Πες μου ότι δεν το'γραψες επίτηδες.....Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Στην δευτερη φωτό του κυριου με το 34 θα ήθελα να το δώ να το κάνει το ίδιο κάποιος από εμάς με GPZ του 84.....![]()
![]()
![]()
Πες μου ότι δεν το'γραψες επίτηδες.....Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Στην δευτερη φωτό του κυριου με το 34 θα ήθελα να το δώ να το κάνει το ίδιο κάποιος από εμάς με GPZ του 84.....![]()
![]()
![]()
You BETA believe...
Αν αντιστρέψεις το ερώτημα σου, θα καταλάβεις και γιατί έβαλα αυτές τις φωτό.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Υ.Γ. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι..... Όσο περνάνε τα χρόνια όλο και κάτι μαθαίνουμε... αυτό λέγεται πρόοδος... δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν, γιατί ενώ οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί και η γνώση κυκλοφορεί πολύ γρηγορότερα κι πολύ πιο εύκολα να μην τις χρησιμοποιούμε αλλά να εξακολουθούμε να θέλουμε να λέμε ότι ναι μεν στρίβουμε με γυροσκοπικό και με τον κορμό του σώματος κλπ κλπ, αλλά και το να καθόμαστε τσολιάδες αφου δεν πέφτουμε είναι μια χαρά τρόπος να στρίψουμε..... κι ας είναι η μηχανή έτοιμη να πέσει όπως ο κύριος με το 34....
Επειδή μας επιτρέπουν οι σημερινές μηχανές και τα λάστιχά τους να πέρνουμε τέτοιες κλίσεις και να καθόμαστε σαν τους γκέκες επάνω δεν σημαίνει ότι ειναι ο καλύτερος τρόπος για να στρίψουμε...
Αυτό που έχει αλλάξει είναι κάποιες τεχνικές που θεωρούμε δεδομένες και έχουν εφαρμογή στο 90% των οδηγών κάνοντας τους (συγκριτικά με τι ήταν) γρηγορότερους και ασφαλέστερους.
Κανείς δεν μπορεί να πει όμως ποιός τρόπος είναι "καλύτερος". Τι θα πει καλύτερος? Για ποιόν?
Ας πάει κάποιος στον κύριο με το #34 με τις 25 νίκες στα 500 και 1 παγκόσμιο στην πλάτη, να του πει ότι είναι λάθος ο τρόπος.
Ακραίο το παράδειγμα που έβαλα με τον Schwantz. αλλά ακραία μου φαίνεται και η αντίληψη ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να στρίβουμε σωστά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Πες μου ότι δεν το'γραψες επίτηδες.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
.....
Ακραίο το παράδειγμα που έβαλα με τον Schwantz. αλλά ακραία μου φαίνεται και η αντίληψη ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να στρίβουμε σωστά.
Δεν υπάρχει ένας τρόπος.... αλλά για εμάς την πλειοψηφία των οδηγών δλδ που κυκλοφορουμε σε δημόσιους δρόμους στην Ελλάδα (άλλοι θα φοράγανε παγοπέδιλα) θα ήταν καλό να μάθουμε τον ασφαλέστερο τρόπο.....
Αυτό μάλλον προσπαθούν να πουν οι από πάνω κύριοι.....![]()
You BETA believe...
Να σου πω περνας συχνα απο την οδο Σταδιου;Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Οταν ειμαι πανω στο σκουτερ με τα ποδια τελειως τεντωμενα [εχω δικη μου θεση οδηγησης καμια σχεση με το καθισμα πολυθρονα, αλλα δεν ειναι υπο συζητηση επι του παροντος]![]()
![]()
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Ε; Οχι. Μια δυο φορες εχω περασει φετος και νομιζω οτι ημουνα με το fazer. Γιατι;Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Να σου πω περνας συχνα απο την οδο Σταδιου;![]()
![]()
![]()
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο
Tο πατσαβούρι στον πίσω τροχό χαλάει την φωτόΑρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
![]()
Εγώ καθόλου... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:![]()
Λάδωνες αλυσίδα?
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
...και όχι μόνο...Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Tο πατσαβούρι στον πίσω τροχό χαλάει την φωτό![]()
Λάδωνες αλυσίδα?:rotflmao:
![]()
You BETA believe...
Ου γαρ οίδασει τι ποιούσι...
Φευ.....![]()
Δεν εχω καμια ορεξη να το συνεχισω, αλλα επειδη περασες ενα μηνυμα οτι δεν ξερω να οδηγω σου ξαναφρεσκαρω τι εγραψα μετα απο τις παραθεσεις που μου συνεστησες. Και που 'σαι οπως προαναφερω τι εννοω λεγοντας χερια και ωμους που υποστηριζεται και απο το κειμενο που με προετρεψες να διαβασω μπορει η μηχανη να μην οδηγειται με αυτα αλλα ουτε και χωρις αυτα και τους χειρισμους τους οδηγειται.Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ,
1. Αυτό λοιπών θα κάνουμε και στην στροφή. Γέρνουμε την μοτο μας τόσο ώστε να αρχίσει να κατευθύνετε προς το σημείο που θέλουμε στο κέντρο της στροφής και μόλις πάρει την σωστή κλήση αρχίζουμε και επιταχύνουμε αυξάνοντας σταδιακά το γκάζι τόσο ώστε μέσα στην στροφή νε επιτύχουμε να φέρουμε σταδιακά στο κέντρο της στροφής που είναι και η μεγαλύτερη κλήση το βάρος στο επιθυμητό 40% εμπρός και 60% πίσω τώρα πια.
Το εχω κανει καποιες φορες αλλα είναι δυσκολο να μετατοπισω το βαρος μονο με το πλαγιασμα. Αλλα όταν μιλαω για τοποθετηση παντα συγκλινω προς το κεντρο της στροφης.
2. αυτο που πρεπει να πετηχεις ειναι φτανοντας στην στροφη να σου λεει η στροφη με την πρωτη ματια ειμαι ετσι πατας εδω και στρηβης με τοσα.
Αυτό το κανω παντα, προδιαγραφω τη στροφη από πριν.
3. όταν είσαι πλαγιασμένος στην στροφή η πρόσφυση των ελαστικών είναι μειωμένη δεν μπορούμε να φρενάρουμε λοιπών με την μότο πλαγιασμένη. αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκώσουμε την μότο και να φρενάρουμε.
Αυτό το κανω παντοτε. Μια η δυο φορες εχω φρεναρει με τη μηχανη πλαγιασμενη.
4. για να μπούμε στην δεξιά στροφή είχαμε κάνει σπρώξιμο στο δεξιό γκριπ στιγμιαίο τόσο ώστε η μότο να πάρει την επιθυμητή κλήση.
Αυτό εννοω όταν αναφερομαι στα χερια και τους ωμους.
5. με το που αντιληφτούμε τον κίνδυνο σε δεξιά στροφή πατάμε με το αριστερό μας χέρι το αριστερό γκριπ του τιμονιού και το κρατάμε πατημένο (ενώ στο γυροσκοπικό το πατούσαμε στιγμιαία) ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε το γκάζι μέχρι που να εστανθουμε την μότο μας να έχει σηκωθεί αρκετά και πατάμε μαλακά χωρείς να μπλοκάρουμε τα φρένα μας. ΠΡΟΣΟΧΗ κατά την ενέργεια μας αυτήν ΔΕΝ επιτρέπουμε το σώμα μας να ανέβη με την μότο αλλά αντιθέτως γέρνουμε το σώμα στο εσωτερικό της στροφής για να <<παίξει>> τον ρόλο του αντίβαρου ώστε να μην επιτρέψει την μότο μας να εκτραπεί από της άλλη μεριά σαν να είμαστε σε εσακι.
Αυτό είναι πολύ χρησιμο και το ακοουθω παντα αλλα λεκτικα μολις το συνειδητοποιησα διαβαζοντας την προταση.
6. Bladerunner,
Όταν στρίβουμε είμαστε απασχολημένοι με αρκετά πράγματα, κι έτσι είναι λίγο δύσκολο να είμαστε απαλοί με τις κινήσεις μας και το γκάζι. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε χαλαρό το σώμα μας από τη μέση και πάνω.
Φοβαμαι ότι αρκετες φορες δεν εχω χαλαρο το σωμα μου.
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο
ρπμ![]()
αυτό που με χαλάει είναι το στυλάκι και ο τρόπος αντιμετώπισης των ανθρώπων που έχουν υιοθετήσει στην ζωή τους το CSS και κυρίως που την έχουν δει προφέσορες και με τον άσχημο τρόπο.... εντάξει ρε παιδια δεν υπάρχει μόνο μέρα, υπάρχει και η νύχτα :ZZZ:
μία ερώτηση μόνο θέλω να κάνω επειδή όλοι του CSS έχετε το ύφος της παγκόσμιας Μοτό Δομής:
ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΣΥΜΦΟΥΡΟΜΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΤΗ ? εεεεεε??????
άντε καλημέρες και ισιώστε το στυλάκι γιατί εκτείθεστε![]()
φιλιά
CSS καθηγητής και σωστή θέση σώματος και κλίσης μοτό ?????
![]()
nktR, απλά τα πράγματα....
Η πρώτη φωτό είναι από φωτογράφηση για τους 2 ΤΡΟΧΟΥΣ, ενώ η δεύτερη για το ΜΟΤΟ (ή το 0-300)....
![]()
![]()
You BETA believe...
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
nktR, απλά τα πράγματα....
Η πρώτη φωτό είναι από φωτογράφηση για τους 2 ΤΡΟΧΟΥΣ, ενώ η δεύτερη για το ΜΟΤΟ (ή το 0-300)....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
και ο MOTOGP world έμεινε στην απέξω?![]()