Ενώ από μικρός είχα τρέλα με τα ρολόγια και μου άρεσαν πάρα πολύ γενικά δεν πολυφορούσα μέχρι αρκετά πρόσφατα.
Με ενοχλούσε η αίσθηση όσο ήμουν παιδί και τα φορούσα και στο δεξί χέρι.
Αυτό άλλαξε τα τέλη του 2017 όταν αγόρασα για το τρέξιμο ένα Garmin Vivoactive 3. Το έβαλα στο σωστό χέρι και το φορούσα στα μαθήματα που έκανα για να μην κοιτάω το κινητό για να δω την ώρα, οπότε από ένα σημείο και μετά ένιωθα γυμνός χωρίς ρολόι!
Εννοείται πως το Vivoactive υπάρχει ακόμα και δουλεύει, ενώ δεν το έχω λυπηθεί σε τίποτα, κολύμπι, μαγείρεμα, ατμοί, ήλιος...
Πάμε τώρα στη μικρή μου συλλογή:
Το πρώτο μου ρολόι σχεδόν ενήλικος το πήρα δώρο από τον πατέρα μου το 2000 και ήταν ένα Swatch Irony Aluminium YCS4007.
Δεν το φορούσα συχνά μέχρι να αρχίσω να φοράω ρολόγια και δεν το έχω φορέσει πολύ. Το λουράκι του αν και με κάποια φθορά είναι το Original.
Δουλεύει και το φοράω ακόμα χωρίς να χάνει. Το μόνο που έχει χαλάσει είναι ο δείκτης του 1/10 του δευτερολέπτου ο οποίος όταν βάλεις το χρονόμετρο δεν γυρίζει πλέον.
Δεν με απασχολεί και δεν θα το φτιάξω. Αν έβρισκα το ίδιο πολύ ιδιαίτερο λουράκι θα το άλλαζα.
Υ.Γ.: Respect στην Swatch που όταν πήγα να ρωτήσω για λουράκι και είδαν πως δεν έχω στο ρολόι μπαταρία μου την άλλαξαν χωρίς καμία χρέωση.
Το δεύτερο ρολόι ήταν δώρο από τη γυναίκα μου. (κοίταζα τα Tissot με πρόλαβε στη γωνία και μου πήρε ένα K.due² στα γενέθλιά μου πέρσι και το άλλαξα με αυτό)
Είναι ένα Citizen Tsuyosa NJ0151-88L.
Μου αρέσει υπερβολικά πολύ, δεν έχω διαπιστώσει να χάνει, καθώς αλλάζω συχνά το πιο φοράω και μένει ακίνητο και ξεκουρδίζει.
Πολύ ωραίο φινίρισμα και τελικά καλύτερη επιλογή από το Tissot Couturier που κοίταζα εγώ αρχικά.
Μου αρέσει η διακριτικότητά του.
Το Manual λέει Service κάθε 2 με 3 χρόνια. Κόστος κτλ θα το δούμε στο μέλλον...