εχμ.....
ναι, ωραια αφου ειπωθηκαν ολα αυτα εκ μερους μου και προς εμενα απο αλλους ας πω και γω τα δικα μου, μιας και αρχισα αυτην την περιεργη ανακατοσουρα μεταξυ διαμαχης και φιλοσοφικης αναζητησης.![]()
Λοιπον οσων αφορα την προταση που σχολιαστηκε 5-6 φορες, δηλαδη οτι δεν προκειται να σας πω τι σκεφτομαι, δεν εννουσα οτι ειστε χαζοι η κατι αλλο που θα μπορουσατε να παρερμηνεψετε απο τα λεγομενα μου, απλα λεω οτι συμφωνα με οσο σας ξερω απο το φορουμ, δηλαδη αποτι εχω διαβασει σε διαφορα ποστ ανα καιρους που εχετε γραψει, κρινω οτι δεν μπορω να πω τιποτα απο αυτα ου σκεφτομαι ανοιχτα εδω χωρις συνεπειες.
Με το οτι λεω οτι δεν ειστε ετοιμοι σιγουρα δεν εννοω ολους ουτε ειναι υποτιμητικο. Απλα πολλοι εδω μεσα εχουν διαφορετικο τροπο σκεψης και δεν μπορουν να δεχτουν πολλα πραγματα απο τα οποια σκεφτομαι.
Το ξερω οτι κακως το εγραψα πιο πανω γιατι σας κινησε την περιεργεια -πραγμα που ειναι απολυτα φυσικο και επρεπε να το ειχα υποπτευθει πιο νωρις- αλλα απλα ητανε δηλωση.
Και μην ξεχνατε οτι εχω πει πολλες φορες οτι δεν θα πω τιποτα σε κανεναν γιατι θελω ο καθενας να σκεφτει τα δικα του πραγματα και να εχει τις δικες του αποψεις. Γιαυτο αλλωστε κατακρινω θρησκειες και παραδοσεις γιατι επιβαλλουν ενα τροπο σκεψης και δινουν διαφορα πραγματα σαν δεδομενα που θα επρεπε να σκεφτουμε μονοι μας.
''πιστευε και μη ερευνα''
ειναι η βαση των θρησκειων. Εγω ειμαι αντιθετος σε αυτο, γιαυτο δεν θα σας πω τι σκεφτομαι αλλα σας προτρεινω να ξεπερασετες καποιοες ιδεολογιες και να ερευνησετε μονοι σας. Οταν καποιος εχει καταληξει σε μια θεωρια των παντων που ειναι αποκλειστικα δικια του και δεν εχει επηρεαστει απο αλλους και αλλες θρησκειες μπορει να συζητησει μαζι μου για να ανταλλαξουμε τις αποψεις μας. Δεν λεω οτι εχω ανωτερη αποψη ή σκεψη ουτε υποτιμαω κανεναν, ουτε καν λεω οτι αυτα που πιστευω ειναι η αληθεια και το πραγματικο, απλα λεω οτι αν καποιος φτασει στο σημειο να ελευθερωθει απο το κλουβι που του εχουν επιβαλλει απι την στιγμη της γεννησης του και ερευνησει τον κοσμο μονος του χωρις την καθοδηγηση κανενος, τοτε θα φτασει στο σημειο να μιλησουμε περι των αποψεων μας και ισως να αλληλοβοηθηθουμε να ερευνησουμε παραπανω τα παντα. Αλλα μεχρι αυτο το σημειο πρεπει να καθοδηγειθειτε μονοι σας, και μονο κακο θα σας κανει να μαθετε διαφορες αποψεις πριν να ειστε ετοιμοι να τις ακουσετε. Μονο το ελευθερο πνευμα και ο βλεπων υπο ολες τις οπτικες γωνιες μπορει να δεχτει μερικα πραγματα, οσο χαζος η εξυπνος και να ειναι. Δεν μιλαμε για ευφυια αλλα για ελευθερια πνευματος και φιλοσοφια.