Σελίδα 63 από 92 ΠρώτοΠρώτο ... 1353585960616263646566676873 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 931 έως 945 από 1374

Θέμα: Διοδια πληρωνετε???

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
    .......
    Μην ξεχνάμε ότι ο χαρακτηρισμός του κινήματος «δεν πληρώνω» ως «κίνημα του τσάμπα», προέρχεται από αυτούς που χρόνια τώρα παρασιτούν στις πλάτες μας, τρώγοντας με κλεμμένα χρυσά κουτάλια.

και ας του πει καποιος οτι το κομμα του οταν ειχε πρωτοξεκινησει εδειχνε ενα α' κοινωνικο προσωπο εχοντας δωρεαν τα μμμ 6-8 το πρωι (δλδ προσεφερε στον εργαζομενο που παει για μεροκαματο δωρεαν μετακινηση).εκτος κι αν ο ρεππας θεωρει τζαμπατζηδες και εκεινους τους εργαζομενους του τοτε, η ''υπουλους'' για καποιο λογο τους πολιτικους του πρωγονους.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5

Η μαρτυρία ενός πρώην εργαζομένου στα έργα της Πατρών – Κορίνθου που συγκλονίζει

Πάτρα:«Είμαι ένας φτωχός και μόνος απολυμένος»
    Η μαρτυρία ενός πρώην εργαζομένου στα έργα της Πατρών – Κορίνθου που συγκλονίζει

Τη μαρτυρία ενός από τους 70 πρόσφατα απολυμένους στην κατασκευαστική κοινοπραξία «Vinci», φιλοξενεί το blog του συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων στο έργο «Η Γαλαρία». Ο απολυμένος που υπογράφει ως «Πρώην φοβισμένος και νυν οργισμένος», περιγράφει πως βίωσε όλη την κατάσταση μέχρι την απόλυσή του, αλλά και τα συναισθήματά του, τώρα που βρίσκεται χωρίς δουλειά.

Ιδού τι αναφέρει:«Εργάστηκα σκληρά καιρό τώρα σε ένα έργο που ανέλαβαν να φτιάξουν ελληνικές και ξένες εταιρείες. Είπαν πως είναι το πιο σημαντικό έργο για την Δυτική Ελλάδα. Δούλεψα με το κεφάλι κάτω μέσα στις γαλαρίες χωρίς να βλέπω το φως του ήλιου για 10 ώρες τη μέρα. Αναγκάστηκα να κάνω χίλιες δυο δουλειές για να μην με διώξουν. Έμπαινα με το ζόρι στην γαλαρία πριν ακόμη καθαρίσει η ατμόσφαιρα για να μην με διώξουν. Ανέχθηκα τον χλευασμό και τις απειλές για να μην με διώξουν. Ανέχθηκα να τρώω το κολατσιό μου στο πόδι μέσα στην τρύπα για να μην με διώξουν. Φοβόμουν να απεργήσω για να μην με διώξουν.

Χθες έμαθα πως οι τράπεζες που θέλουν να μου πάρουν το σπίτι γιατί καθυστέρησα τις δόσεις του δανείου σταματούν παράνομα να βάζουν λεφτά στο έργο. Έμαθα ακόμη πως οι εταιρείες που φτιάχνουν το έργο βάζουν ψίχουλα και πληρώνονται από τα διόδια. Το κράτος με κάλεσε να πληρώνω διόδια και να μην είμαι τζαμπαζής γιατί αλλιώς θα σταματήσουν τα έργα. Άρχισα να πληρώνω γιατί φοβήθηκα μην σταματήσει το έργο και με διώξουν.

Τα Χριστούγεννα έδιωξαν 30 συναδέλφους μου. Δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν μέσα σε αυτούς. Αναγκάστηκαν είπαν να τους διώξουν αλλά αν ξαναρχίσει το έργο θα τους προτιμήσουν. Βέβαια ποτέ ως τώρα δεν ξαναπήραν κάποιον πίσω στη δουλειά.

Μετά τις απολύσεις έκανα όλο και πιο πολλές δουλειές γιατί φοβόμουν να μην με διώξουν. Περισσότερη κούραση περισσότερο άγχος και λίγες κουβέντες. Μόνο φήμες για κλείσιμο του έργου και περισσότερες απολύσεις. Έκανα πως δεν άκουγα γιατί φοβόμουν πως θα με απολύσουν και άντε να ξαναβρείς δουλειά.

Σήμερα με απέλυσαν μαζί με άλλους 40 συναδέλφους. Θα μας απολύσουν όλους είπαν. Επιτέλους μου έφυγε ο φόβος.

Μα νιώθω οργή. Για το κράτος που δεν έκανε τίποτα για να μην απολυθώ. Οργή για τις τράπεζες που σταμάτησαν με το έτσι θέλω να βάζουν τα λεφτά και τώρα θα μου πάρουν το σπίτι. Για τις εταιρείες που φτιάχνουν το έργο τζάμπα και με πετούν στο δρόμο γιατί εκβιάζουν για περισσότερα.

Τώρα ήρθε η ώρα να προκαλέσω εγώ τον φόβο. Να σταματήσουν να απολύουν, να ξαναγυρίσουμε όλοι στις δουλειές μας και να τελειώσει ο δρόμος για να μην σκοτώνονται άνθρωποι οδηγώντας.

Δεν είμαι μόνος. Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Τελικά ο φόβος δεν ήταν και ο καλύτερος σύμμαχος.»
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/52539
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Κάτι που ίσως δεν έχει εμπεδωθεί από τον περισσότερο κόσμο είναι το εξής: ο κυριότερος λόγος που δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια είναι το ότι πληρώνουμε ήδη τέλη κυκλοφορίας και φόρο στα καύσιμα.

Σε καμία χώρα στον κόσμο δεν έχουν επιβληθεί και τέλη και φόρος στη βενζίνη από την μία, και δίοδια από την άλλη.
    Αυτό πρέπει να το φωνάζουμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας. Και όχι απλώς να λέμε ότι δεν πληρώνουμε γιατί "δεν είναι σωστή η χιλιομετρική χρέωση", ή γιατί οι εργολάβοι ζητούν προκαταβολικά τα χρήματα για δρόμους που δεν είναι έτοιμοι, ή ότι οι συμβάσεις μεταξύ κράτους και εργολάβων είναι παράνομες και αποικιοκρατικές.

ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΗΣΑΝ "ΦΘΗΝΑ", ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΣΑΝ "ΕΝΤΙΜΕΣ". ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ.
    Έτσι αποδυναμώνεται και το μοναδικό "επιχείρημα" των μπομπολοκάναλων και της μπομπολοκυβέρνησης ότι "χωρίς διόδια δεν φτιάχνονται δρόμοι".

Λεφτά λοιπόν υπάρχουν για τη κατασκευή δρόμων και μάλιστα έχουν ήδη δοθεί (και φαγωθεί). Ας πάνε να τα βρουν.
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Racefit Growler...τελος!!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Κάτι που ίσως δεν έχει εμπεδωθεί από τον περισσότερο κόσμο είναι το εξής: ο κυριότερος λόγος που δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια είναι το ότι πληρώνουμε ήδη τέλη κυκλοφορίας και φόρο στα καύσιμα.

Σε καμία χώρα στον κόσμο δεν έχουν επιβληθεί και τέλη και φόρος στη βενζίνη από την μία, και δίοδια από την άλλη.
    Αυτό πρέπει να το φωνάζουμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας. Και όχι απλώς να λέμε ότι δεν πληρώνουμε γιατί "δεν είναι σωστή η χιλιομετρική χρέωση", ή γιατί οι εργολάβοι ζητούν προκαταβολικά τα χρήματα για δρόμους που δεν είναι έτοιμοι, ή ότι οι συμβάσεις μεταξύ κράτους και εργολάβων είναι παράνομες και αποικιοκρατικές.

ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΗΣΑΝ "ΦΘΗΝΑ", ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΣΑΝ "ΕΝΤΙΜΕΣ". ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ.
    Έτσι αποδυναμώνεται και το μοναδικό "επιχείρημα" των μπομπολοκάναλων και της μπομπολοκυβέρνησης ότι "χωρίς διόδια δεν φτιάχνονται δρόμοι".

Λεφτά λοιπόν υπάρχουν για τη κατασκευή δρόμων και μάλιστα έχουν ήδη δοθεί (και φαγωθεί). Ας πάνε να τα βρουν.
    ++++++++++++++++++++++++++++++

Να υπενθυμίσω παντως οτι δεν υπαρχουν μονο αυτοκινητόδρομοι αλλα (κυρίως) το δευτερεύον οδικο δικτυο που (ειδικα στα ορεινα κομματια) θελει συνεχη συντηρηση...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Να υπενθυμίσω παντως οτι δεν υπαρχουν μονο αυτοκινητόδρομοι αλλα (κυρίως) το δευτερεύον οδικο δικτυο που (ειδικα στα ορεινα κομματια) θελει συνεχη συντηρηση...

δλδ αυτο δικαιλογει τα λεφτα που εχει εισπραξει το κρατος τοοοοοσα χρονια
    κ δικαιολογει κ τα λεφτα που εισπρατουν οι εταιρειες τοοοσα χρονια?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Και γιατί πρέπει να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και φόρο στην βενζίνη για κάτι που χρησιμοποιώ σπάνια και να μην πληρώνουν οι χρήστες τον δρόμο που χρησιμοποιούν?

Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο πρέπει να πληρώνω εγώ το δρόμου που χρησιμοποιεί και βγάζει ένα σκασμό χρήμα ο νταλικέρης ο βιομήχανος ο μεσάζοντας ,ΚΑΙ τον Δημοτικό δρόμο έξω από το σπίτι μου στα Δημοτικά τέλη.
    Λογικό τον Δημοτικό δρόμο και τον Νομαρχιακό εάν θές να τον πληρώνω εγώ που τον χρησιμοποιώ, αλλά την Εθνική γιατί? και μάλιστα στό καύσιμο?
    Μη λέμε ότι να ναι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
    Οι εταιρείες δεν εισπράττουν για αυτούς τους δρόμους και επί της ουσίας οι δρόμοι αυτοί δεν είναι αρμοδιότητα κράτους πλέον αλλά τοπικής αυτοδιοίκησης, που παίρνει χρήμα από τον προϋπολογισμό αλλά και από τα δημοτικά τέλη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
    Δεν ξερω ρε αδερφε. Το να λέμε "λεφτα υπαρχουν" χωρις τεκμηρίωση δε λυνει το πρόβλημα. Θα μου πεις "Λεφτα υπάρχουν" ειπε ο ΓΑΠ το 2009 και εγινε πρωθυπουργος.

Αυτό που θελω να πω ειναι οτι η συντήρηση του δευτερεύοντος επαρχιακου οδικού δικτυου, που ειναι πιο δυσκολη αλλα εξισου (αν όχι περισσότερο) σημαντική, πληρώνεται απο το κρατος (και απο τους δημους τους οποίους επιχορηγει το κρατος).

Εαν, υπολόγιζοντας τα ετήσια έσοδα απο τα τέλη κυκλοφορίας (τα οποία ειναι και αυτα μειούμενα λόγω της καμψης πωλήσεων αυτοκινήτων), βλέπουμε οτι περισσεύουν λεφτα για τους αυτοκινητόδορμους, καλώς.

Αλλα πρέπει να γνωρίζουμε τα νουμερα πριν πουμε απλα, "λεφτα υπάρχουν"

Το θέμα δυστυχως όλο και περιπλεκεται, μια και όλα τα μερη (εταιρίες, τραπεζες, κρατος), εφτιαξαν τις συμβάσεις το μακρινο και χαρούμενο 2007, αλλα τα δεδομένα τωρα άλλαξαν δραματικα. Κανείς δεν υπολόγισε τη μείωση των εσόδων λόγω της κρίσης η οποία (προσωπική εκτίμηση) ειναι μεγαλύτερη απο το "δεν πληρώνω".

Βλέπεις τοτε η βενζίνη θεωρούταν απ' όλους "ανελαστική δαπανη", όσο και να παει ο κόσμος θα βαζει βενζίνη. Δεν είναι έτσι όμως, τα διανυόμενα χλμ μειώθηκαν σημαντικά λόγω κρίσης και ακρίβειας. Εγω παλια ήμουν εξω καθε ΣΚ και τώρα η τελευταία μεγάλη βόλτα που έκανα ήταν η ετήσια τον Οκτώβριο.

Εδώ που έχουμε φτάσει (και με τις εταίριες διαχείρισης το μονο που κανουν ειναι να αυξάνουν τις τιμές επειδή "προβλέπεται απο τη συμβαση"), πρέπει να γίνει συνολικη αναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος, της πολιτικής πληρωμών, των συμβάσεων κλπ.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos

Μη λέμε ότι να ναι.
    Ακριβώς.Ακου λοιπόν

Οι εθνικοί και πολυεθνικοί εργολάβοι φάγανε 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης και δρόμους ακόμα δεν έχουνε παραδώσει. Και όταν τέλειωνε το κρατικό χρήμα τους δώσανε τα διόδια για να εισπράττουν κατευθείαν από τον κόσμο. Και δρόμοι πάλι δεν παραδίδονται.

Επειδή από τότε που έγιναν οι συμβάσεις παραχώρησης τα μόνα έργα που έχουνε παραδωθεί είναι

οι σταθμοί διοδίων, και επειδή υποψιάζομαι ότι οι εργολάβοι θα συνεχίσουνε να τρώνε τα λεφτά
    του κόσμου και να μην παραδίδουνε δρόμους, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Δεν είμαι τσαμπατζής, και δεν είμαι και μαλάκας.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ότι πραγματικά τους φοβίζει. Οι εφοπλιστές λένε δεν πληρώνω γιατί θα πάρω τα καράβια μου και θα φύγω,

οι βιομήχανοι το ίδιο,

οι εισοδηματίες θα πάρουνε τα μασούρια τους και θα τα πάνε στην Ελβετία.

Ήρθε η ώρα να πει και ο κόσμος αυτή τη μαγική λέξη...

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ απ οτι βλέπω...

όσο θα περνάει ο καιρός το "δεν πληρώνω" θα επεκτείνεται και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες
    που θα έπρεπε να προσφέρονται φθηνά αλλά οι ιδίωτες έχουν ξεφτυλίσει καθε όριο αισχροκέρδιας

Και που είστε ...

Ραντεβού την Κυριακή
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Ακριβώς.Ακου λοιπόν

Οι εθνικοί και πολυεθνικοί εργολάβοι φάγανε 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης και δρόμους ακόμα δεν έχουνε παραδώσει. Και όταν τέλειωνε το κρατικό χρήμα τους δώσανε τα διόδια για να εισπράττουν κατευθείαν από τον κόσμο. Και δρόμοι πάλι δεν παραδίδονται.

Επειδή από τότε που έγιναν οι συμβάσεις παραχώρησης τα μόνα έργα που έχουνε παραδωθεί είναι

οι σταθμοί διοδίων, και επειδή υποψιάζομαι ότι οι εργολάβοι θα συνεχίσουνε να τρώνε τα λεφτά
    του κόσμου και να μην παραδίδουνε δρόμους, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Δεν είμαι τσαμπατζής, και δεν είμαι και μαλάκας.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ότι πραγματικά τους φοβίζει. Οι εφοπλιστές λένε δεν πληρώνω γιατί θα πάρω τα καράβια μου και θα φύγω, οι βιομήχανοι το ίδιο, οι εισοδηματίες θα πάρουνε τα μασούρια τους και θα τα πάνε στην Ελβετία.

Ήρθε η ώρα να πει και ο κόσμος αυτή τη μαγική λέξη...

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ απ οτι βλέπω...

όσο θα περνάει ο καιρός το "δεν πληρώνω" θα επεκτείνεται και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες
    που θα έπρεπε να προσφέρονται φθηνά αλλά οι ιδίωτες έχουν ξεφτυλίσει καθε όριο αισχροκέρδιας

Και που είστε ...

Ραντεβού την Κυριακή
    ++++++++++++++

οσα θες ρε αδερφε........μας εχουν ρουφηξει το αιμα κ ακομη εδω μεσα να το καταλαβουν.....

Ραντεβού την Κυριακή
    Βρέ μέσα αλλά μην πετάτε τέτοιες ιδέες εκεί που πάτε και βρεθώ να πληρώνω κανά 500αρικο τέλη για το σκουτεράκι.

Υπάρχει λύση ....

Να κατασκευαστούν άμεσα σταθμοί διοδίων στο Μπράλο και στο Καρπενήσι.

Επίσης ένα μικρό αντίτιμο πρέπει να καταβάλλεται στην είσοδο κάθε οικισμού για τη συντήρηση του οδικού του δικτύου!

Αρχικά δημιουργήθηκε από HORNET600F
    Υπάρχει λύση ....

Να κατασκευαστούν άμεσα σταθμοί διοδίων στο Μπράλο και στο Καρπενήσι.

Επίσης ένα μικρό αντίτιμο πρέπει να καταβάλλεται στην είσοδο κάθε οικισμού για τη συντήρηση του οδικού του δικτύου!

στο μπραλο ειναι ετοιμα τα πλευρικα....κ προς καρπενησι ετοιμαζονται......
    δυστυχως.....παντως δεν το εχω κ πολυ οταν θα ειναι ετοιμα τα του μπραλου να σκαω μυτη
    για ανοιγμα διοδιων κανα 2ωρο κ στο καπακι μια ωριτσα προπονηση

Άλλα λένε οι συμβάσεις των κοινοπραξιών που αναλαμβάνουν τέτοια έργα σε ότι αφορά στο για πόσο χρόνο Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ φέρει την ευθύνη συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών. Συνήθως οι (εδώ τουλάχιστον) ορεινοί δρόμοι είναι πο*τάνα μετά από μία μονάχα σαιζόν παράδοσης του έργου από τον εργολάβο. Ουδείς τον ειδοποιεί/πιέζει να αποκαταστήσει το έργο ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Αντ' αυτού προκυρήσουνε ΝΕΟ διαγωνισμό προσφορών για αποκατάσταση του έργου.
    Και το φαγοπότι δεν έχει τέλος.
    :a31:
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF