Και που λέτε παιδιά, πάω για ένα ποτάκι Γλυφάδα την προηγούμενη Τρίτη και... Όταν πάω να πάρω τη μοτοσικλέτα, βλέπω μια κηλίδα λάδι από κάτω. Δεν είναι δικιά μου, σκέφτηκα. Αλλά για καλό και για κακό βάζω και δαχτυλάκι από κάτω... και σε άλλη περίπτωση θα ήμουνα πολύ χαρούμενος αν ήταν υγρό, στη συγκεκριμένη όμως, ξενέρωσα. Τα λάδια ήταν από το αριστερό (όπως καθόμαστε) καπάκι του κινητήρα μου... Το οποίο ανοίγεται για το σέρβις κάθε 12000 με τις βαλβίδες. Προφανώς, δύο ρυθμίσεις, ίδια φλάντζα. Χάρτινη κιόλας, τι να αντέξει... Στην κεφαλή τις άλλαξα τον προηγούμενο μήνα στο σέρβις των 24000 γιατί δάκρυζαν, αυτή όμως δε μου έκοψε να του πω να βάλει καινούρια (προφανώς ούτε και του μάστορα). Τέλος πάντων, ευτυχώς που φόραγα τα stan smith και δεν πότισε κανένα καλό ζευγάρι παπούτσια με λάδι γιατί θα γαμοσταύριζα όλο τον πλανήτη, γύρισα πίσω ρελαντί, έπλυνα τα παπούτσια (ναι, ΟΚ, το ξέρω είμαι βλαμμένος) και το μωρό έμεινε να στάζει. Η Suzuki κλειστή, οπότε... Διακοπές με το αυτοκίνητο και πάλι καλά που δεν την έπαθα την επόμενη στο δρόμο, θα μου τις χάλαγε.
Δευτέρα τηλέφωνο στο μηχανικό, το πήγα Τρίτη απόγευμα, ε θέλει φλάντζα μου λέει, πάρε μία και βάλε την, δεν είναι τίποτα, συμπλήρωσε και το λάδι και όλα ΟΚ. Καλά, αυτό το ήξερα ότι δεν είναι δύσκολο, το γαμώτο είναι το θέμα, γιατί δεν έγινε με το σέρβις... Τέλος πάντων, σήμερα την έφεραν στη Μιχαλακοπούλου, πήγα με το αυτοκίνητο και την πήρα, έκατσα στο γκαράζ και σε 10 λεπτά την έβαλα κιόλας. Βγάλε, τρίψε όπου έχει κολλήσει η παλιά, σκούπισε, ξαναβάλε, όλα ΟΚ. Βέβαια τώρα δεν έχω λάδι, αλλά έχω φροντίσει να μου φέρουν το βραδάκι. Η παλιά είχε στραβοπατήσει στο βάλσιμο στην κάτω πλευρά, είχε μπει πολύ μέσα και προφανώς σε κάποια γκαζιά παρέδωσε το πνεύμα.
Την όλη ιστορία την αναφέρω μην την πατήσει και κανένας άλλος... Κόστος φλάντζας 7,10 ευρώ, στο σύνολο του σέρβις των 24000 που μου πήγε 250 ευρώ δεν είναι και τπτ σοβαρό. Να ζητάτε να την αλλάζουν κάθε φορά που κάνετε βαλβίδες!
![]()