Γιατί είναι έξτρα κόπος, χρόνος, χώρος, θερμότητα, επιρρέπεια σε βλάβες. Για να γλιτώσει ένα εξωτερικό πριζάκι των 2€ (επί όσες συσκευές).
Πριζάκια δικτύου, ωστόσο, θα έβαζα σε κάθε δωμάτιο.
Life begins at 45°.
Μερσι, με καλυψατε.![]()
Δεν το βρίσκω τόσο απαραίτητο το USB ούτε νομίζω θα γίνει obsolete σύντομα εκτός αν επικρατήσει η Apple με τις μλκιες της (C-type). Σίγουρα πολύ πιο χρήσιμο για τα πάντα μες στο σπίτι σου (βλ. smart home) θα είναι να περάσεις καλώδια UTP CAT6 άμα σε παίρνει στην τσέπη σου και να βάλεις πριζάκια RJ45 επίσης Cat6 αν σε παίρνει στην τσέπη σου. Το USB περιττό μου φαίνεται. Αν περάσεις τέτοια καλώδια πάντως ζήτα να μην τα έχουν κολλητά με του ρεύματος.
Όλα αυτά πολυτέλειες για ένα σπίτι οπότε όσα καταφέρεις τόσο καλύτερο για εσένα.
Καλώδια δικτύου και πριζάκια δικτύου. Καλύτερης ποιότητας/μεγαλύτερης ταχύτητας από τα cat5.
Life begins at 45°.
Αυτά που σου είπε ο Blitzer. Σε ταχύτητα δεν θα δεις διαφορά είτε CAT5e/6/6a γιατί παρότι έχουν διαφορά στο bandwidth το ίδιο πρωτόκολλο θα παίζεις από πάνω. Απλά εφόσον κάνεις κάτι από το μηδέν σου πρότεινα τι το καλύτερο μπορείς να κάνεις (σε λογικά πλαίσια) για να έχει διάρκεια στο χρόνο.
+1 στα δίκτυα, έχω βάλει τέτοια και βολεύουν (όχι όσα θα ήθελα, αλλά δεν έπαιρνα εγώ τις αποφάσεις τότε...).
Κανένα καλώδιο δικτύου (ασθενή ρεύματα) δεν πρέπει να είναι κοντά (μιν 15 εκατ) σε καλώδια ρεύματος, όσο καλά θωρακισμένο κι αν είναι όσο μικρή απόσταση κι αν διατρέχει. Ακόμα και σε σπίτι. Αφου το κάνεις κάντο σωστά κι επιμελημένα, φρόντισε να βρεις ηλεκτρολόγους που όταν συναντάνε δυσκολία δεν ξεκωλιάζουν το καλώδιο στο τράβηγμα. Επίσης κάνε πρόβλεψη για την θέση του ρούτερ σε καλό σημείο στο σπίτι για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη στο wifi
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Σε πολυεπιπεδο σπιτι μαλλον δυσκολο το wifi.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Υπάρχουν softwares που μπορείς να κάνεις μετρήσεις με τις κάρτες δικτύου για να δεις κάλυψη. Αν μες στους τοίχους σου δεν υπάρχουν φύλλα μεταλλικά και δεν έχεις χοντρούς τοίχους, τα modems/routers/access points που δίνουν οι κατασκευαστές θα σε καλύπτουν. Αν έχεις τη δυνατότητα για 5G είναι καλύτερη επιλογή παρότι ως σήμα θα είναι πιο αδύνατο σε εμβέλεια. Ο λόγος είναι ότι παίζουν λιγότερες συσκευές σε αυτό το band οπότε λιγότερες παρεμβολές.
όταν μιλάει για "πολυεπίπεδο" αν μιλάμε για τρία επίπεδα μεζονέτα ας πούμε, το ρούτερ στο μεσαίο επίπεδο και σχετικά κεντρικά, αν δεν μιλάμε για το σπίτι των Κάρινγκτονς τότε λογικά ένα πΧιοτικό ρουτεράκι κάνει δουλειά. Στην χειρότερη βάζεις ένα ακόμα κάπου, είτε σαν ριπίτερ είτε όχι. Το βασικό σου εμπόδιο δεν θα είναι τόσο οι τοίχοι όσο το μπετόν με τον οπλισμό.