Με είδα να αρπάζομαι με οδηγό μηχανής!
Ξέρετε από αυτούς τους "πάω όπως να 'ναι και έχω πάντα δίκιο"
Κάποιες μέρες είμαι με αμάξι (αναγκαία συνθήκη όταν έχεις παιδιά).....
Δρόμος ...... μεγάλος...... είμαι αριστερή. Σκέφτομαι..... "Δεν πάω μεσαία που όπως βλέπω στο φανάρι έχει λιγότερα αυτοκίνητα;" Απόσταση από φανάρι και 500 μέτρα. Ταχύτητα καμιά 30αριά κόβοντας γιατί είναι κόκκινο. Ανάβω φλασάκι, ελέγχω καθρέφτη..... Όλα καλά. Κανείς στην μεσαία. Μπαίνω......
Λίγο πριν το φανάρι και ενώ είμαι με πολύ λίγα χιλιόμετρα πια, συνειδητοποιώ ότι έχουν σταματήσει αυτοκίνητα για να πάνε δεξιά, στην μεσαία, που είναι για το αριστερό φανάρι (συνήθως γίνονται 4 λωρίδες εκεί αλλά έχει παιχτεί τρελό αντιτέτρις).
ΟΚ λέω, τσεκάρω καθρέφτες πάλι, ένα αυτοκίνητο σε μεγάλη απόσταση, βγάζω φλας, ξανατσεκάρω, μπαίνω αριστερά......
Και ακούω κόρνες και ξερογκαζιές και φωνές.....
Ανοίγω παράθυρο και του κάνω νόημα να έρθει δίπλα.....
"Και που πάς; Να μας σκοτώσεις θες; Δεν ξέρουμε από που να σε προσπεράσουμε! Θα μας σκοτώσεις όπως πας!"
"Κοιτάζω καθρέφτη δεξί, δεν είσαι.... Κοιτάζω καθρέφτη αριστερό, δεν είσαι. Πώς ακριβώς θα σε σκοτώσω ρε φίλε αν δεν έρχεσαι από την πλευρά που θα πάω;"
Το αποτέλεσμα? Είπε κάτι γαλλικά, και έφυγε τρώγοντας το κόκκινο στεγνά!
Υ.Γ. Ξέρω ότι το να αλλάζεις λωρίδα τόσο σύντομα δεν είναι το καλύτερο. Το αποφεύγω. Όοοοοοοταν το κάνω όμως, πάντα τσεκάρω ειδικά για μηχανές! Προτιμώ να περιμένω αν δω να έρχεται κάποιος παρά να αλλάξω λωρίδα. Ε όχι όμως να τ' ακούμε και χωρίς λόγο! Ελπίζω να είναι της γειτονιάς και να τον πετύχω με τη μηχανή μια μέρα!