Σελίδα 61 από 67 ΠρώτοΠρώτο ... 11515657585960616263646566 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 901 έως 915 από 1001

Θέμα: Eνας χωρος συζήτησης για το Hard Enduro !!!!

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Θα έχει γύρω στα 8500 με 9000, όσο δηλαδή ένα 450 enduro οποιασδήποτε εταιρίας.
    Για αναλωσιμα μιλαω και οχι για την αγορα της μοτο της ιδιας.....

Μεταφορά από εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1011709#post1011709

Φοβερο βιντεο !!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=K6wkjOo90Kg

Μου αρεσει πολυ..........

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Από θέμα αναλώσιμων & ανταλλακτικών εννοείτε δεν θα υπάρχει πρόβλημα (διαθεσιμότητα...). Τώρα από τιμές δε νομίζω ότι θα έχουν σημαντική διαφορά από τα αντίστοιχα άλλων εταιριών. Πάντως με το 650GS που έχω, έχω δει πολλές φορές σημαντικές διαφορές (προς τα κάτω) σε σύγκριση με Vstrom πχ. Εξάλλου σε πολλά αναλώσιμα μπορείς να βάλεις aftermarket

edit Άλλο ένα videακι

χωμα να ειναι και .... Το avatar του/της jasondakar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ktmakis
    Το θέμα είναι αμα σπάσει κανα πλαστικό τι κοστίζει...
    Γενικά θέμα ανταλλακτικών και υποστήριξης.
    Ποιος ξέρει μπορεί να το δούμε στο Πανελλήνιο 2008 με εργοστασιακό αναβάτη.

νομιζω οτι εχει βγαλει η acerbis πλαστικα για το bmw
    ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
    a sub-forum you can trust....

ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ

Νομίζω ο Smets το έτρεξε φέτος στο Wec.
    Run, rabbit run

Eρώτηση.

To είχα ακούσει αλλά δεν μού είχε τύχει.

Χθες μου έτυχε και ένιωσα περίεργα.

Εχω ένα ktm 200 exc,06.Σε 1,5χρόνια κάναμε 8.500 χλμ. χώμα.Το μηχανάκι μου έδινε την εντύπωση ότι δεν σε ρίχνει ποτέ άν δεν κάνεις "εσύ" το λάθος.

Ολα αυτά μέχρι χθες.

Λοιπόν στο ζουμί.

Σε φλαταδούρα μετά την πηγή,πηγαίνω κομμάτια πρέπει νάχα 100+,είμαι όρθιος με τους αγκώνες ψηλά και έξω,στηρίζομαι στα πόδια και τα χέρια απλά ακουμπάνε στο τιμόνι,και....

τακ τακ τακ μου κάνει 3 γυρίσματα το τιμόνι,δεξιά αριστερά.

Εμεινα ψύχραιμος,τάφησα ελεύθερο και ευτυχώς δεν με σκότωσε.Ισιωσε πάλι αλλά μου άφησε μιά άσπρη φούντα στα μαλλιά.

Οπως προείπα τόχω ξανακούσει από κάτοχους ktm.
    Αναρωτιέμαι μήπως τόκανε επειδή έχω μαλακές ρυθμίσεις στο πηρούνι,δλδ 4 και 4 το rebound.
    Mε βολεύουν στα μονοπάτια,αλλά στα "γρήγορα" κομμάτια όποτε το κάνω πιό σκληρό μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιό σταθερό.
    Αν άλλαζα την σκληρότητα και άφηνα το rebound,μήπως θα με βόλευε και στις δύο καταστάσεις ή μήπως αυτά που έχω ακούσει γιά την σταθερότητα στα συγκεκριμένα μηχανάκια,200-250,στα πολλά ειναι καταστάσεις που δεν μπορείς να επέμβεις.

Παλαιό μέλος

Re: Eρώτηση.

Καταρχήν σας χαιρετώ όλους γιατί γράφω για πρώτη φορά στο forum.

Έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα γενικότερα για τις αναρτήσεις κάνοντας ένα μίνι γκάλοπ σε εντουράδες, μοτοκροσάδες, αγωνιζόμενους κτλ. Σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παρακάτω:

1. Μαλακό ελατήριο + σχετικά γρήγορες αποσβέσεις = προοδευτική λειτουργία σε κανονικές ταχύτητες αλλά μη προβλέψιμες στα "πολλά". Ιδανικό σετάρισμα για εντουροβόλτες, μονοπατάδες, και απλές σε αγώνες εντούρο.

2. Σκληρό ελατήριο (πολύ προφορτισμένο) + σχετικά αργές αποσβέσεις = μη προοδευτική λειτουργία σε κανονικές ταχύτητες δηλαδή το μηχανάκι θα κοπανάει και θα αναπηδούν οι τροχοί όταν το γκάζι δεν είναι αρκετά ανοιχτό, αλλά όταν ανοίγει για τα καλά δηλαδή όταν έχουμε μεγάλες ταχύτητες το μηχανάκι γίνεται σταθερό όσο αυτό επηρεάζεται από το στήσιμο των αναρτήσεων.

(τα παραπάνω είναι πολύ γενικά και σχετικά γιατί το σωστό θα ήταν για κάθε τερέν να αλλάζουν οι ρυθμίσεις, αλλά κάτι τέτοιο πέρα από κουραστικό είναι και υπερβολικό νομίζω.)

Πέρα από τις αναρτήσεις βασικό παράγοντα παίζουν η γεωμετρία (γωνία κάστερ, ίχνος, μεταξόνιο), η στιβαρότητα του πλαισίου όπως και η σχεδίασή του.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση θυμάμαι ένα φιλαράκι με 525 05' που μου έκανε παράπονα ότι το μηχανάκι κουνάει στα πολλά ειδικά όταν έβρισκε στον δρόμο του σαμάρια όχι εντελώς κάθετα ως προς την κίνησή του. Το μηχανάκι το είχε σκληρά σεταρισμένο αλλά εγώ όταν το οδήγησα δεν κατάλαβα κάτι.

Θυμάσαι στη βόλτα πριν το "κοσκίνισμα" αν χτύπησες κάποιο εμπόδιο ή αν σου γλύστρησε στιγμιαία κάποιος τροχός; Πάντως τα 100km στο χώμα είναι μπόλικα και δεν νομίζω ότι υπάρχουν δίχρονα εντούρο μηχανάκια που να σου δίνουν σε τέτοια χιλιόμετρα την απόλυτη αίσθηση σταθερότητας.

Επίσης μερικές φορές τα κουνήματα του μπροστινού οφείλονται σε λάθος σετάρισμα της πίσω ανάρτησης. Έχεις τσεκάρει στατικό sag, και το sag του PDS για τα κιλά σου;

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Kωστα καλώς ήρθες.

Οσο για τον παραπάνω που θέλει να πηγαίνει με 100+ είναι ο Πέτρος
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

erwtisi...an ena alma apo rampa...se rampa...telika deis oti den to bgazeis(aytin tin diapistwsi tin kaneis en wra ptisis ) ektos apo proseyxes kai parakliseis sta theia,ti allo kaneis?? etxes piga se ena pistaki pou eixe ena mikro diplo ayti ita i epilogi ena stin arxi tou almatos eixe kai aytosxedia omws rampa...kai i ekanes to almataki i pigaines apo tin rampa pou arketa pio katw katelige se rampa...eytyxws me fwtise o theos kai piga apo to alma kai oxi apo rampa...alla oute to alma mou bgike kala kai skeftika ti tha ginotan an pigaina apo tin rampa...kai i erwtisi exei dyo skeli...an deis oti ftaneis de ftaneis rampa...oti diladi tha skasei mono o mprosta kai tha stakisteis...yparxei kati pou mporeis na kaneis??kai an deis oti den to ftaneis katholou skas me pisw roda i kai me tis dyo dedomenou oti skas apo arketa psila???

kapoios na pei sti ktm oti ta timonia pou exei balei sta mixanakia tis einai teleiws GTP nekken my ass
    PROzacRIDER

Παλαιό μέλος
    Καλώς σας βρήκα κυριολεκτικά, πάντα τέτοια.

Πέτρο το μηχανάκι είναι μια χαρά. Οδήγα κάποια άλλο διχρονάκι με τόσα χιλιόμετρα και θα δεις... πόσο καλό μηχανάκι έχεις. Εξάλλου στα μονοπάτια είναι η μαγεία...

Βλέπω κάτι φωτογραφίες από το πιστάκι στου Παπάγου και πορώθηκα. Άσε που με πιάσατε αδιάβαστο, δίπλα στον Υμηττό μένω και δεν το ήξερα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
    ..yparxei kati pou mporeis na kaneis??kai an deis oti den to ftaneis katholou skas me pisw roda i kai me tis dyo dedomenou oti skas apo arketa psila???
    Πραγματικά nikos force αν έχεις ξεκινήσει το άλμα και δείς οτι δεν φτάνεις , δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που μπορείς να κάνεις (εκτός απο προσευχές ).

Οσο για το πώς πρέπει να "σκάσεις" ,το ιδανικό είναι να "σκάσει" λίιιιιιιγο νωρίτερα η πίσω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    @iatrodikastis
    Μήπως να κοίταγες αυτό

FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8

Οσο για το πώς πρέπει να "σκάσεις" ,το ιδανικό είναι να "σκάσει" λίιιιιιιγο νωρίτερα η πίσω.
    Που το είδες αυτό?

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Που το είδες αυτό?

Εδώ

http://www.motoxmag.co.uk/toptips-enduro.htm

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Εδώ

http://www.motoxmag.co.uk/toptips-enduro.htm

Α, καλά...

Μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Α, καλά...

Μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς
    opote??advice...
    PROzacRIDER

Παρόμοια θέματα

1. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Enduro ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
    από taxydromos στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 95
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2010, 12:12
  2. South Trails Enduro Club (Poll για το logo)
    από MikeG στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 21/04/2010, 18:06
  3. ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Enduro 690
    από git στο forum KTM
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2009, 19:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας