Σελίδα 63 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 1353585960616263646566676873113 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 931 έως 945 από 2315

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Παντως με ενα γκουγκλαρισμα βρηκα πως υπαρχουν plug&play λυσεις. Ουσιαστικα οι μετασχηματιστες ειναι μερος της πριζας. (αυτο πιο πολυ ως απαντηση στον sapadak)

http://www.apartmenttherapy.com/how-...upgrade-165394

OK, εγω θα την κανω την ερωτηση στον ηλεκτρολογο λοιπον και αναλογως τι θα μου πει προχωραω.
    Άρα είναι ακριβώς αυτό που είπα. Γλιτώνεις τον μετασχηματιστή/πριζάκι εξωτερικά, επειδή υπάρχει εσωτερικά. Συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι πολύς κόπος για απειροελάχιστη ευκολία.
    Life begins at 45°.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Άρα είναι ακριβώς αυτό που είπα. Γλιτώνεις τον μετασχηματιστή/πριζάκι εξωτερικά, επειδή υπάρχει εσωτερικά. Συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι πολύς κόπος για απειροελάχιστη ευκολία.
    Γιατί κόπος μωρέ, αφου θα ανακαινήσει το σπίτι του.

Για μένα που απλά σκέφτομαι την αλλαγή μια πρίζας, ναι μάλλον ειναι τζάμπα κόπος

Γιατί είναι έξτρα κόπος, χρόνος, χώρος, θερμότητα, επιρρέπεια σε βλάβες. Για να γλιτώσει ένα εξωτερικό πριζάκι των 2€ (επί όσες συσκευές).

Πριζάκια δικτύου, ωστόσο, θα έβαζα σε κάθε δωμάτιο.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Μερσι, με καλυψατε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Λιγο ιδιαιτερη ερωτηση αλλα νομιζω πως καποιος του επαγγελματος θα μπορει να μου απαντησει καλυτερα.

Ειμαι στη διαδικασια να κανω ολικη ανακαινιση σε σπιτι στο οποιο θα μπω. Καθως θα αλλαχτει ολο το ηλεκτρολογικο δικτυο, εχω τη δυνατοτητα να βαλω μπριζες για usb σε ολα τα δωματια. Ειναι καλη ιδεα ή το usb ειναι κατι που δε θα ειναι μαζι μας για πολλα χρονια ακομα; Υπαρχει ηδη στα σχεδια καποιο αλλο στανταρ που θα αντικαταστησει το usb;
    Δεν το βρίσκω τόσο απαραίτητο το USB ούτε νομίζω θα γίνει obsolete σύντομα εκτός αν επικρατήσει η Apple με τις μλκιες της (C-type). Σίγουρα πολύ πιο χρήσιμο για τα πάντα μες στο σπίτι σου (βλ. smart home) θα είναι να περάσεις καλώδια UTP CAT6 άμα σε παίρνει στην τσέπη σου και να βάλεις πριζάκια RJ45 επίσης Cat6 αν σε παίρνει στην τσέπη σου. Το USB περιττό μου φαίνεται. Αν περάσεις τέτοια καλώδια πάντως ζήτα να μην τα έχουν κολλητά με του ρεύματος.

Όλα αυτά πολυτέλειες για ένα σπίτι οπότε όσα καταφέρεις τόσο καλύτερο για εσένα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Δεν το βρίσκω τόσο απαραίτητο το USB ούτε νομίζω θα γίνει obsolete σύντομα εκτός αν επικρατήσει η Apple με τις μλκιες της (C-type). Σίγουρα πολύ πιο χρήσιμο για τα πάντα μες στο σπίτι σου (βλ. smart home) θα είναι να περάσεις καλώδια UTP CAT6 άμα σε παίρνει στην τσέπη σου και να βάλεις πριζάκια RJ45 επίσης Cat6 αν σε παίρνει στην τσέπη σου. Το USB περιττό μου φαίνεται. Αν περάσεις τέτοια καλώδια πάντως ζήτα να μην τα έχουν κολλητά με του ρεύματος.

Όλα αυτά πολυτέλειες για ένα σπίτι οπότε όσα καταφέρεις τόσο καλύτερο για εσένα.
    Το πρωτο ειναι οι πριζες δικτυου που ηδη αναφερθηκαν σωστα; Τo αλλo θα μπορουσες να μου τo εξηγησεις;

Καλώδια δικτύου και πριζάκια δικτύου. Καλύτερης ποιότητας/μεγαλύτερης ταχύτητας από τα cat5.
    Life begins at 45°.

Το πρωτο ειναι οι πριζες δικτυου που ηδη αναφερθηκαν σωστα; Τo αλλo θα μπορουσες να μου τo εξηγησεις;
    Αυτά που σου είπε ο Blitzer. Σε ταχύτητα δεν θα δεις διαφορά είτε CAT5e/6/6a γιατί παρότι έχουν διαφορά στο bandwidth το ίδιο πρωτόκολλο θα παίζεις από πάνω. Απλά εφόσον κάνεις κάτι από το μηδέν σου πρότεινα τι το καλύτερο μπορείς να κάνεις (σε λογικά πλαίσια) για να έχει διάρκεια στο χρόνο.

+1 στα δίκτυα, έχω βάλει τέτοια και βολεύουν (όχι όσα θα ήθελα, αλλά δεν έπαιρνα εγώ τις αποφάσεις τότε...).

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος

Όλα αυτά πολυτέλειες για ένα σπίτι οπότε όσα καταφέρεις τόσο καλύτερο για εσένα
    .
    Κανένα καλώδιο δικτύου (ασθενή ρεύματα) δεν πρέπει να είναι κοντά (μιν 15 εκατ) σε καλώδια ρεύματος, όσο καλά θωρακισμένο κι αν είναι όσο μικρή απόσταση κι αν διατρέχει. Ακόμα και σε σπίτι. Αφου το κάνεις κάντο σωστά κι επιμελημένα, φρόντισε να βρεις ηλεκτρολόγους που όταν συναντάνε δυσκολία δεν ξεκωλιάζουν το καλώδιο στο τράβηγμα. Επίσης κάνε πρόβλεψη για την θέση του ρούτερ σε καλό σημείο στο σπίτι για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη στο wifi
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κανένα καλώδιο δικτύου (ασθενή ρεύματα) δεν πρέπει να είναι κοντά (μιν 15 εκατ) σε καλώδια ρεύματος, όσο καλά θωρακισμένο κι αν είναι όσο μικρή απόσταση κι αν διατρέχει. Ακόμα και σε σπίτι. Αφου το κάνεις κάντο σωστά κι επιμελημένα, φρόντισε να βρεις ηλεκτρολόγους που όταν συναντάνε δυσκολία δεν ξεκωλιάζουν το καλώδιο στο τράβηγμα. Επίσης κάνε πρόβλεψη για την θέση του ρούτερ σε καλό σημείο στο σπίτι για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη στο wifi
    Αυτο πως μπορεις να το προβλεψεις;
    Ειμαι και εγω σε φαση κατασκευης και με ενδιαφερει.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    σε φάση κατασκευής ή σχεδιασμού; αν ξέρεις το πως θα είναι το σπίτι σου, το να βρεις ένα "κεντρικό" σημείο να βάλεις αφετηρία τα δίκτυα και το router δεν είναι δύσκολο.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Σε πολυεπιπεδο σπιτι μαλλον δυσκολο το wifi.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Υπάρχουν softwares που μπορείς να κάνεις μετρήσεις με τις κάρτες δικτύου για να δεις κάλυψη. Αν μες στους τοίχους σου δεν υπάρχουν φύλλα μεταλλικά και δεν έχεις χοντρούς τοίχους, τα modems/routers/access points που δίνουν οι κατασκευαστές θα σε καλύπτουν. Αν έχεις τη δυνατότητα για 5G είναι καλύτερη επιλογή παρότι ως σήμα θα είναι πιο αδύνατο σε εμβέλεια. Ο λόγος είναι ότι παίζουν λιγότερες συσκευές σε αυτό το band οπότε λιγότερες παρεμβολές.

όταν μιλάει για "πολυεπίπεδο" αν μιλάμε για τρία επίπεδα μεζονέτα ας πούμε, το ρούτερ στο μεσαίο επίπεδο και σχετικά κεντρικά, αν δεν μιλάμε για το σπίτι των Κάρινγκτονς τότε λογικά ένα πΧιοτικό ρουτεράκι κάνει δουλειά. Στην χειρότερη βάζεις ένα ακόμα κάπου, είτε σαν ριπίτερ είτε όχι. Το βασικό σου εμπόδιο δεν θα είναι τόσο οι τοίχοι όσο το μπετόν με τον οπλισμό.

Παρόμοια θέματα

1. μια βοηθεια απο τους εμπειρους
    από neos mixanovios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 22:14
  3. Μια βοήθεια για Kawasaki
    από tidime στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2004, 14:15
  4. Μια Ερωτηση Απο Εναν Απληροφορητο