Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 118

Θέμα: Για την (δεύτερη) συγκεντρωση στο Συνταγμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    οπότε μέχρι να γίνει τέλειο το κράτος, εμείς να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα;... αυτό λές;

ή μήπως να κάνουμε κάτι και εμείς μπας και αλλάξει κάτι;

η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Καταλαβαίνεις τώρα οτι μιλάμε για φαύλο κύκλο που απο κάπου πρέπει να αρχίσει να σπάει;... και για μένα , τουλάχιστον που οι δυνάμεις μου είναι πεπερασμένες εώς σημείου, προτιμώ να κάνω κάτι παρά να κάθομαι και να καταριέμαι τους πάντες γύρω μου που δεν κάνουν κάτι για να αλλάξει ο τόπος!!!

Γιατί δεν θα το κάνουν σίγουρα , μιας και βολεύει άπαντες ή τουλάχιστον κάποιος δεν κάνει κάτι.

Gandalf
    Gandalf, θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ…

Για ΕΜΕΝΑ ο «εχθρός»(αν θες ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ «εχθρός») ΔΕΝ είναι ο κάθε «μπαρμπα Μητσος» που αυθαιρετεί…
    Για ΕΜΕΝΑ ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ «εχθρός» είναι το ΚΡΑΤΟΣ…
    Η όποια δράση που υποστηρίζω ΠΡΕΠΕΙ να έχει σαν στόχο το ΚΡΑΤΟΣ…
    Και ,φυσικά, δεν έχω την ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι μπορώ να το πολεμήσω με τα «όπλα» που ΕΚΕΙΝΟ μου «προσφέρει»(εκλογές)…
    Οι κουβέντες περί «συλλογικής ευθύνης» και «όλοι φταίμε» είναι από αφελής μέχρι και υποκινούμενες γιατί όχι μόνο ΔΕΝ αφυπνίζουν τον κόσμο αλλά , αντίθετα ,τον αποπροσανατολίζουν και συμβάλουν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην καταστολή κάθε αντίδρασης…. Και αυτό ξέρεις ,δράση είναι …

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από objecto

ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ.
    ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!!!

Και πια ειναι η πηγη αυτης της δυναμης?

Η κηροζίνη συμφέρει Το avatar του/της objecto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Και πια ειναι η πηγη αυτης της δυναμης?
    Η διερευνηση αν λέω μαλακίες!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Η διερευνηση αν λέω μαλακίες!
    Κοιτα εκτος απο το κομματι που εβαλα σε παραθεση ,δεν διαφωνο σε τιποτα απ'οτι λες.Το τελευταιο κομματακι ομως με χαλαει γιατι πηγαζει απ'τον εγωισμο μας,την ''δυναμη'' μας,την υπερηφανια μας,τον ατομικισμο μας και την ξερολια μας.

Οι αποψης σου εκφραζουν ενα καλυτερο μελλον για το συνολο, αν θες να δωσεις στο συνολο πρεπει να ακουσεις και το συνολο,οταν πιστευεις ετσι απλα στον εαυτο σου και οτι εχεις ολες της δυνατοτητες μεσα σου, αναιρεις το συνολο και της δυνατοτητες του.

Για να ξυπνησει η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ θες οδηγο, αν πιστευεις οτι αυτο πηγαζει απο μεσα σου μεσα απ'της εμπειριες της ζωης σου και μονο , αυτο για μενα προσωπικα, ειναι το λαθος.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    να δράσεις ενάντια στο κράτος;... δηλαδή τι να κάνεις ακριβως για πες...

Επανάσταση;.. τραμπουκισμούς;.. βία;.. τι θα καταφέρεις αλήθεια;

Με δεδομένο οτι καμία επανάσταση ιστορικά δεν είχε την κατάληξη που έπρεπε; Και με δεδομένο οτι θα φτάσεις στην κατάλυση του κράτους! Γιατί πολύ εύκολα σου λέω οτι θα περιθωριοποιηθεί όποιος κάνει κάτι βίαιο πριν καν το κάνει!!!

Ο τρόπος δράσης που προτείνεις είναι απηρχαιωμένος και σήμερα δεν φέρνει αποτελέσματα , γιατί η κάθε χώρα και κράτος δεν είναι μόνη της, αλλά είναι συνολικό πολιτικό status quo. Οτι πράττει και κάνει είναι στην πλειοψηφία ορισμένο απο συνθήκες διεθνείς.

Στις λαμογιές τους βέβαια μπορούμε να αντιδράσουμε όλοι, αλλά με βία το μόνο που θα γίνει είναι να παραπλανηθεί και να αποκοιμηθεί όπως λες ο κόσμος αφού η εστίαση θα πέσει στους επαναστάτες και οχι εκεί που πρέπει.

Προτιμώ λοιπόν με την δική μου σκέψη να δρώ μέσα απο το δικό τους σύστημα και να κάνω αλλαγή έτσι (εκλογές, ατομική κριτική και συνείδηση, προσωπική δράση) παρά να περιμένω οτι με τσεκούρι και βία θα κάνω κάτι ... το πιθανότερο μάλιστα σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνουμε παρέα σε Γιωτόπουλου & ΣΙΑ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Δεν ανηκω σε αυτο το lobby είμαι της DC Comics.

Προτιμω να ζω τον ιδανικο κοσμο παρα να τον περιγραφω.
    Το να εισαι αυτα ειναι υπερανθρωπο, αλλα δεν θα μπορεσεις να είσαι ολα αυτα.
    Μπορείς ομως να ξεκινησεις την γυμναστικη.

Ηδη έχω χεστει πανω μου με οσα ζω...

Συμφωνω, ομως η φυση του ανθρωπου εχει και την δευτερη οψη.

Οπως καταλαβαινεις, ειμαστε στην φαση που το ΚΡΑΤΟΣ εχει διαβρωθεί απο τα καλοπαιδα που
    αναφερεις παραπανω. Οποτε δεν μπορω να στηριχτω πλεον σε αυτο. Ομως ακομα και
    εν μεσω της υποκρισιας της ελευθερίας μου , εχω σκεψη, στομα, χερια, ποδια.
    Την σκεψη μου θα την ελεγχω εγω, αυτη θα παει τα ποδια μου εκει που χρειαζεται να ειναι τα
    χερια μου και θα οδηγησει τι θα πει το στομα μου. (Ενιοτε τα χερια μπορει να ριξουν και φασκελα)
    Επισης η σκεψη μου μπορει να μην παει τα ποδια μου εκει οπου τα χερια μου μπορουν
    να συντελεσουν ενα εγκλημα ή να συναινεσουν σε αυτο. Το στομα μου ελεγχομενο απο την
    σκεψη μπορει να μιλησει ή να μην μιλήσει. Τα αν και τι θα πεί ειναι που εχει σημασία.

Επισης η σκεψη σου μπορει να πει στα τα χερια σου να μην αποδεχτουν το ανταλλακτικο είτε το κασετωφονο είτε το πορτοφολι.

Αλλα τι θα κανεις με αυτους που κλεβουν. Θα περιμενεις παντα το κρατος?
    Μπορεις να κανεις κατι αλλο. Μαντεψε. Να σκεφτεις.

Το να κλεβει καποιος δεν ειναι απαραιτητα παντα η επιλογη του.
    Τα καλοπαιδα που εχεις γραψει παραπανω τον εχουν οδηγησει στην κατασταση αυτη.
    Ειναι ισως σε απογνωση, ισως η ελλειψη μορφωσης, ισως οτι εχει μαθει να ζει ετσι.
    ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΤΣΙ.

Μην αποδεχτεις την κατασταση και σπασε τον κρικο της αλυσιδας αυτης.
    Χωρις κλεπταποδοχο δεν εχει νοημα η ληστεια.

Χωρις παρανομο κερδος δεν εχει λογο το εγκλημα.
    Χωρις εγκλημα δεν εχει χωρο η βια.

Αληθεια τα καλοπαιδα που λεγαμε παραπανω ποιος τα εφτιαξε?
    Μονα τους ή τα εφτιαξε η ελλειψη του αφελους μου αλτρουισμου?

Για παραδειγμα....

Γιατι να αγορασεις? Αλλα εδω φαινεται ο αγοραστης να ειναι ο αφελης. Η συμφωνιες με τον
    διαβολο δεν ισχυουν. Ο ιδιος που εκαψε για να χτισεις θα χτισει και πανω απο τον ταφο σου
    μολις του δοθει η ευκαιρια. Ομως το κεφαλαιο για να εχει την δυναμη και τις διασυνδεσεις του
    τα εδωσε ο αγοραστης.

Σκεψου το παραπανω με εργολαβους τωρα.

Συμφωνω αλλα και παλι ποιος τους ανεβασε τοσο ψηλα?

Ισως δεν εγινα σαφης. Ο συνδικαλισμος δεν ειναι πανο και σημαιες και ντουντουκες.
    Ειναι αυτο που κανουμε τωρα. Μιλαμε ανταλλασουμε αποψεις. Παμε ηδη κοντρα...
    (οχι κοντρα για την κοντρα). Μιλα για τους εργασιακους σου προβληματισμους.
    Ανεξαρτητοπιοιησου απο καρτες/δανεια. Αμα κρεμεται ενα δανειο πανω απο το κεφαλι σου
    θα τρεμεις να περνας την πορτα του καθε διευθυντη. (Διευθυντης ειμαι )

Χωρις να γελασεις, το λεω σοβαρα. Ποσοι τολμησανε απο το να γκρινιαζουν οπως εγω να ιδρυσουν κατι νεο. Να παρατησουν προσωπικη ζωη και να κανουν κατι καινουργιο?
    Εγω δεν το εκανα, δεν θα το κανω και θα συνεχισω να τρωω το κατεστημενο.
    Ισως ομως να καταφερω κατι με το να ειμαι σωστοτερος με τους γυρω μου.

Ναι βοηθανε ελαχιστα, αλλα απειρως περισσοτερο απο να μην εγραφα τιποτα εδω.

Up up and away λοιπον απο μενα. Οποτε ομως φωναξεις ελπιζω να σε ακουσω και να ερθω
    να βοηθησω.
    Objecto
    Μπορεί οι σκοποί σου να είναι «ευγενής» ,αλλά ξεχνάς βασικά πράγματα …
    Μπορεί να πιστεύεις ότι το «αθώο» κράτος (που ελέγχει ΟΛΕΣ τις εξουσίες) διαβρώθηκε από «κακούς ανθρώπους» και γι αυτό δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτό , αλλά ΞΕΧΝΑΣ ότι αυτό στηρίζεται σε ΕΣΕΝΑ (εκτός και αν την λέξη ΦΟΡΟΣ την ακούς πρώτη φορά…)
    Μπορεί να ελπίζεις σε ουτοπικούς υπερπολίτες , ΑΛΛΑ το κράτος θα έπρεπε να εφαρμόζει τον ΝΟΜΟ σε όλους…
    Μπορεί να πιστεύεις ότι οι εργολάβοι είναι λαμογια (και είναι ) ΑΛΛΑ τις άδειες τις δίνουν οι ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
    Ο συνδικαλισμός , που τον παρουσιάζεις σαν μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τυριού και αχλαδιού, είναι κάτι ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ και ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΟΜΕΝΟ…
    γι αυτό και έχει διαβρωθεί από το ΚΡΑΤΟΣ (με την μεταπήδηση των εργατοπατέρων σε βουλευτές κυβερνώντων κάματων)
    τα τελευταία 30 χρόνια πρέπει να έχουν ιδρυθεί (και εξαφανιστεί) πάνω από 20 ΝΕΑ κόμματα.. δεν τα είχες πάρει πρέφα?
    Τέλος , υποστηρίζω κι εγώ κάθε προσπάθεια βοήθειας και αλτρουισμού καθώς και όποιο ευγενικό σκοπό .
    Αυτό όμως δεν είναι πολιτική θέση , αλλά τρόπος απόκτησης παρασήμου στο σώμα ελλήνων προσκόπων…

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Κοιτα εκτος απο το κομματι που εβαλα σε παραθεση ,δεν διαφωνο σε τιποτα απ'οτι λες.Το τελευταιο κομματακι ομως με χαλαει γιατι πηγαζει απ'τον εγωισμο μας,την ''δυναμη'' μας,την υπερηφανια μας,τον ατομικισμο μας και την ξερολια μας.

Οι αποψης σου εκφραζουν ενα καλυτερο μελλον για το συνολο, αν θες να δωσεις στο συνολο πρεπει να ακουσεις και το συνολο,οταν πιστευεις ετσι απλα στον εαυτο σου και οτι εχεις ολες της δυνατοτητες μεσα σου, αναιρεις το συνολο και της δυνατοτητες του.

Για να ξυπνησει η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ θες οδηγο, αν πιστευεις οτι αυτο πηγαζει απο μεσα σου μεσα απ'της εμπειριες της ζωης σου και μονο , αυτο για μενα προσωπικα, ειναι το λαθος.

Οχι ρε αγορινα μην με παρεξηγείς. Το ειπα σε στυλ πειραγματος, οτι στην φαση να δεις αν αυτο που λεω ειναι μαλακια, θα αρχισεις να δοκιμαζεσαι.

Οχι επισης στην υπερηφανια, τον ατομικισμο την ξερολα.
    Πιστεψε με οτι γραφω το γραφω και γελαω μαζι μου. Μεγαλιτερο μαλακισμενο απο εμενα δεν
    πρεπει να υπαρχει αλλο. Ομως πιστευω οτι γραφω. Με εκφραζει οτι γραφω.

Θελω να ακουσω το συνολο, να εκφερω την αντιθεση ή την ομοφωνία μου. Ποιος αλλος
    λογος θα με εκανε να συμμετεχω σε αυτη την συζητηση αλλωστε?
    Να αυτοδικαιωθω απο αλλους? Ειναι ειρωνικο αν δεις τα συνθετικα της λεξης και μονο.

Κεντρικη ιδεα ειναι οτι ολοι ειμαστε το συνολο που λες και απο εμας σαν μοναδα προστιθεμενη
    στο συνολο αλλαζει οτιδηποτε. Αλλα ευτυχως μπορουμε να ελεγξουμε μονο τον εαυτο μας.
    Οτι λοιπον θελουμε να αλλαξουμε ας το αλλαξουμε ο καθενας ως μοναδα με γνωμονα
    το ακριβως διπλα μας.

Απλα στα λεγομενα του ggs ειδα λιγη μοιρολατρια οτι ο κακος ο κοσμος ετσι ειναι και σε αυτο διαφωνω.

Στην τελευταια ομως παραγραφο ομως θα διαφωνησω στο να συμφωνησω. Οχι ομως στο
    τι πιστευεις. Η δικη μου αποψη ειναι οτι οι εμπειριες μας σε συναρτηση με την σκεψη μας και την
    θεληση μας διαμορφωνουν τις πραξεις μας. Ο οδηγος που λες ισως για καποιους υπαρξει
    για αλλους ισως οχι. Αν υπαρξει μπορει να ειναι σωστος ή λάθος.
    Define good or evil ομως... χεσε θεατρο κατουρα παρασταση θεμα.

Αν παλι μιλας για πνευματικους οδηγους στυλ θρησκειας ή παραφυσικου εγω εδω τρωω το φυστικακι μου λεω "τα νταχ" και απογειωνομαι στους ουρανους με τον σουπερ γκουφυ.
    Δεν τα πιστευω αυτα.

ggs

ωραία.. και άλλο "κατηγορώ"..και "δεν μου κάνει" ... διαβάζω.

Καμιά πρόταση έχεις; Ή μήπως μέχρι εδώ φτάνουμε;

Γιατί απο κατακεραυνώματα ξέρουμε όλοι όπως είπα και παραπάνω.. στις πράξεις και στις προτάσεις κωλώνουμε.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    να δράσεις ενάντια στο κράτος;... δηλαδή τι να κάνεις ακριβως για πες...

Επανάσταση;.. τραμπουκισμούς;.. βία;.. τι θα καταφέρεις αλήθεια;

Με δεδομένο οτι καμία επανάσταση ιστορικά δεν είχε την κατάληξη που έπρεπε; Και με δεδομένο οτι θα φτάσεις στην κατάλυση του κράτους! Γιατί πολύ εύκολα σου λέω οτι θα περιθωριοποιηθεί όποιος κάνει κάτι βίαιο πριν καν το κάνει!!!

Ο τρόπος δράσης που προτείνεις είναι απηρχαιωμένος και σήμερα δεν φέρνει αποτελέσματα , γιατί η κάθε χώρα και κράτος δεν είναι μόνη της, αλλά είναι συνολικό πολιτικό status quo. Οτι πράττει και κάνει είναι στην πλειοψηφία ορισμένο απο συνθήκες διεθνείς.

Στις λαμογιές τους βέβαια μπορούμε να αντιδράσουμε όλοι, αλλά με βία το μόνο που θα γίνει είναι να παραπλανηθεί και να αποκοιμηθεί όπως λες ο κόσμος αφού η εστίαση θα πέσει στους επαναστάτες και οχι εκεί που πρέπει.

Προτιμώ λοιπόν με την δική μου σκέψη να δρώ μέσα απο το δικό τους σύστημα και να κάνω αλλαγή έτσι (εκλογές, ατομική κριτική και συνείδηση, προσωπική δράση) παρά να περιμένω οτι με τσεκούρι και βία θα κάνω κάτι ... το πιθανότερο μάλιστα σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνουμε παρέα σε Γιωτόπουλου & ΣΙΑ.

Gandalf
    Gandalf
    Χαλάρωσε παλληκάρι μου και μην βάζεις ακόμη την στολή…
    Κατά , αρχήν ΔΕΝ σου ανέφερα ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΡΑΣΕΩΝ….
    Σου ανέφερα ΜΟΝΟ τον ΣΤΟΧΟ των δράσεων..
    Προσπάθησε λοιπόν να συγκρατείς τον Γιώργο Τράγκα που βγαίνει από μέσα σου…
    Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τον τρόπο σκέψης ….κάνε ότι ΕΣΥ νομίζεις καλύτερο και ΕΓΩ θα κάνω ότι ΕΓΩ νομίζω καλύτερο…
    Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα κάνω ΕΓΩ θα πετυχει , ΑΛΛΑ είμαι σίγουρος ότι αυτό που κάνεις ΕΣΥ απέτυχε…

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    3 ατομα...και δεν μπορειτε να συννενοηθείτε...φαντασου 10.000.000 ελληνες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Objecto
    Μπορεί οι σκοποί σου να είναι «ευγενής» ,αλλά ξεχνάς βασικά πράγματα …
    Μπορεί να πιστεύεις ότι το «αθώο» κράτος (που ελέγχει ΟΛΕΣ τις εξουσίες) διαβρώθηκε από «κακούς ανθρώπους» και γι αυτό δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτό , αλλά ΞΕΧΝΑΣ ότι αυτό στηρίζεται σε ΕΣΕΝΑ (εκτός και αν την λέξη ΦΟΡΟΣ την ακούς πρώτη φορά…)
    Μπορεί να ελπίζεις σε ουτοπικούς υπερπολίτες , ΑΛΛΑ το κράτος θα έπρεπε να εφαρμόζει τον ΝΟΜΟ σε όλους…
    Μπορεί να πιστεύεις ότι οι εργολάβοι είναι λαμογια (και είναι ) ΑΛΛΑ τις άδειες τις δίνουν οι ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
    Ο συνδικαλισμός , που τον παρουσιάζεις σαν μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τυριού και αχλαδιού, είναι κάτι ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ και ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΟΜΕΝΟ…
    γι αυτό και έχει διαβρωθεί από το ΚΡΑΤΟΣ (με την μεταπήδηση των εργατοπατέρων σε βουλευτές κυβερνώντων κάματων)
    τα τελευταία 30 χρόνια πρέπει να έχουν ιδρυθεί (και εξαφανιστεί) πάνω από 20 ΝΕΑ κόμματα.. δεν τα είχες πάρει πρέφα?
    Τέλος , υποστηρίζω κι εγώ κάθε προσπάθεια βοήθειας και αλτρουισμού καθώς και όποιο ευγενικό σκοπό .
    Αυτό όμως δεν είναι πολιτική θέση , αλλά τρόπος απόκτησης παρασήμου στο σώμα ελλήνων προσκόπων…

Α ρε φιλε, δεν θα δουλεψω σημερα αλλα γουσταρω την αντιδραση σου. Ειναι υγειεστερο απο την αποχαυνωση.

Ρε συ το Κρατος (το βαζω με κεφαλαιο γιατι ετσι νομιζει οτι ειναι) δεν ειναι απο αλλο πλανητη
    δεν ειναι ουφο που προσγειωθηκε και δεν ειναι η γερμανικη μποτα που εκανε κατοχη (εδω
    χωραει πολυ καζουρα).

Το Κρατος το φτιαχνουν και δινουν εξουσιες οι πολιτες. Ο πολιτης επι Χ κανει πολιτες και η οργανωση τους το Κρατος.

Ομως εδω εχουμε ενα προβλημα, οι πολιτες σταματησαν να οργανωνονται. Αδιαφορησαμε.

Θεωρησαμε δεδομενα πραγματα και εξαγοραστικαμε με το
    να καμπτονται οι αρχες και το κοινο συμφερον κατα το δοκουν προς ιδιον οφελος.

Αυτοι που μας εξαγορασαν ασχοληθηκαν με το να οργανωθουν περισσοτερο ενω εμεις απολαμβανουμε την αδιαφορια μας.

Συμφεροντα βεβαια ποιο εργατικα απο τα μικροκαθημερινα μας κοιταξανε να κανουν νομους
    να αλλαξουν αλλους και γενικα να οδηγησουν την κατασταση στα συμερινα. Παλι να πω
    οταν λεμε συμφεροντα δεν μιλαμε για εξωγηινους αλλα για ανθρωπους. Ισως εμενα
    αν ημουνα στο καταλλητο τοπο και χρονο, ειχα ευνοηθει απο την τυχη και το χρημα.

Δεν θα πασχιζα να μην χασω τα κεκτημενα σε εκεινη την περιπτωση? Οπως εμεις πασχιζουμε για
    αλλα? Σε εκεινη λοιπον την περιπτωση που αρχιζω να βλεπω το προσωπικο συμφερον μου
    ο ιστος της κοινωνιας αρχιζει και διαλυεται. Δημιουργουνται θυλακες συμφεροντων που δεν
    συνδεονται πια μεταξυ τους και αντιμαχονται το ενα το αλλο.

Με τον καιτο αυτο αρχιζει να γινεται δεδομενο και τα αιτια ολο και πιο αμυδρα.
    Αυτο το ΚΡΑΤΟΣ το οργουελικο που περιγραφεις τιο εκανε ο θειος σου ο μπατζανακης σου
    η ο γιος του κουμπαρου της ξαδερφης σου. Ανθρωποι το κανανε. Δεν ειναι δαιμονες.

Απο την μια στιγμη στην αλλη μπορεις να εισαι οι ΑΛΛΟΙ (LOST).

Το κρατος ειναι καποιοι σαν εσενα και μενα. Καποτε ασημαντοι, μετα γινανε σημαντικοι.
    Καποτε ητανε παιδια και κλαιγανε οταν τα φοβιζες. Ο ανθρωπος ειναι ολα αυτα.
    Μην αποσυνδεεις λοιπον τον ευατο σου απο αυτα. Ολοι οι ΑΛΛΟΙ εισαι εσυ.
    Αλλαξε εσυ και θα αλλαξουν ολα. Ενα παζλ που ειμαστε τα αμετρητα κομματακια.

Η δαιμονοποιηση του αφανους κρατους και των σκοτεινων μυστηριων συμφεροντων και της
    ακαμπτης κατασταση ειναι το πιο ανθυειγινο (γαμω την ορθογραφια μου) συστατικο.
    Δες το αλλιως και λιγο. Αλλιως δεν υπαρχει ελπιδα και αρα δεν υπαρχει αγωνας και στοχος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    3 ατομα...και δεν μπορειτε να συννενοηθείτε...φαντασου 10.000.000 ελληνες.
    Ε καλα και να μην συννεοηθουμε, δεν πειραζει. Το μυαλο λιγο να δουλευει και κατι ειναι και αυτο.

Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τον τρόπο σκέψης ….κάνε ότι ΕΣΥ νομίζεις καλύτερο και ΕΓΩ θα κάνω ότι ΕΓΩ νομίζω καλύτερο… Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα κάνω ΕΓΩ θα πετυχει , ΑΛΛΑ είμαι σίγουρος ότι αυτό που κάνεις ΕΣΥ απέτυχε…
    και μόνο απο αυτό το αλαζονικό σχόλιο μου φτάνει ο διάλογος. Προσωπικά σταματώ, γιατί διακρίνω ενα απόλυτο τρόπο αντιμετώπισης που δεν μου κάνει.

Ειδικά όταν προσπαθείς να μειώσεις τον απέναντι με μειωτικά σχόλια (είσαι στυλ Τράγκα) κοκ, που δείχνει εμφανή... ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ έλλειψη επιχειρημάτων.

Στα όσα λες, σου αντιπαραθέτω το απλούστατο.

Απο κριτικούς χορτάσαμε... έχουν και τα ΜΜΕ όπως λες πολλούς. Καμιά πρόταση δράσης έχεις; Και άσε να δούμε και εμείς μετά αν είναι σωστή και αν έχει πετύχει.

Καλησπέρα απο μένα.

Gandalf

Gandalf δεν παρεξηγω τον ggs. Δεν λεει κατι παρεξηγησιμο αλλωστε. Αγανακτησμενος και
    σκασμενος ειναι οπως ολοι μας. Νομιζεις οτι δεν εχω αντιδρασει και εγω ετσι? Ψαξε λιγο τα ποστ
    μου και θα γελασεις. Τρομοκρατης πρωτος. Το θεμα ειναι μετα στο κουλαρισμα τι θα κανεις.

ggs
    Ριχτα μεγαλε και εδω ειμαστε να τα λεμε....
    Μπας και βρουμε λυση χωρις να ξοδεψουμε σφαιρες στα αδεια κεφαλια ορισμενων
    με γεματες τσεπες :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Ε καλα και να μην συννεοηθουμε, δεν πειραζει. Το μυαλο λιγο να δουλευει και κατι ειναι και αυτο.
    Δεν το ειπα επι τουτου.
    Απλα δες εσας τους 3 σαν μια μικρογραφια του συνολου.
    Ασυνενοησια και διαφωνια.
    Και "καποιοι" τριβουν τα χερια τους απο αυτο και κυβερνανε τοπους.
    Χωρις συνοχη...μηδεν εις το πηλικον.

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2008, 13:56
  2. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2006, 11:16
  3. Επτά σημεία για την κρίση στο Ιράν
    από tai στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2006, 23:36
  4. για την αποβαση στο MUGELLO