Σελίδα 7 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 376

Θέμα: To κόλπο της βενζινης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από olaeinai_dromos
    Δεν ειναι σωστο να βγαζουν οι ταξιτζηδες 100 ευρω με 15 ωρες δουλεια.
    Ουτε οι φορτηγατζηδες με ατελειωτα χλμ στη πλατη
    Οι εταιριες που θα ερθουν θα δινουν 20 στους πακιστανους οδηγους!
    Ξυπνατε ρε!!!!!!
    Φοβηθηκατε μη μεινετε απο καυσιμα?
    Μαλλον απο μυαλο εχετε ελειψη

Σχεδον η μιση Ελλαδα αποτελειται απο βαλκανιους οικονομικους μεταναστες, που εδω και 15 χρονια εχουν εγκατασταθει και ο,τι βγαζουν τα στελνουν στις χωρες τους, κι εσυ περιμενεις απο μερικους πακιστανους να μας φανε τις δουλειες?
    Δεν μας τρωει κανεις το μεροκαμματο, εμεις το δινουμε απλοχερα .... μπογιατζηδες, σιδεραδες, μπετατζηδες, εργολαβοι, χτιστες, οικοδομοι γενικοτερα, υδραυλικοι, μερεμετακηδες, οδηγοι χωματουργικων, καθαριστριες, υπηρετικο προσωπικο, εργατες εργοστασιων, εργατες στα χωραφια, ο καταλογος δεν τελειωνει...μαντεψε την εθνικοτητα τους.

Τωρα ξυπνησες αγορακι μου απο τον λυθαργο σου που θιξαμε τους αυτοκινητιστες?
    Τωρα ξυπνησες και φοβασαι μην σου παρει την δουλεια ο πακιστανος?

Για ρωτα με ποσους τροπους κλεβουν οι ταριφες, τι διπλοζυγισμα πεφτει στην φορτωτικη, ποσα χρεωνουν για διοδια και τελικα κυκλοφορουν απο τους παραδρομους.Να μη πω αλλα, γιατι θα καρφωθω κιολας.

Τωρα προσκυναμε τα @@@@πανα που μετα απο αιωνες μονοπωλιακου καθεστωτος ηρθε η ωρα να αντιμετωπισουν το ανταγωνισμο.Και τι να λεει που εδωσαν εναν σκασμο λεφτα για τις αδειες?Μεταξυ τους καθοριζουν την τιμη, μαυραγοριτικα.Και οταν ερθει ο καιρος και βαρεθουν την πουλανε και ρεφαρουν.
    Μακαρι να μπορουσαν ολοι οι επαγγελματιες να το κανουν αυτο.
    Και για σταθειτε....Ποιος τους ειπε να πληρωσουν κερατιατικα για γινουν αυτοκινητιστες?
    Ας ανοιξουν μαγαζι να πουλανε καποτες για κοκορια.

Δεν ξερω ποιος εχει ελλειψη απο μυαλο, αλλα σιγουρα εσυ εχεις ελλειψη stedon.
    Η' αρχισε τα παλι ή σοβαρεψου.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

ΜΠΑΜΠΑ ΜΗ ΠΕΣΕΙΣ......
    εχτεs στη νεα-μακρη,υπηρχε ατελειωτο μποτιλιαρισμα,γιατι η μια λωριδα ηταν κλειστη απο αυτουs που ηθελαν να φουλαρουν..........σημερα ειδα αρκετουs με μαγιω,πρωτα στα καφενεια και μετα για μπανιο..........αυτη ειναι αναγκη τουs!!!!
    ..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    και δεν μου λες portishead τι θα γινη αμα μπουνε τα φορτηγα στο συνταγμα?εκτος αυτου δεν κλεινουν κανενα διυληστηριο,οι οδηγοι τον ι.χ. βυτιοφορον κανουν και αυτοι απεργια,οι ιδιοκτητες κλεινουν το δρομο μονο στα φορτηγα δημοσιας χρησης,δες τι γινεται παραεξω να ενημερωθεις και οχι μονο απο το νετ και την τηλεοραση,τωρα οσο για την τιμη της βενζινης το κρατος εχει ελεγκτικους μηχανισμους για αυτο το φαινομενο αλλα επισης και φορους που εισπρατει!!!!

Δε ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο , αυτό που ξέρω είναι πως αν συνεχίσουν πάνε οι διακοπές μου και οι προκαταβολές μου , και τα καλοκαιρινά μου όνειρα .

Περίμενα πως και πως αυτή τη ξεκούραση μιας και προβλέπεται να είναι η τελευταία μου για πολλά χρόνια .Να ναι καλά η δική μου καλή εταιρεία που έχει έτοιμη την απόλυση μου και περιμένει το Σεπτέμβρη να μου τη ταχυδρομήσει.

Δυστηχώς εγώ δε μπορώ να κάνω απεργία , ούτε να κλείσω τα διυληστήρια και τα βενζινάδικα , αυτά είναι προνόμια λίγων . Ακόμα και η απεργία σαν όπλο αφορά λίγους .

Αυτό που ξέρω είναι πως αν χάσω αυτές τις διακοπές με τη γυναίκα μου , θα βλέπω φορτηγατζή στο δρόμο για τα επόμενα 10 χρόνια και θα το φασκελώνω άνευ λόγου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αρχικά δημιουργήθηκε από balakia
    και δεν μου λες portishead τι θα γινη αμα μπουνε τα φορτηγα στο συνταγμα?εκτος αυτου δεν κλεινουν κανενα διυληστηριο,οι οδηγοι τον ι.χ. βυτιοφορον κανουν και αυτοι απεργια,οι ιδιοκτητες κλεινουν το δρομο μονο στα φορτηγα δημοσιας χρησης,δες τι γινεται παραεξω να ενημερωθεις και οχι μονο απο το νετ και την τηλεοραση,τωρα οσο για την τιμη της βενζινης το κρατος εχει ελεγκτικους μηχανισμους για αυτο το φαινομενο αλλα επισης και φορους που εισπρατει!!!!
    Επειδη εκει ειναι η βουλή και ο υπεύθυνος του προβλήματός τους.
    Τροπος του λεγειν , το συνταγμα.
    Ας παν εξω απο το υπουργείο Μεταφορών ,τελως πάντων ας πανε σε αυτον που τους προκαλει το προβλημα.Τοσο δυσκολο ειναι ?
    Εσυ οταν θες να διαμαρτυρηθείς για μια αδικια που σου συμβαινει στη δουλεια , πας στον προιστάμενο ..... της διπλανής εταιρίας ?

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    ας τους πει τωρα καποιος να τα ανοιξουνε..οκ..πηγε 1,70 η βενζινα..νταξει.

Banned Το avatar του/της WebD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
    Δε ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο , αυτό που ξέρω είναι πως αν συνεχίσουν πάνε οι διακοπές μου και οι προκαταβολές μου , και τα καλοκαιρινά μου όνειρα .

Περίμενα πως και πως αυτή τη ξεκούραση μιας και προβλέπεται να είναι η τελευταία μου για πολλά χρόνια .Να ναι καλά η δική μου καλή εταιρεία που έχει έτοιμη την απόλυση μου και περιμένει το Σεπτέμβρη να μου τη ταχυδρομήσει.

Δυστηχώς εγώ δε μπορώ να κάνω απεργία , ούτε να κλείσω τα διυληστήρια και τα βενζινάδικα , αυτά είναι προνόμια λίγων . Ακόμα και η απεργία σαν όπλο αφορά λίγους .

Αυτό που ξέρω είναι πως αν χάσω αυτές τις διακοπές με τη γυναίκα μου , θα βλέπω φορτηγατζή στο δρόμο για τα επόμενα 10 χρόνια και θα το φασκελώνω άνευ λόγου.
    Άστα και μάλλον αρχίζουν και οι βενζινοπώληδες και πιο είναι το σούπερ μεγάλο τους πρόβλημα;; η κατάργηση της απόστασης από πρατήριο σε πρατήριο.... ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;; υπάρχει όριο για τα σουβλατζίδικα, τα ψιλικά, τις καφετέριες κλπ.... εσείς είστε μάγκες δηλαδή και θέλετε τέτοια προστασία;;;

Και το κορυφαίο το άκουσα το πρωί από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Ηρακλείου, ότι αν καταργηθεί το όριο και ανοίξουν κι άλλα πρατήρια θα ανέβει η τιμή γιατί δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα!!!!!!!! τι άλλο θα μας πει το λαμόγιο που τα πρατήρια του (ανεξάρτητα πλέον) είναι σε απόσταση 4-5 χλμ και έχουν διαφορετική τιμή στα καύσιμα το ένα από το άλλο!!!!! και το σημαντικότερο φτιάχνει ο ίδιος άλλα 2 νέα πρατήρια!!!!!!

Δεν φτάνει που μας κλέβουν όλο τον χρόνο θα μας κλέψουν και τις διακοπές τα @$#%&*&#*$#

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
    Άστα και μάλλον αρχίζουν και οι βενζινοπώληδες και πιο είναι το σούπερ μεγάλο τους Και το κορυφαίο το άκουσα το πρωί από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Ηρακλείου, ότι αν καταργηθεί το όριο και ανοίξουν κι άλλα πρατήρια θα ανέβει η τιμή γιατί δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα!!!!!!!!
    Έχει δίκιο σε αυτό...Ένας από τους λόγους που ο ανταγωνισμός στις τιμές δεν δουλέυει σωστά είναι η ύπαρξη 3-4πλάσιου αριθμού πρατηρίων σε σχέση με την αναλογία στην υπόλοιπη Ευρώπη.
    Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα πωληθέντα λίτρα ανα πρατήριο και ανα μήνα είναι 3-4 φορές κάτω σε σχέση με τα αντίστοιχα Ευρωπαικά πρατήρια. Και επειδή τα έξοδα της επιχείρησης είναι λίγο-πολύ ανελαστικά, αυτό αναγκαστικά οδηγεί το ελάχιστο κέρδος/λίτρο (και άρα την τελική τιμή πώλησης) να σκαρφαλώνει ψηλότερα σε σχέση με ένα Ευρωπαικό πρατήριο που πρέπει να βγάλει τα έξοδά του διαθέτοντας την 4πλάσια κατανάλωση και άρα 4πλάσιο τζίρο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Θελω να πω μια πολυ βαρια κουβεντα αλλα ντρεπομαι πραγματικα να την ξεστομισω!

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Έχει δίκιο σε αυτό...Ένας από τους λόγους που ο ανταγωνισμός στις τιμές δεν δουλέυει σωστά είναι η ύπαρξη 3-4πλάσιου αριθμού πρατηρίων σε σχέση με την αναλογία στην υπόλοιπη Ευρώπη.
    Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα πωληθέντα λίτρα ανα πρατήριο και ανα μήνα είναι 3-4 φορές κάτω σε σχέση με τα αντίστοιχα Ευρωπαικά πρατήρια. Και επειδή τα έξοδα της επιχείρησης είναι λίγο-πολύ ανελαστικά, αυτό αναγκαστικά οδηγεί το ελάχιστο κέρδος/λίτρο (και άρα την τελική τιμή πώλησης) να σκαρφαλώνει ψηλότερα σε σχέση με ένα Ευρωπαικό πρατήριο που πρέπει να βγάλει τα έξοδά του διαθέτοντας την 4πλάσια κατανάλωση και άρα 4πλάσιο τζίρο...
    Δηλαδή με αυτή τη λογική έχει και διαφορετική τιμή καυσίμων στα πρατήρια του;; Αρπαχτές κάνει ο τύπος και τρελή περιουσία!!!!!

Όταν δεν έχεις δουλεία ρίχνεις το κέρδος/τιμή όσο πιο χαμηλά μπορείς για να προσελκύσεις πελάτες και δεν την ανεβάζεις!!! Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Προφανώς δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις...

Να προσπαθήσω να στο πω πιο απλά...

Το "όσο πιο χαμηλά μπορείς" είναι το όριο το οποίο αποσβένει τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης...Αλλιώς μπαίνεις μέσα...
    Δύο σχεδόν ομοειδείς επιχειρήσεις (άρα με παρόμοια λειτουργικά έξοδα) που όμως έχουν 4πλάσια διαφορά στον τζίρο έχουν πολύ διαφορετικό όριο του "οσο πιο χαμηλά μπορείς" η μια από την άλλη...

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    Θελω να πω μια πολυ βαρια κουβεντα αλλα ντρεπομαι πραγματικα να την ξεστομισω!

Ζωγραφισέ τη μας ρε ντροπαλο αγορι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Σωστό αυτό που λές, αλλά πρέπει να έχεις υπ όψην ότι ειδικά στην Αθήνα τα πρατήρια δεν ζουν απο την βενζίνη. Πλυσίματα και mini market είναι πιο σημαντικά έσοδα για αυτούς απο την βενζίνη. Για αυτό και βλέπεις χαμηλές τιμές σε πρατήρια "εκτός" οικιστικών περιοχών, και πολύ υψηλές σε αυτά που είναι μέσα σε κατοικημένες περιοχές. (το εκτός σε εισαγωγικά μιας και σαν λαός το να περπατήσουμε 50 μέτρα το θεωρούμε άθλο)

Επίσης:
    Οι τελευταίες άδειες φορτηγών Δ.Χ. εκδόθηκαν το 1986
    Σε Ελληνες από το Ζαΐρ είχαν δοθεί οι τελευταίες άδειες φορτηγών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Και αυτό είχε συμβεί το 1986! Τότε είχαν εκδοθεί 800 νέες άδειες, από τις οποίες οι 600 αφορούσαν βυτιοφόρα.

Από τότε, το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει εκδώσει καμία επιπλέον άδεια φορτηγού δημόσιας χρήσης, με τις υπάρχουσες να μεταβιβάζονται είτε σε μέλη της οικογένειας του κατέχοντος είτε σε άλλους επαγγελματίες του κλάδου, έναντι πολύ μεγάλων ποσών (οι άδειες ΦΔΧ αποτιμώνται από 30.000 έως 350.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του οχήματος).

Η έκδοση νέων αδειών είχε σταματήσει το 1976, όταν είχε ψηφιστεί ο νόμος 373 που προέβλεπε ότι άδεια μπορεί να δοθεί μόνο με απόφαση του υπουργού Μεταφορών. Συνολικά, το αρμόδιο υπουργείο έχει χορηγήσει 34.000 άδειες ΦΔΧ, εκ των οποίων 1.400 σε βυτία υγρών καυσίμων, 14.000 σε νομαρχίες, 5.000 για διεθνείς μεταφορές και 13.600 για εθνικές μεταφορές. Στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα 1,5 εκατ. φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως (άνω των 4 τόνων), τα οποία δεν μπορούν νομικά να εξυπηρετήσουν τρίτους -third party logistics- και δεν λαμβάνουν κόμιστρα.

Οι πρώτες άδειες φορτηγών εκδόθηκαν έως το 1967, με τη διαδικασία της προσωπικής έγκρισης από τον αρμόδιο υπουργό - έως τότε δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να διέπει την αδειοδότηση. Το 1967 ψηφίστηκε ο νόμος 183 που θέσπιζε κάποιους κανόνες, ενώ από το 1971 (νόμος 1060) και για τρία χρόνια υπήρξε περίοδος απελευθέρωσης με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να μπορεί να αποκτήσει φορτηγό Δ. Χ. αρκεί να είχε μεταφορική άδεια.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη (2008) του ΙΟΒΕ («Η Κλειστή Αγορά Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως: Προβλήματα και Προοπτικές»), η απελευθέρωση της αγοράς θα συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη των ελληνικών επιχειρήσεων μεταφορών και θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, ώστε ο κλάδος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, είχε βρεθεί ότι ως αποτέλεσμα της κλειστής αγοράς φορτηγών Δ. Χ. έχει καταγραφεί υποχώρηση του μεριδίου των Ελλήνων μεταφορέων στις εθνικές μεταφορές από 84,4% σε 78,8% (1990 - 2000), τη στιγμή που στην Ε. Ε. παρουσιάζεται μέση ετήσια αύξηση 5,7% έναντι 3,8%.

Από εδώ
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Προφανώς δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις...

Να προσπαθήσω να στο πω πιο απλά...

Το "όσο πιο χαμηλά μπορείς" είναι το όριο το οποίο αποσβένει τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης...Αλλιώς μπαίνεις μέσα...
    Δύο σχεδόν ομοειδείς επιχειρήσεις (άρα με παρόμοια λειτουργικά έξοδα) που όμως έχουν 4πλάσια διαφορά στον τζίρο έχουν πολύ διαφορετικό όριο του "οσο πιο χαμηλά μπορείς" η μια από την άλλη...

Προφανώς..... βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα κύριε καθηγητά!!!

Η αγορά είναι απλή.... περίπλοκα τα κάνουν οι οικονομολόγοι που χρεοκοπούν εταιρείες και χώρες.

Όταν έχεις καλό προϊόν και σε καλή τιμή... πουλάς!! όταν το προϊόν σου είναι σκάρτο ή υπερτιμημένο δεν πουλάς!!

Οι βενζινοπώληδες θέλουν να πουλούν σκάρτη βενζίνη σε υψηλή τιμή και να μην έχουν ανταγωνιστή σε ακτίνα 2-3 τετραγώνων....

μπορεί να μη τα γράφουν αυτά τα βιβλία οικονομικών αλλά έτσι είναι η αγορά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    Ζωγραφισέ τη μας ρε ντροπαλο αγορι...
    ασ το που σου λεω και δε θα μεινει τιποτα και κανεις ορθιος!

Ντρεπομαι μονο και που το σκεφτομαι, οχι να το πω!

Σελίδα 7 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. To νόημα της ζωής???
    από sub_zero στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2007, 09:24
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 00:03
  3. Η τιμη της βενζινης
    από Leipsippos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2006, 08:28