Ανάλογα την παράβαση.....η αστυνομία έχει υποχρέωση να σε ενημερώσει, αλλά δεν ξεκαθαρίζει ο ΚΟΚ το πως ακριβώς, οπότε αυτοσχεδιάζουν...σε μένα έδωσαν την ειδοποίηση στην σπιτονοικοκυρά μου, που έτυχε να είναι στην πόρτα της πολυκατοικίας...Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Νομίζω ότι υπογράφεις μόνο την παραλαβή.
Εάν δεν υπογράψεις απλά στην στέλνουν.
Και επίσης νομίζω ότι δεν έχει πλέον δικαστήριο αλλά κατευθείαν στην εφορία.
Οι βαριές παραβάσεις (ελιγμοί, αλκοόλ, ερυθρός) έχουν και ποινικό κομμάτι, οπότε ενημερώνουν και την εισαγγελία, οπότε ξανάρχεται το περιπολικό στην πολυκατοικία, όταν οριστεί δικάσιμος.
Δεν πάνε εφορία, αλλά στον Δήμο, και ο Δήμος μετά, αν δεν πληρωθεί, ενημερώνει την ΔΟΥ.
Αν αμφισβητείς την παράβαση.......(μα Κύριε πόλιτσμαν, δεν ήταν διπλή η γραμμή όταν βγήκα για προσπέραση, διακεκομμένη ήταν, κάνετε λάθος σας λέω......) αφού διαβάσεις προσεκτικά τι έχει γράψει στην κλήση....δεν υπογράφεις ΤΙΠΟΤΕ......και κάνεις ένσταση, γραπτά στο τμήμα, την οποία αφού ελέγξει ο διοικητής, την βάζει κάτω απ' το πληκτρολόγιο για να το σιάξει, γιατί κουνιέται πολύ και τον εκνευρίζει
και τέλος σε ότι αφορά τα φράγκα - με κάποια επιφύλαξη- πλερώνεις εντός 10 ημερών το 50% και βγαίνεις παραπονούμενος μέχρι το δικαστήριο....