Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 127

Θέμα: Tο άγνωστο ελληνικό ολοκαύτωμα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Έχετε δεί πολλούς Αμερικανούς Υπήκοους ή ΜΜΕ να υποστηρίζουν Αμερικανούς που καίνε την σημαία τους;
    kai elega oti to eixa dei allou...

kala tous Amerikanoun (kai tous ditiko evropaious) vrikes na peis kai esi?
    autous pou arnoude na paradosoun (katapatodas kathe diethni simavasi) sta DIETHNI dikastiria EGLIMATIES polemou (stelexi tou Amerikanikou kai Aglikou Stratou) pou exoun diaprajei apotropaia eglimata se "Irineutikes Apostoles" stin afriki kai allou?

autous pou kanoun polemous otan kai opws tous kav@@ parakamptodas tous thesmous tis pagosmias koinotitas?

autous exeis san paradigmata?

autou tou idous Ellada onoireveste?

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
    σηκώνει κουβέντα το λινκ

ΣΙΓΟΥΡΑ σηκωνει ΠΟΛΥ κουβεντα και ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι "ιστορικα" ανακριβες (οχι υποχρεωτικα ολο), ιδιαιτερα οταν οι πηγες του ειναι σημαντικα λιγες (οι δυο Αγγλοι ιστορικοι στους οποιους αναφερεται συχνα πυκνα) και γνωστες για την μεροληπτικη σταση τους!

ΟΜΩΣ, δεν παυει να ειναι η "αλλη πλευρα" !!! :wacko:

Αμεσα λοιπον, πρεπει να βαλει καποιον σε σκεψεις, για το ποσοστο της "ιστορικης ακριβειας" των δικων μας...

Και για να ΜΗΝ βιαστει καποιος, δηλωνω οτι επ' ουδενι ΔΕΝ εξομοιωνω τα δυο γεγονοτα!

Απλα εφιστω την προσοχη, στο να ΜΗΝ καταπινουμε αμασητη την "τροφη" μας !!! :smilea:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    ΣΙΓΟΥΡΑ σηκωνει ΠΟΛΥ κουβεντα και ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι "ιστορικα" ανακριβες (οχι υποχρεωτικα ολο), ιδιαιτερα οταν οι πηγες του ειναι σημαντικα λιγες (οι δυο Αγγλοι ιστορικοι στους οποιους αναφερεται συχνα πυκνα) και γνωστες για την μεροληπτικη σταση τους!

ΟΜΩΣ, δεν παυει να ειναι η "αλλη πλευρα" !!! :wacko:

Αμεσα λοιπον, πρεπει να βαλει καποιον σε σκεψεις, για το ποσοστο της "ιστορικης ακριβειας" των δικων μας...

Και για να ΜΗΝ βιαστει καποιος, δηλωνω οτι επ' ουδενι ΔΕΝ εξομοιωνω τα δυο γεγονοτα!

Απλα εφιστω την προσοχη, στο να ΜΗΝ καταπινουμε αμασητη την "τροφη" μας !!! :smilea:
    χρηστο ακριβως αυτος ηταν ο σκοπος του ποστ μου!!!σε ευχαριστω που διευκρινησες τα πραγματα και σορυ Gandalf που δανιστηκα το λινκ απο δικο σου θρεντακι-ποστακι.

απλα ηθελα να δειξω οτι οι απεναντι μπορει να διδασκοντε αυτη τη συγκεκριμενη ιστορια που αυτοματως κατατασει εμας στην κατηγορια των ανθρωπομορφων τερατων για εκεινους και να αγνοουν πληρως αυτη την ιστορια που εμεις διδασκομαστε!!!!αρα μαλλον το βαθυτερο ερωτημα ειναι το τι ειναι η ιστορια,απο ποιους γραφετε και γιατι????
    δεν ειπα να φτασουμε σε αντιθετα σημεια αλλα αν μη τι αλλο να προβληματιστουμε και οπως το ειπε και ο λυκος ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Πως μπορούμε λοιπόν, να γνωρίζουμε την αληθινή ιστορία, εάν ήδη έχουν γραφτεί 100 εκ διαμέτρου αντίθετες εξιστορισεις για κάθε μέρα της παγκόσμιας ιστορίας?
    Ποιά είναι η αλήθεια?

Κι αν έχουμε ως δεδομένο ότι για να φτιάξεις το μέλλον σου πρέπει πρώτα να γνωρίζεις την ιστορία σου, τι μέλλον θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με τα στοιχεία της ιστορίας που μας δίνοντε?

Ποιά ιστορία πιστεύουμε και τι θέση έπρεπε να κρατήσουμε?

Μήπως των σχολείων μας?
    Μήπως των σχολείων των πρώην εχθρών μας ?
    Μήπως των σχολείων των θεωρητικά ουδετέρων?
    Μήπως εθελοτυφλώντας, αυτή που ταιριάζει πιο πολύ με τον χαρακτήρα και τα βιώματα μας?
    Μήπως μελετώντας, αυτή που είχε τις περισσότερες πιθανότητες?
    Μήπως......

Ποιά είναι η αλήθεια?

Ιστορίες είπε κι ο παππούς στο εγγόνι.
    Το εγγόνι όταν έγινε παππούς, τις είπε στο δικό του εγγόνι.Με προσθαφαιρέσεις.
    Και πάει λέγοντας.

Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος,
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
    Πως μπορούμε λοιπόν, να γνωρίζουμε την αληθινή ιστορία, εάν ήδη έχουν γραφτεί 100 εκ διαμέτρου αντίθετες εξιστορισεις για κάθε μέρα της παγκόσμιας ιστορίας?
    Διαβάζοντας πολλούς ιστορικούς, από πολλές πηγές συνδιαζεις τα γεγονότα και πλησιάζεις την αλήθεια... Αν είμαστε όμως αδιάβαστοι, οφείλουμε να ακούμε τα πάντα και να τα ζυγίζουμε, όχι να κλείνουμε τα αφτιά μας και να μένουμε στις "γνώσεις" του δημοτικού.

Την ιστορία δεν τη μαθαίνουμε από τον παππού μας, ούτε απο τον παππού ενός Τουρκόπουλου... Εγώ στα νιάτα μου είχε τον Ρόσι για σφιαλιάρες!
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    μου αρεσει να παιζω τον δικηγορο του διαβολου και το ξερεις γιωργο

παρε να χεις λοιπον μια απαντηση απο την απεναντι μερια του υπεροχου ελληνικου αιγαιου!!!!

http://www.geocities.com/massacre1821/index.html
    Συγγαυρε και γείτονα Τrooper κάθομαι εδώ και 3-4 ώρες και περιηγούμαι στο λινκ που δίνεις εδώ θέλοντας όπως λες να κάνεις το δικηγόρο του διαβόλου,με μοναδικό σκοπό να πάρω μια ιδέα και το για το πως μπορεί να σκέφτονται/διδάσκονται/διαστρεβλώνουν(αν θες)/βλέπουν τα πράματα οι "απέναντι".

Χωρίς να συμμερίζομαι επουδενί απόψεις του τύπου "Τουρκος καλός,μόνο νεκρός" ή "ο Τούρκος είναι ένα αιμοδιψή πλάσμα και η πορεία του στους αιώνες το αποδεικνύει",πρέπει να αναγνωρίσω ότι το εν λόγω λινκ που έδωσες περιέχει ένα απίστευτο συνονθύλευμα απο καθαρές (επικίνδυνες) ακροδεξιές ανακρίβειες από την "απέναντι" πλευρά.Το θέμα όμως είναι ότι ο/οι υπογράφων/-ντες αυτές τις σελίδες,δεν είναι Τούρκος/οι όπως πιθανώς κάποιος με την πρώτη ανάγνωση να νομίσει,αλλά αν έχω καταλάβει καλά Βούλγαροι.
    το γεγονός ότι όλα όσα λέγονται,αναφέρονται με παιδιάστικη αφέλεια και έπαρση,μόνο ενισχύει την άποψη μου ότι πρόκειται για ανακρίβειες και ας μην είμαι γνώστης όλων των γεγονότων όσων περιέχονται στις τόσες σελίδες αυτού το πόρταλ (ουσιαστικά τέτοιο είναι).

τι θέλω να πω?
    διαβάζωντας απο την αρχή το ποστ του IDI,κατανοώ τη θέληση και την αγανάκτηση του για τη μη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.
    Σαφώς και πρέπει να διατηρούμε της μνήμες ζωντανές.
    Είμαι κι εγώ κατά το ήμιση απόγονος Ποντίων,και αν και δεν μπορώ να πω ότι κουβαλάω το Ποντιακό στοιχείο μέσα μου ως άμεση κληρονομιά,παρόλα αυτά δεν μπορώ να κλείσω μάτια & αυτιά στα όσα συνέβησαν.
    Η μόνη μου ένσταση-αν μου επιτρέπετε- είναι στο πως θα διαλέξουμε να θυμόμαστε και να συνεχίζουμε αυτή την κληρονομιά.
    Γνώμη μου είναι πως το τυφλό μίσος δεν μπορεί να είναι λύση σε οποιοδήποτε προβλημα.μόνο κακό μπορεί να συνεχίσει να φέρνει.
    Γνώμη μου.
    Καλό μήνα σε όλους.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Lupo +1

@γαυρε:δεν εβαλα φιλε μου εγω το σαιτ για κανενα αλλο λογο αλλα για να σας πω 1 πολυ απλο πραγμα.προσφατα γυρισα απο ny.οι ανθρωποι εκει ειναι τοσο μακρυα απο τα πραγματα του σημερα οσο δε μπορεις να φανταστεις!!!!και μιλαμε για τα γεγονοτα που συμβαινουν αυτη τη στιγμη στον κοσμο!!!1 το κρατουμενο
    2ον:ειχα την τυχη να σπουδασω στο εξωτερικο και οταν καποια στιγμη μιλησα με τουρκους συμφοιτητες (ψιλοταμπουρομενος θα ελεγα) ειδα κατι που δεν το ειχα φανταστει !!!!!!αυτοι ητανε ποιο ταμπουρωμενοι απο μενα!!!!!!!!!!!!κατα τη διαρκεια της συζητησης λοιπον εμαθα οτι φοβουντε την επεκτατικη μας λεει πολιτικη !!!!!η οποια μαλιστα εχει εκδηλωθει ανα τους αιωνες !!!!!!με λιγα λογια για να σου δωσω να καταλαβεις στην δικια τους ιστορια διδασκοντε οτι εμεις σφαγιασαμε κατα καιρους τον τουρκικο λαο και αυτοι μονιμως αμυνονταν απεναντι μας !!!!!!!!!
    καπου εκει λοιπον αρχισα να σκεφτομαι οτι εγω εχω μαθει μια εντελως διαφορετικη ιστορια που εγειρει τα ιδια συναισθηματα μονο που εχει αλαγμενες τις λεξεις τουρκος και ελληνας!!!!

αν λοιπον παρουμε το 1ο κρατουμενο και δουμε και το 2ο...η ερωτηση ειναι απλη:εδω δεν ξερουνε οι αλλοι τι γινεται στον κοσμο σημερα.ξερουμε εμεις τι εγινε στο παρελθον???

υ.γ.το σαιτ δεν το εβαλα για να προβληματιστουμε σε αυτα που λεει.απλα το εβαλα για να δειξω τι θα μπορουσε να απαντησει η απεναντι πλευρα.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    @γαυρε:......

υ.γ.το σαιτ δεν το εβαλα για να προβληματιστουμε σε αυτα που λεει.απλα το εβαλα για να δειξω τι θα μπορουσε να απαντησει η απεναντι πλευρα.
    Ο λόγος που μπήκε το σάιτ γίνετε αντιληπτός αμέσως,για αυτό δεν είχα αμφιβολία.

Δεν μπορώ να δεχτώ (ακούγεται κάπως άσχημο βέβαια αυτό) και να συμφωνήσω στο να βάζουμε τα "αμερικανάκια" στο θέμα ως οτιδήποτε!
    Έχω και εγώ την τύχη(?) να σπουδάζω στο εξωτερικό,και όντας άνθρωπος ανοιχτός και κοινωνικότατος,συναναστράφηκα με πολλούς απο πολλές χώρες.
    για αυτό και λέω ας μην βάζουμε τους Αμερικάνους στην κουβέντα,γιατί εκτός ελαχίστων,δακτυλοδεικτούμενων περιπτώσεων οι άνθρωποι είναι πρόβατα επί σφαγή που δεν έχουν ιδέα για τίποτα!
    θα μου πεις,σιγά ρε Ελληναρά ψαγμένε και εσύ τι είσαι δηλαδή?
    Κακά τα ψέμματα,έχουμε (όχι μόνο οι Ελληνες,οι της Ευρώπης γενικότερα) όσο να'ναι μια (νομίζω) καλύτερη επίγνωση του τι συμβαίνει,ασχετως αν δεν κάνουμε τίποτα για να το βελτιώσουμε.

για το πως βλέπουν οι Τούρκοι εμας,έχεις δίκιο.έτσι είναι.
    το άσχημο για μένα-κάτι που μπορεί να είναι και εντελώς τυχαίο-είναι πως έπεσα σε κολλημένα (ακροδεξιά) μυαλά που δεν βοήθησαν στο να ξεπεραστεί αυτό το "μάγκωμα" όπως λες που υπάρχει.

Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
    ......
    το άσχημο για μένα-κάτι που μπορεί να είναι και εντελώς τυχαίο-είναι πως έπεσα σε κολλημένα (ακροδεξιά) μυαλά που δεν βοήθησαν στο να ξεπεραστεί αυτό το "μάγκωμα" όπως λες που υπάρχει.

shit happens my friend....shit happens!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    sonic22... sorry για την αργοπορία...

Το παράδειγμα μου είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να ισχύει.

Μην ξεχνάς οτι αν μη τι άλλο οι χώρες της Δ.Ευρώπης είναι εκείνες που φέρουν σε κάποιο βαθμό ,έστω, δημοκρατικό πολίτευμα.
    Γιατί αν σου αναφέρω χώρες της Μ.Ανατολής, την Κίνα κτλ... εκεί αν κάψουν σημαία δεν πάνε απλά φυλακή. Τους εκτελούν επιτόπου (Πλατεία Τιεν Αμέν ή κάτι τέτοιο ήταν το όνομα της) ή τους πετροβολούν μέχρι θανάτου (Πακιστάν, Αλγερία, Τυνησία κτλ.)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.

Ξέρεις υπάρχει μια κουβέντα που σηκώνει μεν πολύ συζήτηση , αλλά εμπεριέχει και πολύ μεγάλο βαθμό αλήθειας.

"Η πολλή δημοκρατία , βλάπτει".

Με την έννοια οτι αν δεν τίθενται αυστηρά όρια δράσης για τον κάθε άνθρωπο , τότε το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Βλέπεις δεν μπορούν όλοι να έχουν έλεγχο των πράξεων τους δυστυχώς. Για αυτό και υπάρχει ενα σύνολο κανόνων , που κάποτε θα πρέπει να επιβάλλονται.

Και αν θες να το πάμε και σαν μοτοσυκλετιστές... φαντάζεσαι τι χάος (παραπάνω) θα υπήρχε αν στην "πολλή δημοκρατία" ο ΚΟΚ , απλά δεν θα υπήρχε και θα επαφιόμασταν στην διάννοια και στις πράξεις του καθενός στον δρόμο;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

sonic22... sorry για την αργοπορία...

Το παράδειγμα μου είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να ισχύει.

Μην ξεχνάς οτι αν μη τι άλλο οι χώρες της Δ.Ευρώπης είναι εκείνες που φέρουν σε κάποιο βαθμό ,έστω, δημοκρατικό πολίτευμα.
    Γιατί αν σου αναφέρω χώρες της Μ.Ανατολής, την Κίνα κτλ... εκεί αν κάψουν σημαία δεν πάνε απλά φυλακή. Τους εκτελούν επιτόπου (Πλατεία Τιεν Αμέν ή κάτι τέτοιο ήταν το όνομα της) ή τους πετροβολούν μέχρι θανάτου (Πακιστάν, Αλγερία, Τυνησία κτλ.)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.

Ξέρεις υπάρχει μια κουβέντα που σηκώνει μεν πολύ συζήτηση , αλλά εμπεριέχει και πολύ μεγάλο βαθμό αλήθειας.

"Η πολλή δημοκρατία , βλάπτει".

Με την έννοια οτι αν δεν τίθενται αυστηρά όρια δράσης για τον κάθε άνθρωπο , τότε το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Βλέπεις δεν μπορούν όλοι να έχουν έλεγχο των πράξεων τους δυστυχώς. Για αυτό και υπάρχει ενα σύνολο κανόνων , που κάποτε θα πρέπει να επιβάλλονται.

Και αν θες να το πάμε και σαν μοτοσυκλετιστές... φαντάζεσαι τι χάος (παραπάνω) θα υπήρχε αν στην "πολλή δημοκρατία" ο ΚΟΚ , απλά δεν θα υπήρχε και θα επαφιόμασταν στην διάννοια και στις πράξεις του καθενός στον δρόμο;

Gandalf
    +10000000

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ......

Gandalf
    Τωρα δλδ θες να πάρουμε στα σοβαρά το παραπάνω; Εκτός αν μιλάς για άλλη χώρα... κι όχι το Ελλαδιστάν!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo

Gandalf
    Σε κάποιες μικρές πόλεις του εξωτερικού (ονόματα πόλεων δεν θυμάμαι αυτη τη στιγμή εκτός μίας πόλης στην Ολλανδία, ονόματι Μακίνγκα),
    σε χώρες όπως, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία κ.α.,
    εφαρμόζετε πιλοτικά το σύστημα της αυτορύθμισης.
    Και λειτουργεί με πάρα πολύ ενθαρυντικά αποτελέσματα!

Στην ουσία, καταργούν τα σήματα, και σχεδόν όλους τους φωτεινούς σηματοδότες.
    Ισχύει μόνο η προτεραιότητα εκ δεξιών.

Σύμφωνα με την θεωρία, υπάρχουν τόσα πολλά σήματα που στην ουσία , ο οδηγός βλέπει μόνο το 30% περίπου, με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνουν τον στόχο τους και να προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα απ'ότι το απλό, έχει προτεραιότητα αυτός που έρχετε από δεξιά.

Ήδη σ'αυτές τις πόλεις, τα ατυχήματα μειώθηκαν αισθητά.

Τα ημίμετρα ποτέ δεν μ'άρεσαν. Αφού δεν μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο, μήπως να γυρίσουμε στο απλό?

ps. sorry που βγήκα εκτός θέματος

5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Α τι ωραια και τι καλα...

το Moto.gr αποφάνθηκε: .... "η γενοκτονία ηταν δημιούργημα των ιστορικών που γραψαν τα βιβλια του σχολειου και μας πιασαν κότσους να μας βαλουν στο τρυπαλκι να μισουμε τους Τουρκους"...

Ρε δε πα να κουρευτείτε λεω εγω... απαξιω να απαντησω γιατι δε διαβασατε ουτε καν το κειμενο στην αρχη.... απλα με μπουρδολογιες και γενικοτητες βγαλατε οτι συμπερασμα σας βολευει και χαρακτηρισατε ανθρωπους με το δικο σας σκεπτικο ( = οποιος λεει οτι ειναι Ελληνας και ζηταει δικαίωση... ειναι Φασιστας και θελει να σκοτωσει Τουρκους να παρει το αιμα του πισω..)

Κριμα για τα μυαλα που κουβαλατε τσαμπα.... αφηστε τα σπιτι να μη κουραζεστε...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    ................................
    Εκτός αν μιλάς για άλλη χώρα... κι όχι το Ελλαδιστάν!

Αυτον τον προβληματισμο ειχα κι εγω (και οχι μονο εγω) το Σαββατο...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. παγκοσμιο s/m στο ελληνικο!
    από Valentino_Ptossi στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2004, 19:31
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρωταθλημα supermoto
    από ctpanoramix στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2004, 12:48
  3. Ελληνικό Ανέκδοτο...????