Πράγματι.Αρχικά δημιουργήθηκε από paraligo
Πάτε καλά μωρέ…….
Στα + μιας μοτοσικλέτας είναι και η άβολη θέση συνοδηγού………..
Γιατί πως να το κάνουμε , στους δυο τρίτος δεν χωρεί._
:rotflmao:
Πράγματι.Αρχικά δημιουργήθηκε από paraligo
Πάτε καλά μωρέ…….
Στα + μιας μοτοσικλέτας είναι και η άβολη θέση συνοδηγού………..
Γιατί πως να το κάνουμε , στους δυο τρίτος δεν χωρεί._
:rotflmao:
Μαλλον σου κανει πλακα ο φιλος σου η τα δικα του τα χει στο mute.....Αρχικά δημιουργήθηκε από leontheprof
Εχετε δοκιμασει να βαλετε το σετακι με τα μικροφωνα και τα ακουστικα για να μπορειτε να μιλατε μεσα απο τα κρανη, το εχει παρει φιλος μου και λεει οτι ειναι πολυ αποτελεσματικο.
Φανταζεσαι να χεις για 1000 χλμ γκρινια τυπου μη τρεχεις, κρυωνω, φοβαμαι κτλ....
Μη κανεις το λαθος.... παρ΄της ipad και εισαι μια χαρα
χαχαχαχ παιδιά......
Θα ξεκινήσω απο Ιωάννινα για Αθήνα μόνος μου.,......
Μετά από Αθήνα θα πάμε Κύθηρα, και μετά από 6 μέρες θα ανέβω Λευκάδα.
Επειδή με την κοπέλα μου δεν έχουμε κάνει μεγάλες αποστάσεις (εκτός απο πέρυσι που πήγαμε Τοσκάνη αλλά οι ημερήσιες αποστάσεις ήταν περίπου 150χιλ) προσπαθώ να την πείσω, οτι η απόσταση Γύθειο-Λευκάδα καλύπτεται άνετα με στάσεις.........
Και όχι, ακουστικά δεν πρόκειται να πάρω!
Εγω ξερετε τι της λεω?
-"Μωρο μου με τετοιο μικρο κωλαρακι που εχεις μια χαρα θα βολευτεις στη σελα...τι να πουν κι αλλες....
-"Αληθεια Μιχαλη?? Δεν εχω μεγαλο κωλο???
-Οχι μωρο μου..μα πως σου περασε τετοια ιδεα απ το μυαλο..μια χαρα θα βολευτεις..
Χαχαχαχαα...παπατζες με το κιλο
Τεσπα...αυτα πιανα καποτε...τωωωωρα...
Τωρα που ερχομουνα σπτι ειδα ενα τυπο που περιμενε πανω στο Tenere του καποιον προφανως και σταματησα και τον ρωτησα την αποψη του για το μηχανακι.
Μου ειπε οτι χωμα ειναι πολυ κομπλε, αλλα γενικα δεν εχει καθολου γκαζι...και προφανως εννοουσε τελικη, γιατι λεει οτι βγαζει 140 αντε βαρια 150χλμ/ω.
Και ερωτω τους εχοντες
Ειναι οντως αυτη η πραγματικη τελικη του?? Ρωταω αυτους που την εχουν δοκιμασει. Γιατι αλλο να εχει 150 τελικη και αλλο170 ας πουμε. Στα 170 μπορεις υποθετω να εχεις μια σταθερη πορεια με 140 αλλα αν εχει 140-150 τελικη τοτε τι γινεται?
Υ.Γ. Το μηχανακι του ητανε μαμα.
Μy friend το μηχανάκι πράγματι δεν είναι πολύ δυνατό αλλά επαρκεί. Κάτι παραπάνω απο 40 ίππους φθάνουν στον τροχό αλλά με μπόλικη ροπή απο χαμηλά.Αρχικά δημιουργήθηκε από leontheprof
Τωρα που ερχομουνα σπτι ειδα ενα τυπο που περιμενε πανω στο Tenere του καποιον προφανως και σταματησα και τον ρωτησα την αποψη του για το μηχανακι.
Μου ειπε οτι χωμα ειναι πολυ κομπλε, αλλα γενικα δεν εχει καθολου γκαζι...και προφανως εννοουσε τελικη, γιατι λεει οτι βγαζει 140 αντε βαρια 150χλμ/ω.
Και ερωτω τους εχοντες
Ειναι οντως αυτη η πραγματικη τελικη του?? Ρωταω αυτους που την εχουν δοκιμασει. Γιατι αλλο να εχει 150 τελικη και αλλο170 ας πουμε. Στα 170 μπορεις υποθετω να εχεις μια σταθερη πορεια με 140 αλλα αν εχει 140-150 τελικη τοτε τι γινεται?
Πρακτικά ταξιδεύω τίμια δικάβαλος και φορτωμένος με 140-150km/h με 5000-5500rpm (κόφτης 7500rpm).
Όσο αναφορά την τελική του είναι πάνω απο 170km/h αλλά δεν στο συνιστώ.
Με ελαφριά κατωφέρεια, μονοκάβαλος και σχετική εύνοια μου έδειξε τις προάλλες 177km/h αλλά δε παλεύεται...
Οι ταχύτητες είναι κοντερίσιες και το μηχανάκι μαμά 100%.
Αν μπορούσα να σχεδιάσω απ΄την αρχή το Tenere θα του έδινα 5-10 αλόγατα και σίγουρα 6άρι σαζμάν.
Βέβαια κι έτσι ως είναι τ'αγάπησα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από leontheprof
Και ερωτω τους εχοντες
Μετά από 36000χλμ ...πραγματική ταχύτητα , στην Εγνατία , χωρίς αέρα ....163 χλμ/ω στο GPS max.
και θέλει αρχίδια να το πας έτσι για ώρα ....κουνάει του κερατά....
Στο ξαναλέω ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΝΕΡΕ..... δεν έχει...
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Δε ψαχνω για επιδοσεις, ειδικα τελικης, απλα λεω οτι μια
ταχύτητα ταξιδιου με 140 χλμ ειναι αρκετη για μενα, αυτο που ρωταω ειναι αν αυτη η ταχυτητα ειναι το μαξιμουμ της μηχανης η αν μπορει να πηγαινει με τοσα χωρις να ζοριζεται.
ταχύτητα ταξιδιου με 140 χλμ ειναι αρκετη για μενα, αυτο που ρωταω ειναι αν αυτη η ταχυτητα ειναι το μαξιμουμ της μηχανης η αν μπορει να πηγαινει με τοσα χωρις να ζοριζεται.
Στις 5000 rpm μπορείς να ταξιδεύεις και να σταματάς κάθε 15αύγουστο.....
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Στο τενερε το κοντερ έχει 10% σφάλμα δηλαδή όταν βλέπεις 140 στο κοντερ πηγαίνεις με 126
πραγματικά. Τελική το τενερε έχει 170 πραγματικά μετρημένο σε δυναμόμετρο και το κοντερ
έδειχνε 190 ...
Χωρις αντισταση του αερα στο δυναμομετρο βγαζει και τρακοσια. Με τα αλογα που εχει, γυρω στα 160 πραγματικα ειναι ενα λογικο νουμερο.Αρχικά δημιουργήθηκε από stmad
Στο τενερε το κοντερ έχει 10% σφάλμα δηλαδή όταν βλέπεις 140 στο κοντερ πηγαίνεις με 126
πραγματικά. Τελική το τενερε έχει 170 πραγματικά μετρημένο σε δυναμόμετρο και το κοντερ
έδειχνε 190 ...
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Εννοείται οτι σε πραγματικές συνθήκες τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο.
Αν είσαι και διπλός και φορτωμένος ... κλάφτα Χαράλαμπε ...
Η "ευνοική" τελική του Τενερέ (σκασμένο σε γκεμίλα διαρκείας) είναι στα 180 κοντερίσια. Έως 175 μπορεί να δείς σε ευθεία αλλά με πολύ προσπάθεια.
Τα 140-145 κοντερίσια τα κρατάει άνετα σχεδόν παντού και μπορείς να ταξιδεύεις όλη μέρα με το κοντέρ εκεί.
Όπως σου είπανε όμως το κοντέρ του παραείναι αισιόδοξο...Πηγαίνοντας δίπλα-δίπλα με το fz1 (που και αυτό είναι μετρημένα 6-6,5% αισιόδοξο) το Τενερέ έλεγε 129 και το fz1 122. Μην παραξενευτείς λοιπόν αν πηγαίνεις στην εθνική με 140 και σε περνάνε τα περισσότερα τουτού...
Θα παω μαλλον αυριο να κοιταξω ενα υποψηφιο για αγορα, υπαρχει τπτ πολυ συγκεκριμενο που πρεπει να κοιταξω πριν το παρω? Εννοω κατι συγκεκριμενο που να δειχνει οτι το μηχανακι εχει ταλαιπωρηθει ασχημα και το οποιο δε φαινεται σε φανερα σημεια? πχ ξυσιματα κατω απ τα πατακια κτλ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Στις 5000 rpm μπορείς να ταξιδεύεις και να σταματάς κάθε 15αύγουστο.....Στη Χίο που έχουμε και τα πανηγύρια!!!
![]()
![]()