Σελίδα 7 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 156

Θέμα: Balkans brainstorming

βαλκανια ξεκινουσα μονο με εναν χαρτη κ τα εγγραφα.τιποτα αλλο.ολα τα βρισκεις σχεδον οπου κι αν πας.δεν χρειαζεται και πολυ οργανωση

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zioan Προβολή μηνύματος
    ΜΙΚΕ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ . ΓΙΑΤΙ ? ΤΟ ΕΚΑΝΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ . ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕ ΒΕΣΠΕΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΠΡΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΓΕΝΙΚΑ . ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ' ΝΑΙ . ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Κ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ Κ ΓΕΝΙΚΑ Η ΤΑΛΑΙΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥΣ . ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΡΩΤΑ . ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Η ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΜΑ . ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕΝΩ

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες zioan! Η απόφαση όμως έχει παρθεί, θα ξεκινήσουμε πρωί πρωί από Καστοριά με στόχο το Kotor μέσα από Αλβανία με κάποια μεσημεριανή στάση στη λίμνη της Οχρίδας. Από Σκόπια προστίθενται έξτρα χιλιόμετρα και πιστεύω ότι θα βγει αρκετός περισσότερος χρόνος. Έτσι όπως τα υπολογίζω κατά τις 7 το απόγευμα πρέπει να είμαι Kotor ή να έχω μπει Μαυροβούνιο.

Όσο για τα Τρίκαλα, λέμε να κάνουμε στάση, οπότε θα ενημερώσω με πμ!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SpineshankD Προβολή μηνύματος
    Αυτο ξαναπες το,πρωτη φορα που πηγα κατεληξα παντρεμενος....
    Κατα τ'αλλα ενα δυο πραγματα μηπως και σε βοηθησουν:
    ................................
    Ο Ελληνας οδηγος ειναι συνηθισμενος στο να κανει ακρη να περασει η μηχανη,η να κοιταει ξανα και ξανα τον καθρεφτη του,αυτοι οχι.
    Ελπιζω να σε διαφωτισα λιγακι τουλαχιστον για αυτα τα σημεια
    Ευχαριστώ πολύ! Ερώτηση αν γνωρίζεις, από Βοσνία στα σύνορα με Σερβία υπάρχει έλεγχος ή περνάς αέρα; Πρέπει να πληρώσεις χρήματα για την είσοδο στη χώρα;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tommy dakar Προβολή μηνύματος
    βαλκανια ξεκινουσα μονο με εναν χαρτη κ τα εγγραφα.τιποτα αλλο.ολα τα βρισκεις σχεδον οπου κι αν πας.δεν χρειαζεται και πολυ οργανωση
    Ναι ρε Tommy. & χωρίς χάρτη πας. Προσπαθώ όμως εδώ, αφενός να μαζέψω πληροφορίες για Βαλκάνια που θα είναι χρήσιμες για όλους μελλοντικά, αφετέρου να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Η οργάνωση κακό δε κάνει. Είπαμε να το κάψουμε κιόλας, αλλά προσωπικά μ'αρέσει και η διαδικασία οργάνωσης ενός ταξιδιού. Μπαίνεις σε mood και σίγουρα ανακαλύπτεις αρκετά πράγματα χρήσιμα.

Για όλους!

Οι χάρτες έχουν έρθει. Τετράδιο με infos για τις πόλεις, για sightseeing ετοιμάζεται. Από εξοπλισμό είμαι κομπλέ, μόνο ένα service μένει. Σύντομα θα σας γράψω και το πρόγραμμα που έχω βγάλει, το οποίο βέβαια είναι απλά μπούσουλας.

Μένει να περάσει ο καιρός & να ξεκινήσουμε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Απο Κόσοβο για Σερβια δε μπαινεις εαν δεν εχεις ήδη βιζα σερβιας
    Μπαίνεις κανονικά. Πέρασα πέρυσι από εδώ

http://goo.gl/maps/DrduH

Διευκρίνηση. Ειχα ηδη μπει Κοσοβο και ειχα σφραγιδες Κοσόβου στο διαβατηριο. Οταν λοιπόν βγηκα από Βοσνία για Σερβία, οι Σέρβοι ψιλοστράβωσαν, διέγραψαν με δική τους σφραγίδα τη σφραγίδα του Κοσόβου αλλά εντέλει με αφησαν και πέρασα. Όταν ήρθε η ωρα, μετά από λίγα χλμ να βγω απο Σερβία για Κόσοβο, πέρασα τον έλεγχο των Σέρβων, με παρέλαβε όχημα της KFOR συνοδεία μέχρι το σημείο ελέγχου των Κοσοβάρων και αφού τελείωσα εκεί χωρίς κανενα πρόβλημα, με συνόδεψε πάλι το οχημα της KFOR για λίγο και με αφησε να συνεχίσω.

Αυτό υποτίθεται ότι ήταν και είναι το χειρότερο check point. Φανταστείτε ότι κινούμενος πλέον εντελώς του Κοσόβου βλέπεις μονο σέρβικες σημαίες και συνθηματα καθώς εκεί ζουν αμιγώς σέρβικοι πληθυσμοί.

Γενικότερα για το Κόσοβο, μπαίνοντας αγοράζεις ασφάλεια με ελάχιστη διάρκεια 15 ημερων και κόστος 15€. Αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη υπάρχει. Οι δρόμοι και οι συνθήκες είναι μακράν ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει, χρειάζεσαι απίστευτη υπομονή και προσοχή. Η βενζίνη έχει 1,22€/λτ η 100άρα και θαρρείς ότι βάζεις βενζίνη με red bull, βγαζει τρομερή αυτονομία και ποιότητα κίνησης. Έχει ελάχιστα μέρη τα οποία αξίζουν της προσοχής σου αλλά δε θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα από τους ανθρώπους, αλβανούς και σέρβους. Λίγοι μιλάνε αγγλικά αλλά εύκολα θα βγάλεις συνεννόηση.

Ταύτην είμαι στη Μιτρόβιτσα και αύριο θα μπω Σερβία και θα επιστρέψω πάλι Μιτρόβιτσα. Θα ξαναποστάρω επιπλέον λεπτομέρειες

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Carlos.1on2 Προβολή μηνύματος
    Μπαίνεις κανονικά. Πέρασα πέρυσι από εδώ

http://goo.gl/maps/DrduH

Διευκρίνηση. Ειχα ηδη μπει Κοσοβο και ειχα σφραγιδες Κοσόβου στο διαβατηριο. Οταν λοιπόν βγηκα από Βοσνία για Σερβία, οι Σέρβοι ψιλοστράβωσαν, διέγραψαν με δική τους σφραγίδα τη σφραγίδα του Κοσόβου αλλά εντέλει με αφησαν και πέρασα. Όταν ήρθε η ωρα, μετά από λίγα χλμ να βγω απο Σερβία για Κόσοβο, πέρασα τον έλεγχο των Σέρβων, με παρέλαβε όχημα της KFOR συνοδεία μέχρι το σημείο ελέγχου των Κοσοβάρων και αφού τελείωσα εκεί χωρίς κανενα πρόβλημα, με συνόδεψε πάλι το οχημα της KFOR για λίγο και με αφησε να συνεχίσω.

Αυτό υποτίθεται ότι ήταν και είναι το χειρότερο check point. Φανταστείτε ότι κινούμενος πλέον εντελώς του Κοσόβου βλέπεις μονο σέρβικες σημαίες και συνθηματα καθώς εκεί ζουν αμιγώς σέρβικοι πληθυσμοί.

Γενικότερα για το Κόσοβο, μπαίνοντας αγοράζεις ασφάλεια με ελάχιστη διάρκεια 15 ημερων και κόστος 15€. Αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη υπάρχει. Οι δρόμοι και οι συνθήκες είναι μακράν ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει, χρειάζεσαι απίστευτη υπομονή και προσοχή. Η βενζίνη έχει 1,22€/λτ η 100άρα και θαρρείς ότι βάζεις βενζίνη με red bull, βγαζει τρομερή αυτονομία και ποιότητα κίνησης. Έχει ελάχιστα μέρη τα οποία αξίζουν της προσοχής σου αλλά δε θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα από τους ανθρώπους, αλβανούς και σέρβους. Λίγοι μιλάνε αγγλικά αλλά εύκολα θα βγάλεις συνεννόηση.

Ταύτην είμαι στη Μιτρόβιτσα και αύριο θα μπω Σερβία και θα επιστρέψω πάλι Μιτρόβιτσα. Θα ξαναποστάρω επιπλέον λεπτομέρειες
    Κανονικα απο τη Μιτροβιτσα δεν μπορεις να μπεις στη Σερβια. Ειμαι περιεργος να δω εαν θα σε αφησουν τελικα.
    J.T.R

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Carlos.1on2 Προβολή μηνύματος

Τελικά;

Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pattaya boy
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    :Ευχαριστώ πολύ! Ερώτηση αν γνωρίζεις, από Βοσνία στα σύνορα με Σερβία υπάρχει έλεγχος ή περνάς αέρα; Πρέπει να πληρώσεις χρήματα για την είσοδο στη χώρα;
    Τυπικος ελεγχος. Δεν μας ζητησανε να πληρωσουμε κατι. Στα συνορα Αλβανιας με Μαυροβουνιο περασα αερα χωρις να μου ζητησουνε τιποτα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Τελικά;
    Επιστροφή χθες βραδυ στη Μιτρόβιτσα. Όλες οι πύλες ειναι ανοιχτές, τόσο η gate 31 βορειοδυτικά της μιτρόβιτσας, η οποία θεωρείται και η πλέον δύσκολη, όσο και οι υπόλοιπες. Εγώ βγήκα από το Podujevo. To περίεργο είναι ότι οι Σέρβοι μου ζήτησαν και ταυτότητα ενώ τους έδωσα το διαβατηριο μου. Τέλοσπάντων, κανένα πρόβλημα, βγήκα χωρίς επιπλέον διατυπώσεις και επεστρεψα επίσης εύκολα.

Θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες, όσο και οι ενθεν και ένθεν πολίτες, μπαινοβγαίνουν από όπου θέλουν γιατί είναι μεγάλο ζόρι το πήγαινε έλα και οι κύκλοι σε δρόμους κυριολεκτικά βομβαρδισμένους. Μιλώντας από την πλευρά του ταξιδιώτη, δε θέλω και δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω από την πλευρά των εδώ διαμένοντων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    τι δηλαδή ρε? Θα τυφλωθεί λέμε

Δεν θα τυφλωθεί....θα γυρίσει....θα τα πουλήσει όλα.....θα ξυρίσει το κεφάλι του.....θα κάνει tattoo στο στήθος "μανούλα σ'αγαπώ" ....
    και θα πάει να ζήσει για πάντα εκεί, πουλώντας καλαμπόκια στον πεζόδρομο έξω απ' το "sollo cafe".........
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Παλαιό μέλος
    Πριν δυο εβδομάδες είχα πάει Σερβία(Βελιγράδι και Novi Sad) και επειδή πολλοί πάνε προς τα εκεί έκανα μια σουμα με τα συνολικά διόδια που πλήρωσα που ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιους.

Ξεκινώντας απο Αθήνα (διόδια Αφιδνών) και μέχρι τα σύνορα απο Εύζωνες υπάρχουν 11 σταθμοί διοδίων με συνολικό κόστος 16,4 €

Μπαίνωντας Fyrom και μέχρι τα σύνορα με τη Σερβία υπάρχουν 3 σταθμοί διοδίων. Το κόστος είναι 1 + 1,2 + 1 = 3,2 € . Δέχονται και ευρώ αλλά οχι σε κέρματα, μόνο σε χαρτονόμισμα και τα ρέστα στα δινει στο τοπικό νόμισμα. Καμιά φορά με μηχανή σε αφήνει να περάσεις και χωρίς να πληρώσεις, ανάλογα τον υπάλληλο μάλλον, μου έτυχε στην επιστροφή.

Μπαίνωντας Σερβία και μέχρι το Βελιγράδι υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων. Ο 1ος είναι πριν την πόλη Nis και είναι στα 2 ευρώ. Δέχονται ευρώ. Στο 2ο σταθμό δεν πληρώνεις, παίρνεις ενα χαρτί και πληρώνεις στην έξοδο. Βγαίνωντας για Βελιγράδι το κόστος είναι 6,5 €. Συνεχίζοντας για Novi Sad υπάρχει άλλος ένας σταθμός διοδίων με κόστος στα 2,5 €.

Η τιμή της βενζίνης στη FYROM ήταν στα 1,27 € / λιτρο και στη Σερβία απο 1,33~1,37 € / λίτρο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της wildbilly
    Ξέρει κάποιος συντροχος να μου πει αν υπάρχει συνοριακή διάβαση προς τα Σκόπια δίπλα στη λίμνη Πρέσπα ή πρέπει να βγω από τη διάβαση της Νίκης;
    θενκς...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yama6336 Προβολή μηνύματος

Μπαίνωντας Fyrom και μέχρι τα σύνορα με τη Σερβία υπάρχουν 3 σταθμοί διοδίων. Το κόστος είναι 1 + 1,2 + 1 = 3,2 € . Δέχονται και ευρώ αλλά οχι σε κέρματα, μόνο σε χαρτονόμισμα και τα ρέστα στα δινει στο τοπικό νόμισμα.

Την προηγούμεη βδομάδα κατέβηκα από Σερβία. Στα διόδια των σκοπιανων δε δεχτηκαν με τίποτα € παρά μόνο δηνάρια. Το κόστος είναι 60-50-30 δηνάρια αντίστοιχα, σύνολο 140 δηνάρια ή 2,2 €. Αντιθέτως δέχτηκαν κάποια σέρβικα δηνάρια που μου είχαν ξεμείνει.

Αυτό που καταλαβαινω είναι η κλασσική βαλκανική νοοτροπία, όπου θέλουν παίρνουν € και τα βάζουν στην τσέπη.

Για τη Σερβία να προσθέσω ότι δέχονται και πιστωτικές κάρτες για την πληρωμη των διοδίων.

Καλησπερα παιδια!
    Σκεφτομαι κ εγω φετος σαν προορισμο τα Βαλκανια, αλλα εχω μια απορια σχετικα με τον ρουχισμο. Τι θερμοκρασιες παιζουν? Δεν ξερω τι να φορεσω, διαιρουμενη δερματινη χωρις επενδυση η καλοκαιρινο cordura παντελονι και διατριτο μπουφαν. Σκεφτομαι μηπως με το μπουφαν το διατριτο κρυωνω. Για πειτε? Θα την παλεψω με τα δερματα η θα παρω φωτια? υπαρχει και αλλη εναλλακτικη cordura μπουφαν χωρις επενδυση(οχι καλοκαιρινο)

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Τον Ιούλιο του 10 χτύπησε κάτι σερί σαραντάρια σε Σερβία, Βοσνία, Κροατία, τα είδα όλα λέμε...βεβαια λίγες μέρες πριν σε Βουλγαρία, Ρουμανία φόρεσα και φουτεράκι μέσα από την κορντούρα, χωρίς επένδυση εννοείτε...δέρματα πάντως δεν θα τα επέλεγα...
    Καλούς δρόμους...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Κουλό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από wildbilly Προβολή μηνύματος
    Ξέρει κάποιος συντροχος να μου πει αν υπάρχει συνοριακή διάβαση προς τα Σκόπια δίπλα στη λίμνη Πρέσπα ή πρέπει να βγω από τη διάβαση της Νίκης;
    θενκς...
    Από τη Νίκη, αλλιώς από την Κρυσταλοπηγή για Αλβανία.
    ​The journey is the reward!

Σελίδα 7 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Balkan Tour 2009
    από mhtsorodas στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2010, 00:00
  2. Balkan Off Road Marathon
    από drmel στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2009, 17:21
  3. Event Agenda Of The Balkan Moto-rock Fest Veliko Tarnovo, Bulgaria 20 – 23 August
    από alexshadow στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2009, 08:46
  4. Balkan off road marathon
    από drmel στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2009, 19:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας