Ε ποια να ήταν δεύτερη στην Ιαπωνία; Η ducati ή η bmw;
Ε ποια να ήταν δεύτερη στην Ιαπωνία; Η ducati ή η bmw;
when life gets complicated... i ride.
Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 02/02/2024 στις 17:51.
Οσο αναφορα την προηγουμενη κουβέντα ...
Στα εξωτερικα οπου και κανει κρυο και χιονι κτλ σε μεγαλυτερο βαθμο απο εδω , με το που μπει ο Νοεμβρης , εισαι υποχεωμένος να αλλαξεις τετραδα σε χειμερινα ελαστικα .Ακομα και η ασφαλεια δεν αποζημιωνει αν δεν τα φοραγες σε ατυχημα και εχεις και προστημο. Οσοι ειναι πιο large εχουν 2 σετ ζαντες με τα αναλογα ελαστικα .
Τους λεω για τα δικα μας χαλια και γελανε ...που για να παω για μια δουλεια στο Ηρακλειο της Κρητης προχθες ,πηρα δενεικες αλυσίδες να τις εχω στο αμαξι να τις δειξω μην φαω καμια κλιση ,την ιδια ωρα που κυκλοφορουν αναμεσα μας αυτοκινητα με ελαστικα 7 και 8 ετων.
...Στο Ηρακλειο που ειχε 10 βαθμους και εβρεχε επρεπε να κραταω αλυσιδες .....ή να χα χιονολαστιχα
![]()
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δε νομίζω να μην καταλαβαινει ο ταξίαρχος πόσο αστείο και παράλογο είναι μια τετοια απόφαση για την Κρητη. Και δεν ξέρω αν ειναι στην ευχέρεια του να την εφαρμόσει ή όχι, το σίγουρο είναι ότι τουλαχιστον ειναι καλυμμένος αν γίνει μια στραβή και πάρει έκταση. Κατά τα άλλα είναι ακόμη μια απόδειξη πόσο γτπ παίρνονται μετρα στην Ελλάδα και μάλιστα οριζόντια.
Στη βόρεια Ελλάδα τα χιονολάστιχα εχουν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Πάλι καλά που η αστυνομία ξέρει και για τα χιονολάστιχα θα έλεγα εγώ!
Α και το δευτερο σετ ζαντες δεν ειναι λαρτζιλίκι, ευκολία είναι και πρακτικά κοστίζει λιγότερο από το να αλλάζεις 2 φορές το χρόνο λάστιχα στις ίδιες ζάντες.
παιρνεις 5 μετρα αλυσιδα και βαφεις μερικα κομματια με σπρευ να θυμιζουν κανονικες αλυσιδες. τις πετας σε μια σακουλα μαζι με ενα ζευγαρι γαντια του 1 ευρω και τις δειχνεις. δεν θα ταιριαζουν σε λαστιχα αλλα δεν εχει σημασια.
Δεν είδα την καιρική πρόγνωση για την Κρήτη στις 29/1/2024, αλλά αν υπήρχε πρόβλεψη χιονόπτωσης, καλώς δημοσιεύθηκε το δελτίο τύπου. Όπως είπε ο motojojo, στα επαγγέλματα ασφαλείας προτιμάς να βγάλεις μία οδηγία (διαταγή λέγεται στο στρατό) για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση στραβής, παρά να πας με τη λογική των πιθανοτήτων και να ρισκάρεις έστω και λίγο. Άλλωστε κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει τον ταξίαρχο ότι ταλαιπωρεί τους οδηγούς με το να τους βάζει να αγοράζουν και να κουβαλάνε αλυσίδες, ενώ μπορεί να χάσει τη θέση του αν μαθευτεί ότι οι απανταχού περιφερειάρχες έδωσαν αντίστοιχη οδηγία, ενώ εκείνος παρέλειψε. Όσοι έχουν κάνει στρατό, θυμούνται το σκεπτικό και μερικοί ίσως το καταλαβαίνουν.
Στον Νομό Αττικής το αντίστοιχο δελτίο τύπου ήταν ουσίας, διότι είχαμε πρόβλεψη χιονόπτωσης από τη Δευτέρα το βράδυ μέχρι και την Τρίτη. Δεν έστρωσε χιόνι στο λεκανοπέδιο αυτή τη φορά, αλλά θεωρώ σωστό να υπάρχει υποχρέωση εφοδιασμού με αλυσίδες εκείνες τις μέρες.
Τα χιονολάστιχα για όσους κινούνται κεντρική και νότια Ελλάδα σε χαμηλά υψόμετρα, είναι υπερβολή. Χρειάζονται αθροιστικά 10 μέρες τον χρόνο, οπότε δεν είναι σωστή τέτοια αντιμετώπιση του ζητήματος. Για τη βόρεια Ελλάδα και για όσους κινούνται σε βουνά (π.χ. είναι κάποιος συντηρητής κεραιών σε Πάρνηθα και Υμηττό), καλώς τοποθετούνται.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Οταν καεις απο τον χυλο, φυσας και το γιαουρτι λεει μια παροιμια.
Δεν διαφωνω .Εχω τυχει και στην Αθηνα με χιονια και ξερω ...
Στην Κρητη χιονισε και χιονιζει στα ορεινα .Στα ΒΟΥΝΑ !!!
Το Ηρακλειο ειναι εκει που σκαει το κύμα .
Θυμαστε το Σιμητη και τα 7αρια με τα φρουτακια?
Απογορευτηκε σε μια βραδια και το Πακμαν και το τετρις.
Αυτο μου θυμισε .Αλυσιδες ολοι και να μαστε εμεις καλυμενοι.
Οπως λεει και ο Βασιλης μια μαζα αλυσιδα και ενα γαντι αρκει . Οι δικες μου ηταν για 4χ4 και ημουμα με ενα yaris.
Κανεις δεν σε ρωταει αν ξερεις να τις βαλεις ή αν κανουν για το οχημα που οδηγας ...απλα να τις εχεις ακομα και με 10 βαθμους .
10 βαθμοι . Αυτος ειναι ο χειμωνας στα πεδινα της Κρητης και τα ξημερωματα μπορει να παει 0 στη χειροτερη και αυτο μια φορα καθε χειμωνα ή και καμια ....χωρις χιονια .
Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 02/02/2024 στις 22:54.
Και κάτι ακόμα που αγνοουμε, επειδή κάτι υπονοηθηκε για ατομική ευθύνη και δεν μπορουμε να εχουμε ετοιμο εκχιονιστικό για την παρτη μας.
Οι αλυσίδες δεν είναι πανακειες. Σε εντονη χιονόπτωση και χωρις εγκαιρο καθαρισμό μια χαρά κολας και με τις αλυσίδες. Καμιά 15αρια πόντοι είναι αρκετοί να κολήσεις, στους 20 οι τροχοι γυρνάνε στον αέρα. 30-40 πόντους απλά δεν ασχολείσαι, περιμένεις να σε μαζεψουν.
Συμφωνώ και με την πρόληψη από πλευράς κρατικού μηχανισμού και ότι δεν υπάρχει ανάγκη να συντηρείς εκχιονιστικά στην πεδινή Κρήτη. Συμφωνώ και με το να είναι ο πολίτης συνυπεύθυνος ώστε να κυλήσουν όλα πιο ομαλά. Ο Lioulios όμως έχει δίκιο γιατί ενώ στους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης διευκρίνισαν σε ποιες περιοχές πρέπει τα οχήματα να είναι εξοπλισμένα με αλυσίδες, στο νομό Ηρακλείου το επέβαλλαν σε ολόκληρο το νομό, που είναι υπερβολή. Εδώ δεν έχει πια να κάνει με το αν φυσάμε το γιαούρτι αλλά με το πόσο χέζουν οι γριές...
"Το Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ιταλίας λανσάρει μια συλλογή ασημένιων νομισμάτων προς τιμήν του εργοστασίου του Borgo Panigale... Τα νομίσματα θα γίνουν διαθέσιμα τον Ιούνιο, ενώ η τιμή τους θα ανέρχεται σε 80€ το ένα, με το τρίπτυχο να αγγίζει τα 250€"
![]()
Πικρή μπύρα, γλυκιά ζωή..
πολυ πολυ χρήσιμη αυτη η πληροφορία (εγω την ξέρω οπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα -αλλα ισως υπάρχουν μερικοί φίλοι που δεν την ξέρουν) αν την ηξερε και ο φίλος που εφυγε τοσο αδικα ισως να ειχε σωθεί και να αγκάλιαζε την οικογένειά του σήμερα ....https://www.protothema.gr/greece/art...-pos-hathikan/
Ευχαριστώ για την ανάρτηση, εγώ προσωπικά δεν το ήξερα.
Είτε για καλό για να μπορεί να σε εντοπίσει κάποιος, είτε εάν δεν θέλει κάποιος να εντοπιστεί...χαχα
112 και αφήνουμε τη γραμμή ανοιχτή, να μπορούν να βρουν το στίγμα μας.
Αυτό ισχύει είτε σε τέτοια περίπτωση, αλλά και σε περίπτωση που θέλουμε
αστυνομία, ασθενοφόρο, πυροσβεστική, οτιδήποτε.
Και ακόμη και αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε, θα μας το ρωτήσουν (π.χ. σε ληστεία)
και απαντάμε με sms χωρίς χρέωση.
Ακριβως αυτο, ακομα και το 100 να θελουμε , καλυτερα να καλεσουμε το 112 που θα βρουν το στιγμα μας. Με το 100 δεν "βλεπουν" το στίγμα μας. Με το 112 δινεις αυτοματως το δικαιωμα να σε βρουν.