Σελίδα 67 από 135 ΠρώτοΠρώτο ... 1757626364656667686970717277117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 991 έως 1.005 από 2014

Θέμα: ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙΙ

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
    Δηλαδή όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Αυτό το θεωρώ ψευδοδίλλημα. Δεν σημαίνει ότι όποιος δεν είναι ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ είναι ΛΑΟΣ, όποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ είναι ΝΔ κοκ. Απλά τα σημερινά κόμματα δεν μπορούν να με καλύψουν ιδεολογικά, όπως πιστεύω και αρκετούς άλλους. Έχω την ιδεολογία μου, τα πιστεύω μου και μια ελπίζω ουχί αποφράδα ελπίδα, να βρεθεί ένας σύγχρονος "Λευτεράκης" (ο πριν τον εθνικό διχασμό) να με εκφράσει.
    Ρε καλέ μου άνθρωπε, τι αυτοματισμοί είναι αυτοί;
    Σου είπα εγώ για κόμμα; Με κόβεις για τύπο που στηρίζει κόμμα; Τα λόγια μου σου φαίνονται ότι κρύβουν δεύτερες σκέψεις;

Αν ψάχνεις βενιζέλο, είναι μπροστά σου. Τον λένε όμως Ευάγγελο και δεν θα μας πάει στον εκσυγχρονισμό αλλά στον εκφασισμό.

Πάντως κάνε μου τη χάρη, εκεί που κρατάς αποστάσεις, πες μου τι έκαναν οι πρόγονοι του ΛΑΟΣ από το 36 ως το 73 σε αυτή εδώ τη χώρα, τι έκαναν οι πολιτικοί τους συγγενείς στην Ευρώπη και μετά έλα να κρατήσουμε μαζί τις αποστάσεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Ρε καλέ μου άνθρωπε, τι αυτοματισμοί είναι αυτοί;
    Σου είπα εγώ για κόμμα; Με κόβεις για τύπο που στηρίζει κόμμα; Τα λόγια μου σου φαίνονται ότι κρύβουν δεύτερες σκέψεις;

Αν ψάχνεις βενιζέλο, είναι μπροστά σου. Τον λένε όμως Ευάγγελο και δεν θα μας πάει στον εκσυγχρονισμό αλλά στον εκφασισμό.

Πάντως κάνε μου τη χάρη, εκεί που κρατάς αποστάσεις, πες μου τι έκαναν οι πρόγονοι του ΛΑΟΣ από το 36 ως το 73 σε αυτή εδώ τη χώρα, τι έκαναν οι πολιτικοί τους συγγενείς στην Ευρώπη και μετά έλα να κρατήσουμε μαζί τις αποστάσεις
    Ποιο από όσα έχω γράψει σε οποιοδήποτε ποστ είναι υπέρ του ΛΑΟΣ και του καρατζαφύρερ?
    Τι σχέση πλην τυχαίας συνωνημίας έχει ο πρώην και ο νυν Βενιζέλος?
    Οι ίσες αποστάσεις είναι της συνολικής, συνειδητής απόρριψης του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος (αυτό που έχουμε και εντός και εκτός Βο(υ)λής).
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Παλαιό μέλος
    Ποιο από όσα έχω γράψει σε οποιοδήποτε ποστ είναι υπέρ του ΛΑΟΣ και του καρατζαφύρερ?
    Τι σχέση πλην τυχαίας συνωνημίας έχει ο πρώην και ο νυν Βενιζέλος?
    Οι ίσες αποστάσεις είναι της συνολικής, συνειδητής απόρριψης του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος (αυτό που έχουμε και εντός και εκτός Βο(υ)λής).
    Είναι βράδυ και γίνονται παρανοήσεις.
    Δεν είπα ότι στηρίζεις, αλλά αν κρατάς ίσες αποστάσεις είναι κατά τη γνώμη μου υπέρ της κατρακύλας στο βούρκο.

Για το βενιζέλο το είπα επειδή είπες για τον "λευτεράκη" και κατάλαβα ελευθέριο βενιζέλο και έκανα αυτό το μετριότατο αστειάκι.

Πρόσεξε την τελευταία σου φράση. Ξανασκέψου, που την έχεις ξανακούσει;
    Εγώ τηλεόραση δεν βλέπω, αλλά την ακούω στο ράδιο και στο ιντερνετ, σαν πόρισμα των μετρήσεων γνώμης, των γκάλοπ, σαν συμπέρασμα των δημοσιογράφων.

Εδώ κρύβεται κάτι πολύ βρώμικο: όταν τυπάκια στην καθημερινή μιλάνε για "συνολική, συνειδητή απόρριψη του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος" ξέρει τι εννοούνε ότι χρειάζεται; Αυτό που γίνεται εδω και λίγες μέρες: χουντίτσα, με ή χωρίς τανκς.
    Η λογική πάει ως εξής: παίρνω τον λογικότατο κοινωνικό αναβρασμό, τον γενικεύω, τον βάζω στη στόχευση που με βολεύει και βγάζω το συμπέρασμα ότι φταίει γενικά, το πολιτικό σύστημα, δηλαδή και οι αριστεροί, οι διαφωνούντες, οι διαμαρτυρόμενοι, οι δίχως στον ήλιο μοίρα, όλοι μαζί, θύτες και θύματα. Μέγιστη προπαγάνδα, μέγιστη πουστιά. Αλητεία.

Το να αναπαράγεις αυτή την ατάκα είναι προβληματικό. Γιατί γενικεύονται ακούσια τέτοια συμπεράσματα.

Τη συνειδητή απόρριψη του πολιτικού συστήματος την κάνουν αυτή τη στιγμή, αυτοί που είναι στον πάτο, απλά γιατί νοιώθουν το σύστημα στην πλάτη τους...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παντως ρε σεις -και το λεω εντελως φιλικα και χωρις καμμια διαθεση να την πω σε κανεναν- ωραια αντανακλαστικα εχετε μερικοι... οπως γραφτηκε και σε αλλο μηνυμα, καποιοι τωρα θυμηθηκαν να βγαλουνε καντηλες, με αφορμη την παρουσια του Βοριδη και του Μπουμπουκου στην νεα κυβερνηση τραγελαφο... χεστηκε η φοραδα στο γενι τζαμι... αμα ειναι να αναβιωσουμε το κλιμα του εμφυλιου τη κατσαμε τη βαρκα απο χερι, να ξερετε παντως οτι ειναι βουτυρο στο ψωμι τους κατι τετοια. Η χουντα υπαρχει εδω και καιρο και κανει και εμφανες στη Σοσιαλιστικη Διεθνη μη χεσω...

Τη συνειδητή απόρριψη του πολιτικού συστήματος την κάνει το σύνολο των υγειώς σκεπτόμενων Ελλήνων. Παραμένουν πιστοί σε αυτό μόνο οι έχοντες ή οι αναμένοντες ιδίον όφελος (κομματόσκυλα οι πρώτοι και απλοί ηλίθιοι οι δεύτεροι καθόσον το κομματικό κράτος δε δύναται πλέον να τους ταϊσει). Από τον Ιανουάριο όταν θα σφίξουν κι άλλο τα πράγματα (οι νόρμες της τρόικας αυτό προβλέπουν) αναμένω τα χειρότερα. Επαναλαμβάνω το αυτονόητο: οι περισσότεροι ελπίζουν σε μια διέξοδο και δυστηχώς δεν τη βλέπω να προκύπτει.

ΥΓ Τα απανταχού κονδηλοφόρα κακέκτυπα του Γκέμπελς δεν χρειάζονται αναπαραγόμενες ή μη ατάκες. Τη βρίσκουν την αφορμή και την προβάλλουν σαν αιτία για ότι θέλουν (ή για ότι τους καθορίζεται). Η εύκολη και απόλυτη αντιμετώπιση είναι απλά ... να τους αγνοείς!
    Καληνύχτα
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Παντως ρε σεις -και το λεω εντελως φιλικα και χωρις καμμια διαθεση να την πω σε κανεναν- ωραια αντανακλαστικα εχετε μερικοι... οπως γραφτηκε και σε αλλο μηνυμα, καποιοι τωρα θυμηθηκαν να βγαλουνε καντηλες, με αφορμη την παρουσια του Βοριδη και του Μπουμπουκου στην νεα κυβερνηση τραγελαφο... χεστηκε η φοραδα στο γενι τζαμι... αμα ειναι να αναβιωσουμε το κλιμα του εμφυλιου τη κατσαμε τη βαρκα απο χερι, να ξερετε παντως οτι ειναι βουτυρο στο ψωμι τους κατι τετοια. Η χουντα υπαρχει εδω και καιρο και κανει και εμφανες στη Σοσιαλιστικη Διεθνη μη χεσω...
    Ρε συ, νομίζω ότι έχω κάνει σαφές εδώ και 1,5 χρόνο τον εκφασισμό που λέμε
    Ο μόνος λόγος που το υπερτονίζω και μου βγαίνουν καντήλες είναι για κάτι πάλαι ποτέ ευαίσθητους πασόκους...

Εν πάση περιπτώσει , ο πιο επικίνδυνος στην σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ο Βορίδης και τα άλλα φασισταρια … αυτοί και εύκολα απομονώνονται και εύκολα αντιμετωπίζονται…
    Ο πιο επικίνδυνος είναι ο «μεσσίας» Λουκάς…

Και τα στρατόπεδα δεν είναι απλώς
    άνθρωποι που στοιχειωδώς πιστεύουν στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια VS βάρβαροι….
    Όπως πολύ σωστά είπε η ερρικα , αυτές οι έννοιες είναι πολυβιασμένες …

Για πολλούς ανθρώπους , εδώ και πολλά χρόνια, τα προβλήματα που βιώνουμε έχουν μια συγκεκριμένη πηγή κι αυτή λέγεται καπιταλισμός…
    Οι όποιες προσπάθειες ωραιοποίησης του τις προηγούμενες δεκαετίες μας έσκασαν σήμερα στα μούτρα…

Και το ερώτημα , που απείλησε να θεσει κι ο ΓΑΠ με το δημοψήφισμα , είναι :
    Πάμε για την 6η -7η –Χ δόση για να παραμείνουμε μέσα στο σύστημα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή και το μέλλον μας ή βουτάμε σε βαθιά , άγνωστα και επικίνδυνα νερά με την ελπίδα ότι ΙΣΩΣ κάνουμε ένα κόσμο καλύτερο ,δικαιότερο , ελεύθερο….

Οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ και για τις δυο απαντήσεις και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ για το τι ακριβώς θέλουν ….

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Εν πάση περιπτώσει , ο πιο επικίνδυνος στην σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ο Βορίδης και τα άλλα φασισταρια … αυτοί και εύκολα απομονώνονται και εύκολα αντιμετωπίζονται…
    Ο πιο επικίνδυνος είναι ο «μεσσίας» Λουκάς…

Και τα στρατόπεδα δεν είναι απλώς
    άνθρωποι που στοιχειωδώς πιστεύουν στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια VS βάρβαροι….
    Όπως πολύ σωστά είπε η ερρικα , αυτές οι έννοιες είναι πολυβιασμένες …

Για πολλούς ανθρώπους , εδώ και πολλά χρόνια, τα προβλήματα που βιώνουμε έχουν μια συγκεκριμένη πηγή κι αυτή λέγεται καπιταλισμός…
    Οι όποιες προσπάθειες ωραιοποίησης του τις προηγούμενες δεκαετίες μας έσκασαν σήμερα στα μούτρα…

Και το ερώτημα , που απείλησε να θεσει κι ο ΓΑΠ με το δημοψήφισμα , είναι :
    Πάμε για την 6η -7η –Χ δόση για να παραμείνουμε μέσα στο σύστημα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή και το μέλλον μας ή βουτάμε σε βαθιά , άγνωστα και επικίνδυνα νερά με την ελπίδα ότι ΙΣΩΣ κάνουμε ένα κόσμο καλύτερο ,δικαιότερο , ελεύθερο….

Οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ και για τις δυο απαντήσεις και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ για το τι ακριβώς θέλουν ….
    +1

Αυτο ακριβως!

...και το ευτυχημα ειναι οτι σιγα - σιγα σε παγκοσμιο επιπεδο, ακομα και αυτοι που εχουν μια επιφαση ευημεριας, εχουν αρχισει και το καταλαβαινουν αυτο. Δεν ειναι θεμα ιδεολογιας, οι ιδεολογιες ομογενοποιηθηκαν και εγιναν ενας αχταρμας η φορεσαν προβια για να κρυβουν τον λυκο μεσα τους. Οσοι ακομα παραμενουν αθεραπευτα ρομαντικοι και εμμενουν σε απαρχαιωμενους διαξιφισμους βλεπουν το δεντρο και χανουν το δασος. Το χρηματοοικονομικο μας συστημα ειναι αυτο που μας γ@μ@ει, οχι η "δεξια" και η "αριστερα"...

Για αυτο ειναι απιστευτα αστειο να καθομαστε να συζηταμε για το πως θα βγουμε μεσα απ την κριση οντας ενταγμενοι σε αυτο το συστημα... δεν θα βγουμε! Το θεμα λοιπον για μενα δεν ειναι Παπαδημος η Πετσαλνικος και αν βρισκονται στη νεα κυβερνηση φασιστες. Αλλο ειναι το θεμα...

Παλαιό μέλος
    Τη συνειδητή απόρριψη του πολιτικού συστήματος την κάνει το σύνολο των υγειώς σκεπτόμενων Ελλήνων. Παραμένουν πιστοί σε αυτό μόνο οι έχοντες ή οι αναμένοντες ιδίον όφελος (κομματόσκυλα οι πρώτοι και απλοί ηλίθιοι οι δεύτεροι καθόσον το κομματικό κράτος δε δύναται πλέον να τους ταϊσει). Από τον Ιανουάριο όταν θα σφίξουν κι άλλο τα πράγματα (οι νόρμες της τρόικας αυτό προβλέπουν) αναμένω τα χειρότερα. Επαναλαμβάνω το αυτονόητο: οι περισσότεροι ελπίζουν σε μια διέξοδο και δυστηχώς δεν τη βλέπω να προκύπτει.

ΥΓ Τα απανταχού κονδηλοφόρα κακέκτυπα του Γκέμπελς δεν χρειάζονται αναπαραγόμενες ή μη ατάκες. Τη βρίσκουν την αφορμή και την προβάλλουν σαν αιτία για ότι θέλουν (ή για ότι τους καθορίζεται). Η εύκολη και απόλυτη αντιμετώπιση είναι απλά ... να τους αγνοείς!
    Καληνύχτα
    Απέχουμε πολύ, οπότε δε βρίσκω λόγο να σου πω άλλα και να σε κουράσω.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    +1

Αυτο ακριβως!

...και το ευτυχημα ειναι οτι σιγα - σιγα σε παγκοσμιο επιπεδο, ακομα και αυτοι που εχουν μια επιφαση ευημεριας, εχουν αρχισει και το καταλαβαινουν αυτο. Δεν ειναι θεμα ιδεολογιας, οι ιδεολογιες ομογενοποιηθηκαν και εγιναν ενας αχταρμας η φορεσαν προβια για να κρυβουν τον λυκο μεσα τους. Οσοι ακομα παραμενουν αθεραπευτα ρομαντικοι και εμμενουν σε απαρχαιωμενους διαξιφισμους βλεπουν το δεντρο και χανουν το δασος. Το χρηματοοικονομικο μας συστημα ειναι αυτο που μας γ@μ@ει, οχι η "δεξια" και η "αριστερα"...

Για αυτο ειναι απιστευτα αστειο να καθομαστε να συζηταμε για το πως θα βγουμε μεσα απ την κριση οντας ενταγμενοι σε αυτο το συστημα... δεν θα βγουμε! Το θεμα λοιπον για μενα δεν ειναι Παπαδημος η Πετσαλνικος και αν βρισκονται στη νεα κυβερνηση φασιστες. Αλλο ειναι το θεμα...
    Να σου απαντήσει λοιπόν ένας ρομαντικός, που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από ιδεολογίες, που εμμένω σε απαρχαιωμένους διαξιφισμούς, που βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος: μας γαμάει το σύστημα αφηρημένα ή το αφεντικό, τα σκυλιά και οι κολαούζοι του;

Και αν μας γαμάει το σύστημα, τι κάνεις για να το αλλάξεις, να το βελτιώσεις; Ψηφίζεις; Αναλύεις θεωρητικά τι πάει στραβά; Βγαίνεις στη γύρα για να επηρεάσεις με επιχειρήματα τους γύρω σου;
    Ενώ αν λες ότι σε γαμάει το αφεντικό και οι ρέστοι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις τώρα και δεν έχεις καθόλου αυταπάτες περί συστήματος.

Ρε ggs συμφωνάμε ότι είναι ο καπιταλισμός. Το δίλημμα όμως δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά με την πορεία προς την εκμηδένιση της αξίας της ανθρωπινης ζωής ή κόντρα σε αυτή, δηλαδή μαζί ή κόντρα σε όσους θέλουν κάποιων η ζωή ν αξίζει λιγότερο. Δεν τα λέω απλά;

Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
    Ενδιαφέρον.... Θέλεις να μας πεις και την άποψη σου για αυτά που έβαλες?

βυρωνα δεν ειμαι οικονομολογος για να μπορεσω να παρω ξεκαθαρη θεση,πανω σε αυτα που λενε αυτοι οι ανθρωποι. ελπιζω να το κανουν οσοι εχουν της γνωσης αυτες.

απο εκει και περα νιωθω οτι εχουμε μπει στην τελικη φαση της παγκοσμιοποιησης και συντομα θα καταρευση το υπαρχων οικονομικο συστημα. αρχιζοντας απο την ευρωπη.

τι θα ηθελα να γινει για την χωρα μας, ξεκαθαρισμα με το ντοπιο πολιτικο σαπιο συστημα και τους αυλικους τους, με ελεγχο ελε http://elegr.gr/ του χρεους μας για αρχη.
    Μην οδηγησεις ποτε πιο γρηγορα απο τον φυλακα αγγελο σου!
    http://www.youtube.com/watch?v=nliOB4U0UyU&feature=kp

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres

Ρε ggs συμφωνάμε ότι είναι ο καπιταλισμός. Το δίλημμα όμως δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά με την πορεία προς την εκμηδένιση της αξίας της ανθρωπινης ζωής ή κόντρα σε αυτή, δηλαδή μαζί ή κόντρα σε όσους θέλουν κάποιων η ζωή ν αξίζει λιγότερο. Δεν τα λέω απλά;
    Μα φυσικά το δίλλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή…
    Το δίλλημα είναι καπιταλισμός ή ….όχι…
    Με τον καπιταλισμό έχεις σίγουρη την εκμηδένιση της ανθρώπινης ζωής των πολλών για χάρη του κέρδους κάποιων…
    Όμως , δεν υπάρχει και κάτι που ΣΙΓΟΥΡΑ θα έκανε ένα κόσμο καλύτερο, δικαιότερο , ελεύθερο… μπορεί να είναι ουτοπία , μπορεί να γίνει και πραγματικότητα…. Το θέμα είναι αν θέλεις –θέλουμε να ρισκάρουμε και να παλέψουμε γι αυτό…

Και πως παλεύεις….
    Κατά αρχήν έχεις μια ιδεολογία…. ΑΛΛΑ…
    Οι ιδεολογίες και οι – ισμοι δεν είναι καταστατικά κομμάτων και αράδες βιβλίων….
    Όλοι έχουμε μια ιδεολογία ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πως την λένε ….

Μπορεί π.χ. να είσαι κουμουνιστής και να μην έχεις ιδέα ποιος είναι ο Μαρξ και το ΚΚΕ… όμως με τον τρόπο ζωής σου και τις πράξεις σου να είσαι ο καλύτερος κουμουνιστης που υπάρχει…
    Επίσης , μπορεί να είσαι π.χ. μέλος του Π.Γ. γραφείου του ΚΚΕ και με τον τρόπο ζωής σου και τις πράξεις σου να είσαι ο καλύτερος φασίστας που υπάρχει…

Τώρα ,αν υπάρξουν πολλοί που θα εχούν την ιδια ιδεολογία(όχι κόμμα) με εσένα και είναι όλοι πρόθυμοι να ρισκάρουν ακόμα και την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο (ακούγεται άκρως ηρωικό ,άλλα έχει συμβεί πολλές φορές στην ιστορία) , ΜΠΟΡΕΙ να νικήσουν και ΜΠΟΡΕΙ να καταφέρουν να αλλάξουν τον κόσμο….

......................................................................................
    Προσπαθείς να ορίσεις κάτι, με βάση το τι ΔΕΝ είναι "όχι καπιταλισμός"

Επειδή η πολιτική είναι η επιστήμη του εφικτού θα σε παρακαλούσα να δώσεις τουλάχιστον μερικά παραδείγματα εφαρμογής του "όχι καπιταλισμού" στον πραγματικό κόσμο και όχι στον τόπο της ου τοπίας.

Εγραψα το παράδειγμα του Χριστού που περπάτησε πάνω στο νερό και τα (αν υπήρχαν τότε) ΜΜΕ είπαν : "Σκάνδαλο! ο Χριστός δεν ξἐρει κολύμπι.." Για να δείξω την δύναμη της τηλεόρασης κυρίως και των διαμορφωτών άπόψεων. (Κάποιοι αντιλήφθηκαν την θρησκευτική μου προσήλωση....)

Και να αδερφέ μου
    που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
    ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
    Καταλαβαινόμαστε τώρα
    δε χρειάζονται περισσότερα.

...............................

Παλαιό μέλος
    Μα φυσικά το δίλλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή…
    Με τον καπιταλισμό έχεις σίγουρη την εκμηδένιση της ανθρώπινης ζωής των πολλών για χάρη του κέρδους κάποιων…
    Όμως , δεν υπάρχει και κάτι που ΣΙΓΟΥΡΑ θα έκανε ένα κόσμο καλύτερο, δικαιότερο , ελεύθερο… μπορεί να είναι ουτοπία , μπορεί να γίνει και πραγματικότητα…. Το θέμα είναι αν θέλεις –θέλουμε να ρισκάρουμε και να παλέψουμε γι αυτό…

Και πως παλεύεις….
    Κατά αρχήν έχεις μια ιδεολογία…. ΑΛΛΑ…
    Οι ιδεολογίες και οι – ισμοι δεν είναι καταστατικά κομμάτων και αράδες βιβλίων….
    Όλοι έχουμε μια ιδεολογία ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πως την λένε ….

Μπορεί π.χ. να είσαι κουμουνιστής και να μην έχεις ιδέα ποιος είναι ο Μαρξ και το ΚΚΕ… όμως με τον τρόπο ζωής σου και τις πράξεις σου να είσαι ο καλύτερος κουμουνιστης που υπάρχει…
    Επίσης , μπορεί να είσαι π.χ. μέλος του Π.Γ. γραφείου του ΚΚΕ και με τον τρόπο ζωής σου και τις πράξεις σου να είσαι ο καλύτερος φασίστας που υπάρχει…

Τώρα ,αν υπάρξουν πολλοί που θα εχούν την ιδια ιδεολογία(όχι κόμμα) με εσένα και είναι όλοι πρόθυμοι να ρισκάρουν ακόμα και την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο (ακούγεται άκρως ηρωικό ,άλλα έχει συμβεί πολλές φορές στην ιστορία) , ΜΠΟΡΕΙ να νικήσουν και ΜΠΟΡΕΙ να καταφέρουν να αλλάξουν τον κόσμο….
    Αρχικά, το θέτεις υπέροχα.
    Δεν υπάρχει κάτι που σίγουρα θα έκανε (γενικά) τα πράγματα καλύτερα, αλλά σωστότατα, το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το να παλέψεις γι αυτό. [ Αυτό λέγεται κομμουνιστικός τρόπος σκέψης κατ εμέ πάντως, με την πιο βαθειά έννοια της λέξης αυτής ]

Δεν ξεκινάς όμως από την ιδεολογία, από καμία ιδεολογία.

Ξεκινάς από τις ανάγκες, τις καθημερινές, τις άμεσες, όλων αυτών που παράγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και όταν λέω ανάγκες βάλε από τη ζωή, το φαγητό μέχρι την ανάγκη να χαλαρώνουν, να ονειρεύονται, να ερωτεύονται. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί οι μαλάκες, τόσες πολλές οι ανάγκες τους, τόσο ασυνειδητα ή συνειδητά καταπιεσμένες, που αυτά φτάνουν σαν λόγοι για να ξεκουνήσει κάποιος... Αλλά επειδή όπως λέω το βλέμα τους/μας φτάνει μέχρι το πουλί ή το φράχτη τους/μας, οι ανάγκες των άλλων πάνε άπατες.

Με βάση αυτά, θα μπορούσαν να μην χρειάζονται καν βιβλία, κόμματα, -ισμοί, αλλά μόνο βλέμμα λίγο πέρα απ το φράχτη μας.

Αν μιλάμε "βαρειά" πολιτικά, σήμερα δεν υπάρχει κανένα σχήμα, τρόπος σκέψης, κανένα κόμμα, καμία γκρούπα, που να μπορεί να φέρει κοντά με τρόπο αποτελεσματικό τους προαναφερθέντες. Υπάρχουν όμως λόγοι καθημερινά να υπερασπίζεται κανείς αυτές τις ανάγκες των άλλων και τις δικές του και έχει όλο το δίκιο του κόσμου. Εκεί δηλαδή που πάνε να μας τον φορέσουν, να μην ακούγονται 2-3 που να λένε "όχι ρε πουσταράδες δε θα το κάνετε αυτό", αλλά ν ακούγονται 10, 50, 100 δεν ξέρω, αλλά να βρίσκουν μπροστά τους εμπόδια...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1949
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2011, 09:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF