Σελίδα 629 από 666 ΠρώτοΠρώτο ... 129529579619624625626627628629630631632633634639 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 9.421 έως 9.435 από 9987

Θέμα: Ο καφενές vol.2

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Λυμένα είναι τα παραπάνω παίδες.

1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.
    2. Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτεθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

Ο Νομοθέτης εννοείται ότι προτάσσει την αλληλεγγύη των πολιτών. Είναι βασικό γνώρισμα του δικαίου μας.
    Επιπρόσθετα, το να σε βλέπει κάποιος να παθαίνεις κάτι και να μην κάνει τίποτα είναι ΠΟΙΝΙΚΑ κολάσιμο ως γνήσιο έγκλημα δια της παραλήψεως τελούμενο.
    .
    The Dirty Harry

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι απάθεια, αλλά εφαρμογή του νόμου. Απαγορεύεται ρητά η αυτοδικία. Η επιβολή του νόμου προβλέπεται μόνο από τα σχετικά εντεταλμένα όργανα.

Νομίζω ότι η κοινωνία δεν βελτιώνεται με τη βία και με την απειθαρχία. Εάν η ερμηνεία του νόμου εναπόκειται στην υποκειμενική κρίση και ηθική του καθενός, οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.
    Πως έφτασες στην βία μόνο εσύ ξέρεις. Όταν γράφω δράση δεν εννοώ την χειροδικια.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Λυμένα είναι τα παραπάνω παίδες.

1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.
    2. Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτεθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

Ο Νομοθέτης εννοείται ότι προτάσσει την αλληλεγγύη των πολιτών. Είναι βασικό γνώρισμα του δικαίου μας.
    Επιπρόσθετα, το να σε βλέπει κάποιος να παθαίνεις κάτι και να μην κάνει τίποτα είναι ΠΟΙΝΙΚΑ κολάσιμο ως γνήσιο έγκλημα δια της παραλήψεως τελούμενο.
    .
    Χάρη, δεν έχεις βάλει την τρίτη παράγραφο του άρθρου 22 του Ποινικού Κώδικα:

3. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις.
    Διαβάζοντας κι αυτό, αρχίζω να καταλαβαίνω ότι ο νόμος εγκρίνει την εμπλοκή τρίτων, αρκεί να γίνεται με βασικό γνώμονα τη μείωση των συνεπειών και την ελάχιστη δυνατή επέμβαση. Είναι ουσιώδης η τρίτη παράγραφος, ώστε να γίνει σαφές ότι η τέλεση μίας βίαιης πράξης δεν δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να κλιμακώσει την κατάσταση.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Aufgebracht προφανώς προσπάθησε να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και την προστασία όλων, παρευρισκομένων και εμπλεκομένων. Δε νομίζω ότι πρόκειται καν για αυτοδικία. Γενικά πιστεύω ότι η παρέμβαση και η αυτοδικία δεν είναι αναγκαστικά το ίδιο και μία κοινωνία δε μπορεί να είναι ευνομούμενη χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, στο μέτρο του εφικτού. Αυτό μάλιστα είναι ένα κομμάτι που πάσχουμε, αφού το "πού να μπλέκεις τώρα" σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση και η τήρηση των νόμων έχουν επιτρέψει στον κάθε θρασύ κάφρο να ζητάει και τα ρέστα.

Edit: επειδή η διένεξη ξεκίνησε λόγω του τρόπου οδήγησης του ντελιβερά, τις τελευταίες μέρες με τις βροχές έχω βιώσει διάφορες παρ'ολίγον απόπειρες αυτοκτονίας... πιθανότατα πλέον η δεύτερη χειρότερη συνομοταξία οδηγών εντός πόλης μετά τους ποδηλάτες. Μόνο ελαφρυντικό ότι για αυτούς ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα.
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 17/02/2024 στις 17:29.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Μόνο ελαφρυντικό ότι για αυτούς ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα.

ΟΧΙ

Δεν είναι μόνο για αυτούς πολύτιμος ο χρόνος.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Πάντως εδώ και κάτι μήνες έχουμε στην Πάτρα αρκετά περιστατικά
    μετωπικών συγκρούσεων μεταξύ ντελιβαράδων........
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Χάρη, δεν έχεις βάλει την τρίτη παράγραφο του άρθρου 22 του Ποινικού Κώδικα:

Διαβάζοντας κι αυτό, αρχίζω να καταλαβαίνω ότι ο νόμος εγκρίνει την εμπλοκή τρίτων, αρκεί να γίνεται με βασικό γνώμονα τη μείωση των συνεπειών και την ελάχιστη δυνατή επέμβαση. Είναι ουσιώδης η τρίτη παράγραφος, ώστε να γίνει σαφές ότι η τέλεση μίας βίαιης πράξης δεν δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να κλιμακώσει την κατάσταση.
    Δεν το έβαλα γιατί δεν είχε σχέση με την κουβέντα.
    Αυτό αφορά το πότε υπάρχει η λεγόμενη υπέρβαση του μέτρου άμυνας.
    Αν ο άλλος με σπρώξει και εγώ τον πυροβολήσω υπάρχει
    Αν ο άλλο με σπρώξει και εγώ τον χαστουκίσω δεν υπάρχει .

Είναι μια ελαστική διάταξη που επαφίεται στα πραγματικά περιστατικά της εκάστοτε υπόθεσης.
    The Dirty Harry

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Edit: επειδή η διένεξη ξεκίνησε λόγω του τρόπου οδήγησης του ντελιβερά, τις τελευταίες μέρες με τις βροχές έχω βιώσει διάφορες παρ'ολίγον απόπειρες αυτοκτονίας... πιθανότατα πλέον η δεύτερη χειρότερη συνομοταξία οδηγών εντός πόλης μετά τους ποδηλάτες. Μόνο ελαφρυντικό ότι για αυτούς ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα.

Ελαφρυντικό το χρήμα; από πότε;
    Δηλαδή σκοτώνω κάποιον επειδή βιάζομαι και μετράει ο χρόνος μου ως χρήμα η σκοτώνω καποιον να του πάρω τα λεφτά και αυτό θα είναι ελαφρυντικό στο δικαστήριο; δεν νομίζω.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή σκοτώνω κάποιον επειδή βιάζομαι και μετράει ο χρόνος μου ως χρήμα η σκοτώνω καποιον να του πάρω τα λεφτά και αυτό θα είναι ελαφρυντικό στο δικαστήριο; δεν νομίζω.....
    Δεν εννοούσα νομικά ελαφρυντικό, για τους ντελιβεράδες είναι κατανοητό ότι υπάρχει διαρκής πίεση χρόνου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να οδηγούν σα γίδια, ούτε να σφάζουν κόκκινα, αλλά ξέρεις το λόγο που το κάνουν.

Ελαφρυντικό το χρήμα; από πότε;
    Άσε καλύτερα....

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Καταλαβαίνω πώς το λες, και γιατί το λες, έχω κι εγώ παιδιά, αλλά την πήγα μια απόσταση ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 2,5 μέτρα από το αμάξι μέχρι την πόρτα της σχολής, και την παρέλαβε η δασκάλα. Ήταν ένα τρομαγμένο κοριτσάκι που είχε πάθει σοκ, κι όπως εξελίσσονταν τα πράγματα, μπορεί να έβλεπε τον παππού της να έτρωγε ξύλο...δεν θα ήταν ωραίο θέαμα.
    Έχουν πάει άτομα να βοηθήσουν τον γιό μου, που περπατούσε ακριβώς από πίσω μου (αλλά ακριβώς, εγώ με το καρότσι, στο πεζοδρόμιο και το άφησε για αυτό το λόγο), με την δικαιολογία ότι ένα αυτοκίνητο ξεπάρκαρε, και για να μην το χτυπήσουν το πήραν από το χέρι. Το παιδί 2.5 χρονών. Και περιέργως (μέσα σε 2 δεύτερα) είχαν κρυφτεί πίσω από το διπλανό αυτοκίνητο μαζί με το παιδί..... Δεν φαντάζεσαι τι έγινε. Δεν πήγαν 2 μέτρα πήγαν μισό. Αλλά μακρύτερα από μένα και σε σημείο που δεν έβλεπα. Δε φαντάζεσαι τι έγινε...... και ποιος ήταν ο λόγος που τον πήραν από το χέρι.... προφανώς όχι για να βοηθήσουν.

Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να μάθουν να απομακρύνονται από αγνώστους για κανένα λόγο!!!!
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ricos_7 Προβολή μηνύματος
    Διαβάζοντας τα παραπάνω, το συμπέρασμα είναι ότι ενισχύεται η απάθεια με την δικαιολογια ότι μπορεί να μπλεξουμε.
    Καλύτερα να δράσουμε προς το καλό και ας μπλεξουμε. Θα μαζέψουμε και εμπειρία. Ας κάνουμε λάθη αν είναι να βελτιωθεί ελάχιστα η κοινωνία μας.
    Μας έχει φάει η απάθεια και η αδράνεια μάγκες.
    Δεν είναι αυτό το συμπέρασμα..... Καλά έκαναν οι πιο ψύχραιμοι και έδρασαν και ηρέμισαν τα πράγματα..... Αλλά παιδί απομακρύνεις μόνο όταν κινδυνεύει εμφανώς η ζωή του και όταν οι γονείς/ συγγενείς του δεν μπορούν να δράσουν άμεσα. Σε καμία άλλη περίπτωση.
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Δεν ντρέπομαι να πω πως θα την είχα κάνει με ελαφρά. "Που να μπλέκεις τώρα "...
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Δεν εννοούσα νομικά ελαφρυντικό, για τους ντελιβεράδες είναι κατανοητό ότι υπάρχει διαρκής πίεση χρόνου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να οδηγούν σα γίδια, ούτε να σφάζουν κόκκινα, αλλά ξέρεις το λόγο που το κάνουν.

Άσε καλύτερα....
    Κατάλαβα τι εννοούσες δηκτικά το είπα, ΔΕΝ μπορώ ναδικαιολογίσω πράξεις που βάζουν ΕΜΕΝΑ που πάω ήσυχα κι ωραία όπου πάω, σε αχρείαστο κίνδυνο να μην γυρίσω σπίτι μου επειδή ένας μαλάκας θέλει να βγάλει 3 ευρώ...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Καλημέρα σε όλους.Θελω να μάθω για το petition σχετικά με τα Τέμπη και γενικά τα διάφορα petition.Έχουν κάποια ισχύ ή είναι να χάμε να λέγαμε?

Παρόμοια θέματα

1. Σ/Κ στα Τζουμέρκα, Vol. II
    από apapadop στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 13:17
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3