Σελίδα 7 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 359

Θέμα: Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Ο παπάς π.χ. που λέει ότι υπάρχει, κάνει μια "θετική" δήλωση. Άρα υποστηρίζει κάτι (ότι υπάρχει) το οποίο οφείλει να αποδείξει.

Ο επιστήμονας επίσης που λέει ότι δεν υπάρχει, κάνει και αυτός μια "θετική" δήλωση. Άρα υποστηρίζει κάτι (ότι δεν υπάρχει) το οποίο οφείλει να αποδείξει.

Εγώ ας πούμε από την άλλη λέω ότι δεν ξέρω. Ούτε αν υπάρχει, ούτε όχι. Δεν δηλώνω ούτε ότι υπάρχει, ούτε ότι δεν υπάρχει. Συνεπώς δεν οφείλω να αποδείξω κάτι, γιατί απλά δεν υποστηρίζω και κάτι.
    Δεκτό το τελευταίο. Αλλά στο 2ο είσαι λάθος. Δε θα σου εξηγήσω γιατί. Δες παραπάνω.
    Life begins at 45°.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Δεκτό το τελευταίο. Αλλά στο 2ο είσαι λάθος. Δε θα σου εξηγήσω γιατί. Δες παραπάνω.

Μην το βλέπεις "στενά" νομικά

Δες το επιστημονικά.

Αν θες να δηλώνεις ότι κάτι ισχύει (βάσει της επιστήμης) οφείλεις να το αποδεικνύεις. Αλλιώς οφείλεις να αφήνεις ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνεις λάθος (αυτό ακριβώς που κάνει και ο Χώκινγκ και κάθε σοβαρός επιστήμονας).

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    +10000000000 sergiosm,

@DrBig... είναι στην φύση μας να αμφισβητούμε τα πάντα και να δεσμευόμαστε απο την πεπερασμένη λογική μας, μέχρι να ακουμπήσουμε με κάποια απο τις αισθήσεις μας αυτό που αναρρωτιόμαστε για να βεβαιωθούμε. Στο θέμα της πίστης δεν αλλάζει κάτι...

Όσον αφορά τον Hawking.... ρε Στέλιο... ειλικρινά ρε φίλε , σε ζηλεύω. Δύσκολο να πετύχεις την ευκαιρία να μιλήσεις έστω και για 15 λεπτά , 1 προς 1 με τέτοιους ανθρώπους. Οχι γιατί είναι απόμακροι , αλλά γιατί πολύ απλά δεν είναι εύκολο να βρεθείς στην συγκυρία να το κάνεις.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Μην το βλέπεις "στενά" νομικά

Δες το επιστημονικά.

Αν θες να δηλώνεις ότι κάτι ισχύει (βάσει της επιστήμης) οφείλεις να το αποδεικνύεις. Αλλιώς οφείλεις να αφήνεις ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνεις λάθος (αυτό ακριβώς που κάνει και ο Χώκινγκ και κάθε σοβαρός επιστήμονας).

Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα, για να είμαι ειλικρινής. Δε χωράνε αποδείξεις σε θέματα πίστεως. Είναι εντελώς χαζό να προσπαθείς να αποδείξεις ότι υπάρχει ή όχι θεός. Είναι 100% προσωπικό. Απλά λέω.

Για τους περίεργους, εγώ προσωπικά δέχομαι ως ανώτατες δυνάμεις στο (γνωστό) σύμπαν τη φύση και τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Θρησκείες, θεοί και δόγματα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Όπως και οι ακόλουθοί τους. Τους σέβομαι όσο τα κρατάνε για την πάρτη τους. Αλλά ως εκεί.
    Life begins at 45°.

Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα, για να είμαι ειλικρινής. Δε χωράνε αποδείξεις σε θέματα πίστεως. Είναι εντελώς χαζό να προσπαθείς να αποδείξεις ότι υπάρχει ή όχι θεός. Είναι 100% προσωπικό. Απλά λέω.
    + όσα θέλεις.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Α. Είναι πολλά τα λεφτά.
    Β. Δεν είναι και τόσο άσχημο να έχεις το προσωπικό σου κοπάδι, no?
    Γ. Και τα 2 παραπάνω μαζί.

δηλ.Στελαν ειναι σαν να μου λες οτι μπορει να το καταλαβαινει οτι λεει μαλακιες (και ειδικα την κακια που σερνεται υπογεια στην δηλωση του περι της αναπηριας του χωκινς) και απλα πρεπει να κανει το καθηκον του απεναντι στο ποιμνοιο του?

θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sENtio21
    αγαπητε μου εισαι λαθος....
    το βαρος της αποδειξης το εχει αυτος που προσπαθει να αποδειξει οτι υπαρχει κατι και οχι αυτος που προσπαθει να αρνηθει την υπαρξη του....
    αν εγω αυριο ξυπνησω και πω οτι υπαρχουν μικρα μπλε ανθρωπακια αλλα δεν τα βλεπετε,, εγω ειμαι αυτος που πρεπει να επιφορτιστω με την αποδειξη της υπαρξης τους και οχι εσεις για να με πεισετε για το αντιθετο....μεχρι αποδειξεως της υπαρξης τους η λογικη προσταζει οτι πρεπει να εξακολουθησουμε να ζουμε σαν να μην υπαρχουν (τα μπλε ανθρωπακια... )
    Η έννοια του Θεού προέκυψε από την ανάγκη του ανθρώπου να δώσει μια εξήγηση σε φαινόμενα και πράγματα ανεξήγητα από τον ίδιο. Συνεπώς μπορεί να μην υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει μια ανώτερη οντότητα η οποία ευθύνεται για οτιδήποτε ανεξήγητο, υπάρχουν όμως ενδείξεις. Όταν λοιπον έχεις ενδείξεις θα πρέπει να προσπαθείσεις να βρεις και τις αποδείξεις.

Στο παράδειγμα που φέρνεις με τα μικρά μπλε ανθρωπάκια, δεν έχεις καμία ένδειξη ότι αυτά υπάρχουν. Συνεπώς χωρίς ενδείξεις δεν έχεις λόγο να προχωρήσεις στις αποδείξεις.

Η έννοια του Θεού είναι κάτι που υπερβαίνει την ανθρώπινη νόηση και συνεπώς η αναζήτησή του είναι ανέφικτη. Δεν μπορείς να βρείς κάτι το οποίο δεν γνωρίζεις τι είναι.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

+1

Πας βαθια σε ενα δασος η σε μια απομακρη παραλια, Ηρεμεις. Ακους τα τσιου-τσιου, τα ρυακια η του φλουτσου - φλουτσου της θαλασσας. Μπορει να μην υπαρχει ενας μεγαλος μαεστρος που τα δημιουργησε ολα αυτα, μπορει να ειναι απλως το αποτελεσμα μιας κοσμικης συγκυριας και μονο. Αλλα ρ.π.μ., ολη αυτη η αρμονια, το πως εντασσεσαι μεσα σε αυτη, ποσο μικρος και μεγας αισθανεσαι ταυτοχρονα, ειναι θεϊκο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    +1

Πας βαθια σε ενα δασος η σε μια απομακρη παραλια, Ηρεμεις. Ακους τα τσιου-τσιου, τα ρυακια η του φλουτσου - φλουτσου της θαλασσας. Μπορει να μην υπαρχει ενας μεγαλος μαεστρος που τα δημιουργησε ολα αυτα, μπορει να ειναι απλως το αποτελεσμα μιας κοσμικης συγκυριας και μονο. Αλλα ρ.π.μ., ολη αυτη η αρμονια, το πως εντασσεσαι μεσα σε αυτη, ποσο μικρος και μεγας αισθανεσαι ταυτοχρονα, ειναι θεϊκο!
    Ισχύει. Είναι τόσα πράγματα που ίσως δε μπορούμε να εξηγήσουμε ακόμα. Είναι όμως και άλλα τόσα που έχουμε εξηγήσει ήδη, αλλά παραμένουν απίστευτα. Μπορώ να σκεφτώ δεκάδες παραδείγματα. Απλά είμαι της άποψης ότι τα πάντα θα εξηγηθούν αργά ή γρήγορα. Πιστεύω στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Εξάλλου, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι "άθεοι", οι "αιρετικοί", πιθανότατα ακόμα θα κοιμόμασταν σε σπηλιές.
    Life begins at 45°.

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas
    ρε παλικάρια μια ερώτηξης...
    πως αποδεικνύετε ότι η φωνή που βγαίνει από το pc είναι αυτού του ιδίου που λέμε και στο χωριό μου, και δεν είναι κανενός χλιμίτζουρα που λέει ότι του κατέβει στο τσερβέλο?
    Επίσης υπάρχει τέτοιο σλυστημα που αποδεδειγμένα να λειτουργεί
    που να μπορεί να διαβάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να το μετατρέπει σε λέξεις προτασεις, θεωρίες κλπ?
    Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε τι γίνετε που στο κεφάλι,
    πως λειτουργεί αυτό το μαραφέτι λοιπόν?
    Εγώ που ασχολούμε ερασιτεχνικά με την όλη φάση με soft-hard0ware ξέρω ότι κάτι τέτοιο με την σημερινή τεχνολογία είναι αδύνατον... άντε βαριά να παίξει ένα σύστημα που να μπορεί να βγάλει τις εκφράσεις ενός μωρού (μαμ, κακά και νάνι δλδ)
    Λίγο μούφα μου φαίνετε η όλη φάση...
    Παρακαλώ αποδείξεις και όχι αφορισμοί...
    Made in Greece...

Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
    ρε παλικάρια μια ερώτηξης...
    πως αποδεικνύετε ότι η φωνή που βγαίνει από το pc είναι αυτού του ιδίου που λέμε και στο χωριό μου, και δεν είναι κανενός χλιμίτζουρα που λέει ότι του κατέβει στο τσερβέλο?
    Επίσης υπάρχει τέτοιο σλυστημα που αποδεδειγμένα να λειτουργεί
    που να μπορεί να διαβάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να το μετατρέπει σε λέξεις προτασεις, θεωρίες κλπ?
    Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε τι γίνετε που στο κεφάλι,
    πως λειτουργεί αυτό το μαραφέτι λοιπόν?
    Εγώ που ασχολούμε ερασιτεχνικά με την όλη φάση με soft-hard0ware ξέρω ότι κάτι τέτοιο με την σημερινή τεχνολογία είναι αδύνατον... άντε βαριά να παίξει ένα σύστημα που να μπορεί να βγάλει τις εκφράσεις ενός μωρού (μαμ, κακά και νάνι δλδ)
    Λίγο μούφα μου φαίνετε η όλη φάση...
    Παρακαλώ αποδείξεις και όχι αφορισμοί...
    είσαι προβοκάτορας

Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
    Εχμ. Χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό που κάνει ακριβώς αυτό. Με το μάγουλό του εισάγει χαρακτήρες και έτσι πλάθει λέξεις και προτάσεις (για την ακρίβεια, δε χρειάζεται καν να εισάγει ολόκληρη τη λέξη, χάρη σε ειδικό software). Στη συνέχεια αποθηκεύει το κείμενο ή απλά το "μιλάει". Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία και είναι πολύ απλό. Απλά δεν είναι ότι καλύτερο για real-time διαλόγους :P
    Life begins at 45°.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Η πιστη δεν αποδεικνυεται,ειναι προσωπικο ζητημα.

Μονο που οποιαδηπωτε ''πιστη'' διαμορφωνει αναλογα και την συμπεριφορα σου αναμεσα στον συνανθρωπο,στη φυση,στα ζωα,στο ολο.

StoopidMotorForAHead Το avatar του/της aakkuan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Η έννοια του Θεού προέκυψε από την ανάγκη του ανθρώπου να δώσει μια εξήγηση σε φαινόμενα και πράγματα ανεξήγητα από τον ίδιο. Συνεπώς μπορεί να μην υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει μια ανώτερη οντότητα η οποία ευθύνεται για οτιδήποτε ανεξήγητο, υπάρχουν όμως ενδείξεις. Όταν λοιπον έχεις ενδείξεις θα πρέπει να προσπαθείσεις να βρεις και τις αποδείξεις.

Στο παράδειγμα που φέρνεις με τα μικρά μπλε ανθρωπάκια, δεν έχεις καμία ένδειξη ότι αυτά υπάρχουν. Συνεπώς χωρίς ενδείξεις δεν έχεις λόγο να προχωρήσεις στις αποδείξεις.

Η έννοια του Θεού είναι κάτι που υπερβαίνει την ανθρώπινη νόηση και συνεπώς η αναζήτησή του είναι ανέφικτη. Δεν μπορείς να βρείς κάτι το οποίο δεν γνωρίζεις τι είναι.
    και ομως παιδια, τα μπλε ανθρωπακια τα χω δει και γω!!! υπαρχουν σας λεω!! καθε φορα που κατι παει στραβα τους κανω τεμεναδες και ως δια μαγειας διορθωνεται το προβλημα!!!

περα απ την πλακα
    νομιζω οτι
    οι μεταφυσικες ανησυχιες ειναι κατι φυσικο στον ανθρωπο. ακομα και σε αθεους, επικλησεις οπως στην ανθρωποτητα, στην φυση, στο συμπαν κτλ ειναι μεταφυσικες δηλωσεις, οσο και αν δεν θελουν να το παραδεχτουν καποιοι. παρολα αυτα θεωρω οτι αλλο πραμα ειναι να υποκυπτεις ενιοτε σε καποιες μεταφυσικες αυταπατες που απο μονο του το μυαλο δημιουργει και αλλο το να ρυθμιζεις τη ζωη σου
    συμφωνα με τις διαταγες ενος μπαμπουλα με μουσια....

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto

Μα προφανώς υπάρχουν ενδείξεις για τα μπλε ανθρωπάκια. Αφού ο super_toto τα βλέπει, ο ίδιος έχει ενδείξεις τις οποίες μοιράζεται με τους γύρω του, οι οποίοι όμως δεν τον πιστεύουν.
    Από την άλλη μεριά όμως, ποιες είναι ακριβώς οι ενδείξεις για την ύπαρξη θεού, ώστε να αναζητήσουμε τις αποδείξεις;

(Φωτιά βάζω ελπίζω...)

Σελίδα 7 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ