Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 97

Θέμα: Keat - Σot

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει και αν το έχετε υπόψιν σας αλλά υπάρχει μια ιστοσελίδα πολύ ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου για όποιον θέλει να την ψάξει,εγώ θα σας παραπέμψω σε ένα πίνακα που δίνει με καταρρίψεις ελληνικών και τουρκικών α/φων...με ημερομηνίες,πολλές φορές ονόματα πιλότων και s/n των αεροσκαφών,με τί όπλο έγινε η κατάρριψη...άλλες τις αναφέρει επιβεβαιωμένες,άλλες τις ισχυρίζονται αμφότερες οι πολεμικές αεροπορίες Ελλάδας και Τουρκίας.Πάντως φιγουράρουν ανάμεσά τους η διπλή κατάρριψη 2 τουρκικών F102 από τον Ντινόπουλο για όποιον ξέρει την θρυλική πιά ιστορία κατά τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου,ο αείμνηστος Σιαλμάς που καρφώθηκε με το Mirage F1 προσπαθώντας να πάρει την ουρά του τουρκικού F16 (και τα είχε καταφέρει αλλά τον πρόδωσε το Mirage όντας λιγότερο ευέλικτο από το F16,δεν κατόρθωσε να σηκωθεί έγκαιρα,ο τούρκος πιό τυχερός πρόλαβε για δευτερόλεπτα να αποφύγει τη θάλασσα,τα ακροφύσιά του σήκωσαν τα νερά μέτρα ψηλά από την επιφάνεια της θάλασσας),η θρυλική κατάρριψη του τουρκικού F16 από τη "δασκάλα" ένα εκπαιδευτικό Τ33!!!! έχει αναφερθεί και στην Πτήση για τους παλαιότερους.

http://s188567700.online.de/CMS/inde...d=47&Itemid=47

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
    ναι την ξερω...επισης και για την ΣΥΔ ξερω...
    επιπλεον φετος λειτουργει η σχολη ιπταμενων ραδιοναυτιλων και για πρατη φορα ανοιγει στην ικαρων τμημα ελεγκτων αεραμυνας....αλλα δεν συγκρινονται...
    ΣΥΔ θα ξενερώσεις. Καμία σχέση, η ΣΥΔ βγάζει δκτικούς οπότε δεν θα έχεις καμία επαφή με το Α/Φ. ΣΙΡ βουρ στον πατσά, αν και δύσκολο. ΕΑ είναι κατ' εμέ καλή ειδικότητα, υπάρχει εώς και η δυνατότητα να επανδρώσεις AWACS αλλά κατά βάση θα σε φάνε οι λύκοι στα βουνά..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει και αν το έχετε υπόψιν σας αλλά υπάρχει μια ιστοσελίδα πολύ ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου για όποιον θέλει να την ψάξει,εγώ θα σας παραπέμψω σε ένα πίνακα που δίνει με καταρρίψεις ελληνικών και τουρκικών α/φων...με ημερομηνίες,πολλές φορές ονόματα πιλότων και s/n των αεροσκαφών,με τί όπλο έγινε η κατάρριψη...άλλες τις αναφέρει επιβεβαιωμένες,άλλες τις ισχυρίζονται αμφότερες οι πολεμικές αεροπορίες Ελλάδας και Τουρκίας.Πάντως φιγουράρουν ανάμεσά τους η διπλή κατάρριψη 2 τουρκικών F102 από τον Ντινόπουλο για όποιον ξέρει την θρυλική πιά ιστορία κατά τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου,ο αείμνηστος Σιαλμάς που καρφώθηκε με το Mirage F1 προσπαθώντας να πάρει την ουρά του τουρκικού F16 (και τα είχε καταφέρει αλλά τον πρόδωσε το Mirage όντας λιγότερο ευέλικτο από το F16,δεν κατόρθωσε να σηκωθεί έγκαιρα,ο τούρκος πιό τυχερός πρόλαβε για δευτερόλεπτα να αποφύγει τη θάλασσα,τα ακροφύσιά του σήκωσαν τα νερά μέτρα ψηλά από την επιφάνεια της θάλασσας),η θρυλική κατάρριψη του τουρκικού F16 από τη "δασκάλα" ένα εκπαιδευτικό Τ33!!!! έχει αναφερθεί και στην Πτήση για τους παλαιότερους.

http://s188567700.online.de/CMS/inde...d=47&Itemid=47
    σωραίος.. το θέμα με το T-33 το είχα βρει σε μία πτήση που είχα βουτήξει από την 334 και δεν το ξαναβρήκα ποτέ..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

papoy Το avatar του/της Viking
    Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
    ΕΑ συνεχίζεις αν κοπείς από το δεύτερο έτος και μετά.. Συμφωνώ σε όλα εκτός από το ότι είναι δύσκολο να κοπείς εντός.. Αρκετοί κόβονται ήδη στο πρώτο screening με τα Τ-41.. Πολλοί, θα κοπούν επίσης όταν θα εισαχθούν στο fast jet training και στα T-2. Επίσης οι λόγοι που στελέχοι αποφασίζουν να αποστρατευτούν νωρίτερα είναι είτε συνταξιοδοτικοί είτε οφείλονται σε πολλές μεταθέσεις.
    Αυτό με τους ΕΑ ίσχυε όπως το λες όταν ήμουν στη σχολή και πρόσφατα νόμιζα ότι άλλαξε, μάλλον το καναν απλά να μην χάνεις έτος.

Έχεις δίκιο κόβονταν πολλοί αλλά νομίζω ότι αν διαβάζεις και είσαι λίγο "χέρι" δεν παίζει πρόβλημα, ειδικά Τ-41. Πολύ σημαντικό είναι το να ελέγχεις το άγχος σου. Θυμάμαι πολλοί απ'τους ιπταμένους είχανε άγχος ειδικά στο 1ο έτος.

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking
    Αυτό με τους ΕΑ ίσχυε όπως το λες όταν ήμουν στη σχολή και πρόσφατα νόμιζα ότι άλλαξε, μάλλον το καναν απλά να μην χάνεις έτος.

Έχεις δίκιο κόβονταν πολλοί αλλά νομίζω ότι αν διαβάζεις και είσαι λίγο "χέρι" δεν παίζει πρόβλημα, ειδικά Τ-41. Πολύ σημαντικό είναι το να ελέγχεις το άγχος σου. Θυμάμαι πολλοί απ'τους ιπταμένους είχανε άγχος ειδικά στο 1ο έτος.
    ΣΜΑτζής?

papoy Το avatar του/της Viking
    ΣΜΑτζής?
    Ναι

Εσύ?

Μανιβελάτο μέλος
    Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα.. αν και θα μου λείπουν καμιά 15ριά για το ATPL frozen.. Έστω ότι πας και τα ακουμπάς τα 45-48k και βγάζεις CPL-Frozen ATPL.. τι πιθανότητες έχεις να δουλέψεις οπουδήποτε με 300 ώρες? Γιατί το build up, 100 ώρες μονοκινητήριο πχ.. το οποίο δεν έχει καμία αξία είναι 10.000 ευρώ.. Μπορείς να πας για type rating σε κάποιο Α/Φ, πχ 734, με δικό σου κόστος, χωρίς να έχεις ξεπαγώσει το ATPL? Έχει νόημα?

Παλαιό μέλος
    Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα.. αν και θα μου λείπουν καμιά 15ριά για το ATPL frozen.. Έστω ότι πας και τα ακουμπάς τα 45-48k και βγάζεις CPL-Frozen ATPL.. τι πιθανότητες έχεις να δουλέψεις οπουδήποτε με 300 ώρες? Γιατί το build up, 100 ώρες μονοκινητήριο πχ.. το οποίο δεν έχει καμία αξία είναι 10.000 ευρώ.. Μπορείς να πας για type rating σε κάποιο Α/Φ, πχ 734, με δικό σου κόστος, χωρίς να έχεις ξεπαγώσει το ATPL? Έχει νόημα?
    Το build up εχει σημασια. Αποκτας εμπειρια, προγραμματιζεις και βρισκεσαι μονος σου ή με φιλο,συγγενη κλπ (οχι ομως εκπαιδευτη) σε οτιδηποτε μπορει να προκυψει. Γι αυτο και οι ωρες του build-up ειναι πιο φθηνες γιατι δεν εχουν μεσα τον μισθο του εκπαιδευτη.
    Οσο για το ερωτημα αν μπορεις να κανεις type rating χωρις να ξεφροζαρεις το atpl η απαντηση βρισκεται σε προηγουμενο μου ποστ! Ολοι οι νεοι πιλοτοι οταν πιανουν δουλεια ως airliner εχουν frozen atpl βεβαιως βεβαιως! Και μολις πιασουν 1500 ωρες απ τις οποιες οι 500 ωρες ειναι σε αεροπλανο που απαιτει τυπο (type rating) τοτε ξεφροζαρεις. Αρα ειναι λαθος να ρωτας αν μπορεις κανεις type rating χωρις να χεις ξεπαγωσει το atpl, διοτι απλα επιβαλεται να χεις 500 ωρες σε αεροπλανο που απαιτει type rating, για να το ξεπαγωσεις. Αν θες μπορω να σου απαντησω και για ποιο λογο δεν "μπορεις" να ξεφροζαρεις μονος σου το ATPL σου!

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    Ηρέμησε, δεν οφελεί τίποτα.. 10/10 θα έχεις ακόμα.. προσπάθησε μόνο να μην κουράζεις τα μάτια σου.. Εναλλακτικά της ΣΜΑ υπάρχει και η ΣΤΥΑ, σχολή τεχνικών υπαξιωματικών αεροπορίας. Να την έχεις υπόψην σου. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη σχολή υπαξιωματικών. Βγάζει μεταξύ άλλων οπλουργούς, Τ/Η, μηχανοσυνθέτες κτλπ.. Η βάση της είναι αρκετά ψηλά, ίσως και πιο ψηλά από Ευελπίδων Όπλα. Η φοίτηση διαρκεί 5 εξάμηνα και τελειώνοντας φέρεις τον βαθμό του ΣΜΙΑ.
    μόλις γύρησα από το γίατρο....εντάξει ακομα 10/10 έχω αλλά δεν μπορώ να πω οτί ησύχασα εντελώς...
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Μανιβελάτο μέλος
    μόλις γύρησα από το γίατρο....εντάξει ακομα 10/10 έχω αλλά δεν μπορώ να πω οτί ησύχασα εντελώς...
    έλα ρε συ.. χαλάρωσε.. τσάκω μία

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από uberalles
    Το build up εχει σημασια. Αποκτας εμπειρια, προγραμματιζεις και βρισκεσαι μονος σου ή με φιλο,συγγενη κλπ (οχι ομως εκπαιδευτη) σε οτιδηποτε μπορει να προκυψει. Γι αυτο και οι ωρες του build-up ειναι πιο φθηνες γιατι δεν εχουν μεσα τον μισθο του εκπαιδευτη.
    Οσο για το ερωτημα αν μπορεις να κανεις type rating χωρις να ξεφροζαρεις το atpl η απαντηση βρισκεται σε προηγουμενο μου ποστ! Ολοι οι νεοι πιλοτοι οταν πιανουν δουλεια ως airliner εχουν frozen atpl βεβαιως βεβαιως! Και μολις πιασουν 1500 ωρες απ τις οποιες οι 500 ωρες ειναι σε αεροπλανο που απαιτει τυπο (type rating) τοτε ξεφροζαρεις. Αρα ειναι λαθος να ρωτας αν μπορεις κανεις type rating χωρις να χεις ξεπαγωσει το atpl, διοτι απλα επιβαλεται να χεις 500 ωρες σε αεροπλανο που απαιτει type rating, για να το ξεπαγωσεις. Αν θες μπορω να σου απαντησω και για ποιο λογο δεν "μπορεις" να ξεφροζαρεις μονος σου το ATPL σου!
    ωραία.. 30.. αν πουλήσω και το αμάξι.. τη μηχανή... τη πεθερά μου.. τη μάνα μου... :rotflmao:

εντάξει τα μάζεψα.. :rotflmao:

Υ.Γ Το type rating ποιος το πληρώνει? και για τι κοστός μιλάμε..

Στην εποχή μου* η Ικάρων ζήταγε 20/20 και όχι 10/10 (αυτα ήταν για τους καραβανάδες και τα πιλάφια )

*είχαν αποσυρθεί τα spitfire
    :rotflmao:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Στην εποχή μου* η Ικάρων ζήταγε 20/20 και όχι 10/10 (αυτα ήταν για τους καραβανάδες και τα πιλάφια )

:rotflmao:
    20/20 ζητάει ακόμα.. (ηλίθιο)

Βουνό και θάλασσα... Το avatar του/της Greg_950 S
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    .................................................................................................... ................................................
    :rotflmao: [/B]
    Και εγώ ίσα που πρόλαβα για λίγο, τα Gloster Gladiator πριν αποσυρθούν....
    Τα Spitfire MK IV τα είχαν σε κούτες προς συναρμολόγηση.....:rotflmao:

20/20 ζητάει ακόμα.. (ιλίθιο)
    ορθογραφία ζητάει, ή μπα;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία