γατα γατα ειναι...και εδω εβλεπε καθαρα οτι η φασςη ειναι offside
γατα γατα ειναι...και εδω εβλεπε καθαρα οτι η φασςη ειναι offside
Βρηκα αυτο σε διπλανο
οποιος θελει και το κανει ας πατησει και κανα share
Εγω το εκανα χωρις σκεψη σαν vegan
https://www.change.org/p/mr-chen-wu-...-guangxi-china
To άρθρο είναι απαρχαιωμένο και αντίκειται στους νόμους της Ευρωπαικής Ένωσης.
https://www.dugswelcome.com/dogfaq_t...food-premises/
"Adequate procedures are to be in place to control pests. Adequate procedures are also to be in place to prevent domestic animals from having access to places where food is prepared, handled or stored (or, where the competent authority so permits in special cases, to prevent such access from resulting in contamination)."
Και προσοχή ... μιλάμε για εσωτερικούς χώρους καταστημάτων. Πόσο μάλλον για εξωτερικούς. Για να μην μακρυγορώ και σας κουράζω, πλέον τα περισσότερα εστιατόρια και καφετέριες, δέχονται κατοικίδια στους χώρους τους. Ιδίως άν μιλάμε για πολύ μικρά κατοικίδια που δεν ξεκολάνε από την αγκαλιά σου. Λίγες είναι οι εξαιρέσεις των καταστημάτων και αυτές θα πρέπει να είναι δακτυλοδεικτούμενες και κατακριτέες. Και σε κάποιες περιπτώσεις, καταδικαστέες.
Eπιπλέον το θέμα έχει και ρατσιστικές διαστάσεις και έγκειται στους νέους αντιρατσιστικούς νόμους της Ε.Ε. Αλλά άς μην επεκταθώ με άλλους νόμους και οδηγίες.
Καλημέρα σε όλους![]()
I'm the footprint on the sand ....
Winterhater.
Μακάρι να μπορούσα να παρω και τα αδέλφια σου..
The only easy day was yesterday.
Δεν κρίνω επί της ουσίας. Αλλά αν το υγειονομικό βεβαιώσει πρόστιμο στο μαγαζί, πιθανό κατόπιν καταγγελίας κάποιου "περίεργου" θαμώνα, ο επιχειρηματίας δεν μπορεί -συμφέρει αν θέλεις- να πάει στα διοικητικά δικαστήρια επικαλούμενος ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η ένστασή μου είναι στην διαπόμπευση μιας επιχείρησης που απλά δεν θέλει να ρισκάρει και παραβεί την -έστω άδικη- νομοθεσία.
Καλημέρα κι από μένα.
Think faster than you ride
Κάποιες φορές, με ξαφνιάζει δυσάρεστα ο φανατισμός των διάφορων "αντι-", "φιλό-" που φθάνει σε σημείο να αρνούνται την πραγματικότητα.
Πως το λένε το τσιτάτο..."«αφού δε συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα»".
«Στον Δήμο Κοζάνης περιήλθαν κατόπιν της διάταξης της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κοζάνης, τα 8 ροτβάιλερ, δύο εκ των οποίων προκάλεσαν τον θάνατο 5χρονοτ αγοριού στον Άργιλο Κοζάνης, την ημέρα του Πάσχα.
Βρίσκονται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου και διαχειρίστηκαν ως αδέσποτοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 του Ν.4039/2012, όπως αυτός τροποποιήθηκε από το Ν.4235/2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanilife,συγκλήθηκε πενταμελής επιτροπή αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου προκειμένου να αποφανθεί για την επικινδυνότητα των σκύλων. Στη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής προέκυψε διαφωνία αφού τρία εκ των μελών της επιτροπής, ο κτηνίατρος-υπεύθυνος του καταφυγίου του Δήμου, ο κτηνίατρος- εκπρόσωπος του Δήμου και ο εκπαιδευτής σκύλων) έκριναν τα ζώα ως επικίνδυνα (βάσει νόμου αυτό σημαίνει προώθηση αυτών μέσω υιοθεσίας – αφού έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση του νέου ιδιοκτήτη για το χαρακτηρισμό των ζώων ως επικίνδυνων – και στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον και τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής δεν επιθυμούν να τα υιοθετήσουν, τότε θα προχωρήσουν στην ευθανασία.
Δύο από τα μέλη της επιτροπής, ο εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου «Αγγίζωο» και ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής Ένωσης ΕΠΥΖΩ, έκριναν τα ζώα ως μη επικίνδυνα, βάσει νόμου αυτό σημαίνει προώθηση αυτών μέσω υιοθεσίας και αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ενήλικα άτομα ή φιλοζωικά σωματεία/ ενώσεις, η κατάληξη είναι η επανένταξή τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Λόγω της διαφωνίας που υπήρξε συγκλήθηκε η ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου αποτελούμενη από τρεις κτηνιάτρους, οι οποίοι έκριναν τα ζώα τελικώς, ομόφωνα, ως επικίνδυνα.»
Δηλαδή για να καταλάβω...ασχέτως ευθυνών των γονέων, ιδιοκτήτη, κλπ κλπ...υπάρχει κάποιος που μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, μπορεί να χαρακτηρίσει αυτά τα ζώα, ως ακίνδυνα???
Αν αυτό δεν είναι φιλοζωική διαστροφή, δεν ξέρω τι είναι πραγματικά. Θα τρελαθούμε εντελώς λέμε...
Ευκαιρία λοιπόν, για όποιον θέλει κάποιο σκύλο δολοφόνο (που δεν είναι κατά τους φιλόζωους επικίνδυνος) να τα υιοθετήσει. http://www.kozanh.gr/web/guest/dogs
Δεν ειναι αδικη η νομοθεσια.Καποιοι ομως οι οποιοι προσεχουνε τα ζωα τους περισσοτερο και απο ανθρωπο,νομιζουνε οτι ολοι οσοι εχουνε ζωα κανουνε το ιδιο.
Ενα σκυλι που το αφηνουνε να ζει μεσα στις ακαθαρισιες του και πιθανοτατα εχει και ενα καρο αρρωστιες,δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη με ανθρωπους η αλλα ζωα.Καλα κανουνε κατα την αποψη μου και δεν αφηνουνε τα ζωα μεσα σε καταστηματα.Ασε που μεσα στην βαβουρα δεν ξερεις ποτε θα παρει αναποδες και τι θα κανει καποιο σκυλι.
Γνωριζω πραγματικα φιλοζωους καταστηματαρχες που ταυτοχρονα ειναι και ιδιοκτητες ζωων,οι οποιοι δεν επιτρεπουνε στα καταστηματα τους την εισοδο σε ζωα.Οχι γιατι το λεει ο νομος,αλλα γιατι το θεωρουνε σωστο.
Κλεινοντας να πω οτι βρεθηκα σε μαγαζι που αρπαχτηκανε σκυλια απο γειτονικα τραπεζια.Εγινε το ελα να δεις.
Byron, το άρθρο είναι ελλιπές. Αποφάσεις για ευθανασία παίρνονται από πενταμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει και κτηνίατρος. Γίνετε έλεγχος για την επιθετικότητα του ζώου και ανάλογα πράττουν. Προφανώς και τα σκυλιά δεν ήταν επικίνδυνα, δε μπορούμε να ξέρουμε τη συνθήκη κατά την οποία επιτέθηκαν. Ο ιδιοκτήτης τους πάλι (που ήταν όπως άκουσα και εκτροφέας) δε θα έπρεπε να είχε ζώο.
Εγώ σε μαγαζί που δε δέχεται ζώα δε πάω, δε θεωρώ διαπόμπευση το να αναφέρεται ποιος θέλει και ποιος όχι ζώα στο μαγαζί του. Οι ζωοανθρωπονόσοι είναι αρκετά σπάνιες περιπτώσεις σε σχέση του τι μπορεί να σου μεταφέρει άλλος άνθρωπος (αν σκεφτείς μάλιστα πως αγγίζει το φαγητό σου, τα χέρια σου κλπ) και ειδικά σε ζώα όπως ο σκύλος ή η γάτα. Δε θα μπω στη λογική να κρίνω το γιατί κάποιος δε τα θέλει στην επιχείρηση του αλλά θέλω να με γλιτώνει από τον κόπο να πηγαίνω στο μαγαζί του με μια απλή αναφορά με ταμπέλα έξω από αυτό. (Να σημειώσω πως με κανένα μου ζώο δε πάω να κάτσω σε μαγαζί σχεδόν ποτέ)
Το άρθρο είναι αυτό. -> http://www.kozanilife.gr/2016/05/dia...vailer-kozani/
Από που συμπέρανες οτι είναι ελλειπές το άρθρο, το διάβασες όντως?
5μελής επιτροπή συμμετείχε, οπου 2 κτηνίατροι και ένας εκπαιδευτής έκριναν πως τα ζώα είναι επικίνδυνα, και οι δύο φιλόζωοι διαφώνησαν. Και έτσι πήγε σε δευτεροβάθμια από 3 κτηνιάτρους.
Τωρα, για το σχόλιο σου "περί ακίνδυνων ζώων και άγνοια των συνθηκών που επιτέθηκαν", τι να σου πω...
Αν δεν υπήρχε νεκρό παιδί στην ιστορία, θα μπορούσα να σε τρολλάρω μέχρι την 2α παρουσία πάντως.
Δικό μου λάθος, έκρινα το άρθρο από το κείμενο σου στο προηγούμενο ποστ. Η ουσία είναι ότι δε μπορείς να κατακρίνεις ένα ζώο για τα ζωώδη ένστικτά του. Για εμένα ακόμα και επιθετικά ζώα δε πρέπει να θανατώνονται. Η γάτα μου είναι δεκάδες φορές πιο φονική από το σκύλο μου (που είναι ένας άκακος, φοβικός μπουνταλάς που δέχεται μπούλινγ από τη γάτα που είναι νανάκι 2,5 κιλά) Όταν κάνει να αντιδράσει όμως ο σκύλος αυτός τα ακούει γιατί άλλη ζημιά μπορεί να κάνει ο ένας και άλλη ο άλλος. Όταν είδα τη βιλάρα που είχε ο συνταξιούχος πρώην στρατιωτικός έβγαλα πολλά έστω και επισφαλή συμπεράσματα.
ps: Έχω βρει σε βουνό της Μάνης έναν γατούλη 9 μηνών που ζει μόνος με τρομακτικές δυσκολίες(πείνα, κρύο, φόλες, αγέλες). Δεν έχω ξαναδεί γάτο/α να κάνει τόση χαρά και νάζια όταν βλέπει άνθρωπο (και να είσαστε σίγουροι πως μόνο πέτρες δέχεται συνήθως) Αν υπάρχει κάποιος που να τον κάνει μέλος της οικογένειας του, θα πάρει πολύ αγάπη πίσω.
Οι σκύλοι κάνουν αγέλη.τα ροτβάιλερ κάνανε αγέλη μεταξύ τους λογικά και ο ιδιοκτήτης έχασε το παιχνίδι.
Τα σκυλιά πρέπει να κάνουν αγέλη με τον ιδιοκτήτη να είναι ο αρχηγός.
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....