Υπήρχαν οι λεγόμενοι "OHV High-Cam" κινητήρες. Αλλά έχεις δίκιο, πολύ πιο κοινοί ήταν αυτοί με τα εμφανή ωστήρια. Παράδειγμα high-cam JAP 250cc (το κειμενάκι στο λινκ έχει κάποιες λεπτομέρειες για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του):
http://bluespark.com.au/gallery.php?...id=104&start=0
![]()
Τελευταία τροποποίηση από npat; 31/03/2012 στις 00:01.
okνομιζα οτι το μοτερ ηταν python(rudge).
Aλλα το βρηκα εδω το συγκεκριμενο http://www.yesterdays.nl/eysink-1938...ml?language=nl
Καλησπερα σε ολους.Παρακολουθω το thread poly καιρο και ειμαι εντυπωσιασμενος απο τις γνωσεις σας.
θα ηθελα την βοηθεια σας για το τι μηχανη προκειται αυτη που εικονιζεται.Πανω στο μοτερ εγραφε ΝSU αλλα δεν ξερω κατι δεν μου παει καλα τοσο στο μπροστινο φτερο οσο και στο τεποζιτο
Θα ηθελα την γνωμη σας γιατι αν ειναι κατι καλο και σπανιο θα ηθελα να προχωρησω στην αγορα του!!!
Τελευταία τροποποίηση από macgyver2180; 08/04/2012 στις 09:34.
Που ειναι αυτο το "μαγαζι"? Τα πουλαει ολα αυτα? Ρωταω γιατι στο βαθος, αν δεν κανω λαθος βλεπω δυο DKW Hummel δεκαετιας '60. Δεν μπορω να σου απαντησω για το αν θα το παρεις, αλλα αν σκεφτεσαι να ξεκινησει ανακατασκευη, χτυπα τιμη παρτα και τα δυο για να εχεις ανταλλακτικα.![]()
Eιναι NSU? ΤΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ!!!! μαλιστα τα πηρε και τα πηγε μεσα.Την τιμη θα την παζαρεψω.το θεμα ειναι τι ειναι αυτα τα δυο?μηπως εχουν υποστει αλλαγες!!!
Ο κινητήρας και το πλαίσιο ειναι πανομοιότυπα με NSu Quick 50, του 60τόσο, αλλά το μπροστινό και το πίσω φτερό δεν ταιριάζουν.
Το Quick ειναι το τελευταίο μηχανάκι που εφτιαξε η NSU πριν κλείσει. Ισως αυτό να ειναι απο τα NSU Agrima που πουλιόντουσαν ( η και φτιαχνονταν ) στην Ασια.
Αν δεν ειχε δυο ίδια ο τυπος που τα πουλάει θα έλεγα οτι ειναι Quick 50 με αλλο πισω φτερό και μπροστινό, αλλά τελικά προσανατολίζομαι στο οτι ειναι καποια έκδοση, ισως και Agrima, που βγήκε μετα που έκλεισε η NSU, με οτι ειχε μεινει στο ράφι και με τηλεσκοπικό πηρούνι που δεν το χρησιμοποιούσε η NSU.
Τελευταία τροποποίηση από sapila racing; 08/04/2012 στις 14:45.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
τελικα βρηκα τι ειναι.δεν ξερω αν το ειχατε ξαναακουσει αλλα ειναι NSU ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κατασκευης!!!! μαλλον το μονταρισμα εχει γινει Ελλαδα.Λοιπον το μοντελο γραφει NSU ELCO. Το φαναρι μπροστα ειναι της APRILIA .Μπηκα στο ιντερνετ και βρηκα οτι για μια περιοδο η ELCO Βαγιωνης κατασκευαζε αυτες τις NSU .Το θεμα ειναι τι διακαιοδοσια ειχε παρει απο την εταιρεια.Ολα μπαινουν σε αμφισβητηση!!! Το μοτερ γραφει NSU ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ??????
Σιγουρα για να μην βρισκουμε το μοντελο αυτο στα μοντελα της NSU οπως ακριβως σας το εχω φωτο κατι τρεχει!!!
Το θεμα ειναι τωρα μηπως αυτο τις κανει ακομα πιο συλλεκτικες? Η μηπως ειναι χειροτερα που ειναι πειραγμενες?
Τελευταία τροποποίηση από macgyver2180; 09/04/2012 στις 13:02.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Aρη καλησπερα.Βασικα οταν πηγα να παζαρεψω την τιμη για να την κατεβασω του ειπα οτι αυτο το μοντελο δεν το βρηκα πουθενα.Μετα μου πεταξε ο πατερας του οτι φτιαχνονταν στην Ελλαδα.Πατησα στο ιντερνετ NSU ELCO και εβγαλε ενα αρθρο απο τους 4 τροχους.Αναφεροταν περισσοτερο για NSU αμαξια.Ισως να μην το διατυπωσα σωστα εγω και ζηταω συγνωμη.Ειναι πλεον υποθεση δικη μου οτι φτιαχνονταν στην Ελλαδα.Πανω στο τεποζιτο γραφει NSU ELCO οποτε ισως γινοταν παραγγελεια η κατι διαφορετικο,Σε συνδυασμο με το οτι τα φαναρια γραφουν APRILIA μου μυριζει ελληνικη πατεντα.
Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου? Εχει αξια να τα παρω?
Πολύ μπέρδεμα αυτό το μηχανάκι. Αφού είναι μοντέλο 60φεύγα, μου κάνει εντύπωση που έχει φανάρι που γράφει Aprilia μιας και η Aprilia άρχισε να φτιάχνει μικρά μηχανάκια ουσιαστικά απ΄το 70 και μετά. Εκτός αυτού πουθενά δεν έχω διαβάσει για συνεργασία aprilia-NSU κάτι λογικό αφού τα χωρίζει μια 10ετία απο τότε που έκλεισε η NSU...
Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο το aprilia να είναι κάτι άσχετο, ή τα μηχανάκια να συναρμολογήθηκαν Ελλάδα μεταγενέστερα με ότι ναναι από ανταλλακτικά, κάτι που εξηγεί ίσως και τις διαφορές στο πηρούνι κλπ.
Το παιχνίδι εχει κανει κοιλιά, αλλά πιστευω οτι θα ξαναπαρει τα πάνω του.
Για να ξαναπαρουμε μπρός βαζω ενα μικρό και σπάνιο μηχανάκι που δεν το ήξερα μεχρι που το ειδα σε φωτό.
Τελευταία τροποποίηση από sapila racing; 22/04/2012 στις 15:23.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957