Και η Τουρκία βοηθάει με το αζημίωτο. Γιατί ουσιαστικά προσδοκά σε φιλετάκι στα βόρεια και μην σου πω ότι κάπως ετσι σύντομα θα λήξει το Κουρδικό (και καραδοκεί και μην κάνουμε καμμιά μλκία και δεν σώσουμε εντός χωρικών υδάτων για να διεκδικήσει και εκεί)... Ένα φιλετάκι στην Τουρκία, ένα φιλετάκι στην Ρωσία, ένα φιλετάκι ίσως στο Ιράν, ότι μείνει στα Αμερικανά/Ισραηλινά. Όλοι ευτυχισμένοι. Ποιός τους χ3ζει τώρα τους.... πως τους είχε πει ο ανήρ ο δις-ιζ-σπαρτα τις προάλλες, πετσετοκέφαλους; Αναλώσιμοι.
Και η Ευρώπη με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που δεν έχει που να τους βάλ... Ώπα χαζομάρα μου, η Ελλάδα που τους υποδέχτηκε ήθελα να πω, ξέχασα προς στιγμήν το Δουβλίνο2. Και όπως διάβασα σε ένα πολύ συναισθηματικό επίλογο σχετικού άρθρου από κάποιον στην Μυτιλήνη νομίζω "να τους βοηθήσουμε για να μην μας μείνει η ρετσινιά". Γιατί ο Έλληνας πάνω από όλα καθαρό κούτελο να έχει. Αλλά να του μείνει και ένα φραγκάκι από το ταξί ή να κονομήσει καμμιά εξωλέμβια τζαμπαντάν που έβλεπα χτες, να πάρει και μιά 60αρού εισητηριάκι ο πλοιοκτήτης που διαβάζουμε τόσες μέρες στο φατσοβιβλίο.
Αυτό που δεν ξεχνάω είναι το ρητό που λέει αν θέλεις κάποιος να μην πεινάσει τώρα δώσε του ένα ψάρι αλλά αν θέλεις να μην πεινάσει ποτέ μάθε του να ψαρεύει. Θάλασσα δεν έχουμε πιά, αν είχαμε και ποτέ τελικά. Τι θα γίνει στο μέλλον αναρωτιέμαι.
Κτήνε οι Άγγλοι, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλλοι, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι (δεν ξέρω αν ξεχνάω κανέναν) δεν ήταν οι υπεύθυνοι για τις εικόνες με τα παιδάκια με τις τουμπανιασμένες κοιλιές που βλέπαμε το πάλαι ποτέ και μας έλεγαν οι μαμάδες "φάε γιατί δεν βλέπεις τα παιδιάκια στην Αφρική" με κατάληξη "σαν εκείνα θα γίνεις" ή "δεν ντρέπεσαι να πεινάνε και εσύ να μην τρως"; Γιατί να έχουν αλλάξει τροπάριο τόσα χρόνια μετά, δεν έβγαλαν λεφτά; Ε θα συνεχίζουν να βγάζουν και τώρα. Την παγκόσμια ειρήνη άσε την να την λένε στα καλλιστεία. Δεν την είπαν ούτε για την πρώην γιουγκοσλαβία ούτε πουθενά. Μιλάει το πράσινο του ντόλαρ. Ή το παρδαλό του ευρώ.
Και όντως έχω γίνει εντελώς άνιωθος και εντελώς αναίσθητος απέναντι στους μελοδραματισμούς γενικώς και ειδικώς εντός και εκτός, για τους δικούς μου λόγους.
Με λύπη μου βλέπω πως μετά τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότιά μας, έρχεται και 'δώθε το ίδιο τσουτσουνάμι. Και πάντα κερδίζουν οι ίδιοι "φίλοι και σύμμαχοι" κοίτα να δεις πράγματα. Να ζήσουμε (; ) να τους θυμόμαστε.
Ενφια μετά τις εκλογές είπαμε και εκκαθαριστικά πρώτη δόση άμεσα, μην ξεχάσω. Και ψήφο στην Λαϊκή διασπασ... Ενότητα ήθελα να πω γιατί κράτησε το λόγο της ψηλά και απείχε από την καταστροφική πορεία του γκουβέρνου. Ή στον Λαϊκό σύνδεσμο. Ή στο κόμμα που νοιάζεται για τον Λαό και δεν το εκτιμάει. Ή στον μέγα προφήτη που θα αλλάζει βουλευτές κάθε έξι μήνες για να κυβερνήσουν όλοι στην λίστα του. Ή στον Βαγγέλα. Ή στην κόρη του τάδε. Ή στον Αλέξη που δεν ήθελε αλλά εκβιάστηκε (Κωστάκη ζεις εσύ μας οδηγείς). Τόσες επιλογές, τόσο λίγος χρόνος...
MADE IN JAPAN 日本製
Αχμμμ,αχμμ έρχεται η ανάπτυξη;Τι έγινε και φεύγουν ρε σύ;Αφού ο άλλος τα ψήφισε τα μνεμόνια και περιμένουμε την ελ-πήδα......Σημειωτέον ήταν μια εταιρεία που νομίζω είχε βοηθήσει πιστεύω με το ταπεινό μυαλό μου αρκετούς ανθρώπους απο τεχνίτες μέχρι μικρομαγαζάκια που έβαζαν πολύ καλές προσφορές.Επίσης με όλο αυτό το πράμα που έχει γίνει απο τα κάπιταλ κ έπειτα μπήκα 2-3 φορές στο σκρουτζιο για να βρώ κάτι πραματάκια που ήθελα και βλέπω πως ακόμα και κεί έχει ψιλοπέσει περονόσπορος,απο απόθεμα δράμα και μου βγάζει και λιγότερα αποτελέσματα πλέον σε κάποια είδη και καταστήματα.Να χαρώ εγώ πράματα και θάματα!!!!!
Υ.Γ.Για να ευθυμήσουμε λιγάκι......
![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Ως το μεγαλύτερο οικονομικό - πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους χαρακτήρισε την υπόθεση της ΑΤΕ ο υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης.
http://tvxs.gr/news/ellada/nikoloydi...inikoy-kratoys
ανανήψαντας
Αυτοί οι εθελοντές που βλέπω τόσο καιρό να θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια σε αυτό τον σκατόσκοσμο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, είναι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Παρακολουθούσα μια μέρα στην τηλεόραση μια οργάνωση από γυναίκες με καταγωγή από Αφρική, αν δεν κάνω λάθος λεγόταν "Η ΜΕΛΙΣΣΑ"... Με το ΥΣΤΕΡΗΜΑ τους έφτιαχναν καθημερινά φαγητά και τα μοίραζαν στους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως. Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, δεν έχω λόγια για τους υπάνθρωπους Έλληνες ξενοδόχους και ταξιτζήδες οι οποίοι χρεώνουν ένα δωμάτιο πανσιόν €100 τη βραδιά για να κοιμηθούν τα γυναικόπαιδα, για τους ταρίφες που χρέωναν €60 διαδρομή μέχρι την πόλη, ενώ την ίδια δουλειά έκαναν και πολλοί ιδιώτες με αγροτικά και φορτηγάκια... :a020: Ή η άλλη τραγική εικόνα που είδα χτες, να φτάνουν οι μετανάστες με την βάρκα από Τουρκία και πριν προλάβουν να βγουν, να τρέχουν οι ελληναράδες οι μάγκες και να απαλλοτριώνουν τη μηχανή του φουσκωτού... Σκατόψυχοι...
Προεκλογικά φέϊγ βολάν η ΑΤΕ, το μπλοκάρισμα της επένδυσης στις Σκουριές, κάθε μέρα θα βγάζουν κι από ένα.
Το ερώτημα είναι αφού οι υποθέσεις αυτές είχαν ωριμάσει γιατί δεν πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης;
Γέρασα να παρακολουθώ τις ίδιες και τις ίδιες -υποτίθεται- τακτικές. Αύριο θα βγει κι ο Τέρενς Κουίκ να αποκαλύψει ένα ακόμα σκάνδαλο και η ζωή συνεχίζεται...![]()