Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Κατά την δική μου ταπεινή άποψη (η οποία σχηματίστηκε από τα γραφόμενα - δεν ξέρω τον έμπορο ούτε κι έχω παρτίδες με την αθηναϊκή αγορά καθότι μένω Πάτρα), τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ όπως όπως και σε όλη την υπόλοιπη αγορά. Μεγάλη επισφάλεια ίσως και να έχει ακουστεί κάτι για την ρευστότητα του εμπόρου και ο μεγάλος της Suzuki δεν του πήρε την επιταγή. Απαίτησε μετρητό το οποίο ο έμπορος δεν είχε και προσπάθησε όπως όπως να μπαλώσει την τρύπα. Το Δάνειο του φίλου μας είναι ήδη στα χέρια του εμπόρου οπότε αν η τράπεζα στραφεί κατά του μάλλον ο φιλαράκος μας δεν θα πάθει ζημιά (εκτός από το γεγονός ότι περιμένει 1 μήνα να πάρει το μηχανάκι του). Από την άλλη όταν του λέει ο έμπορος πάρε όποιο μηχανάκι θες σαν ενέχυρο (με την απαραίτητη χαρτούρα βεβαίως) πάει να πει ότι περνάει μια δύσκολη και θέλει να μείνει στον χώρο οπότε την παλεύει για να καθαρίσει, από την άλλη θέλει να δηλώσει έμπρακτα στον πελάτη του τη συγνώμη και του δίνει το μηχανάκι χονδρική χωρίς καθόλου κέρδος φτάνει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Μου ακούγεται ανθρώπινος και μάλλον απελπισμένος με την κατάσταση που μπλέχτηκε διότι αν ο φίλος μας κάνει καταγγελία στη τράπεζα θα χάσει (ο έμπορος) και την συνεργασία του με κείνους οπότε θα βρεθεί σε ακόμα πιό δύσκολη κατάσταση.
Γνώμη μου πάντα, φίλε μου, φρόντισε να πάρεις κάποιο μηχανάκι από τον έμπορο (με κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα του εμπόρου - ίσης ή παραπλήσιας αξίας του δανείου σου) και άφησε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά για λίγες μέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα θα λήξουν όλα αίσια και για σένα και για εκείνον.
Εύχομαι καλό τέλος να έχει η υπόθεσή σου.
![]()
![]()
+1000![]()