Σελίδα 6 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 137

Θέμα: Εντουράδα στον Υμηττό ή όχι

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
    DrBig βάση έχουν αυτά που λέει ο Gandalf. Τα λέει απλά και ξεκάθαρα.
    Το διαβασα το ποστ του Gandalf το οποιο οσο σωστο κι αν ειναι κατα την γνωμη μου δεν βοηθαει στο παρον θρεντ.

Τελικα μπορει να μου πει καποιος αν απο το νομο απαγορευεται η επιτρεπεται το εντουρο στα συγκεκριμενα μονοπατια του υμηττου?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    Διαβάστε πως μας χαρακτηρίζουν.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ποδηλάτες ή αυτούς που κάνουν downhill. Αλλά μερικοί είναι προκλητικοί...

http://forum.downhill.gr/index.php?t..._next=next#new

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    imittos......

Αφου προσπερνας αντιθετα επιχειρηματα απο τα δικα σου.....

Αφου προσβαλεις με προσβλητικα σχολια ενα ολοκληρο φορουμ χωρις καν να σεβαστεις το βημα που σου εδωσε δημοκρατικοτατα ωστε να απαγελεις πιθανον γραμενα "ποιηματα " απλα χωρις να απαντας σε τιποτα.....

Αφου συνεχιζεις να εισαι εριστικοτατος ελπιζωντας στο ποτε θα πεσουν xαρακτηρισμοι προς το προσωπο σου ( Γιατι τελικα αυτο ειναι το παιχνιδι σου...)

Παμε στην καραμελιτσα που ζητας περι απαγορευσης της μοτοσυκλετας ( εκτος----δρυμων---- και ιδ. εκτασεων..)

α) Φιλοδασικη..... Κανονισμοι....http://www.philodassiki.org/15/artic...5/24/index.htm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε ολόκληρη την περιοχή του Αισθητικού δάσους ισχύει η Δασική Απαγορευτική Διάταξη (ΔΑΔ 20)/4294/96 του Δασαρχείου Πεντέλης με βάση την οποία:

Από την 1/1/1996 μέχρι την 31/12/2005 ισχύουν τα εξής:

Μέσα στην περιοχή του Αισθητικού δάσους Καισαριανής συμπεριλαμβανομένων των δρόμων και των πλατειών, όλες τις μέρες της εβδομάδας, από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι η είσοδος, παραμονή και κυκλοφορία πεζών ή εποχουμένων επισκεπτών, με εξαίρεση τη διέλευση οχημάτων - χωρίς στάθμευση - μόνο από τον κεντρικό δρόμο Καισαριανής - κορυφής "Εύζωνα" Υμηττού.

Ακόμη απαγορεύεται:

1. Το άναμμα φωτιάς όλο το χρόνο.
    2. Η κατασκήνωση για παραθερισμό χωρίς άδεια.
    3. Η υλοτομία και εκφλοίωση, η κοπή φύλλων κλπ δένδρων, θάμνων, κλάδων, ανθέων και πάσα άλλη πράξη που θίγει τα δένδρα, τους θάμνους και τα φρύγανα.
    4. Η λατόμευση, η συλλογή επιφανειακών λίθων και η χωματοληψία χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.
    5. Οι οργανωμένες υπαίθριες εκδηλώσεις και πολυπληθείς συγκεντρώσεις.
    6. Οι κινηματογραφήσεις για εμπορικό σκοπό.
    7. Η προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross).
    8. Η κυκλοφορία λυτών σκύλων.
    9. Η εκχέρσωση, η ρητίνευση των πευκοδένδρων, η τοποθέτηση κυψελών μελισσών, η βοσκή παντός ζώου και το κάπνισμα στο δάσος, επιτρεπόμενο μόνο στις πλατείες που βρίσκονται γύρω από τη Μονή Καισαριανής.

Οι παραβάτες τιμωρούνται κατά τις ισχύουσες διατάξεις του Ν.Δ. 86/69, το Ν.Δ. 996/71, το Ν. 998/79 και τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις των δασικών νόμων.
    Αρμόδια Δασική Αρχή είναι το Δασαρχείο Πεντέλης (τηλ. 0106135010) και για την αναγγελία φωτιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλ. 199.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για το ( 7 ) Αν εχεις καμμια απορεια σχετικα με την....προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross).

Να σε διαβεβαιωσω οτι ουδεποτε τα τελευταια χρονια ( απο οτι ξερω ) ειχαμε αγωνες ( η προετοιμασια αγωνων παντος τυπου μοτοσυκλετας στον Υμητο...! )

Εαν εχεις καποια απορια με την διαφορα ..... Αγωνα μοτο η προετοιμασια αυτου....
    ΜΕ... ΑΠΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΟΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΤΕ.... Δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε παραπανω.....Απλα να επισημανω οτι εαν εχεις καποιο νομο απαγορευση γενικα για ολα τα βουνα ( πλην του υμητου γιατι αυτος απο οτι βλεπω μονο σε ενδιαφερει ) Να μας την γνωστοποιησεις και εμας..!

Παμε παρακατω.......

Ο λογος της επιθεσης (για να πανε και οι οικολογικες ανησυχιες καποιων αλλων εδω μεσα τουλαχιστον σε αλλο θρεντ και χωρις φυσικα να υπονωω οτι εχει σχεση το συγκεκριμενο σαιτ........) http://www.podilates.gr/node/3360

Και με μια απλα αναζητηση σε φορουμ ποδηλατων με το συγκεκριμενο θεμα για τον συγκεκριμενο τοπο ( υμητος ) πολυ ευκολα θα μπορεσουμε να καταλαβουμε γιατι τυποι αλα imittos μπαινουν σε μοτοσυκλετιστικα φορουμ με βιτρινα τα ......

πως (σιγουρα) το γνωριζεται, η διελευση μοτοσυκλετων απο τα μονοπατια του Υμηττου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Γενικα δεν καταλαβαινω τι προσπαθειτε να αποδειξετε με αυτην την εγωιστικη σας (προς την λιγη διασωθεισα Αττικη φυση) συμπεριφορα. Να μην αναφερθω και στο ποασο επιθετικοι εισαστε απεναντι σε περιπατητες και ποδηλατε;ς......
    Με κερασακια τα.....

Τους χτυπανε...???? - Κοντά επεσες (καποιοι ΔΕΝ καλοδεχονται ΟΥΤΕ την ευγενικη πληροφοριση οτι σε προστατευομενη περιοχη η εθνικο δρυμο ΔΕΝ μπαινουμε με μηχανες. Αλλωστε η περιοχη ειναι γεματη πινακιδες της φιλοδασικης, δηλαδη του οργανισμου που ΦΥΤΕΨΕ το δασος του Υμηττου, οπου καθοριζουν τι επιτρεπεταικαι τι οχι. Συνεπως το μη κανεται δυνατους θορυβους πρεπει νκατι να λεει, εκτως και αν δεν υπαρχει δυνατοτητα αναγνωσης....) Τους βριζουν...???? - Ναι. Εμενα πολλες φορες..... Οπως και αρκετους περιπατητες και ορειβατες. Γενικα ουτε ηλικια ουτε φυλλο δεν σεβονται. Τους πατανε...???? - Σχεδον. Εδω την γλυτωσαμε παρατριχα (3 φορες...)
    Αυτα συμπερενεις διαβαζοντας σε φορουμ τους τα.....

Οποιος (και οποια) ανεβηκε στον Υμηττο την προηγουμενη Κυριακη θα προσεξε τα ενημερωτικα φυλλαδια που μοιρασε η οργανωση πυροπροστασιας καισαριανης. ουσιαστικα ενημερωνοντας τον κοσμο οτι η πολιτεια προωθει πλεον επιθετικα την αλλαγη χρησης / χαρακτηρισμου του βουνου, απο προστατευομενη ζωνη σε.. παρκο (με προσεχη καφε, αναψυκτηρια και αλλες εγκαταστασεις ολα σε βαρος του λιγου δασους που εμεινε). Και Οσοι ειναι λιγο ποιο "μεσα στα πραγματα" θα εχουν πληροφορηθει οτι ειμαστε πλεον ποιο κοντα (και με την αλλαγη χρησης του βουνου) στον οριστικο αποκλισμο του βουνου απο ποδηλατα και μοτοσυκλετες.... Δυστυχως οι προσπαθειες μεριδας ποδηλατών να ενημερωσουν την φιλοδασικη και τους υποληπους φορεις οτι οι ποδηλατες δεν ειναι ιδιοι με τους καννηβαλους με τα enduro καθως και οτι τυχων "ατυχη" παραδειγματα απο τον χωρο μας (απροσεκτοι ποδηλατες που δεν σεβονται τους περιπατητες η ακομα χειροτερα κανουν αλματα αναμεσα σε κοσμο η σηκωνουν ραμπες και καταστρεφουν με επεμβασεις τα μονοπατια) πεφτουν μαλλον στο κενο. Πιστευω οτι συντομα θα βρεθουμε μπροστα σε τελεσιδικη αποφαση αποκλησμου μας με μονη διεξοδο καποια διαδρομη σχεδιασμενη απο ασχετους (επιπεδη δηλαδη) και σε αυτο θα εχουμε οδηγηθει, εκτως απο την καταστροφικη μανια των μοτοσυκλετιστων, μονοι μας (ενωω σαν συνολο γιατι υπαρχουμε και καποιοι ποδηλατες που σεβομαστε τα αυτονοητα) με την αδιαφορια μας να προστατεψουμε τον χωρο που περναμε καλα....

Αυτα για να τελειωνουμε με τις οικολογικες ανησυχιες του καθε imittos....

Παλαιό μέλος
    Συγνώμη που βάζω κείμενα από άλλα φόρουμ αλλά το θέμα είναι σοβαρό.

Διαβάστε για τα πραγματικά προβλήματα που απειλούν το βουνό

http://www.tear.gr/forum/viewtopic.php?p=21231

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Από την 1/1/1996 μέχρι την 31/12/2005 ισχύουν τα εξής:

Απο 1/1/2006 τι ισχυει?

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
    Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ποστάρεις εδώ. Θες να μας δείξεις πόσο οικολόγος είσαι ή να μας μαλώσεις;

Και με πιο δικαίωμα κρίνεις τη ζωή μας; Όσο ανήκει το βουνό σε εσένα ανήκει σε όλους.

Τόσα χρόνια πως καταστρέφονται τα δάση;

Από τα μηχανάκια κάηκε η Πάρνηθα και η Πεντέλη;

Ποιος ευθύνεται για την παλιά φωτιά στην Α. Γλυφάδα που τώρα έχει γεμίσει μεζονέτες εκεί που ήταν βουνό;

Και που πάνε κάποιοι τύποι δήθεν οικολόγοι και αγοράζουν δίπλα στα δάση (σε ότι έμεινε δηλαδή) για να κάνουν πιο εύκολα τη βόλτα τους στο βουνό.

Αν θες να συνεχίσεις τις βόλτες σε δάση σε άλλα φόρουμ μπες να κατηγορήσεις και όχι εδώ.

Και ποιος σου είπε ότι πηγαίνουμε στα μονοπάτια που πάνε περιπατητές ή ποδηλάτες. Οι περισσότεροι από μας είμαστε πέρα από εντουράδες ΚΑΙ περιπατητές ΚΑΙ ποδηλάτες και ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω από όλα και σεβόμαστε τους τρίτους (στο μεγαλύτερο ποσοστό) σε αντίθεση με κάποιους σαν εσένα που μας βρίζουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Στην παραπάνω βόλτα βρήκαμε 1 περιπατητή στις κεραίες του ΟΤΕ ψηλά που φυσικά μας έκανε παράπονα αλλά ευγενικά και εμείς του απαντήσαμε ευγενικά αφού είχαμε σβήσει τα μηχανάκια για να περάσει.
    Πολυ σωστος Κωστα!

*************** www.motodevils.gr ***************

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
    Συγνώμη που βάζω κείμενα από άλλα φόρουμ αλλά το θέμα είναι σοβαρό.

Διαβάστε για τα πραγματικά προβλήματα που απειλούν το βουνό

http://www.tear.gr/forum/viewtopic.php?p=21231

Υπαρχουν πολλα που απειλουν το βουνο. Το εντουρο επιτρεπεται? Ακομα συμπερασμα εγω παντως δεν εχω βγαλει!

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αυτο το thread μου θυμιζει το ζητημα για το αν οι πορδες της δαμαλας μεγαλωνουν την τρυπα του οζοντος.......
    Accipere quam facere praestat injuriam

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Απο 1/1/2006 τι ισχυει?
    Σαν πρωτη ματια που εριξα ....Εγω δεν βρηκα τιποτα.....

Πολυ ευχαριστως να προσπαθησεις αν δεν σου κανει κοπο.....

Σαν πρωτη ματια που εριξα ....Εγω δεν βρηκα τιποτα.....

Πολυ ευχαριστως να προσπαθησεις αν δεν σου κανει κοπο.....

Ψαχνω φιλε μου αλλα δεν βρισκω.

Εξακολουθει να με εκπλησει το οτι ολη αυτη η συζητηση ειναι στον αερα. Εχετε μαλλωσει χωρις ακομα να εχει συζητηθει το θεμα της νομιμοτητας! Εγω παντως που δεν ειμαι καουμπου, δεν θα ηθελα να παω με το μοτοσακο μου στο βουνο αν απαγορευεται.

Ψαχνω φιλε μου αλλα δεν βρισκω.

Εξακολουθει να με εκπλησει το οτι ολη αυτη η συζητηση ειναι στον αερα. Εχετε μαλλωσει χωρις ακομα να εχει συζητηθει το θεμα της νομιμοτητας! Εγω παντως που δεν ειμαι καουμπου, δεν θα ηθελα να παω με το μοτοσακο μου στο βουνο αν απαγορευεται.
    Δεν απαγορευετε εκτος απο δριμους και ιδ χωρους.....

Κωστα(yz-ktm) τωρα που αρχισε η μεση να φτιαχνει, χαλασε το βουνο .....

τελικα θα το κανονισουμε καμια υμμηταδα ή μονο ψαροντουφεκο και παραγαδι ?
    ''όσο απαξιωτικό είναι η μη συμπλήρωση αθλητών σε κατηγορίες ή τερματίζοντες στο βάθρο άλλο τόσο είναι το μοίρασμα κυπέλλων στην απονομή σε αθλητές που δεν έχουν τερματίσει τον αγώνα.
    Τώρα αν αυτό είναι στα πλαίσια διατήρησης καλών σχέσεων με τους αθλητές – πελάτες, πάω πάσο!''

Δεν απαγορευετε εκτος απο δριμους και ιδ χωρους.....
    Amen!

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Amen!
    Που εκεί (τον δρυμό) απαγορεύεται και για ποδήλατα και για περιπατητές .

Όσο για τον "Υμηττό" (που τελευταία την έχει κάνει γαργάρα) μάλλον αυτός δεν γνωρίζει να διαβάζει .
    Τι σχέση έχει η "Η προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross)." με την βόλτα στο βουνό ??

Τώρα γιατί το Ακρόπολις πέρασε απο εκεί πριν απο κανα 5αρι χρόνια ας μας το εξηγήσει ο "Υμηττός"
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8

Όσο για τον "Υμηττό" (που τελευταία την έχει κάνει γαργάρα) μάλλον αυτός δεν γνωρίζει να διαβάζει .
    Τι σχέση έχει η "Η προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross)." με την βόλτα στο βουνό ??

Το συγκεκριμενο λινκ δεν μας αφορα καθ'οτι αναφερεται σε παρελθοντα χρονο.
    Λινκυ για το τι γινεται τωρα δεν εχω μπορεσει να βρω, οποτε εχουμε μεινει στον ΣΤΟΥΜΠΙ που λεει οτι επιτρεπεται. Δεν αμφισβητω την καλη του προθεση, αλλα εγω προσωπικα δεν εχω βρει μεχρι στιγμης κατι με επισημη αιγιδα που να με καλυπτει.

Σελίδα 6 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εντουράδα ΟΧΙ στον Υμηττό (πολύ γέλιο)
    από naked στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2009, 09:46
  2. Εντουράδα στον Υμηττό 5/12/09
    από kordix στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2009, 17:58
  3. On-offάδικη βόλτα στον Υμηττό, άυριο 27-04-07
    από dimzab στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2007, 19:40
  4. Απαντήσεις: 13