...2
...2
Αγόρασα ένα ακόμη κιβώτιο για να χρησιμοποιήσω τα καλύτερα γρανάζια, κατασκευάστηκαν νέα κουζινέτα και φλάντζες (από φελλό και περμανίτη), αγοράστηκαν NOS ρουλεμάν και ξεκίνησε η συναρμολόγηση...
Να προσθέσω ότι τα μεταλλικά μέρη του κιβωτίου ταχυτήτων "βάφονταν" μαύρα όπως και έγινε με μια διαδικασία που μου περιέγραψε ο ίδιος μηχανικός που ανέφερα πριν.
Ζέσταμα με καμινέτο μέχρι να κοκκινίσει το εξάρτημα που επιθυμούμε να "βάψουμε" και αμέσως βούτηγμα σε δοχείο με λάδι λίπανσης... το αποτέλεσμα το βλέπετε!
Δεν "ρίξαμε", αλλά "έριξε" βερνίκι ένας άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με την βαφή μοτοσικλετών και ίσως είναι από τους καλύτερους τουλάχιστον στην Αθήνα, οπότε εμπιστεύομαι τις γνώσεις του πάνω στην διαδικασία αυτή, άλλωστε το αποτέλεσμα τον δικαίωσε μετά από περίπου 1,5 χρόνο που τρέχει από την ολοκλήρωση της βαφής.
Δεν κατάλαβα ότι υπήρχε κάποια ερώτηση στο σχόλιό σου, γι'αυτό και δεν απάντησα!
Δεν είμαι επαγγελματίας ανακατασκευαστής μοτοσικλετών, μάλλον το αντίθετο... γι'αυτό και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, ειδικά σε τόσο εξειδικευμένες διαδικασίες...
φιλε μου ειναι λιγα τα λογια που μπορω να πω.ενα μπραβο αξιζει για το παθος και την υπομονη σου.οσοι ασχολουνται απο εδω μεσα καταλαβαινουν οτι ειναι πολυ δυσκολο και θελει τρεξιμο για να επαναφερεις ενα τετοιο μηχανακι.
χιλια μπραβο/ RESPECT!!!!
Απλα μπραβο δεν μπορεις να κανεις κατι τετοιο αν δεν το αγαπας το αθλημα.Κανεις δεν μπορει να καταλαβει την χαρα που περνεις οταν τελειωσεις το μηχανακι το οποιο πριν το ειχαν ολοι χεσμενο και βγαινεις βολτα και σε κοιτανε ολοι με περιεργεια.Μονο και μονο που ξερεις οτι την καθε βιδα την εχεις βαλει εσυ πανω και σου θυμηζει κατι σου δινει αλλη αισθηση.
Έχεις εικόνα πόσο πωλείται σε U.S.-G.B. μια τέτοια μοτοσυκλέτα σε λειτουργική κατάσταση;
Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!! Και τώρα την πήρα χαμπάρι...
5 αστεράκια από μένα ήδη!!!![]()
Πατέρας πια..
Συνεχίζω λοιπόν την αφήγηση και παραθέτω φωτογραφίες από την τοποθέτηση του κιβωτίου ταχυτήτων στον σκελετό...
Μερικές φωτογραφίες και από τις βίδες που κατάφερα να βρω από Καναδά και που περίμεναν 70 περίπου χρόνια για να χρησιμοποιηθούν φυλαγμένες καλά μέσα σε κηρόχαρτο και "cosmolene", κάτι σαν γράσσο για προστασία από σκουριά!
Τοποθέτησα πρόχειρα το εμπρός και πίσω φτερό με τις εργαλειοθήκες του, χαρακτηριστικό δύο μόνο συμβολαίων παραγωγής για το Βρετανικό γραφείο πολέμου...