Τα Seiko kinetic , πρακτικά δεν χρειάζονται service, γιατί δεν έχουν τους μηχανισμούς όπως τα αυτόματα.
Έχω 3 kinetic, το ένα από αυτά είναι ολόιδιο το premier του Χάρη.
Κανένα δεν αγόρασα, τα δύο μου τα έδωσε ο πατέρας μου κ το premier ήταν δώρο.
Στο ένα kinetic έχω αλλάξει από το 2006 3 φορές μπαταρία, από 40€ την φορά.
Στο δεύτερο άλλαξα μπαταρία τον περασμένο Μάιο από το 2020, αλλά ήταν ταλαιπωρημένο, αφού φοριόταν ελάχιστα.
Στο premier δεν έχω αλλάξει ποτέ μπαταρία από τα τέλη του 2012 που μου το χάρισαν.
Το φοράω όχι πολύ συχνά, αλλά η μπαταρία του κρατάει περισσότερο λόγω του time reserve, δηλαδή της παύσης λειτουργίας των δεικτών κλπ....
Έχω κ άλλες μάρκες ρολογιών, αλλά εδώ γράφω μόνο για Seiko.
Έχω κ ένα αυτόματο, σειρά 5, πάλι του πατέρα μου, μοντέλο του '85.
Ήταν ναυτικός, το φορούσε παντού και πάντα.
Με αυτό έβαφε το πλοίο, έκανε ματσακόνι, τραβούσε κάβους κ αργότερα στην σύνταξη έσκαβε, κλάδευε δέντρα, έχτιζε τοίχους με αυτό το ρολόι.
Το άφησε σε ένα συρτάρι το 2008 κ το ξέχασε.
Πριν 4 μήνες το ανακάλυψα κ το φόρεσα.
Αμέσως ξύπνησε κ άρχισε να δουλεύει κανονικά κ να κρατάει φόρτιση περίπου 24 ώρες.
Το πήγα στον μάστορα να του αλλάξει τζαμάκι κ το άνοιξε για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.
Διαπίστωσε μια μικρή φθορά στον ρότορα κ είπε πως να του το φέρω για σέρβις κάποια στιγμή.
Έχοντας κάποια αυτόματα ρολόγια από διάφορες μάρκες, σαν γενικό κανόνα έχω μάθει πως service προτείνονται κάθε 6-10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Αυτά προτείνουν συγκεκριμένα πχ η Rolex κ η Tudor..
Αν τώρα το ρολόι αρχίζει να πηγαίνει αργά, γρήγορα ή να μην κρατά φόρτιση, το service πρέπει να γίνεται νωρίτερα.