Σελίδα 7 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 234

Θέμα: το μεγαλειο της τροχαιας

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    το αλκοολ ειναι πολυ επικινδυνο για την οδηγιση εστω & απειροελαχιστο , γι ' αυτο δεν πινουμε αλκοολ οταν οδηγαμε μπορουμε να "πινουμε" αλλα πραγματα

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KAWAMANRIDER Προβολή μηνύματος
    γι ' αυτο δεν πινουμε αλκοολ οταν οδηγαμε μπορουμε να "πινουμε" αλλα πραγματα
    Το φεγγάρι ας πούμε που έλεγε κι ο Πουλόπουλος...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Για το μυγάκι, απλά ασχολίαστο. "Αν πετύχεις μυγάκι/χαλίκι και αν σε βρει καλά, σε σημείο που πονάει υπερβολικά, ώστε να χάσεις τον έλεγχο και αν πέσεις και αν τύχει να βρεις κάποιον που βρίσκεται στο δρόμο σου και αν...". Ούτε για γέλια.
    Δεν διαφωνώ με τα υπόλοιπα που έγραψες. Το μυγάκι, γάμα το...ίσα ίσα που αν μπει καμμιά σφιγκα στο κράνος αν έχεις ανοιχτή ζελατίνα καλύτερα να μην φοράει κάποιος. Για τις πετρούλες/χαλικάκια κλπ έχεις άδικο. Πριν κανα δυο χρόνια στην παραλιακή την είδα την κοτρόνα να μου ΄ρχετε και να κοπανάει πάνω στην ζελατίνα. Κόστος καμμιά 50αριά € η αλλαγή, κόστος αν δεν φόραγα...δεν θέλω να φανταστώ.

Για τις κλήσεις κλπ, άδικο ή όχι αν ΔΕΝ φοράς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Και ο ψαράς κανα δυο ψάρια πιάνει, όχι όλη τη θάλασσα.
    Απλά ατυχία μιας και η επιβολή προστίμου έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και σε καμμία περίπτωση δεν λειτουργεί ως τρόπος πρόληψης ή σύνεσης των οδηγών αφού γίνεται περιστασιακά.
    Δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται τον νόμο, όταν μέχρι να στηθεί για γράψιμο έχει αδιαφορήσει για 50 κράνη, κόκκινα, Stop, ζώνες ή ότι αλλο.

Το έχω ξαναπεί νομίζω, οτι το ύψος του προστίμου δεν λειτουργεί αποτρεπτικά. Η συνέπεια στην εφαρμογή των νόμων, ναι. Ενα πρόστιμο 20€ θα ήταν αρκετό αν ο άλλος ξέρει οτι 9 στις 10 φορές θα τον τσιμπήσουν και θα τη φάει.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BUSA MAKIS Προβολή μηνύματος
    Φίλος στη Γερμανία είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου να ξεκουραστεί και καθόταν πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος στο κεφάλι.
    Τον είδε αστυνομικός και τον έγραψε, επειδή ήταν πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος.

Εσύ τώρα είχες την ατυχία για αυτά τα 400 μέτρα να σε τσιμπίσουν. Ατυχία.

ναι οκ...πρόστιμο?
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    350€ έχει πάει το κράνος;; Εγώ έχω μείνει στα 50 που κόστιζε κάποτε..

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Δεν διαφωνώ με τα υπόλοιπα που έγραψες. Το μυγάκι, γάμα το...ίσα ίσα που αν μπει καμμιά σφιγκα στο κράνος αν έχεις ανοιχτή ζελατίνα καλύτερα να μην φοράει κάποιος. Για τις πετρούλες/χαλικάκια κλπ έχεις άδικο. Πριν κανα δυο χρόνια στην παραλιακή την είδα την κοτρόνα να μου ΄ρχετε και να κοπανάει πάνω στην ζελατίνα. Κόστος καμμιά 50αριά € η αλλαγή, κόστος αν δεν φόραγα...δεν θέλω να φανταστώ.

Για τις κλήσεις κλπ, άδικο ή όχι αν ΔΕΝ φοράς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Και ο ψαράς κανα δυο ψάρια πιάνει, όχι όλη τη θάλασσα.
    Απλά ατυχία μιας και η επιβολή προστίμου έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και σε καμμία περίπτωση δεν λειτουργεί ως τρόπος πρόληψης ή σύνεσης των οδηγών αφού γίνεται περιστασιακά.
    Δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται τον νόμο, όταν μέχρι να στηθεί για γράψιμο έχει αδιαφορήσει για 50 κράνη, κόκκινα, Stop, ζώνες ή ότι αλλο.

Το έχω ξαναπεί νομίζω, οτι το ύψος του προστίμου δεν λειτουργεί αποτρεπτικά. Η συνέπεια στην εφαρμογή των νόμων, ναι. Ενα πρόστιμο 20€ θα ήταν αρκετό αν ο άλλος ξέρει οτι 9 στις 10 φορές θα τον τσιμπήσουν και θα τη φάει.
    Μαζί σου, ρε Βύρωνα και ξέρεις ότι δεν είμαι παράλογος, ούτε ηθικολόγος. Απλά υπερβάλλω, συνήθως, για να περάσω αυτό που θέλω να περάσω. Ναι, ένα πετραδάκι μπορεί να πονέσει. Άσχημα. Αλλά μέχρι να φτάσεις στο σημείο να σκοτώσεις κάποιον... ε οκ... καταλαβαίνεις τη διαφορά. Είπαμε να υπερβάλλουμε, αλλά όποτε το ακούω αυτό, λυπάμαι τον Spielberg.

Περί ζώνης και κράνους, ο νόμος υπάρχει επειδή δεν έχουμε την ικανότητα να προστατέψουμε τον εαυτό μας μόνοι μας. Οπότε σου πετάει ένα προστιμάκι και σε υποχρεώνει εμμέσως. Τόσο απλά.

Κατά τ'άλλα, συμφωνώ 100%. Εδώ δεν υπάρχει αδικία ουσιαστικά. Έκανε την απερισκεψία και πρέπει να την πληρώσει. ΑΛΛΑ είναι κρίμα να κοπεί τέτοιο πρόστιμο για τέτοιο λόγο σε κάποιον που ίσα ίσα τα βγάζει πέρα. Οι νόμοι δεν υπάρχουν για να ακολουθούνται τυφλά και κατά γράμμα (κατά την ταπεινή μου γνώμη).
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Ενα εχω να πω για όσους δεν φορούν κράνος η δεν βάζουν ζώνη : ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ μου...
    +600

να εχουμε δουλιτσα να μην πινασουν και τα παιδακια μας...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    κανονικα ο διοικητης, εφ'οσον τα εισοδηματα απο τα εκκαθαριστικα της εφοριας ηταν για κλαματα, θα επρεπε να σβησει το προστιμο και να κρατησει το διπλωμα (για συνετιση)...
    σε τετοιες περιπτωσεις (π.χ. μακροχρονιας ανεργιας, ασθενειας σοβαρης συγγενικου προσωπου κλπ), το κρατος δεν θα επρεπε να δινει μια εξτρα κλωτσια στο ηδη πεσμενο και εξαθλιωμενο πολιτη...

ολα τα αλλα που ειπωθηκαν περι σωστου νομου ειναι ορθα και τα ασπαζομαι...

και ισως οντως να ειχε πολυ μεγαλυτερη αξια στο να μικρυνει το προστιμο (να γινει π.χ. 80€) και να το πληρωνουν ολοι και να γραφουν παντα...γιατι τωρα οι περισσοτεροι τσεοι λυπουνται να κοψουν 350 απο την στιγμη που ο βασικος ειναι 400...και καλα κανουν κατα την ταπεινη μου γνωμη...

το πιο σωστο ομως για μενα θα ηταν το προστιμο να πηγαινε βαση εισοδηματος...ποσα βγαζεις?? 100.000€ το χρονο, τσιμπα ενα 2χιλιαρο για κρανος και καλα σου ειναι...
    ποσα βγαζεις 10.000€ τσιμπα μια 200αρου και μην το ξανακανεις...

απλα πραγματα...
    γιατι ο γιατρος του κολωνακιου με το BMW gs rt ftr kai 2 avga tourkias θα παρει την κληση, θα σκουπισει λιγο τον κωλο του και θα δωσει 180€ στην γραμματεα του να παει να την πληρωσει την επομενη μερα, και να πιει και εναν καφε στην υγεια του...(μην χανει και χρονο ο ανθρωπος στις ουρες...)

κρανος παντου και παντα και καποια πραγματα ας μας γινουν επιτελους συνηθεια για να ειμαστε ολοι πολυ καλυτερα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madtank
    Μπορώ να αντιληφθώ / κατανοήσω την αυστηρότητα του νόμου περί μη χρήσεως κράνους έστω και για 400 μέτρα (άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας).
    Αλλά το δίπλωμα για 10 ημέρες γιατί το αφαιρούν!!!! δλδ η αποχή από την οδήγηση για 10 ημέρες θα σε κάνει καλύτερο και πιο συνειδητοποιημένο αναβάτη!!!

Κατά την γνώμη μου - για να μην κάνουμε ΑΛΛΕΣ σκέψεις - τα πρόστιμα θα έπρεπε να συνοδεύονται από σεμινάρια, με προβολή βίντεο, με συζητήσεις από εξειδικευμένους περί του θέματος ανθρώπους π.χ με γιατρούς του ΚΑΤ, από αναβάτες με αγωνιστική εμπειρία.

Ο Άρης Σταθάκης γι' αυτό τους έριξε όσα φάσκελα διέθετε και αποχώρησε. (γνώμη μου)
    Μηχανίστα μου - Riding is a way of thinking...
    Yamaha XT500 '80, Kawasaki Z1R 1000 '81
    BMW R100GS '87, BMW F650 Funduro '94
    BMW R1150GS '99, BMW R1150GS Adv '03
    BMW R1200GS '05, BMW K1200GT SE '08

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    κανονικα ο διοικητης, εφ'οσον τα εισοδηματα απο τα εκκαθαριστικα της εφοριας ηταν για κλαματα, θα επρεπε να σβησει το προστιμο και να κρατησει το διπλωμα (για συνετιση)...
    σε τετοιες περιπτωσεις (π.χ. μακροχρονιας ανεργιας, ασθενειας σοβαρης συγγενικου προσωπου κλπ), το κρατος δεν θα επρεπε να δινει μια εξτρα κλωτσια στο ηδη πεσμενο και εξαθλιωμενο πολιτη...

ολα τα αλλα που ειπωθηκαν περι σωστου νομου ειναι ορθα και τα ασπαζομαι...

και ισως οντως να ειχε πολυ μεγαλυτερη αξια στο να μικρυνει το προστιμο (να γινει π.χ. 80€) και να το πληρωνουν ολοι και να γραφουν παντα...γιατι τωρα οι περισσοτεροι τσεοι λυπουνται να κοψουν 350 απο την στιγμη που ο βασικος ειναι 400...και καλα κανουν κατα την ταπεινη μου γνωμη...

το πιο σωστο ομως για μενα θα ηταν το προστιμο να πηγαινε βαση εισοδηματος...ποσα βγαζεις?? 100.000€ το χρονο, τσιμπα ενα 2χιλιαρο για κρανος και καλα σου ειναι...
    ποσα βγαζεις 10.000€ τσιμπα μια 200αρου και μην το ξανακανεις...

απλα πραγματα...
    γιατι ο γιατρος του κολωνακιου με το BMW gs rt ftr kai 2 avga tourkias θα παρει την κληση, θα σκουπισει λιγο τον κωλο του και θα δωσει 180€ στην γραμματεα του να παει να την πληρωσει την επομενη μερα, και να πιει και εναν καφε στην υγεια του...(μην χανει και χρονο ο ανθρωπος στις ουρες...)

κρανος παντου και παντα και καποια πραγματα ας μας γινουν επιτελους συνηθεια για να ειμαστε ολοι πολυ καλυτερα...

+1

madtank
    l7 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ούτε για νοσοκομεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν όσα λες παρά μόνο εθελοντικά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madtank
    Ναι γιατί την εποχή των παχιών αγελάδων βλέπαμε - και έχουμε να δούμε ακόμα πολλά - που κατέληγαν τα χρήματα.
    Τα χρήματα αντί να αποτελούν μοχλό ανάδειξης και ανάπτυξης, πάντα ήταν τροχοπέδη στην χώρα μας, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο.
    Μηχανίστα μου - Riding is a way of thinking...
    Yamaha XT500 '80, Kawasaki Z1R 1000 '81
    BMW R100GS '87, BMW F650 Funduro '94
    BMW R1150GS '99, BMW R1150GS Adv '03
    BMW R1200GS '05, BMW K1200GT SE '08

kai τώρα στο ίδιο μέρος καταλήγουν (τα λίγα που 'εχουμε)

ρε μαγκες επειδη πολυ το κουραζουμε παλι και ακρη δεν θα βγει...ο καθενας το κοιταει απο την δικη του οπτικη γωνια και οπως τον βολευει...
    ολα ειναι ενα συνολο παιδειας...κοινωνικου συνολου...νομων...νοοτροπιας...κλπ κλπ

οσο και να σας φαινετε περιεργο στην Ελλαδα οι μπατσοι ειναι απο τους πιο ελαστικους που μπορειτε να συναντησετε...η καθε νομοθεσια σωστη η αδικη ειναι αυτη...μην αρχισουμε να λεμε γενικα γιατι ακρη δεν θα βγει...

στην προκειμεννη περιπτωση ειναι τοσο σαφες και απλο που θεωρω δεν σηκωνει αμφισβητηση...το δικαιωμα να σε γραψουν οι οχι ειναι αποκλειστηκα δικη σου επιλογη...ειναι θεμα παιδειας....φοβου....οικονομικων δυσκολειων....προσωπικων εμπειριων...νοοτροπειας...κλπ κλπ

ας αρχισει επιτελους ο καθενας να αναλαμβανει τις ευθυνες του...

ζω αυτη την στιγμη σε μια χωρα παρομοια με την Ελλαδα...σε μια πολη μικρου μεγεθους (Λαμια πχ) αλλα με τεραστειο αριθμο δικυκλων...δεν εχω δει κανεναν μπατσο να κυκλοφορει η να παιζουν μπλοκα...απο την αλλη δεν εχω δει εναν (1) ξεκρανωτο σε αυτους τους 6 μηνες....τις τελευταιες μερες που ειχα προβλημα με το busa και το εσπρωχνα να παρει μπρος δεν εβαζα το κρανος για να εχω καλυτερη επαφη με το περιβαλλον...ολοι μα ΟΛΟΙ με κοιταζαν και μου εκαναν κινηση για το κρανος...μικροι μεγαλοι παιδια αγγενητα...δεν γνωριζω το ποσο του προστιμου αλλα δεν πρεπει να ειναι τοσο πολυ οσο στην Ελλαδα...

ειναι θεμα νοοτροπειας...παιδειας...και οχι ποσου....και 1000 να το βαλουν στην Ελλαδα παλι θα κυκλοφορουν ξεκρανωτοι...
    στην εποχη που ζουμε καποια πραγματα μας τα επιβαλλουν...και δεν μπορουμε παρα να κανουμε μοκο...εστω σε αυτα που ειναι στην δικη μας ευχαιρια ας αποφασισουμε τι θελουμε...

αυτα και τελος γιατι οπως ειπαμε...ο καθενας αναλογα απο ποια γωνια βλεπει κατι εχει και αλλη αποψη...οταν κανουμε μαλακια πρεπει να περνουμε τις ευθηνες μας...μετα απο αυτο αν ειμαστε τυχεροι και μπορουμε να εχουμε και δευτερη ευκαιρια την αρπαζουμε απο τα μαλλια...αν ειμαστε τυχεροι μπορει να εχουμε και τριτη...καποιοι δεν ειχαν ουτε την πρωτη ευκαρια,,,

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από blackbusa Προβολή μηνύματος
    οσο και να σας φαινετε περιεργο στην Ελλαδα οι μπατσοι ειναι απο τους πιο ελαστικους που μπορειτε να συναντησετε...
    ,
    Έτσι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από blackbusa Προβολή μηνύματος
    ας αρχισει επιτελους ο καθενας να αναλαμβανει τις ευθυνες του...
    Αυτό φίλε είναι ΑΠΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟ !

Οι λέξεις
    έκανα λάθος
    συγνώμη
    ευχαριστώ
    μπράβο
    στην Ελλάδα υπάρχουν ΜΟΝΟ στο λεξικό.

Έχουμε και πολύ καλούς δασκάλους....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Έτσι...

Αυτό φίλε είναι ΑΠΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟ !

Οι λέξεις
    έκανα λάθος
    συγνώμη
    ευχαριστώ
    μπράβο
    στην Ελλάδα υπάρχουν ΜΟΝΟ στο λεξικό.

Έχουμε και πολύ καλούς δασκάλους....
    εγω απο την αλλη αυτες τις λεξεις στην Ελλαδα τις ακουσα τοσες πολλες φορες που ειχαν γινει καραμελα...που καποιες φορες απλα εχαναν την αξια τους...ειπαμε ολοι μπορουν να κανουν λαθος...το θεμα ειναι ποσες φορες επαναλαμβανουν αυτο το λαθος και κρυβονται πισω απο αυτες τις λεξεις...
    αν οι λεξεις μιλανε οι πραξεις φωναζουν...

Σελίδα 7 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2012, 11:35
  2. η μ@λ@κια σε ολο της το μεγαλειο
    από apolon10 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 21/08/2009, 00:27
  3. Η απειρια μου σε ολο της το μεγαλειο!
    από oulas στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2005, 10:37
  4. Ελλασ Το Μεγαλειο Σου!!
    από XTMPAM στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 08:12
  5. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 13:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε