Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Άσχετο....Βούλγαροι και αλβανοί έχουν προσφέρει τίποτα στον πλανήτη σε πολιτιστικό επίπεδο;Τό'χα πάντα απορία.:wacko:
ούτε ένα ποιητή, ούτε ένα γλύπτη, ούτε ένα ζωγράφο....![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Άσχετο....Βούλγαροι και αλβανοί έχουν προσφέρει τίποτα στον πλανήτη σε πολιτιστικό επίπεδο;Τό'χα πάντα απορία.:wacko:
Τεσπα δίκιο έχεις. Προφανώς μιλας για την αρχική μετανάστευση των πρωτοβούλγαρων που μετανάστευσε στον Καύκασο τον 2ο αιώνα, και κατόπιν στα Βαλκάνια τον 7ο. Ουσιαστικά απορροφήθηκαν μαζί με Δάκες, Γέτες κλπ απ΄τους Σλάβους που προυπήρχαν και ήταν πολυπληθέστεροι.Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
![]()
αλλο σλαύοι αλλο βουλγαροι (καθαροί μογγολοι)
αν και θα συμφωνήσω για τον 7ο αιώνα
![]()
Οι ίδιοι λένε ότι προέρχονται από Θράκες, οι Σκοπιανοί απ΄τον Μέγα Αλέξανδρο και εμείς στην κατα Φαλμεράϋερ θεωρία είμαστε ΑρβανιτόΒλαχοΣλαβοι.![]()
Ρε τπαπ μην τα πετάς έτσι αυτά. Είναι δυνατόν να μην υπήρχε ένας καλλιτέχνης ή ένας ποιητής ??Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
![]()
![]()
![]()
Άντε πάλι πάμε τα ίδια.......
Υπάρχει δηλαδή Ελλάδα? Υπάρχουν Έλληνες? Υπάρχουμε εμείς & τι κοινά στοιχεία έχουμε μεταξύ μας πέρα από τα τελευταία 250 χρόνια?
Φιλάκια σε όλους![]()
αυτο που μερικοι ξερουνε τα παντα σε οτι εχει να κανει με την ιστορια τοσο την ελληνικη αλλα πολυ περισσοτερο την ιστορια ολων των αλλων λες και τη ζησανε και την αναπαραγουν με τοση σιγουρια ειναι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!!!!!!!!!
φουλ στους χαιλαντερ το φορουμ ρπμ...!
:a14:
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
ναι δικιο έχεις, π.χ ο Ισμαήλ Κανταρέ ήταν απλα κουμμουνιστης όποτε δεν συγκαταλέγεται στις αξίες σου περι πολιτισμου κτλ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Ελληνικό φύλο προερχόμενο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ απο Δωρικό και Ιωνικό στοιχείο μάλλον , εντελώς καθαρό μάλλον οχι. Χαρακτηριστικά όμως φυσιογνωμικά και παραδόσεις, ήθη και έθιμα μπορείς να βρείς αρκετά.Υπάρχει δηλαδή Ελλάδα? Υπάρχουν Έλληνες? Υπάρχουμε εμείς & τι κοινά στοιχεία έχουμε μεταξύ μας πέρα από τα τελευταία 250 χρόνια?
Στην ουσία κανείς λαός δεν έχει απευθείας σύνδεση με τα Αρχαϊκά φύλα του. Όλοι ειναι φύλακες ιστορίας και παράδοσης προγόνων που έζησαν στον ίδιο χώρο που ζουν και αυτοί τώρα.
Πέραν αυτού... Ελλάδα δεν υπήρχε τότε ... υπήρχαν μόνο πόλεις κράτη Ελληνικού στοιχείου. Το πρώτο "ομοσπονδιακό κράτος" έγινε διά βίας απο τον Φίλιππο και μεγάλωσε κατά την διάρκεια ζωής του γιού του Αλέξανδρου. Έλληνες υπάρχουν σήμερα αν εννοούμε εκείνους που διατηρούν την συνέχεια της γλώσσας, ιστορίας , ήθων και εθίμων. Οχι όμως εξ αίματος και "καθαροάιμης φυλής".
Όσον αφορά επιστήμες και πολιτισμό , νομίζω οτι είναι ανούσιο να συζητάμε ποιός τον ξεκίνησε... πέραν του ιστορικού ενδιαφέροντος! Η ουσία είναι ποιός τον συνεχίζει και ποιος τον εξελίσσει. Εκεί είμαστε ουραγοί εκτός φωτεινών ΑΤΟΜΙΚΩΝ εξαιρέσεων που όμως φεύγουν απο την Ελλάδα για να εκμεταλλευθούν τις ικανότητες τους.
Η ιστορία δυστυχώς για εμάς είναι βάση για εξέλιξη και οχι τροφή για αναμάσημα προς ικανοποίηση ματαιοδοξίας. Δυστυχώς εμείς ικανοποιούμαστε στο δεύτερο και αγνοούμε το πρώτο.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι και λοιποί κάτοικοι της Μεσοποταμίας. Πρώτες πολεις, πρώτη κοινωνική οργάνωση σε μεγάλη κλιμακα, πρώτο εμπόριο και οικονομικοι δείκτες.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
[...]Όσον αφορά επιστήμες και πολιτισμό , νομίζω οτι είναι ανούσιο να συζητάμε ποιός τον ξεκίνησε... πέραν του ιστορικού ενδιαφέροντος! [...]
Gandalf
Μετά έβαλαν το χεράκι τους οι Φοινικες με το αλφάβητο και το διεθνές εμπόριο.
Μετά ήρθαμε εμείς που, είναι αλήθεια, πηγαμε τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε πολλά βήματα παραπέρα.
Και μετά (πριν τις μέλισσες), ήρθε ο χριστιανισμός, το βυζάντιο, οι οθωμανοι τούρκοι και μας έδωσαν μία να πάμε στον πάτο για 1500 χρόνια...
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
και πριν απο αυτούς άλλοι ρε Cpt.... τα ίδια λέμε... δυστυχώς για εμάς ο κρίκος έσπασε επι Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.. πολύ πιο νωρίς απο την Ανατολική Ρωμυλία.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
...
ναι σωστα...ο Κριστο (Βουλγαρος γλυπτης διε8νως αναγνωρισμενος) με τις πελωριες υπαι8ριες εγκαταστασεις δεν πιανεται...ουτε η Αμπραμοβιτς που της κανουνε τεμεναδες στο Γκουγκενχα'ι'μ για μια περφορμανς, ουτε και οι ορδες παιδιων και μελλοντικων εικαστικων που παραγει απο το ΛΥΚΕΙΟ η Αλβανια και ερχονται μετα αφου τελειωσουν τη σχολη εκει και στη δικη μας και περνανε πρωτοι ή αριστευουν στο τελος...
![]()
Let's ride, ride how we ride ...
I never did mind about the little things...
Μην ξεχνάμε και τον - παραγνωρισμένο ειναι αλήθεια - Ισμαήλ ΚανταρέΑρχικά δημιουργήθηκε από sober
...
ναι σωστα...ο Κριστο (Βουλγαρος γλυπτης διε8νως αναγνωρισμενος) με τις πελωριες υπαι8ριες εγκαταστασεις δεν πιανεται...ουτε και οι ορδες παιδιων και μελλοντικων εικαστικων που παραγει απο το ΛΥΚΕΙΟ η Αλβανια και ερχονται μετα αφου τελειωσουν τη σχολη εκει και στη δικη μας και περνανε πρωτοι ή αριστευουν στο τελος...
![]()
τώρα το είδα αυτό.... :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από filipp0s
ναι δικιο έχεις, π.χ ο Ισμαήλ Κανταρέ ήταν απλα κουμμουνιστης όποτε δεν συγκαταλέγεται στις αξίες σου περι πολιτισμου κτλ.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
+1Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι και λοιποί κάτοικοι της Μεσοποταμίας. Πρώτες πολεις, πρώτη κοινωνική οργάνωση σε μεγάλη κλιμακα, πρώτο εμπόριο και οικονομικοι δείκτες.
Μετά έβαλαν το χεράκι τους οι Φοινικες με το αλφάβητο και το διεθνές εμπόριο.
Μετά ήρθαμε εμείς που, είναι αλήθεια, πηγαμε τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε πολλά βήματα παραπέρα.
Και μετά (πριν τις μέλισσες), ήρθε ο χριστιανισμός, το βυζάντιο, οι οθωμανοι τούρκοι και μας έδωσαν μία να πάμε στον πάτο για 1500 χρόνια...
![]()
περισσοτερο δεν μπορω να συμφωνησω ειδικα για την τελευταια προταση,αλλα ετσι γραφτηκε η ιστορια
i am ninja you can't see me
Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone
Εν τάχει να γράψω & εγώ την άποψη μου.
Θεωρώ λοιπόν ότι τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας να έχουν ένα πολύ βασικό κορμό για όλη την Ελλάδα, αναφέροντας απλά κάποια γεγονότα κυρίως για την Ευρωπαϊκή & Παγκόσμια Ιστορία & από εκεί και πέρα σε κάθε τόπο να υπάρχει η ανάλογη Ιστορία του τόπου.
Στα @@ μου εμένα για το Μέγα Αλέξανδρο και την Αθήνα και τη Σπάρτη, που στη τελική δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Είχαν και οι δικοί μου πρόγονοι τρανή & μεγάλη ιστορία, την οποία κανένας δε μου έδωσε έστω κάποια στοιχεία για να ψάξω στη πορεία μόνος.
Σαφώς με το υπάρχον σύστημα απλά καλλιεργούμε και βοηθάμε στην ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους, όμως με το δικό μου σκεπτικό, έτσι ο καθένας θα αγαπούσε περισσότερο το τόπο του, θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης του κάθε τόπου & ο καθένας θα ήταν περήφανος γνωρίζοντας την Ιστορία του.
Έλεος, όχι άλλο γ@μ@τους αρχαίους Αθηναίους & Μακεδόνες & Θερμοπύλες και ότι άλλο.. Δηλαδή ένα παιδάκι από τη Σύμη, άμα γυρίσει και πει, εμείς υπήρχαμε παλιά? κάναμε κάτι? Θα έχει άδικο?
Πως θέλουμε μετά ο καθένας να αγαπήσει και να προσέξει το τόπο του?
Για δείτε πχ πως διδάσκεται Ιστορία σε άλλα κράτη.. Πχ Ισπανία, Μεξικό κ.α.
& στη τελική όπως έγραψα και παραπάνω για ποια Ελλάδα μιλάμε? Αυτή που απλά συνέφερε κάποιους να φτιάξουν? Με την ίδια λογική και η Γερμανία, με την Αυστρία και το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο έχουν κάποια κοινά στοιχεία... Ε και?
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Εν τάχει να γράψω & εγώ την άποψη μου.
Θεωρώ λοιπόν ότι τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας να έχουν ένα πολύ βασικό κορμό για όλη την Ελλάδα, αναφέροντας απλά κάποια γεγονότα κυρίως για την Ευρωπαϊκή & Παγκόσμια Ιστορία & από εκεί και πέρα σε κάθε τόπο να υπάρχει η ανάλογη Ιστορία του τόπου.
Στα @@ μου εμένα για το Μέγα Αλέξανδρο και την Αθήνα και τη Σπάρτη, που στη τελική δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Είχαν και οι δικοί μου πρόγονοι τρανή & μεγάλη ιστορία, την οποία κανένας δε μου έδωσε έστω κάποια στοιχεία για να ψάξω στη πορεία μόνος.
Σαφώς με το υπάρχον σύστημα απλά καλλιεργούμε και βοηθάμε στην ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους, όμως με το δικό μου σκεπτικό, έτσι ο καθένας θα αγαπούσε περισσότερο το τόπο του, θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης του κάθε τόπου & ο καθένας θα ήταν περήφανος γνωρίζοντας την Ιστορία του.
Έλεος, όχι άλλο γ@μ@τους αρχαίους Αθηναίους & Μακεδόνες & Θερμοπύλες και ότι άλλο.. Δηλαδή ένα παιδάκι από τη Σύμη, άμα γυρίσει και πει, εμείς υπήρχαμε παλιά? κάναμε κάτι? Θα έχει άδικο?
Πως θέλουμε μετά ο καθένας να αγαπήσει και να προσέξει το τόπο του?
Για δείτε πχ πως διδάσκεται Ιστορία σε άλλα κράτη.. Πχ Ισπανία, Μεξικό κ.α.
& στη τελική όπως έγραψα και παραπάνω για ποια Ελλάδα μιλάμε? Αυτή που απλά συνέφερε κάποιους να φτιάξουν? Με την ίδια λογική και η Γερμανία, με την Αυστρία και το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο έχουν κάποια κοινά στοιχεία... Ε και?
κατσε τωρα γιατι μπερδευτηκα....επειδη δε 8υμαμαι τι καναμε σε κα8ε ταξη μου φαινεται πολυ κουλο να μην εχει αναφερ8ει ο μινωικος πολιτισμος...![]()
οποτε τι ακριβως σε ενοχλει?? δηλ. οταν μιλαμε για τον πελλοπονησιακο να αναφερουμε παραλληλα τι κανανε εκεινη την εποχη οι Κρητες???
![]()
Let's ride, ride how we ride ...
I never did mind about the little things...
Οι Μινωΐτες δεν ήταν Ελληνες...Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
κατσε τωρα γιατι μπερδευτηκα....επειδη δε 8υμαμαι τι καναμε σε κα8ε ταξη μου φαινεται πολυ κουλο να μην εχει αναφερ8ει ο μηνωικος πολιτισμος...![]()
οποτε τι ακριβως σε ενοχλει?? δηλ. οταν μιλαμε για τον πελλοπονησιακο να αναφερουμε παραλληλα τι κανανε εκεινη την εποχη οι Κρητες???
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais