FZS600 Fazer Το avatar του/της schumacher_
    Ενδιαφέρουσες οι απόψεις και οι συζητήσεις, αλλά ρε παιδιά, όπως και να το κάνουμε, πώς γίνεται να υπάρχει αυτό και αυτό ? (συγκριτικά μιλάω)

Όσο και να θέλω να πιστέψω ότι όντως είναι όλα οκ, οι μετρήσεις που γίνονται είναι σωστές κλπ κλπ... δε μπορώ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
    Ενδιαφέρουσες οι απόψεις και οι συζητήσεις, αλλά ρε παιδιά, όπως και να το κάνουμε, πώς γίνεται να υπάρχει αυτό και αυτό ? (συγκριτικά μιλάω)

Όσο και να θέλω να πιστέψω ότι όντως είναι όλα οκ, οι μετρήσεις που γίνονται είναι σωστές κλπ κλπ... δε μπορώ!
    Όλα γίνονται και όλα μετριούνται...μην την πατήσουμε και να θέλουμε ν'αποδείξουμε ότι οι αγορές μας είναι κορυφαίες(γενικά μιλάω προς Θεού).Δηλ.αν άυριο μεθαύριο βγει καλύτερο,κράνος απ'το δικό μας εμείς τί θα λέμε...όχι.Η εξέλιξη προχωράει και πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες στο χώρο της ασφάλειας του αναβάτη...αποτελέσματα σαν το προηγούμενο είναι ευχάριστες εκπλήξεις για όλους μας,έχουμε πλέον επιλογή...άσε που θ'αναγκαστούν κάποιες εταιρείες/αντιπρόσωποι που είχαν πάρει ψηλά τον αμανέ να ρίξουν τις τιμές.Έλεος πια να χρεώνουν +200? κράνος επειδή είναι replica στα χρώματα του bayliss,του gayliss και γω δεν ξέρω ποιανού άλλου...

FZS600 Fazer Το avatar του/της schumacher_
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Όλα γίνονται και όλα μετριούνται...μην την πατήσουμε και να θέλουμε ν'αποδείξουμε ότι οι αγορές μας είναι κορυφαίες(γενικά μιλάω προς Θεού).Δηλ.αν άυριο μεθαύριο βγει καλύτερο,κράνος απ'το δικό μας εμείς τί θα λέμε...όχι.Η εξέλιξη προχωράει και πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες στο χώρο της ασφάλειας του αναβάτη...αποτελέσματα σαν το προηγούμενο είναι ευχάριστες εκπλήξεις για όλους μας,έχουμε πλέον επιλογή...άσε που θ'αναγκαστούν κάποιες εταιρείες/αντιπρόσωποι που είχαν πάρει ψηλά τον αμανέ να ρίξουν τις τιμές.Έλεος πια να χρεώνουν +200? κράνος επειδή είναι replica στα χρώματα του bayliss,του gayliss και γω δεν ξέρω ποιανού άλλου...
    Δεκτό, αλλά νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει υπερβολή... δε μιλάμε για κάποιο (κοινά αποδεκτό έστω) κορυφαίο κράνος απέναντι με κάποιο αντίστοιχό του, αλλά με κάποιο το οποίο έχει σαφώς κατώτερα υλικά. Και έχοντας διαβάσει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί στη συζήτηση, το δέχομαι ότι εφόσον και τα 2 έχουν περάσει το τεστ, είναι τουλάχιστον πάνω από κάποιο Χ επίπεδο ποιότητας. Αλλά να ξεπερνά το Airoh με το θερμοπλαστικό υλικό και το ψιλο-άθλιο εσωτερικό (επειδή έχουν περάσει 2 airoh από τα χέρια μου), το επίπεδο ασφάλειας του Arai, μου φαίνεται κάπως περίεργο...

Θα το καταλάβαινα πλήρως, αν στην κριτική συμπεριλαμβανόταν και ένα πεδίο τιμής / αποτελεσμάτων τεστ... δηλαδή αν το Arai με τα 800? φέρνει 70% στα τεστ και το Airoh των 150? φέρνει 55% στα τεστ, όντως να μετράει πολύ θετικά αυτό για το Airoh, σαν τιμή/απόδοση...

awesome μέλος Το avatar του/της hercul
    Εμένα με έκανε εντύπωση τα 5 αστέρια στο Lazer LZ6 που είναι κράνος των 100 ευρό πάνω κάτω, με τα ακριβότερα μοντέλα της ίδιας εταιρίας να έχουν 2 και 4 αστέρια....
    And the road becomes my bride
    I have stripped of all but pride
    So in her I do confide
    And she keeps me satisfied
    Gives me all I need

Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
    Δεκτό, αλλά νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει υπερβολή... δε μιλάμε για κάποιο (κοινά αποδεκτό έστω) κορυφαίο κράνος απέναντι με κάποιο αντίστοιχό του, αλλά με κάποιο το οποίο έχει σαφώς κατώτερα υλικά. Και έχοντας διαβάσει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί στη συζήτηση, το δέχομαι ότι εφόσον και τα 2 έχουν περάσει το τεστ, είναι τουλάχιστον πάνω από κάποιο Χ επίπεδο ποιότητας. Αλλά να ξεπερνά το Airoh με το θερμοπλαστικό υλικό και το ψιλο-άθλιο εσωτερικό (επειδή έχουν περάσει 2 airoh από τα χέρια μου), το επίπεδο ασφάλειας του Arai, μου φαίνεται κάπως περίεργο...

Θα το καταλάβαινα πλήρως, αν στην κριτική συμπεριλαμβανόταν και ένα πεδίο τιμής / αποτελεσμάτων τεστ... δηλαδή αν το Arai με τα 800? φέρνει 70% στα τεστ και το Airoh των 150? φέρνει 55% στα τεστ, όντως να μετράει πολύ θετικά αυτό για το Airoh, σαν τιμή/απόδοση...
    Έχω κράνος 480?(uvex carbon) .Άπαιχτο,ειδικά σε θέμα βάρους και ζελατίνας...και αν το ψάξεις στο site της ADAC έχει την καλύτερη απορρόφηση ενέργειας σε στούκα(link στη σελίδα 5).Αν όμως αύριο μεθαύριο κάποιο caberg καταφέρει με έξυπνο σχεδιασμό ν'απορροφήσει περισσότερη ενέργεια θα το δεχτώ...Όπως η Ελλαδάρα πήρε το euro με υποδέεστερο υλικό έτσι μπορεί να γίνει η ευχάριστη έκπληξη.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός έχω σπουδάσει και έχω δει στο εργαστήριο προίόντα φτηνά να ξεπερνούν σε απόδοση ακριβότερα...ίσως και γι'αυτό δε με εκπλήσσει τίποτα σε ότι αφορά στην κατασκευή προΐόντων.
    Οπότε ...στα π@πάρια μας φιλαράκο το πώς θα φαγώνονται οι εταιρείες
    Καλά να'μαστε,βόλτες να κάνουμε,κράνη ν'αγοράζουμε κι ας είναι αχρείαστα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    ακομα και στο site της mcn οι αγγλοι ειναι συγχισμενοι.Εξακολουθω να πιστευω οτι εαν δεν δω παραμετρους που λειφθηκαν υποψη ,λεπτομερειες και αναλυσεις ,δεν πιστευω τιποτα.

Επισης το κρανος που πεφτει κατακορυφα απο υψος με καποιο βαρος μεσα ειναι τελειως ακυρο γιατι και αποτελει την πιο σπανια περιπτωση πτωσης ( ειναι δηλαδη σαν να παιρνεις φορα και να χτυπας το κεφαλι σου σε τοιχο η στυλο)αλλα και απουσιαζει το σωματικο βαρος του αναβατη που θα επιβαρυνει κατα πολυ το χτυπημα.
    Το σωστο κατ εμε θα ηταν ολοκληρο ανδρεικελο να πεφτει με το κεφαλι κατακορυφα και οχι ενα κρανος με λιγο βαρος μεσα του.

Καθως και δοκιμες με χτυπηματα στο πλαι και πισω που αποτελουν και την πλειοψηφια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    ακομα και στο site της mcn οι αγγλοι ειναι συγχισμενοι.Εξακολουθω να πιστευω οτι εαν δεν δω παραμετρους που λειφθηκαν υποψη ,λεπτομερειες και αναλυσεις ,δεν πιστευω τιποτα.

Επισης το κρανος που πεφτει κατακορυφα απο υψος με καποιο βαρος μεσα ειναι τελειως ακυρο γιατι και αποτελει την πιο σπανια περιπτωση πτωσης ( ειναι δηλαδη σαν να παιρνεις φορα και να χτυπας το κεφαλι σου σε τοιχο η στυλο)αλλα και απουσιαζει το σωματικο βαρος του αναβατη που θα επιβαρυνει κατα πολυ το χτυπημα.
    Σωστός,πρέπει να έχουμε πλήρη ανάλυση της δοκιμασίας

Το σωστο κατ εμε θα ηταν ολοκληρο ανδρεικελο να πεφτει με το κεφαλι κατακορυφα και οχι ενα κρανος με λιγο βαρος μεσα του.
    Δε νομίζω,γιατί τότε θα'πρεπε να'χαμε ανδρείκελα πάρα πολλών διαφορετικών σωματότυπων,το βάρος,οι αναλογίες,το ύψος του αναβάτη κατά την πτώση δημιουργούν ροπές που θα κάνουν το κράνος να μη χτυπήσει στο σημείο που υπολογίζουμε,άρα το τεστ δε θα'ναι δίκαιο...

Καθως και δοκιμες με χτυπηματα στο πλαι και πισω που αποτελουν και την πλειοψηφια.
    Να συμπληρώσω ότι εκτός απ'τα σημεία που αναφέρεις η πιο επικίνδυνη και συχνή περιοχή για τραυματισμούς είναι η μούρη μας ,όχι μόνο επειδή πολλές φορές πέφτουμε προς τα μπροστά,όχι μόνο γιατί μας κάνει τα μούτρα κρέας,αλλά ακόμα χειρότερο αναγκάζει τον αυχένα σε απότομη έκτση προς τα πίσω(ξουτ μακριά απ'όλους...).Να γιατι δεν θεωρώ(όπως και πολλοί άλλοι) τα jet και σπαστά κράνη αξιόλογα...ακόμα και στη μούρη να μη βρεις το κράνος που τραβιέται σφίγγει επικίνδυνα το λαιμό...

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    σωστά!

ολοι οι οργανισμοί και ολες οι προδιαγραφες (ece22-05,SNELL,DOT, BSI ) κάνουν τις δοκιμές με αυτο τον τρόπο, δηλ κράνος + ομοιομα κεφαλιου (βαρους συνηθως 5 κιλών το οποιο περιέχει και το σύστημα καταγραφής δεδομενων [g force meter]) το οποιο πεφτει με ελεγχόμενη κατακόρυφη πτωση σε διαφορετικές επιφάνειες (επιπεδη, ημισφαιρικη (SNELL,BSI) και γωνια/αιχμηρη. επίσης ολες ανεξαιρετως κανουν πολλαπλες δοκιμες σε διαφορα σημεια του κράνους και οχι μονο σε ενα!
    επίσης , οσων αφορα αυτο που λες με τον τοιχο / στυλο, φαντασου οτι εμβολιζεις στο πλαϊ ενα αυτοκινητο που σου παραβιασε την προτεραιοτητα και σκας με το κεφαλι στο οριζοντιο δοκαρι της οροφής ή στο καθετο νευρο πριν τελικα εκτοξευτεις απο πανω του και θα καταλαβεις γιατι ειναι σημαντικές οι ''καθετες'' πτωσεις....
    περαν του οτι εξασφαλίζουν επαναληψημες και ελεγχόμενες συνθήκες δοκιμής που ειναι και το κυριως κριτίριο σε εργαστηριακες δοκιμες....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    ......

πως μας ξεφυγε τοσες μερες????? ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

αν και ΔΕΝ αναφερει και παααρα πολλες λεπτομεριες, βοηθάει κάπως στο καταλαβουμε καποια πράγματα νομίζω....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    πως μας ξεφυγε τοσες μερες????? ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

αν και ΔΕΝ αναφερει και παααρα πολλες λεπτομεριες, βοηθάει κάπως στο καταλαβουμε καποια πράγματα νομίζω....

πολυ γενικο εγω θελω απο το συγκεκριμενο τεστ

Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι εγινε με τα μπλουζακια ?
    από PortisHead στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 25/05/2009, 15:08
  2. Τελικά τι παίζει με τα μεγέθη στα κράνη?
    από schumacher_ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2006, 11:01
  3. Τι ΤρεΧει Με Τα Ηονδα??
    από DUKASII στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2005, 09:50
  4. Τι Εγινε Με Την Πιτα?????
    από periklisk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2004, 13:15

Κανόνες δημοσιεύσεων