Επρεπε να περασεις με σουζα και να βρεξεις κ τη θεια διπλα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Μια ΠΑΝΩ βαζεις οχι κατω. Οι μικρες ταχυτητες δημιουργουν περισσοτερη ροπη, με αποτελεσμα με τη παραμικρη στρεψη του γκαζιου να ολισθαινει η πισω ροδα.
Επιτελους.. +1000
Και ολισθαινει λογω του φαινομενου της υδρολισθησης που σηκωνεται ο τροχος...
και απο μηχανη γινεσαι κα'ι'κι...Μειωση ταχυτητας και μια σχεση επανω.
Οτι κανουμε σε παγο , χιονι και υποπτα οδοστρωματα απο λαδια.
Συγνώμη αλλά σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το σταυρό μας.Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
ι υποπτα οδοστρωματα απο λαδια.![]()
Sent from me using a computer.
Δεν θα προλαβειςκαν....Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Συγνώμη αλλά σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το σταυρό μας.![]()
![]()
![]()
Keep spamming!!!:a13:
εδω εχουνε μπει δασκαλοι ασφαλους οδηγησης απο σχολεια και αγωνιζομενοι και εχουνε γραψει μια κατω.εσυ συμφωνεις στο μια πανω...?οκ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
Επιτελους.. +1000
Οτι κανουμε σε παγο , χιονι και υποπτα οδοστρωματα απο λαδια.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Aν και επρεπε να μην απαντησω καθολου και να αγνοησω για αλλη μια φορα γιατι παμε αλλου τωρα..
Στο ποιος ειναι δασκαλος με Μaster και 1.000.000.000 χλμ σε πιστα και τετοια....
Ενταξει ....τους σεβομαι και τους επικροτω.Αλιμονο.
Αλλα εγω εχω την γνωμη μου, θα την πω και δε θα μασησω, αν μου κανει κανεις παρατηρηση.
Τωρα..
===================================================================
. Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
ι υποπτα οδοστρωματα απο λαδια.
Με συγχωρειτε.....Μπροστα σας δεν βλεπετε καθολου?τυφλο συστημα το πατε???Αν αλλαζει το χρωμα στην ασφαλτο (λεω εγω) θα περασετε απο πανω??? ‘η εχετε την αντιληψη με τα 150+χλμ να πειτε ελα μωρε σκ@τ@ απο αγελαδα ειναι.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
εδω εχουνε μπει δασκαλοι ασφαλους οδηγησης απο σχολεια και αγωνιζομενοι και εχουνε γραψει μια κατω.εσυ συμφωνεις στο μια πανω...?οκ.
Εγω που οδηγω απο τα 13 ειμαι ο τιποτας?Δεν εχω αποψη?Πρεπει να ειμαι δασκαλος?Να εχω κανει πιστα? Και βεβαια ΜΙΑ ΕΠΑΝΩ.
Απλη λογικη, με το κατεβασμα φορτωνεται πιο πολυ ο πισω τροχος και με αφημενο το γκαζι τα πραγματα δυσκολευουν με αποτελεσμα να μπλοκαρει για 1 milisecond και μετα bye-bye .Και γενικα οταν αφηνεις το μηχανακι πιο ελευθερο γλιτωνεις πιο ευκολα τετοιες καταστασεις.
Ερωτηση: οταν η μηχανη ξαφνικα συμπεριφερεται σαν φιδι..το ξερετε ολοι το φαινομενο..γιατι μολις πατησεις συμπλεκτη ευθυγραμμει αμεσως?
Δεν ειμαι ουτε χερας ουτε teacher..Υστερα απο ολα αυτα αν νομιζετε οτι ειμαι ακομα λαθος...Σας κερναω ολους μπυρες......
(Παρακαλω καποιος να μου το εξηγηση το φαινομενο με σοβαρα επιχειρηματα)
Φιλικα..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φίλε πόλαρις...
Το σχολιάκι μου ήταν καθαρά χιουμοριστικό.
Απαντήσεις σοβαρές και μη, εδόθησαν στις 7 σελίδες που προηγούνται.
Χαίρομαι που επανέφερες το θέμα όπως χαίρομαι επίσης που διαφωνείς.
Λυπάμαι όμως που δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.
Αν θέλεις χρησιμοποίησε το κουμπί παράθεση ώστε να "παραθέσεις" στην απάντησή σου τα λόγια εκείνου με τον οποίο διαφωνείς.
Και εγώ απ' τα 13 μου οδηγώ αλλά διαφωνώ με τις απόψεις σου. Προφανώς κάποιος απ' τους δύο μας κάνει λάθος. Τα χρόνια λοιπόν δεν κάνουν τις απόψεις μας απαραίτητα σωστές και ας μην είμαστε ο κανένας.Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
Εγω που οδηγω απο τα 13 ειμαι ο τιποτας?Δεν εχω αποψη?Πρεπει να ειμαι δασκαλος?Να εχω κανει πιστα? Και βεβαια ΜΙΑ ΕΠΑΝΩ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Αν η ταχύτητά σου είναι μεγαλύτερη απ' ότι μπορούν να διαχειριστούν τα ελαστικά σου σε βροχή ότι σχέση και να έχεις θα πηγαίνεις κάνοντας πατινάζ. Αν τα λάστιχα δεν προλαβαίνουν να διώξουν το νερό πάμε πιο αργά.
Όταν βλέπουμε σε κάποιο σημείο τον δρόμο πλημμυρισμένο και δεν προλάβουμε να κόψουμε αρκετά, ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΚΑΖΙ. (Τον κινητήρα τον έχουμε με τέτοια σχέση ώστε ανά πάσα στιγμή να έχουμε στο δεξί καρπό μας όση δύναμη μας χρειάζεται για να περάσουμε ένα τέτοιο εμπόδιο. Όχι λιγότερη, ουχί περισσότερη. Οι στροφές που πρέπει να τον κρατάμε είναι αυτές που όταν κλείσουμε το γκάζι ο κινητήρας ΠΑΡΑΓΕΙ ΦΡΕΝΟ. Όχι τόσο ώστε να αρχίσει 8αρια ούτε όμως και να μην φρενάρει καθόλου. Και αυτό γίνεται όταν τον έχουμε με μία κάτω.
![]()
Το θρεντ το διάβασες?
Το pdf το κατεύασες?
Γιατί θες και άλλα επιχειρήματα?
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Σα θες να διαφωνήσουμε και για το φρενάρισμα πολύ θα το χαρώ. Που ξέρεις μπορεί να αποδειχτώ λάθος.Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
Απλη λογικη, με το κατεβασμα φορτωνεται πιο πολυ ο πισω τροχος και με αφημενο το γκαζι τα πραγματα δυσκολευουν με αποτελεσμα να μπλοκαρει για 1 milisecond και μετα bye-bye .Και γενικα οταν αφηνεις το μηχανακι πιο ελευθερο γλιτωνεις πιο ευκολα τετοιες καταστασεις.
http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=1
Αν και καλοκαίριασε η βροχή μας συντροφεύει ακόμα οπότε..![]()
![]()
τα πάντα όλα, λέμε...και φυσικά οι πάντες όλοι...
Δασκαλοι, καθηγητάδες, χθεσινοί από παπιά -αλλά με πτυχία, όμως- προχθεσινοι που μιλάει η εμπειρία, μαστόρια που ξέρουν κλπ...
ΣΤην ροπή της η ταχύτητα, μία πάνω ή μία κάτω...?
1. στην ροπή της (δεν χρειάζεται εξήγηση)
2. μία πάνω: μια ταχύτητα που ρίχνει τις σαλ, κάτω από εκείνες εμφάνισης μέγιστης ροπής.
3. μία κάτω: ταχύτητα που κρατα τις σαλ πάνω από εκείνες εμφάνισης μέγιστης ροπής.
Μπαμπά τι να διαλέξω....?!
ό,τι θέμε λέμε, όλοι (ή σχεδόν όλοι).... :o
συνεχάτε μην διακόφτω...![]()
εμπειρικα και μονο με παρα πολλες χιλιαδες χιλιομετρα στην πλατη μου εχω να πω οτι με μια σχεση κατω αποτι θα ειχα σε φυσιολογικες συνθηκες και με σταθερο γκαζι χωρις κανενα ανοιγμα του, εχω παρατηρησει οτι βγαινω απο την νερολακουβα με μεγαλητερη σιγουρια και ακομα και η οδηγηση μου σε βρεγμενο οδοστρωμα με αυτον το τροπο μου δινει πιο ασφαλη αισθηση οδηγησης!!!
ειμαι σιγουρος ομως οτι αγωνιζομενοι στο χωρο της μοτο θα μπορουσαν να δωσουν πιο ασφαλη απαντηση!!!
απο μενα βεβαιως σεβαστη η γνωμη οποια και αν ειναι ,αλλα επειδη ετσι μου βγαινει καλητερα [ακομα και λαθος αν κανω] δεν προτειθομαι να αλλαξω το στυλ οδηγησης μου αφου μου δινει μεγαλυτερη αισθηση ασφαλειας το στυλ μου......
καλαματιανος
σεβαστη η εμπειρια.ακομα πιο σεβαστη η εμπειρια ενος δασκαλου που εχει καταγινει με το θεμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
Ερωτηση: οταν η μηχανη ξαφνικα συμπεριφερεται σαν φιδι..το ξερετε ολοι το φαινομενο..γιατι μολις πατησεις συμπλεκτη ευθυγραμμει αμεσως?
Δεν ειμαι ουτε χερας ουτε teacher..Υστερα απο ολα αυτα αν νομιζετε οτι ειμαι ακομα λαθος...Σας κερναω ολους μπυρες......
(Παρακαλω καποιος να μου το εξηγηση το φαινομενο με σοβαρα επιχειρηματα)
Φιλικα..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
το εβαλε ο τζοιραιντερ πιο πισω.κατεβασε το,διαβασε το και αποφασισε μονος σου![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
http://media2.feed.gr/pegasus/Multim..._id1068889.pdf
Κατεβάστε το..
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Εμένα μπορεις να μου εξηγήσεις γιατί όταν είμαι μία πάνω στη βροχή ο πίσω τροχός φιδιάζει ενώ με μία κάτω είμαι ΟΚ;Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
Επιτελους.. +1000
Οτι κανουμε σε παγο , χιονι και υποπτα οδοστρωματα απο λαδια.![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Mαλλον φανηκα επιθετικος ενω δε το ηθελα. Συμφωνω μαζι σου ,εν μερη ομως..
Δε πειραζει.![]()
(Α!Πριν το ανοιξω το ρημαδι εκατσα και το διαβασα ολο το θρεντ.Παρολο που ειμαι στη Βραζιλια σε βαπορι και μπαινω μεσα απο ενα stickaki της συμφορας.....)
λοιπον...
Αυτο που επισυναπτω λεγεται Υδρολισθηση.Το μαθαινουμε κιολας οταν παμε να δωσουμε για διπλωμα. Τα ελαστικα που εχουν οι μοτο μας (και συγκεκριμενα μιλαω για κατηγοριες Street/Sport/SS/Touring , δηλαδη μηχανες μεγαλου κυβισμου , μεγαλων ροπων και φυσικα τεραστιων ελαστικων) εχουν καποιες προδιαγραφες που για μενα δεν ειναι σαφης και ουτε τις λαμβανω υπ οψην.
Ναι μεν,2γομα,3γομα με 5 διαφορετικης σκληροτητας σκελετο κτλπ
Ολα αυτα εκτοπιζουν μονο μια Α ποσοτητα νερου, η οποια ειναι παρα πολυ μικρη.
Σκεφτειτε το καπως αλλιως...
Οταν πηγαινεις με 20χλμ σε εναν δρομο με νορμαλ βροχη ας πουμε πχ οτι εκτοπιζει το ελαστικο 1λιτρο νερου το λεπτο.
Και οταν πηγαινεις στον ιδιο δρομο με ιδιες συνθηκες με 120 ποσο εκτοπιζει?
Με 150χλμ? + + +
Μετα συμβαινει το παρακατω.
Στη φαση Α,δεν την παλευει αλλο το ελαστικο να διωχνει δεξια και αριστερα το νερο..Εκει κατα τη γνωμη μου ,παντα, κοβεις και ανεβαζεις μια σχεση επανω ετσι ωστε να προλαβαινει να διωχνει νερο.
Στη φαση Β,εχεις παρακουσει τους κανονες της φυσης και ενω το λαστιχο δεν την παλευει εσυ της εχεις κατεβασει σχεση με το μοτορι ροπατο...και βαρας μπαντιλικια στο επιτοπου(να στε σιγουροι), οπου και καποια στιγμη πεφτεις κιολας εκτος αν εχεις αστρο εκεινη τη μερα.
Παιδες ειναι γνωμη μου...παθηματα αρκετα απο δαφτο.μεχρι και γαματο drifter ενα βραδυ με ειχαν πει ...και γω τα ειχα μαζεψει ολα στην αριστερη καλτσα..ΚΑΝΟΝΙΚΑ!
Σας ζηλευω μονο για ενα πραγμα...εσεις τις εχετε απεικο και σας περιμενουν να τις καβαλησετε...
Αλλη μια σειρα μπυρες κερασμενες....χαχαχχα
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κι εγω εμμενω στην αποψη μου. Μονο και μονο που το μοτερ με μια σχεση πανω, ανεβαζει πιο δυσκολα στροφες για μενα το κανει πιο ασφαλες κατα την επιταχυνση.
Και οσοι γραφουν απλως μια ατακα και φευγουν λεγοντας απεκτησαν ολοι γνωμη και τετοια, να αρχισουν να ανησυχουν οταν δεν θα εχουν ολοι γνωμη και αποψη.![]()