Δυο χιλιάρικα για smart ή έστω και "λίγο" smart δεν τα έδινα με τίποτα. Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά θα πρέπει να το προσέχεις (για να κρατήσει μεταπωλητική αξία) και να είναι κάτι κλασικό και premium. Και στα ρολόγια το να το προσέχεις δεν σημαίνει αυτό που έχει μάθει να αναγνωρίζει το μάτι ενός τυπικού μέσου ανθρώπου. Έχω δει ρολόγια που πωλούνται σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν όταν αγοράστηκαν καινούρια. Οπότε πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις με αυτό για να ξέρεις τι επιλογή θα κάνεις.
Αν θέλεις μια πρόταση από εμένα λίγο πάνω από το χιλιάρικο είναι αυτό:
Θα συμβιβαστείς όμως με την ιδέα ότι τα περισσότερα καταδυτικά Seiko δεν κεντράρουν την περιστροφική στεφάνη στο σημείο 12.
Ναι δε κεντραρουν τη στεφάνη, δε κεντραρουν τις παύλες, δε κεντραρουν την ημερομηνία στο τετραγωνάκι και γενικά δε κεντραρουν τίποτα.
Μερικά δε "κεντραρουν" ούτε την ένδειξη της ώρας. Πρέπει όταν το παρεις να το πας να στο ρυθμίσουν.
Απαράδεκτοι είναι.
Εννοείτε να έχουν σημάδια κεντραρισματος
στο dial την στεφάνη κλπ ή πως δεν μπορούν να κεντραρουν λόγο κατασκευής;
Κάνα χρόνο που γνωριστήκαμε καλά πάντως δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τρία μοντέλα που ασχολήθηκα. Δεν κλειδώνει στις 12, προχωράς μια από τις δύο των κλικ (120).
Εμενα το χειροτερο μου ειναι στα quartz οταν ο δευτερολεπτοδεικτης δεν χτυπαει πανω στα markers
Τα πάντα όλα. Ότι μπορει να πάει να πάει στραβά μπορεί να είναι στραβά. Τι θες?
Η γραμμή δίπλα απ' το τετραγωνάκι της ημερομηνίας μπορεί να μην είναι στο κέντρο του τετραγώνου. Η ημερομηνία μπορεί να μην είναι στο κέντρο του τετραγώνου. Οι χοντρές φωσφορίζοντες παυλες μπορεί να μην ευθυγραμίζονται με τις λεπτές παυλες των λεπτών δίπλα τους. Η στεφάνη να μην ευθυγραμμίζεται με την ώρα 12 ή η ώρα 12 να είναι ευθυγραμμισμένη αλλά η ώρα 6 να είναι οφφ..
Γενικά ρε παιδί μου, όπου κάτσει το κάθε τι. Σε ρολόγια άνω του 1000κου δε το δικαιολογώ όταν τέτοιες ατέλειες δε βρίσκεις ούτε σε ελβετικά του 500ρικου ούτε σε αδελφές Ιαπωνικές (βλ. orient).
Προσωπικά πολλά απ' τα παραπάνω (ανάλογα και το βαθμό) δε θα με ενοχλούσαν.
Το ρολόι που έβαλε ο στεφ είναι εξαιρετικό all time clasic που εύκολα μπορείς να βρεις διάφορες απ' αυτές τις ατέλειες. Προσωπικά θα το έπαιρνα, αλλά με ενοχλεί αυτή η προχειρότητα στη seiko. Ειδικά όταν φτιάχνει εξαιρετικές κάσες ανα κατηγορία τιμής.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 12/07/2024 στις 18:42.
Sent from me using a computer.
Έτσι όπως διαχειρίζονται τα προϊόντα, βλέποντας δηλαδή το σύνολο της αγοράς που τροφοδοτούν μου δίνουν την παρακάτω εικόνα:
Οι ευρωπαίοι προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν και "διαβαθμίζουν" προς τα κάτω* κυρίως με λιγότερη υστεροφημία, μικρές διαφορές στο σχέδιο και τις εργασίες.
Brands όπως τα Tissot, Zodiac κ.α. κατασκευάζονται δανειζόμενα στοιχεία και τεχνολογία από τους μεγάλους του gruppo Breitling και Heuer.
Υποτίθεται πως παραδίδουν τις υψηλότερες προδιαγραφές συναρμολόγησης που οι ίδιοι προδιαγράφουν.
Δεν ισχύει πάντα, πολλές φορές ένα ολοκαίνουριο κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας έχει σφάλματα συναρμολόγησης και αποθήκευσης.
H Seiko έχει να καλύψει τόσο μεγάλο κοινό και μοιάζει να προσφέρει το καλύτερο που επιλέγουν στις boutique εκδόσεις, που και αυτό είναι
υποδεέστερο του "τέλειου" για τις κατασκευές τους. Διαβαθμίζουν προς τα κάτω με λιγότερο χρόνο στην συναρμολόγηση και με τα χαρακτηριστικά
σχεδιασμού λίγο πιο απλών μηχανισμών που έχουν επιλέξει εξαρχής.
Συντηρεί δεκαετίες το χόμπι της ωρολογοποιίας, διαθέτοντας τα πάντα που βγαίνουν από το εργοστάσιο.
Φαντάσου πως ακόμα και οι δικοί μας μηχανικοί, δύσκολοι και κτυπημένοι σαν κλάδος, όταν τους πας Seiko να σου συνθέσουν
ή να σου αλλάξουν κάτι κ.λπ. σου δείχνουν τι κάνουν και στο τέλος σου λένε: ε, αυτά ο σκοπός είναι να μάθεις να τα κάνεις μόνος, έχει χαρά να σου δώσει.![]()
Θέλει προσπάθεια για να αντιληφθούμε πως από το 95% μέχρι το 99% μιας δημιουργίας χρειαζόμαστε την ίδια ενέργεια που μας κόστισε μέχρι το 95%
Συζητώ για την κατηγορία μηχανικών και μη ρολογιών ευρείας παραγωγής.
Από μικρότερης παραγωγής οίκους τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με το πάθος που συντηρούν.
Αμφιβάλω πως σε ένα F.P. Journe ή σε ένα Minase θα κάνουμε αστειάκια για τον James Bond με τον πωλητή αν έρθει με το κρύσταλλο
να έχει γλιστρήσει στην πρέσα 1-2 μοίρες όπως πολλά διάσημα ευρείας παραγωγής.
Εμένα θα με ενοχλήσει η εσφαλμένη επιλογή κατασκευαστικά, αν πχ είναι πολύ βαθιά ο δίσκος ημερομηνίας και σκιάζεται
δεν πετυχαίνει το αδιατάρακτο της επιφάνειας που οφείλει, χάνει αναγνωσιμότητα.
Είναι σαν να φεύγει το "υψηλής" και να μένει το ωρολογοποιία, δεν χρειάζεται φινίρισμα το dial απο κάτω για να μην γδάρει
τον δίσκο, δεν χρειάζεται ανθεκτικά χρώματα ο δίσκος, πιθανά δεν ασφαλίζουν παράλληλα η μηχανή με το dial..
προχειρότητες
για την ομορφιά του νήματος, ας δούμε παρακάτω την κατάντια ενός πολύ παθιασμένου και εργατικού καλλιτέχνη
![]()
Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; 13/07/2024 στις 10:03.
Τα σμαρτ είναι συσκευές σαν το κινητό μας. Είναι καλά, προσφέρουν πολλά, χρειάζονται καθημερινή φόρτιση, χρειάζονται ενημερώσεις και τέλος χρειάζονται αλλαγή κάθε μερικά χρόνια.
Δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο ρολόι που να φαίνεται ο μηχανισμός γιατί δεν έχουν μηχανισμό. Εχουν μια οθόνη λεντ και μια πλακέτα με επεξεργαστή και μπαταρία.
Sent from me using a computer.
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
https://roloi247.gr/?orderby=rating&...&utm_term=8393
Παραθέτω έναν σύνδεσμο,από ένα σάιτ για ρολόγια,που κατά περίεργο τρόπο όλα τα ρολόγια που πουλάει έχουν την ίδια τιμή με την αναφερόμενη έκπτωση.Η εύλογη ερώτηση είναι.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? η κάποιο λάκκο έχει η φάβα;;;;;
gr είναι, στείλτε το μία στην δίωξη ηλ. εγκλήματος, δεν υπάρχει λόγος να την πατήσει κάποιος,