Σελίδα 6 από 23 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 333

Θέμα: άλλη μια κόντρα αιωνίων : moto vs car (περιοδικο motojournal.fr)

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Επιτάχυνση της βαρύτητας ή G Force ελληνιστί. Το αν είναι δύναμη ή όχι, ρωτα κανένα πιλότο που έχει καλές σχέσεις μαζί της :a47:

ρε βυρωνα...

αλλο πραγμα η επιταχυνση, αλλο η δυναμη

η βαρυτητα δυναμη ειναι :wacko:

Ηρθε το τέλος Το avatar του/της CBRIDHS
    παιδια...στο θεμα μας!!!

παντος σε δρομο με φυσικα εμποδια(κουτακια-νταλικες κ.α.) σιγουρα οι μοτο ειναι μπροστα......
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Βρε χοντρικά θυμάμαι τι και πως, να τα αναλύσω δεν θυμάμαι. Φυγόκεντρος δεν υπάρχει και μην επιμένεις.
    Αυτό που εννοείς λέγεται ελλειψοκεντρομολίαση (sic)

Ναι εντάξει,αν τα ψυρίσουμε δεν υπάρχει φυγόκεντρος όσο επενεργεί δύναμη που μας κρατάει στην τροχιά μας,καλύτερα είναι όμως να τα λέμε απλά για όσους δεν αγαπάνε ιδιαίτερα τη φυσική,να τους μείνει και κάτι έστω και παραστατικά στο μυαλό τους.Thanx για τη διευκρίνιση πάντως.Και για να το πούμε πολύ απλά,αν προσπαθήσεις σε κλειστό στροφιλίκι με οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα να ακολουθήσεις έναν μέσου επιπέδου οδηγό σε τούμπανο αυτοκίνητο όπως τα προαναφερθέντα...

ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΟΥ
    Fortis Fortuna Adiuvat

undefined μέλος Το avatar του/της Morton
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    ρε βυρωνα...

Στον θείο Αλβέρτο πέστα

"we [...] assume the complete physical equivalence of a gravitational field and a corresponding acceleration of the reference system." (Einstein 1907).
    ☠☠☠

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Morton
    Στον θείο Αλβέρτο πέστα

morton, to link που εβαλες το διαβασες?

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
    Τι είναι το Abandon ρε παιδιά; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    H νέα "αναβάθμιση" της BMW !!!
    Γιατί είναι γνωστό ότι τα BMW δεν χαλάνε και δεν ανακαλούνται ........... αναβαθμίζονται - βελτιώνονται !!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Για όσους λενε οτι δεν κατάλαβαν και πολλά απο καλή βόλτα με καλό αυτοκίνητο, ισως δεν ειχαν τον κατάλληλο οδηγό.

Εχω κάνει βόλτα σε ειδική κατσάβραχο το 2000 με Evo Group A και οδηγό τον τότε πρωταθλητή Φινλανδίας, δεν μπορείτε να το φανταστείτε.
    Εχω και video αλλά σε ταινία, να το εβαζα να καταλάβετε τι γίνεται με τετοιο αυτοκίνητο και οδηγό αυτης της κλάσης.
    Η δικάβαλη βόλτα στις Σέρρες με τον Μιμίκο που έκανα αργότερα ηταν πολύ πολύ καλή εμπειρία αλλά χλιαρή σε σχέση με εκείνη...αυτό τα λέει όλα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Για όσους λενε οτι δεν κατάλαβαν και πολλά απο καλή βόλτα με καλό αυτοκίνητο, ισως δεν ειχαν τον κατάλληλο οδηγό.

Εχω κάνει βόλτα σε ειδική κατσάβραχο το 2000 με Evo Group A και οδηγό τον τότε πρωταθλητή Φινλανδίας, δεν μπορείτε να το φανταστείτε.
    Εχω και video αλλά σε ταινία, να το εβαζα να καταλάβετε τι γίνεται με τετοιο αυτοκίνητο και οδηγό αυτης της κλάσης.
    Η δικάβαλη βόλτα στις Σέρρες με τον Μιμίκο που έκανα αργότερα ηταν πολύ πολύ καλή εμπειρία αλλά χλιαρή σε σχέση με εκείνη...αυτό τα λέει όλα.
    σε εχει κανει βολτα ο μαικ με αυτοκινητο?
    Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el patron
    σε εχει κανει βολτα ο μαικ με αυτοκινητο?
    Ξερω οτι είναι πολύ καλός στο αυτοκινητο, αλλά ο άλλος ηταν πρωταθλητής Φινλανδίας εκείνη τη χρονιά...και ξερεις οι Φινλανδοί δεν ειναι τίποτα κουλοί... ασε που το αυτοκίνητο ηταν top of the top.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ξερω οτι είναι πολύ καλός στο αυτοκινητο, αλλά ο άλλος ηταν πρωταθλητής Φινλανδίας εκείνη τη χρονιά...και ξερεις οι Φινλανδοί δεν ειναι τίποτα κουλοί... ασε που το αυτοκίνητο ηταν top of the top.
    συμφωνω οτι οι φιλανδοι εχουν σχολη ,αφου μαθαινουν οδηγηση απο μικροι στο χιονι.
    Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    ρε βυρωνα...

Το G ειναι η επιταχυνση λογω βαρυτητας.
    H βαρυτητα σαφως και ειναι δυναμη και συνδεεται με το G με το νομο του Newton.
    (Ο οποιος βεβαια ειναι ο ορισμος της μαζας m=B/G)
    H φυγοκεντρος ειναι 'φαινομενη' δυναμη παρατηρητη ο οποιος δεν βρισκεται στο αδρανειακο συστημα αναφορας αλλα σε περιστρεφομενο. Η κεντρομολος ειναι η ιδια δυναμη ιδωμενη απο τον αδρανειακο παρατηρητη.

Η μοτοσυκλετα δεν μπορει να στριψει ακαριαια, αλλα με ρυθμο ο οποιος οριζεται απο το ποσο γρηγορα 'πεφτει' στο πλαγιασμα. Αυτο το πεσιμο 'ενεργοποιειται' με το φαινομενο του γυροσκοπιου (αναποδο τιμονι) που δινει μια αρχικη πλευρικη επιταχυνση προς τη στροφη, αλλα κατοπιν ο ρυθμος του περιοριζεται απο την επιταχυνση της βαρυτητας.

Αν ισορροπισουμε ενα μολυβι και το αφησουμε, τοτε αυτο πεφτει με δεδομενο ρυθμο γωνιακης ταχυτητας που περιοριζεται απο την επιταχυνση της βαρυτητας απο την μια και απο την ροπη αδρανειας του (μια και ειναι περιστρεφομενο σωμα ως προς το σημειο επαφης του με το εδαφος) απο την αλλη.
    Για τον λογο αυτο, η ιδια μηχανη με χαμηλοτερο κεντρο βαρους θα πεσει στη στροφη πιο γρηγορα απ'οτι αν εχει ψηλοτερο κεντρο βαρους. Η πλακα τωρα ειναι, οτι με ψηλοτερο κεντρο βαρους λογω της εγκαρσιας διαστασης των ελαστικων, θα χρειαστει μικροτερη κληση για την ιδια στροφη με την ιδια ταχυτητα. Αυτο το τελευταιο ειναι τοσο εντονοτερο οσο φαρδυτερο ειναι το ελαστικο.

Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας

Το σχόλιο μάλλον σε μένα πάει γιατί εγώ το είπα.

Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ έχω ονειρευτεί τέτοια εμπειρία

Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ήσουν πάνω σε μία μηχανή εντούρο στην ίδια διαδρομή
    με της ίδιας κλάσης οδηγό θα ήταν ακόμη καλύτερα!

Γιατί άλλο το δέντρο να περνά ξυστά από το κλουβί με το roll cage και άλλο να περνά ξυστά από τον ώμο σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
    Αν το διατυπωσα λαθος πριν, τοτε τωρα ελπιζω να το καταλαβες φιλε μου, γιατι απ'οτι βλεπω εγραψες μονο και μονο για να μου την πεις....βεβαια ολοι οι υπολοιποι φαινεται να καταλαβαν τι θελω να πω απο το πρωτο μου post..
    Εγώ αυτό κατάλαβα πριν.ότι φάσκεις και αντιφάσκεις.
    και αυτό σου έγραψα.εάν θεώρησες ότι ήμουν εριστικός πάω πάσο,μπερδεμένος ήμουν!

δν έχω ανάγκη να "σου την πω", ούτε σε ξέρω,ούτε έχω κάτι μαζί σου.

καθε τι εχει την χαρη του...στο μηχανακι ειναι οι κλισεις και η πιο αμεση επαφη με το περιβαλλον,στο αυτοκινητο ειναι τα χιλιομετρα στην στροφη και τα πλευρικα G...

απλως μην αφοριζετε πραγματα που δεν εχετε ζησει...

εγω ξεκινησα απο αυτοκινητα και συνεχισα με μηχανακια...το εχω δει το εργο και απο τις δυο πλευρες λοιπον...εχω παει βολτες με αγωνιζομενους κι εχω οδηγησει και ο ιδιος αγωνιστικα αυτοκινητα...

οδηγω ισως λιγο καλυτερα αυτοκινητο απ οτι μηχανη,οριακα μιλωντας παντα...

και μου προσφερουν την ιδια ακριβως ευχαριστηση...

οποιονδηποτε γρηγορο μηχανοβιο τον πανε καλη βολτα με αυτοκινητο,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα κανει κακα και θα νομισει οτι θα σκοτωθει στις στροφες...τετοια ειναι η διαφορα...

καντε ενα φλικαριστο φρεναρισμα και στην συνεχεια μπειτε με τα τεσσερα σε μια στροφη με μια καλη τετρακουνα και μετα ελατε να μου πειτε για μηχανακια και πλαγιασματα...

ακομη και με ενα καλο ελαφρυ ατμοσφαιρικο μπροστοκινητο με 250-300 αλογα,θα κλασετε μαλλι για 7 πουλοβερ σε κλειστο κομματι...

δεν αναφερομαι καθολου σε ανοιχτο με τερατοποιημενο αμαξι με καμια 1000αδα που να στριβει επιταχυνομενα με 250-300...οταν βγαινεις ,πεφτεις με τα μουτρα και φιλας την ασφαλτο με περισσοτερο παθος απ οτι την γκομενα σου...

για εμας του μηχανοβιους,οι παραστασεις περνανε με πολυ πιο αργο ρυθμο απο τα ματια μας στις στροφες,σε σχεση με τους αυτοκινητακηδες...εξ ου και το κλασιμο...

ζηστε το και θα με θυμηθειτε...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    καθε τι εχει την χαρη του...στο μηχανακι ειναι οι κλισεις και η πιο αμεση επαφη με το περιβαλλον,στο αυτοκινητο ειναι τα χιλιομετρα στην στροφη και τα πλευρικα G...

απλως μην αφοριζετε πραγματα που δεν εχετε ζησει...

εγω ξεκινησα απο αυτοκινητα και συνεχισα με μηχανακια...το εχω δει το εργο και απο τις δυο πλευρες λοιπον...εχω παει βολτες με αγωνιζομενους κι εχω οδηγησει και ο ιδιος αγωνιστικα αυτοκινητα...

οδηγω ισως λιγο καλυτερα αυτοκινητο απ οτι μηχανη,οριακα μιλωντας παντα...

και μου προσφερουν την ιδια ακριβως ευχαριστηση...

οποιονδηποτε γρηγορο μηχανοβιο τον πανε καλη βολτα με αυτοκινητο,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα κανει κακα και θα νομισει οτι θα σκοτωθει στις στροφες...τετοια ειναι η διαφορα...

καντε ενα φλικαριστο φρεναρισμα και στην συνεχεια μπειτε με τα τεσσερα σε μια στροφη με μια καλη τετρακουνα και μετα ελατε να μου πειτε για μηχανακια και πλαγιασματα...

ακομη και με ενα καλο ελαφρυ ατμοσφαιρικο μπροστοκινητο με 250-300 αλογα,θα κλασετε μαλλι για 7 πουλοβερ σε κλειστο κομματι...

δεν αναφερομαι καθολου σε ανοιχτο με τερατοποιημενο αμαξι με καμια 1000αδα που να στριβει επιταχυνομενα με 250-300...οταν βγαινεις ,πεφτεις με τα μουτρα και φιλας την ασφαλτο με περισσοτερο παθος απ οτι την γκομενα σου...

για εμας του μηχανοβιους,οι παραστασεις περνανε με πολυ πιο αργο ρυθμο απο τα ματια μας στις στροφες,σε σχεση με τους αυτοκινητακηδες...εξ ου και το κλασιμο...

ζηστε το και θα με θυμηθειτε...

Αν δε πάρεις GTR να με πάς βόλτα δεν σε πιστεύω
    Fortis Fortuna Adiuvat

Σελίδα 6 από 23 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Moto Vs Car
    από perrakis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2010, 16:11
  2. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ vs ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ
    από caesarsk στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2009, 23:54
  3. Άλλη μία παραλλαγή στη γνωστή κόντρα...
    από galexico στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2008, 11:07
  4. Αλλη Μια Μερα Αντιπαραγωγησ....
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 76
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2004, 06:47
  5. Αλλη μια μορφή ρατσισμού?
    από bikersonly στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2004, 22:58

Κανόνες δημοσιεύσεων