Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 92

Θέμα: ΠΙΣΤΟΝΙ ΣΦΥΡΙΛΑΤΟ + ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΣ-ΓΝΩΜΕΣ

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Κοιτα επειδη κι εγω δεν εχω υπομονη να ψησω τα λουκανικα κανε οτι σε φωτισει ο Θεος(λεμε τωρα).ΑΝ ο μαστορας που εφτιαξε το ΧΤ εχει κανει λαθος θα το διορθωσει.Αν βιαζεσαι πηγαινε και σε αλλο μαστορα που δεν θα ξερει τι εχει κανει ο πρωτος,για να κανει κι εκεινος τα δικα του.
    Στο τελος σε βλεπω με το ΧΤ καμικαζι αυτοκτονιας να κανεις επιθεση στο δεντρο του Κακλαμανη.
    Καλες γιορτες
    Σε ευχαριστω φιλε μου να εισαι καλα...

Παλαιό μέλος
    λοιπον το πηγα σε καποιο μαστορα και μου εβγαλε το κολαρο...υποπιεσης για δοκιμη και το μηχανακι τωρα δεν κανει κοψιματα....θα παω απο δευτερα να μου βγαλει και το αλλο κολλαρο και να μου βαλει μεγαλυτερα ζιγκλερ...και ρυθμισμα,...

Ωραιος

*************** www.motodevils.gr ***************

Αρχικά δημιουργήθηκε από apsogos
    λοιπον το πηγα σε καποιο μαστορα και μου εβγαλε το κολαρο...υποπιεσης για δοκιμη και το μηχανακι τωρα δεν κανει κοψιματα....θα παω απο δευτερα να μου βγαλει και το αλλο κολλαρο και να μου βαλει μεγαλυτερα ζιγκλερ...και ρυθμισμα,...
    ΒΑΛΕ κάποια χοάνη στην σωλήνα και θα εχει κάλο αποτέλεσμα ..για αυτό και οι υποπεση,κανε και τα καρμπς και είσαι οκ.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από izzy
    ΒΑΛΕ κάποια χοάνη στην σωλήνα και θα εχει κάλο αποτέλεσμα ..για αυτό και οι υποπεση,κανε και τα καρμπς και είσαι οκ.
    αυτο θα κανω με το καλο αυριο...εβγαλα και τα 2 κολλαρα απο τα καρμπ. και περιμενω να μου βαλει χοανες....και ρυθμισμα με νεα ζιγκλερ....αντε να τελειωνω γιατι κουραστικα...

Γκαντεμοσαυρ Το avatar του/της MavrosPan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Μαλλον στεγνωνει απο βενζινη.Τα ανοιγματα στο μοτερ τα κανουμε σταδιακα στο στρωσιμο για να "ξυπνησε" σιγα σιγα το μοτερακι.Ειναι λαθος να ανοιγεις τερμα το μοτερ επειδη εκανες 1500 χλμ.Στο προηγουμενο στρωσιμο που εκανα,πηγαινα μεχρι 3.000-3.500 στροφες ως τα 1.000 χλμ.Ως τα 2.000χλμ ανεβαζα ως τις 4.000-4.500 στροφες και μετα τα 2.500 χλμ αρχισα να το ανοιγω.
    Ολα αυτα βεβαια ειναι σχετικα γιατι καθε μοτερ εχει διαφορετικο φτιαξιμο και καθε "χερι" ειναι διαφορετικο.

επιτελους και καποιος που το "νιωθει".. παραλιγο να ξεχασω κ αυτα που ηξερα
    κ γω τις ιδιας αποψης ειμαι .. 1000 στροφες ανεβασμα καθε 1000 χιλιομετρα στο περιπου.

βεβαια ειναι λιγο να σου σπαει τα @@ πειραιας - κορινθος - πειραιας για να γραψεις χιλιομετρα "καλα" στο μοτερ με 70-80χαλ και να σε περνανε και τα innova αλλα η καλη δουλεια θελει και λιγο υπομονη..
    Το δικαιωμα σας να ομιλειτε, δεν περιλαμβανει και υποχρεωση μας να σας παρουμε στα σοβαρα.

Παλαιό μέλος
    στο στρωσιμο εγω απο οτι εχω καταλαβει παιζουν πολλα πραγματα ρολο παιδες....οπως θερμοκρασια περιβαλλοντος....και να το πηγαινες συνεχεια 3.000-3.500 δεν ειναι και οτι καλυτερο...παντος ...προσφατα διαβασα απο το book της yamaha απο 0-300xlm Κατω απο 4.000 στροφες... απο 300-500 κατω απο 5.000 στροφες και απο 500-1000 κατω απο 6.000. μετα τα 1000χιλιομετρα.. μπορεις να ανοιξεις...τερμα το γκαζι.... ειναι απο manual της yamaha... και αν θελετε επισυναπτω και την σελιδα...

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MavrosPan
    επιτελους και καποιος που το "νιωθει".. παραλιγο να ξεχασω κ αυτα που ηξερα
    κ γω τις ιδιας αποψης ειμαι .. 1000 στροφες ανεβασμα καθε 1000 χιλιομετρα στο περιπου.

βεβαια ειναι λιγο να σου σπαει τα @@ πειραιας - κορινθος - πειραιας για να γραψεις χιλιομετρα "καλα" στο μοτερ με 70-80χαλ και να σε περνανε και τα innova αλλα η καλη δουλεια θελει και λιγο υπομονη..
    Γιατι σκοτωνεσαι?Νικαια,ποταμι,αττικη οδο,βαρη,παραλια,Νικαια.Χαλαρα με φαναρακια στην παραλια,με σταση καθε τεταρτακι με εικοσαλεπτο για τσιγαρο και να ψιλοκρυωνει το μοτερ κι ολα καλα.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    στο στρωσιμο εγω απο οτι εχω καταλαβει παιζουν πολλα πραγματα ρολο παιδες....οπως θερμοκρασια περιβαλλοντος....και να το πηγαινες συνεχεια 3.000-3.500 δεν ειναι και οτι καλυτερο...παντος ...προσφατα διαβασα απο το book της yamaha απο 0-300xlm Κατω απο 4.000 στροφες... απο 300-500 κατω απο 5.000 στροφες και απο 500-1000 κατω απο 6.000. μετα τα 1000χιλιομετρα.. μπορεις να ανοιξεις...τερμα το γκαζι.... ειναι απο manual της yamaha... και αν θελετε επισυναπτω και την σελιδα...

Η yamaha καλά τα λέει αλλά δεν βάζει σφυρίλατο πιστόνι ούτε βγάζει κολάρα.
    Μην φαντάζεσαι πράγματα που δεν υπάρχουν η που τουλάχιστον δεν αποδεικνύονται.
    Φτιάξε καλά το μηχανάκι απο μίγματα κάνε και μια προσευχή να έχει κάνει καλή δουλειά ο μάστορας και πάντα όρθιος.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Η yamaha καλά τα λέει αλλά δεν βάζει σφυρίλατο πιστόνι ούτε βγάζει κολάρα.
    Μην φαντάζεσαι πράγματα που δεν υπάρχουν η που τουλάχιστον δεν αποδεικνύονται.
    Φτιάξε καλά το μηχανάκι απο μίγματα κάνε και μια προσευχή να έχει κάνει καλή δουλειά ο μάστορας και πάντα όρθιος.
    Δευτέρα παλαμβάνω απο δυναμόμετρο και θα σας πω....τι έχω κάνει με το Ν και με το Σ οπως λενε....
    ευχαριστω!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Ο καθενας λεει τα δικα του σχετικα με το στρωσιμο, αλλα ελαχιστοι τα δικαιολογουν.
    Κοιτα κι αυτα:

http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm
    http://www.ntnoa.org/enginebreakin.htm

και cut & paste απο την ουσια, για οποιον βαριεται (απο το δευτερο λινκ)

"If the wrong type of oil is used initially, or the break-in is too easy, rings and cylinders could (read will) glaze and never seal properly. A fresh cylinder wall needs some medium to high engine loading to get the piston rings to seat properly for good compression but make sure you don't lug or overheat the engine. Use high quality, low viscosity oil (Valvoline 30 weight), no synthetics, too slippery. If synthetics are used during initial break in the rings are sure to glaze over.
    An engine's initial run should be used to bring oil and coolant (air, oil, and/or water) up to operating temperature only, with little or no load, then shut down and allowed to cool to ambient temperature. This is important. After each run the engine needs to completely cool down to ambient temperature. In Texas, especially in the summer, that's still pretty hot. After a cool down period, start it up again and take the motorcycle for it's fist ride (you hope).
    This time give the engine light loads at relatively low rpm and stay out of top gear. Lugging the engine, i.e., low RPM with a lot of throttle (manifold pressure), is more detrimental than high rpm. Another key is too constantly vary engine load during the entire break-in period. A constant load is not ideal for breaking in bearing tolerances. This second run should last only 10-15 minutes before another complete cool down.
    The third run should see slightly higher rpm with light to medium power loading using short bursts of acceleration to help seat the rings. Again 10-15 minutes of running should do it and again avoid top gear. A forth run should consist of light to medium engine loads with a few more bursts of medium-high rpm, and lasting just 10-15 minutes varying the engine load and again avoiding top gear. Next while the engine is still warm drain the oil and change the filter. This gets out the new metal particles that are being worn away. Most of the metal particles will break away within the first 50 -75 miles. To ensure the rings seat well, use the same high quality oil and don't be shy about short duration high rpm blasts through the lower gears after the oil has been changed.
    A few more 15-20 minute sessions should be used to work up to the engine's redline gradually increasing the engine loads. After some definite hard running and 250-500 miles it's a good idea to check the valves. After 500 miles re-torqueing the head is suggested. Switch to synthetic oil but not before 500-1500 miles. Most of the engine experts warned of the danger of breaking in the engine too easily and ending up with an engine that will always run slow whether it is from tight tolerances, inadequate ring seal or carbon buildup. Engine load is more detrimental than rpm because of the head created internally, so avoid lugging the engine but rev it freely especially in the lower gears. Basically, be sure not to get it too hot but be sure to seat the rings properly.
    So that's it, sure a lot different than keeping under 4000 rpm for 500 miles then under 5000 rpm for 1000 miles. Maybe bike manufacturers are being super cautious at the expense of your motor's performance? I think that they take the cautious route that works over time (1000 miles, or about 20 hours of break in) versus a faster route that can be more easily screwed up."

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    [B]Ο καθενας λεει τα δικα του σχετικα με το στρωσιμο, αλλα ελαχιστοι τα δικαιολογουν.
    Κοιτα κι αυτα:

http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm
    http://www.ntnoa.org/enginebreakin.htm

Εχει ξαναμπει παρομοιο θεμα κι εχει συζητηθει αναλυτικα πιστευω.Πολυ καλα εκανες που το ξαναβαλες αλλα εδω εχουμε να κανουμε με "γενικες" συμβουλες εξ αποστασεως,κι ο καθενας απανταει συμφωνα με την εμπειρια του.
    Επειδη εχω στρωσει 4 φορες τετοια μηχανακια(απο μαμα εως πολυ σκαλισμενα)κατεληξα σ αυτο που εγραψα πιο πανω εντελως εμπειρικα.
    Τα πρωτα 1000 χλμ τα εκανα πολυ χαλαρα,με στασεις ανα 15-20 λεπτα.Απο κει και περα αρχιζα να ανεβαζω στροφες σταδιακα(ποτε με πρωτη)για να το ξυπναω.
    Εννοειται οτι το ζεσταμα γινοταν ευλαβικα.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Παλαιό μέλος
    Μαγκες πηγα δυναμοτετρο...τελικα και εβαλα και το κιτ....
    μετα απο τις ρυθμισεις το μηχανακι βγαζει γυρω στα 45 αλογα τροχο....
    γραναζωμα 14-45 ενα δοντι λιγοτερο μπροστα. Οταν το πηρα την 1η μερα αν εφαγα και βροχη ενιωσα μεγαλη διαφορα....το ιδιο την επομενη και την μεθεπομενη μερα ...χτες δηλαδη βρηκα ασφαλτο και το ανοιξα και ανοιγει παρα πολυ καλα...Βγαινω αττικη οδο σημερα να δω τι γινεται με τελικη...και συμβαινει το εξης...140 παω παρα πολυ γρηγορα....υστερα ανοιγω τερμα γκαζι για να παω κι αλλο και οταν το φτανω σε ευθεια γυρω στα 145χλμ κανει σκασιμο εξατμισης και κοψιμο...σαν κοβει και να δινει...παλι... τα 130χλμ τα εχω γυρω στις 6000 στροφες με αυτο το γραναζωμα...το παραπανω το κανει μονο στην 5η οταν το παταω τερμα γκαζι....θα μου πει καποιος μια λυση....γιατι θα το πεταξω απο το γκρεμο

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Μαγκες πηγα δυναμοτετρο...τελικα και εβαλα και το κιτ....
    μετα απο τις ρυθμισεις το μηχανακι βγαζει γυρω στα 45 αλογα τροχο....
    γραναζωμα 14-45 ενα δοντι λιγοτερο μπροστα. Οταν το πηρα την 1η μερα αν εφαγα και βροχη ενιωσα μεγαλη διαφορα....το ιδιο την επομενη και την μεθεπομενη μερα ...χτες δηλαδη βρηκα ασφαλτο και το ανοιξα και ανοιγει παρα πολυ καλα...Βγαινω αττικη οδο σημερα να δω τι γινεται με τελικη...και συμβαινει το εξης...140 παω παρα πολυ γρηγορα....υστερα ανοιγω τερμα γκαζι για να παω κι αλλο και οταν το φτανω σε ευθεια γυρω στα 145χλμ κανει σκασιμο εξατμισης και κοψιμο...σαν κοβει και να δινει...παλι... τα 130χλμ τα εχω γυρω στις 6000 στροφες με αυτο το γραναζωμα...το παραπανω το κανει μονο στην 5η οταν το παταω τερμα γκαζι....θα μου πει καποιος μια λυση....γιατι θα το πεταξω απο το γκρεμο
    Δοκιμασε να βαλεις λιγο μεγαλυτερο ζιγκλερ και μετα λιγο μικροτερο. Αναλογα με τι δουλευει καλλιτερα, θα καταλαβεις προς τα που πρεπει να κινηθεις. Κατι αναλογο μου συνεβει στο drz. Το προβλημα διορθωθηκε με αντικατασταση του ζιγκλερ απο #155 σε #160.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Δοκιμασε να βαλεις λιγο μεγαλυτερο ζιγκλερ και μετα λιγο μικροτερο. Αναλογα με τι δουλευει καλλιτερα, θα καταλαβεις προς τα που πρεπει να κινηθεις. Κατι αναλογο μου συνεβει στο drz. Το προβλημα διορθωθηκε με αντικατασταση του ζιγκλερ απο #155 σε #160.
    φιλε drbig...αυτο μου το κανει στην 5η ετσι...το γραναζι δεν εχει καμμια σχεση ε?καλα να ρωτησω και κατι αλλο ?στο δυναμομετρο δεν ειδαν οτι θελει μεγαλυτερο η μικροτερο ζιγκλερ δεν καταλαβαινω...αν ειναι δυνατον δηλαδη...

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σφυρίλατο Πιστόνι σε 2χρονα...?
    από stefi21 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2009, 18:51
  2. Πιστονι Για Dt125re
    από fotografos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2005, 18:35
  3. Πιστονι Για Dt125
    από fotografos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks