Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 109

Θέμα: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ '11-ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Πάμπερς μεγάλη οικονομ. συσκευασία νούμερο 4, Ιαν 2009=17€ και κάτι
    Πάμπερς μεγάλη οικονομ. συσκευασία νούμερο 4, Ιαν 2010=21€ και κάτι
    20κάτι % αύξηση.
    Καρασυμφέρει!
    Σε αυτη την διευθυνση μπορεις να δεις τις παραλογες διαφορες των τιμων Παμπερς αναμεσα σε Ελλαδα και Βρετανια. Οποτε η αυξηση στις τιμες μαλλον ωφειλεται στην απληστια του εισαγωγεα! Παντως με το να μου παραθετεις ενα προιον και μαλιστα εισαγωμενο δεν τεκμηριωνεις την αποψη σου. Μιλα μου με στατιστικα στοιχεια.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !

Αρχικά δημιουργήθηκε από postman
    Παντως με το να μου παραθετεις ενα προιον και μαλιστα εισαγωμενο δεν τεκμηριωνεις την αποψη σου
    Δεν το βλέπει έτσι η τσέπη μου!

Για περισσότερα στατιστικά (αφού θέλεις τέτοια για νε πειστείς) στο ευρωβαρόμετρο. Έχει πολλά εκεί που θα σε πείσουν.
    ξανά
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Tricolore member Το avatar του/της alexxxcbr
    Mια χαρα το βλεπω το μετρο.Το θεμα ειναι να γινει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Φιλε μου αναρωτιεμαι που εχεις κανει master στην οικονομια. Εγω με την ελληνικη μου λογικη, και τις ελαχιστες γνωσεις οικονομιας που εχω, αναρωτιεμαι αφου η μεση τιμη λιτρου βενζινης απο 0,83 την 19/01/09 πηγε 1,076 στις 13/01/10(τα στοιχεια απ' την ναυτεμπορικη), δηλαδη αυξηση 29,6%, αν ισχυει ο συλλογισμος σου, τα λαστιχα των 300ευρω θα κοστιζαν πλεον 390ευρω. Ο πληθωρισμος ομως το 2009 εκλεισε στο 2,6%, αρα αν υποθεσουμε οτι ωφειλεται στο συνολο του στην αυξηση της βενζινης, εχουμε την αντιστοιχια: 10% αυξηση της βενζινης-0.9% πληθωρισμος. Οποτε 10% αυξηση βενζινης->0,9% αυξηση στις τιμες! Νομιζω συμφερει!
    Ο Πληθωρισμος δεν συνδεεται απευθειας(και αναλογικα) με τα παμπερς που λεει ο φιλος
    αλλα ειναι καποιο συγκεκριμενο 'καλαθι' με προιοντα(που δεν τα ξερω ουτε εγω)

Παντως δεν αποτελει μετρο συγκρισης για την Ελλαδα και γενικα ενα μεσο νοικοκυριο( κατ εμενα παντα)

Απλο παραδειγμα σκεψου τον πληθωρισμο αθροιστικα, απο το 2002 και μετα που ηρθε το ευρω κατα μεσο ορο το ετος περιπου .......3-3.5%? Παρολα αυτα
    οι τιμες σε καποια ΠΟΛΥ βασικα προιοντα εχουν τουλαχιστον διπλασιαστει.
    Εδω στην Ελλαδα εφαρμοζουμε πολυ ανωτερα μαθηματικα
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Δεν είναι παραμύθι. Οι της ΑΦΗΣ συχνά-πυκνά τσεκάρουν τους κάδους τους, δεν περιμένουν να τους ειδοποιήσει κάποιος. Εξάλλου η προσπάθεια του κόσμου είναι γενναία, τουλάχιστον εδώ Χανιά.
    Τώρα, αν εσύ (όχι εσύ προσωπικά) επιλέξεις να πας την μπαταρία σου στο γύφτο (αφήνοντάς την στο πεζοδρόμιο) ή στο μαγαζί του κ.Μανώλη που δεν έχει συνεργασία με την ΑΦΗΣ, εκεί είναι θέμα συνείδησης.
    Φορέας διαχείρησης υπάρχει όπως παρέθεσα πολλάκις. Η επιλογή είναι του καθενός.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    o ΑΦΗΣ στέλνει κοντέινερ έξω, τεκμηριωμένα
    οι μπαταριες οχημάτων δεν είναι αντικείμενο του ΑΦΗΣ, αλλά του ΣΥΔΕΣΗΣ... και επίσης στέλνει κοντέινερ έξω...
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Τελικα βγαλατε ακρη?

"Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Άσχετα με το τι γίνονται οι μπαταρίες των υβριδικών (που είναι ελάχιστες μπροστά στις μπαταρίες που χρησιμοποιούμε) το θέμα είναι οτι πληρώνεις προκαταβολικά την όποια οικονομία βενζίνης έχεις από την χρήση του.
    Όταν δηλαδή πληρώνεις 10κ παραπάνω για την υβριδική τεχνολογία πρέπει να κάψεις λιγότερο 10000 λίτρα με αυτό το αυτοκίνητο για να βγάλεις τα λεφτά σου (με τιμή 1 ? το λίτρο).
    Με κατανάλωση 4lt/100km λιγότερο απο το συμβατικό, θα δεις όφελος μετά απο χρήση 200κ χιλ.
    Οπότε τελικά το παίρνεις για την καλή καρδιά σου και όλο το όφελος πάει στην τσέπη άλλων.
    Βέβαια το καλή καρδιά καρδιά μετράει.
    Από την οικολογική άποψη τα υβριδικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την κατασκευή τους μιάς και έχουν ένα μεγάλο ηλεκτρικό κομμάτι που λείπει απο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα,
    γεννήτρια ηλεκτροκινητήρας συστήματα ελέγχου μπαταρίες, και ανάλογα απαιτούν περισσότερους πόρους για την κατασκευή τους.
    Στην ουσία δηλαδή δεν ξέρουμε αν είναι καλύτερο.

Εγω θελω να ρωτήσω κατι.
    Οταν ανέβουν τα καύσιμα, θα ανέβει το κόστος του καθε προϊόντος και οχι αναλογικά (στην Ελλάδα είμαστε)
    Μπορείτε να μου πείτε ΓΙΑΤΙ ο συνταξιούχος που ΔΕΝ εχει αυτοκίνητο, θα πληρώση .10 λεπτα (δεν λεω πολλα ετσι?)
    στο ψωμί και αλλα τόσα στο γιαούρτι, την στιγμή που ήδη τα τρώει σε 3 δόσεις μαζί με την γριούλα του, για να του φτάσουν τα 500 ευρώ για ενα μήνα??
    Αυτος με τι αιτιολογία θα κόψη το ψωμί της τελευταίας βδομάδας του μήνα??
    για να πληρώνουμε εμεις με τα χ κυβικά αναλογικότερα τέλη??

μήπως έχουμε ξεχάσει την ανθρωπιά μας σε κάποια τσέπη???
    μήπως κάνουμε πολιτικές επιλογές με βάση την ένταση του ρεψίματός μας.??

ντροπή μας που σκεφτόμαστε πρώτα το συμφέρον μας, αλλά τουλάχιστον, ας το παλέψουμε ρε μάγκες.
    Ας κάνουμε και καμιά σκέψη που να μην συμφέρει πρώτα εμάς, αλλά κάποιους που είναι αρκετά πιο "κάτω"

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Ο λόγος που αντιδρούμε και εκνευριζόμαστε σε οποιοδήποτε «νέο» μέτρο φορολόγησης (δίκαιο ή άδικο) ΔΕΝ είναι το μέτρο καθ αυτό…
    Είναι ότι ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ με ΤΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ που έχουμε πληρώσει ,ΔΕΝ έχουμε δει ΚΑΜΙΑ βελτίωση ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΕΑ…. Αντίθετα , τα πάντα έχουν πάει από το κακό στο χειρότερο…
    Έχουμε τους χειρότερους δρόμους ….
    Έχουμε τις χειρότερες εθνικές ….
    Έχουμε ελλιπή μετρά σήμανσης και ασφάλειας..
    Έχουμε τις χειρότερες συγκοινωνίες ….
    Έχουμε 0 ποδηλατοδρόμους…
    Έχουμε το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο …
    Και η λίστα είναι τεράστια…

Κάθε νέο μέτρο κάποιους θα ευνοεί και κάποιους θα αδικεί …. Δεν είναι εκεί το θέμα …
    Το θέμα είναι ότι ΟΣΑ λεφτά και να τους δώσουμε ΠΑΛΙ στην μαύρη τρύπα των τοκοχρεολυσίων του δανεισμού μας θα πάνε γιατί πολύ απλά τα λεφτά φαγώθηκαν και φαγώνονται κύριοι…ΠΑΠΑΛΑ….ΝΙΕΝΤΕ….ΚΑΠΟΥΤ….
    Και δεν τα φάγαμε ΟΛΟΙ μας , αλλά λίγοι…. πολύ λίγοι..
    Εντάξει δεν είναι και ρόδινα τα πράγματα αλλά το 80 υπήρχαν συνοικίες στην Αττική χωρίς ρεύμα νερό και τηλέφωνο.
    Η παραλιακή για σούνιο είχε μόνο μιά τρύπα (του Καραμανλή) και ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση.
    Όταν πήγαινα δημοτικό στου Ζωγράφου υπήρχαν χωματόδρομοι μπροστά από τις πολυκατοικίες.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
    Μιά χαρά είμαστε γιά χώρα που δεν παράγει τίποτα.
    Ξέρω φταίνε οι άλλοι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Εγω θελω να ρωτήσω κατι.
    Οταν ανέβουν τα καύσιμα, θα ανέβει το κόστος του καθε προϊόντος και οχι αναλογικά (στην Ελλάδα είμαστε)
    Μπορείτε να μου πείτε ΓΙΑΤΙ ο συνταξιούχος που ΔΕΝ εχει αυτοκίνητο, θα πληρώση .10 λεπτα (δεν λεω πολλα ετσι?)
    στο ψωμί και αλλα τόσα στο γιαούρτι, την στιγμή που ήδη τα τρώει σε 3 δόσεις μαζί με την γριούλα του, για να του φτάσουν τα 500 ευρώ για ενα μήνα??
    Αυτος με τι αιτιολογία θα κόψη το ψωμί της τελευταίας βδομάδας του μήνα??
    για να πληρώνουμε εμεις με τα χ κυβικά αναλογικότερα τέλη??

μήπως έχουμε ξεχάσει την ανθρωπιά μας σε κάποια τσέπη???
    μήπως κάνουμε πολιτικές επιλογές με βάση την ένταση του ρεψίματός μας.??

ντροπή μας που σκεφτόμαστε πρώτα το συμφέρον μας, αλλά τουλάχιστον, ας το παλέψουμε ρε μάγκες.
    Ας κάνουμε και καμιά σκέψη που να μην συμφέρει πρώτα εμάς, αλλά κάποιους που είναι αρκετά πιο "κάτω"
    Εφόσον ο συνταξιούχος όπως άλλωστε και κάθε άλλος που έχει έχει ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ότι ζεί στην Ελλάδα και το ψωμί θα αυξηθεί ΜΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ είναι άξιος της μοίρας του ε?
    Την ίδια ευαισθησία με μας δεν νομίζω να δείξουν οι Άραβες ούτε τα funds όταν πάνε το πετρέλαιο 100 το βαρέλι.
    Και όπως δεν ακρίβυνε το ψωμί πέρυσι με την βενζίνη 1.2 δεν θα ακριβύνει και με το ελάχιστο από τα τέλη.
    Έτσι και αλλιώς η βενζίνη είναι γεμάτη φόρους αλλά κανένας δεν σκέφτηκε το συνταξιούχο μέχρι τώρα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    stefanos.. την δεκαετία του 80 , έτσι και έχτιζες στο Νέο Ηράκλειο και στο Γαλάτσι σε κάποιες περιοχές ήσουν εκτός σχεδίου πόλεως...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...οπότε λογικό να μην έχουν και παροχές. Ειδικά θυμάμαι κάτι χωμάτινες διαδρομές στην "ΟΥΛΕΝ" που μόνο με Land Rover περνούσες...

postman... Γάλα το 2002 κόστιζε περίπου 0,65 με 0,70 το λίτρο... σήμερα είσαι στο 1 με 1,10... ψωμί απο 0,60 είναι σήμερα στο 1,20 το κιλό, .... ζάχαρη , ... απορρυπαντικά... πότε έχεις πάει τελευταία φορά super market να δείς διαφορές; Και αυτά ναι μεν πάνε χέρι-χέρι με κερδοσκοπία, αλλά τι νομίζεις οτι θα γίνει αν επίσημα βγεί κάποιος και πεί 10% το καύσιμο; Εκεί να δείς....

Στις λαϊκές πόσο θα πάνε τα μεταφορικά των "μεσάζοντων"
    Τα φάρμακα και οι πρώτες ύλες που χρειάζονται καύσιμο για να μεταφερθούν.
    κοκ..

Και είναι και αυτό που λέει ο Tai... ο παππούς που δεν οδηγεί... γιατί να πληρώσει;... ο άνεργος που δεν έχει Ι.Χ. γιατί να πληρώσει;... κοκ.

Όπως είπα και πριν... δεν είμαστε μόνο εμείς και το ΙΧ-μοτό μας... όλοι και όλα θα αυξήσουν τιμές. Σκέψου αν θες να έχεις υπηρεσία κατ'οίκον απο κάποιον.. για να έρθει σπίτι σου δεν θα θέλει κάτι παραπάνω για την μετακίνηση του;

Είναι ενα μέτρο που ΑΝ ΓΙΝΕΙ (γιατί ακόμα είναι υπό σχέδιο) θα χτυπήσει πιο πολύ εκείνους που δεν έχουν και κάνουν χλμ για δουλειά και μεροκάματο παρά εκείνον που πάει εκδρομή και αντί για 1000 ευρώ θα ξοδέψει 1020-1050... για βάλτε λίγο το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί λίγο.

Και εκτός αυτού... το κυριότερο... αν πληρώσουμε 100-200 ευρώ τον χρόνο παραπάνω , θα αλλάξει η περιβαντολογική κατάσταση των οχημάτων; Ή μήπως θα αποδωθούν σε υπηρεσίες της χώρας αυτό το πρόσθετο χαράτσι;

Όπως λέει και ο LsKostas, ΚΤΕΟ έχουμε... κάρτες καυσαερίων έχουμε... κυβικά μπορούμε να βρούμε.. το ίδιο και παλαιότητες... αλλά σε ενα τέτοιο σενάριο δεν θα έχουν τόσες εισπράξεις. Και αυτό δεν το θέλουν τώρα.

Αλλά τι μιλάμε τώρα;... εδώ χώνουν φόρους παντού και δεν σκέφτονται το ελάχιστο... Αν δεν έχω να πληρώσω γιατί μου τα παίρνουν απο παντού, τότε η αγορά θα πεθάνει... και θα πάρουν τα

ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΩΤΑ ΜΑΣ @@..!!!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αν έχεις την εντύπωση ότι θα πάρει κάποιος άλλος τα αρχίδια μας σε κοροϊδέψανε.
    Χρωστάμε όσα βγάλαμε πέρυσι ο καθένας.
    Η θα σοβαρευτούμε ή θα τα μοιραστούμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Όπως είπα και πριν... δεν είμαστε μόνο εμείς και το ΙΧ-μοτό μας... όλοι και όλα θα αυξήσουν τιμές. Σκέψου αν θες να έχεις υπηρεσία κατ'οίκον απο κάποιον.. για να έρθει σπίτι σου δεν θα θέλει κάτι παραπάνω για την μετακίνηση του;
    Gandalf
    Οχι ρε ΓΑΜΟΤΟ, θα ακριβηνουν και οι ΒΙΖΗΤΟΥΔΕΣ !!! Αλλο ενα αισχρο σχεδιο των νεφελιμ για να πληξουν το σθενος των Ελληνων!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !

postman επιτελους εθιξες την ουσια...
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Μοτοσυκλετιστής Το avatar του/της dimr1

Re: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ '11-ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Καπου διαβασα οτι σκεφτονται καταργηση των τελων κυκλοφοριας απ' το '11 με παραλληλη αυξηση του φορου στην βενζινη. Το σκεπτικο ειναι να πληρωνει οποιος καταναλωνει περισσοτερη βενζινη (αρα εχει μεγαλου κυβισμου οχημα ή/και διανυει πολλα χιλιομετρα).Προσωπικα το θεωρω δικαιο, γιατι ειναι απαραδεκτο μια μηχανη να πληρωνει το ιδιο με ενα αυτοκινητο ιδιου κυβισμου. Τωρα λογω μικροτερης καταναλωσης πιθανον οι μηχανες να ωφελουνται. Βεβαια πρεπει να δουμε και το υψος του φορου για να κρινουμε.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    Μετά από τον προχειρότατο και αποτυχημένο εκ της ουσίας και του αποτελέσματος υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, αποφάσισαν τα τζιμάνια του υπουργείου από το τελευταίο σκαλί να ανέβουμε στο πρώτο και να αντιγράψουμε τις πιο προοδευτικές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Όλως τυχαίως αυτές οι χώρες έχουν φοβερές υποδομές, που εμείς δεν έχουμε. Με δεδομένη την κουτοπόνηρη νοοτροπία πολλών εδώ, μπορεί το μέτρο... απλώς να βοηθήσει τους συνεργειάδες που θα γυρίζουν κοντέρ.

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 133
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2011, 01:32
  2. Γύθειο μετά από 200χιλ χώμα..10,11 Μαϊου Xtx.gr
    από taxydromos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2008, 14:54
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2007, 22:49
  4. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 21/09/2005, 10:12