Αχ μωρέ Μάγε...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
...
![]()
Αχ μωρέ Μάγε...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
+990 Μιθραντιρ...
αλλα οχι για την υποτιθεμενη επιλογη σου αν το ηξερες νωριτερα...
αλλα για το κουραγιο σου να το λες ΑΦΟΤΟΥ το γεννησες...
Ακριβως για αυτους τους λογους εχεις την επιλογη χωρις να σημαινει οτι εισαι υποχρεωμενος να το κρατησεις η αντιθετα να μην...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Λοιπόν...
έχω ενα κοριτσάκι που πάσχει απο σπαστική ημιπληγία καθώς και έχει και πυραμιδικά ανευρύσματα εγκεφαλικών κυττάρων που επηρρεάζουν κίνηση-λόγο-επικοινωνία. (mild cerebral pulsy state).Την λατρεύω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Αν μπορούσα να δώσω την ζωή μου για να γίνει καλά θα το έκανα χωρίς άπολύτως κανένα δισταγμό.
Αυτά δεν φαινόντουσαν φυσικά στις όποιες εξετάσεις κατά την κύηση. Μπορουν να το επιβεβαιώσουν και οι γιατροί που διαβάζουν ανά διαστήματα εδώ.
ώς γονιός θα πω το εξής...
Μητέρα και πατέρας έχουν ενα μεγάλο γολγοθά για να δώσουν στο παιδί τους αυτό που χρειάζεται στην Ελλάδα. Σχολεία δεν υπάρχουν γενικά και αυτά που υπάρχουν θέλουν χοντρό βύσμα για να μπεί το παιδί μέσα (βλ. ΕΛΕΠΑΠ). Η κόρη μας κατάφερε και μπήκε.. μην με ρωτάτε πώς... είπα τον τρόπο!
Καθημερινά έχει σχολέιο, θεραπεία λόγου, κινησιοθεραπεία ... δουλέυει 12 ώρες την ημέρα απο 6 μηνών σχεδόν επί του θέματος. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΛΑ... θα βελτιωθεί βέβαια φοβερά όπως και το έχει κάνει.. ΑΛΛΑ ποτέ δεν θα γίνει καλά όπως όλοι μας.
Τι θα αποφάσιζα αν το ήξερα...Ειλικρινά;... να μην γεννιόταν.. και οχι για εμένα και την μητέρα της ... ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ!... το παιδί όμως αυτό ταλαιπωρείται αφάνταστα.. δεν μπορεί εύκολα να πάει πουθενά μιας και θέλει συνεχή επίβλεψη, δεν υπάρχει τρόπος να απολαύσει αυτά που λέμε εμείς καθημερινά χωρίς να υπάρξει δική μας αλλά κυρίως δική του ταλαιπωρία σε σκάλες, σε διαδρόμους, σε χώρους μη ευνοϊκούς για αυτό. Έχει κάνει 3 ώς τώρα εγχειρίσεις στο μυικό της σύστημα.. έχει δεί δεκάδες γιατρούς.. μέχρι και στην Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ πήγαμε..
Και για την ιστορία... περπατάει με υποβοήθηση δική μας , έχει πλήρη αντίληψη όλων των πραγμάτων και επικοινωνεί αλλά αδυνατεί να κάνει σύνθετες και πολύπλοκες σκέψεις όπως κάνουμε όλοι μας.
Αν λοιπόν γνωρίζαμε απο πριν οτι θα είχε αυτά τα προβλήματα , θα προτιμουσαμε να μην ερχόταν ποτέ. Οι λόγοι είναι αυτοί που είπα παραπάνω.. πρόσθετα στο οτι με το που θα φύγουν οι γονείς του απο την ζωή...(κανείς δεν ζεί αιώνια) σε μια ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ για ανθρώπους με τέτοιες ιδιαιτερότητες, θα είναι ΜΟΝΗ ΤΗΣ απέναντι σε κάθε ρεμάλι , κάθε τυχάρπαστο , κάθε καθίκι που δεν θα διστάσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση της....
Οπότε μην μου λέτε για ηθικά και διάφορα άλλα... γιατί έξω απο τον χορό πολλά ακούγονται. Αλλά όταν βιώσετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τι τραβάνε αυτά τα παιδιά, τότε μπορεί να αλλάξετε πολλοί γνώμη.
Απο την στιγμή που γεννιέται το παιδί το λατρεύεις όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.. αλλά ακριβώς επειδή το αγαπάς τόσο πολύ , γνωρίζοντας το τι θα τραβήξει αν έρθει σε μια δύσκολη κατάσταση (όπως το down syndrome που είναι και βαριάς μορφής) , καλύτερα να μην έρθει ποτέ.. για εκείνο πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους!
![]()
Και απο μενα ειναι απολυτα σεβαστη οποια και αν ειναι αυτη.
Με αφορμη αυτο ομως...
Το να φτασει η Ιατρικη επιστημη σε σημειο να παραδιδει υγιη βρεφη (ισως και κατα παραγγελια οσον αφορα τα χαρακτηριστικα τους) αφαιρει αντελως αυτη την επιλογη και αυτο ειναι που με προβληματιζει.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Παιδιά...
Όσοι άνθρωποι και τόσες απόψεις για το ίδιο θέμα.
Που το σωστό και που το λάθος...;
Εγώ δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω τι θα έκανα εγώ αλλά δε θα συμβούλευα τον διπλανό μου να πράξει το ίδιο.
Η ξαδέλφη της γυναίκας μου ήταν έγκυος. Στην αυχενική διαφάνεια του εμβρύου ανεβρίσκεται ανωμαλία που παραπέμπει σε Down.
Oι γονείς κόντεψαν να πεθάνουν. Είπαν να δώσουν στο έμβρυο μια ευκαιρία ως το επόμενο τεστ.
Στο "μεγάλο" υπέρηχο τα δεδομένα κραυγάζουν Down αλλά οι γονείς είπαν να δώσουν λίγο ακόμα ζωή στο έμβρυο.
Γίνεται ο χρωμοσωμικός έλεγχος με αμνιοπαρακέντιση. Όντως το μωρό έχει τρισωμία 21, Down...
Απελπισμένοι οι γονείς αλλά μετά από πολλά επιλέγουν να φέρουν το παιδί αυτό στον κόσμο με ό,τι συνεπάγεται αυτό, και υπόσχονται ο ένας στον άλλο τη ζωή την ίδια με γνώμονα μονάχα το παιδί.
Το παιδί (κοριτσάκι) γεννιέται την ώρα που είχε προβλεφθεί και ήταν ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ!!!
Οι ιατροί δεν το πίστευαν, οι γονείς μιλούν για θαύμα.
Εγώ, που ξέρω 2-3 πράγματα για τα τεστ αυτά, λέγω ότι δεν εκπλήσομαι.
Ο καθένας μπορεί να πιστέψει ό,τι , μα ό,τι , θέλει.
Και προφανώς, να πράξει ό,τι νομίζει καλύτερο.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
@+1000 στον μάγο...
@-1000 στον zephyr (για άλλη μιά φορά).
Εισαι ωραιος.Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
@+1000 στον μάγο...
@-1000 στον zephyr (για άλλη μιά φορά).![]()
Κι εσύ πιστεύω, ότι σωραίοσ.Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Εισαι ωραιος.![]()
Απλά συμβαίνει, να διαφωνούμε....![]()
![]()
Τελικα προτιμω με συνδρομο down....παρα με συνδρομο gay.=DΑρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Κι εσύ πιστεύω, ότι σωραίοσ.
Ρε αγορινα πραγματικα ευχομαι ο Θεος να σου δινει χρονια εσενα και στην γυναικα σου να την φροντιζετε και να την αγαπατε/προστατευεται πως ακριβως τωρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Λοιπόν...
έχω ενα κοριτσάκι που πάσχει απο σπαστική ημιπληγία καθώς και έχει και πυραμιδικά ανευρύσματα εγκεφαλικών κυττάρων που επηρρεάζουν κίνηση-λόγο-επικοινωνία. (mild cerebral pulsy state).Την λατρεύω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Αν μπορούσα να δώσω την ζωή μου για να γίνει καλά θα το έκανα χωρίς άπολύτως κανένα δισταγμό.
Αυτά δεν φαινόντουσαν φυσικά στις όποιες εξετάσεις κατά την κύηση. Μπορουν να το επιβεβαιώσουν και οι γιατροί που διαβάζουν ανά διαστήματα εδώ.
ώς γονιός θα πω το εξής...
Μητέρα και πατέρας έχουν ενα μεγάλο γολγοθά για να δώσουν στο παιδί τους αυτό που χρειάζεται στην Ελλάδα. Σχολεία δεν υπάρχουν γενικά και αυτά που υπάρχουν θέλουν χοντρό βύσμα για να μπεί το παιδί μέσα (βλ. ΕΛΕΠΑΠ). Η κόρη μας κατάφερε και μπήκε.. μην με ρωτάτε πώς... είπα τον τρόπο!
Καθημερινά έχει σχολέιο, θεραπεία λόγου, κινησιοθεραπεία ... δουλέυει 12 ώρες την ημέρα απο 6 μηνών σχεδόν επί του θέματος. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΛΑ... θα βελτιωθεί βέβαια φοβερά όπως και το έχει κάνει.. ΑΛΛΑ ποτέ δεν θα γίνει καλά όπως όλοι μας.
Τι θα αποφάσιζα αν το ήξερα...Ειλικρινά;... να μην γεννιόταν.. και οχι για εμένα και την μητέρα της ... ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ!... το παιδί όμως αυτό ταλαιπωρείται αφάνταστα.. δεν μπορεί εύκολα να πάει πουθενά μιας και θέλει συνεχή επίβλεψη, δεν υπάρχει τρόπος να απολαύσει αυτά που λέμε εμείς καθημερινά χωρίς να υπάρξει δική μας αλλά κυρίως δική του ταλαιπωρία σε σκάλες, σε διαδρόμους, σε χώρους μη ευνοϊκούς για αυτό. Έχει κάνει 3 ώς τώρα εγχειρίσεις στο μυικό της σύστημα.. έχει δεί δεκάδες γιατρούς.. μέχρι και στην Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ πήγαμε..
Και για την ιστορία... περπατάει με υποβοήθηση δική μας , έχει πλήρη αντίληψη όλων των πραγμάτων και επικοινωνεί αλλά αδυνατεί να κάνει σύνθετες και πολύπλοκες σκέψεις όπως κάνουμε όλοι μας.
Αν λοιπόν γνωρίζαμε απο πριν οτι θα είχε αυτά τα προβλήματα , θα προτιμουσαμε να μην ερχόταν ποτέ. Οι λόγοι είναι αυτοί που είπα παραπάνω.. πρόσθετα στο οτι με το που θα φύγουν οι γονείς του απο την ζωή...(κανείς δεν ζεί αιώνια) σε μια ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ για ανθρώπους με τέτοιες ιδιαιτερότητες, θα είναι ΜΟΝΗ ΤΗΣ απέναντι σε κάθε ρεμάλι , κάθε τυχάρπαστο , κάθε καθίκι που δεν θα διστάσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση της....
Οπότε μην μου λέτε για ηθικά και διάφορα άλλα... γιατί έξω απο τον χορό πολλά ακούγονται. Αλλά όταν βιώσετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τι τραβάνε αυτά τα παιδιά, τότε μπορεί να αλλάξετε πολλοί γνώμη.
Απο την στιγμή που γεννιέται το παιδί το λατρεύεις όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.. αλλά ακριβώς επειδή το αγαπάς τόσο πολύ , γνωρίζοντας το τι θα τραβήξει αν έρθει σε μια δύσκολη κατάσταση (όπως το down syndrome που είναι και βαριάς μορφής) , καλύτερα να μην έρθει ποτέ.. για εκείνο πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους!
![]()
![]()
Εχεις απολυτο δικιο σε οσα εγραψες πραγματικα ακομα με διαπερναει ριγος,γραφωντας αυτες τις λεξεις,γιατι αν μιλησω για συναισθηματα πραγματικα θα ειμαι μαλακας μπροστα σε οτι νοιωθεις εσυ για την κορουλα σου....![]()
Keep spamming!!!:a13:
Eγω απ την αλλη σκεφτομαι τους ανθρωπους που δεν εχουν αυτο το κονε για να μπουν εκει τα παιδια τους και μαλλον ουτε χρηματα να τα βοηθησουν.Πραγματικα δε θελω να σκεφτομαι πως τα βγαζουν περα.Δεν σε κατηγορω βεβαια που το χρησιμοποιησεις η αν κυνηγησες να το αποκτησεις,ειναι λογικο να θες το καλυτερο(αν ειναι βεβαια) για το παιδι σου.Απλα παρατηρω ποσο αδικα ειναι τα πραγματα τριγυρω και με στενοχωρει...;/
Xrated... 3000+ αιτήσεις κάθε χρόνο και παίρνουν μόνο το 10 με 15% των παιδιών αυτών!!! Κάτι φυσικά που θα μπορούσε να μην υπήρχε αν πραγματικά είχαμε κράτος και είχε πάνω απο 2-3 σχολεία στην περιοχή της Αττικής που έχει τώρα και είναι και διάσπαρτα στις 3 άκρες του ορίζοντα ( Ν.Μάκρη , Παγκράτι, και στην Μεταμόρφωση που είναι όμως ιδιωτικό.)
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
+1.000.000 στον Μαγο
Κανεις την επιλογη σου αν διαγνωστει κατι τετοιο.
Εγω να προσθεσω πως παιδι σου ειναι αυτο που μεγαλωνεις κ οχι αυτο που γεννας.
Και γιατι το λεω αυτο; Φανταστειτε οτι σας επαιρναν τηλεφωνο απο το μαιευτηριο μετα απο κανα 2 χρονια κ σας ελεγαν, οτι συγνωμη καναμε λαθος κ το παιδι που εχετε δεν ειναι το βιολογικο σας κ φερτε το να το αλλαξουμε με το βιολογικο. Υποθετικα παντα. Δεν γινονται αυτα αλλα θετω την ερωτηση σαν διλλημα.
Θα το δινατε πισω;;;
Εγω οχι. Θα ελεγα φερτε μου κ εκεινο να το μεγαλωσω εγω.
Κ αυτο διοτι εγω αυτο ταισα, αυτο ξεσκατισα, αυτο νταντεψα, αυτο ΕΙΝΑΙ παιδι μου.
Για αυτον ακριβως τον λογο θα καναμε αποβολη με το ταιρι κ ας ηταν η τελευταια μας πιθανοτητα.
Επειτα υπαρχει κ η υιοθεσια.
Το βρισκω πολυ μα πολυ εγωιστικο να φερω στον κοσμο ενα παιδι που θα ταλαιπωρηθει, που δεν θα ζησει την ζωη του στον ιδιο βαθμο με τα αλλα παιδια. Και γ@μ@ μας εμας τους γονεις. Το παιδι θα τραβαει το καναλι
Μαγε, δεν μπορεις να φανταστεις ποσο σε νιωθω![]()
![]()
Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.
Για εμένα προσωπικά, όσοι μεγαλώνουν παιδιά με τέτοια ή παρόμοια προβλήματα, είναι ΗΡΩΕΣ.
Γιατί τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και στο δικό μου το μάτι φαντάζουν απροσπέλαστα.
Με δάκρια στα μάτια και από σεβασμό προς τον Gandalf και οποιονδήποτε άλλο υπερήρωα γονιό δεν θα πω τίποτε παρά μόνον αυτό:
Οι επιλογές είναι αυτό που μας κάνουν αυτό που είμαστε, οι επιλογές είναι αυτό που μας χαρίζει η ελευθερία μας.
Το θέμα είναι να έχεις τα κότσια να τις στηρίξεις.
.....Κουράγιο....
"Qu ils mangent de la brioche"
Το Gattaga προ μερικών ποστ, δε το έβαλα με ελαφρά τη καρδία.
Όπως προαναφέρθηκε, είναι τεράστιο το θέμα της συζήτησης του κατα πόσο είναι θεμιτή η άμβλωση
σε τέτοιες ή άλλες περιπτώσεις.
Παρόλο που συμφωνώ απόλυτα με όσους παίρνουν αυτήν την απόφαση, προκειμένου το παιδάκι
μας να αποφύγει ακριβώς όλες αυτές τις τρομακτικές στιγμές στη ζωή του, και αντιλαμβάνομαι
ότι πρέπει να είναι απίστευτα δύσκολη μια τέτοια απόφαση, δεν μπορώ να αποφύγω το "τι θα
γινόταν αν"....
Υπάρχει ένα πικρό ανέκδοτο πάνω στο ζήτημα, το όποιο και παραθέτω :
"Αν γνωρίζατε μια γυναίκα που ήταν έγκυος και είχε ήδη 8 παιδιά, 3 εκ των οποίων ήταν κουφά, 2 τυφλά, ένα διανοητικά καθυστερημένο και η ίδια είχε σύφιλη, θα τη συμβουλεύατε να κάνει έκτρωση;
Η απάντηση : Αν απαντήσατε ναι, τότε μόλις «σκοτώσατε» τον Μπετόβεν."
Επίσης :
"Είναι καιρός να εκλέξετε τον νέο πλανητάρχη, και η δική σας ψήφος θα κρίνει το αποτέλεσμα. Σας παραθέτουμε τα προφίλ των τριών υποψηφίων.
Υποψήφιος Α
Συνεργάζεται με διεφθαρμένους πολιτικούς, και συμβουλεύεται αστρολόγους. Είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις. Καπνίζει 3 πακέτα τσιγάρα τη μέρα και πίνει 8 με 10 μαρτίνι τη μέρα.
Υποψήφιος Β
Τον έδιωξαν από το πολιτικό του γραφείο δυο φορές, ξυπνάει το μεσημέρι, έκανε χρήση οπίου στο κολέγιο και πίνει μισό μπουκάλι «σκατς» κάθε βράδι.
Υποψήφιος Γ
Έχει λάβει παράσημο στον πόλεμο. Είναι χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει μια μπίρα μια στο τόσο και ποτέ δεν απάτησε τη γυναίκα του.
Ποιόν θα ψηφίζατε; Αποφασίστε πρώτα, χωρίς να δείτε τις απαντήσεις.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Ο υποψήφιος Α είναι ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ.
Ο υποψήφιος Β είναι ο Γουίνστον Τσόρτσιλ.
Ο υποψήφιος Γ είναι ο Αδόλφος Χίτλερ."
Αστεία αλλά σε βάζουν σε σκέψεις....
<Spam on>Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
"Είναι καιρός να εκλέξετε τον νέο πλανητάρχη, και η δική σας ψήφος θα κρίνει το αποτέλεσμα. Σας παραθέτουμε τα προφίλ των τριών υποψηφίων.
Υποψήφιος Α
Συνεργάζεται με διεφθαρμένους πολιτικούς, και συμβουλεύεται αστρολόγους. Είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις. Καπνίζει 3 πακέτα τσιγάρα τη μέρα και πίνει 8 με 10 μαρτίνι τη μέρα.
Υποψήφιος Β
Τον έδιωξαν από το πολιτικό του γραφείο δυο φορές, ξυπνάει το μεσημέρι, έκανε χρήση οπίου στο κολέγιο και πίνει μισό μπουκάλι «σκατς» κάθε βράδι.
Υποψήφιος Γ
Έχει λάβει παράσημο στον πόλεμο. Είναι χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει μια μπίρα μια στο τόσο και ποτέ δεν απάτησε τη γυναίκα του.
Ποιόν θα ψηφίζατε; Αποφασίστε πρώτα, χωρίς να δείτε τις απαντήσεις.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Ο υποψήφιος Α είναι ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ.
Ο υποψήφιος Β είναι ο Γουίνστον Τσόρτσιλ.
Ο υποψήφιος Γ είναι ο Αδόλφος Χίτλερ."
Αστεία αλλά σε βάζουν σε σκέψεις....
υποτίθεται δηλαδή ότι ο τρίτος είναι το υπέρτατο κακό...
Ο ενας χειρότερος από τον άλλο είναι...
Όπως λέει και ζήκος:
"εμείς στο χωριό τους πνιγούμε στο νεροχύτη για να μην χαλάσει η ράτσα"
<Spam off>