το λεπόν εγύρισα! 1.200χλμ σε 9 μέρες....![]()
![]()
Δυστυχώς μας έκατσε άσχημα ο καιρός και μας πήρε και μας σήκωσε ο αγέρας και δεν ευχαριστηθήκαμε θάλασσα και πολλές διαδρομές στα Νότια... ευχαριστηθήκαμε όμως φαγητό!!! Το καλύτερο το φάγαμε στη Θέρισο στο "Λημέρι" μετά από την πανέμορφη διαδρομή! Και κορυφή ο Γιάννης ο σερβιτόρος εκεί!
Φαλάσαρνα - Μπάλο - Ελαφονήσι - Σφακιά – Φραγκοκάστελο μερικά από τα κυριότερα «αξιοθέατα» γιατί δεν προλαβαίνεις να δεις και πολλά σε 9 μέρες….
Είχε κατέβει κι ένα φιλαράκι από Πειραιά και 2 μέρες πήγαμε και στα μπιτσόμπαρα να δούμε και κάνα κωλαράκι.
Τα 2 μόνο πακετάκια που φάγαμε ήταν όταν πήγαμε Μπάλο όπου πάμε στο Καστέλλι και μας λένε πως λόγω καιρού μάλλον δεν θα έφευγε το καραβάκι των 12:30 οπότε για να μη χάσουμε τη μέρα αποφασίσαμε να πάμε οδικός (μιας και ο Γιάννης από το «Λημέρι» στη Θέρισο μας είχε πει, μετά το 3ο καραφάκι ρακί, να πάμε με τη μηχανή). Οπότε ξεκινάει ο δικός σου χωρίς να ξέρει για το σόι χωματόδρομο μιλάμε.. Η φωτιά που είχε αρχίσει σε ένα σημείο με πολλά μελίσσια δεν μας έκοβε το δρόμο και το βεστρομάκι αποδείχτηκε σκυλί χωρίς να μασήσει πουθενά (και επίσης ήταν καλή γυμναστική για τα τρικέφαλα!). Φάγαμε και το πακέτο του ποδαρόδρομου που όμως όποτε κοίταγες κάτω σε αποζημίωνε το θέαμα! Βέβαια κάναμε κι ένα βελονισμό όταν φτάσαμε κάτω αλλά δεν πειράζει!
Το άλλο πακετάκι το φάγαμε στο γυρισμό από Σφακιά-Φραγκοκάστελο όπου μας πήρε και μας σήκωσε! Τι αέρας ήταν αυτός! Το σόου άρχισε αφού λέμε να πάμε να δούμε την «όρθια άμμο» (καλά δεν είναι και τόσο όρθια ε?) όπου δεν μπορούσαμε να σταθούμε πουθενά. Και αποφασίζουμε να γυρίσουμε…. Στο δρόμο όμως δεν μπορούσα να κρατήσω τη μηχανή με αποκορύφωμα σε κάτι τούνελ που έχει εκεί πιο πάνω να νιώθω τη μηχανή έτοιμη να την σηκώσει ο αέρας. Χεσμεντέν και εγώ και η κοπέλα μου (γιατί από κάτω ήταν και ο γκρεμός…) σε εκείνο το σημείο.
Την πρώτη μέρα εντωμεταξύ γυρνώντας από Φαλάσαρνα είδαμε και απίστευτο τρακάρισμα πάνω στην "Εθνική" σας λίγο πριν τον κόμβο του Πλατανιά όπου Isuzu φορτηγό στα 50 μέτρα μπροστά αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά στο αντίθετο... με αποκορύφωμα να πέσει πάνω στο ανάχωμα στο άλλο ρεύμα και γέμισε ο δρόμος πέτρες... πλαστικά..... και δυστυχώς πετάχτηκε κι ένα παιδικό καροτσάκι από την καρότσα![]()
.... τον πήρε ο ύπνος? έπαθε καρδιακό? δεν σταμάτησα να δω....
η κατάσταση στην νέα οδό... δράμα! όλοι κολλάγανε από πίσω σου ακόμα κι αν ήσουν στην εκτάκτου ανάγκης. να βλέπεις τα κουτιά κολλητά το ένα πίσω από το άλλο και να πηγαίνουν με 160-170![]()
![]()
και προσπέραση στην προσπέραση.... με 80 εγώ γιατί με το αίσθημα δεν τρέχω (πολύ) και να κοιτάζω συνεχώς τους καθρέφτες μη μου έρθει από πίσω κανένας... (σε πιάνει μανία καταδίωξης εκεί κάτω θες δε θες).
ωραία η κρήτη σας και θα την ξαναεπισκεφτούμε αν και μου έκανε εντύπωση πως υπάρχουν πολλοί νεόχτιστοι οικισμοί παραλιακά και όχι παραδοσιακά χωριουδάκια!
Υ.Γ.: αυτό το αντικριστό στο "Λημέρι" ήταν όλα τα λεφτά!! και η στάκα με αυγά... και με πατάτες.... και το απάκι.... και τα λουκάνικα.... (το σύγκλινό σας δε μου άρεσε, εμείς στη Μάνη έχουμε καλύτερο![]()
). Και έρχεσαι Πειραιά και σκέφτεσαι που σκατά θα πας να φας μετά από τέτοιο φαγητό.....