Η σκέψη σου δεν ειναι και τόσο αλλου, σε καταλαβαίνω τώρατα χρήματα περίμενα ότι θα ήταν πιο πολλα!
Η σκέψη σου δεν ειναι και τόσο αλλου, σε καταλαβαίνω τώρατα χρήματα περίμενα ότι θα ήταν πιο πολλα!
file mou orea osa exeis kanei mexrh tora ,alla ta 162 roda esto kai se fucs ...den einai kati idietero + oti pefteis se axiopistia ...
dystixos to sygkekrimeno moter poy pas na piraxeis einai poly adinamo ....
an skefteis oti exo dei 8aria+ mama na vgazoyne 158 roda se zoriko dinamometro ....an eixes poylisi to idi yparxon kai edines kai tin diafora poy exeis dosh mexri tora tha eixes ena poly kalitero moter kai pio axiopisto(gia na min anafero sto poso kalitero san sinolo einai to mixanaki ) ...opoy apo ekei tha xekinages kai tha eftiaxnes ena moter diamanti poy tha eftane ta 200 kai den tha zorizotane toso .
episei ypaarxoyne arketa Hrc pragmata gia 08+ afoy einai ena best seller mixanaki ,isos evriskes megaliteri pikilia kai se kaliteres times .
ostoso poly kali prospathia kai afta pou sou leo den einai gia na stamatiseis alla gia na skefteis ... oti kai na kanei sigoyra afto poy dokimases mexri tora soy exei dosei poly embiria kai dystixos tin ekmathisi panta tin plironoyme ales fores me liga kai ales fores me pola![]()
kali sinexia sto project sou .
P.s oso gia ta metala proti fora akouo toso megalh timh ,kai prosexe me ta xromata prepei na xereis akrivos ti foras esi gia na pareis
Opios leei psemata...ton proto xrono xerete
Δεν είναι καλά 162 τροχό μόνο με φίλτρο, εξάτμιση και power commander;;; Πόσα έπρεπε να βγάλει δηλαδή;
Πάντως αυτό που έχω καταλάβει με τα χρόνια είναι πως όσοι σκαλίζουνε, πειράζουνε, τουμπανιάζουνε, κάνουνε και κυρίως ράνουνε....είναι μια πανανθρώπινη αλήθεια πως στο τέλος θα τα πουλήσουνε άκλαφτα, στανταράκι.
Την τούμπανη μοτοσικλέτα πολύ εμίσησαν, τη στοκαδούρα ουδείς. Καλώς ή κακώς τα νούμερα είναι νούμερα...το αποτέλεσμα στο δρόμο, έχουν τη δική τους ιστορία...αλλά η επιμονή και η υπομονή όταν βάζεις δάκτυλο στη μηχανή είναι αναγκαίες αρετές. Το χρήμα, φυσικά, είναι κακός σύμβουλος.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Εχεις δικιο σε οσα αναφερεις.Φυσικα και θα μπορουσα να παρω ενα 8αρι ,μεταχειρισμενο το οποιο σαφως εχει καλυτερη βαση (αλλοιμονο αν ηταν αλλιως φυσικα)...
Ομως: Την λοξα,ψυχωση,τρελα,καψιμο,λοξυγγα,πυρετο,βηχα,σκιρτημα και και και (βαλε οτι αλλο θες) την ειχα και την εχω γι'αυτο το CBR...Αυτο το μοντελο/γενια...
Συν το τι τραβηξα να το παρω (πριν 10 χρονια ετσι;καινουργιο,κουτα) , να το κρατησω (δυσκολος πατερας,μεγας σβουρος του '70 αλλα αλλα αλλα) ,να το μαθω (απο lead ss80 typhoon 125 και kaze r 115 πηγα στο 1000) και φυσικα να το ξεπληρωσω!
Δεν το δινω και ας υπαρχουν κλασεις ανωτερα πλεον στην αγορα...!
Ειναι συναισθηματα που τα εχουμε νιωσει ολοι λιγο πολυ για τις ατιμες και πιστευω καταλαβαινεις πως τα εννοω!!
ΥΓ: Για τα μεταλλα ναι το εμαθα και αυτο..Εχουν χρωματα. Και φυσικα ειναι μεγαλο το ποσο που ζητανε.Ψαχνω και αλλου.
Αλλα αν δεν τα βρω ,δεν εχω αλλη επιλογη.Αυτα εμειναν και αρχιζει το δεσιμο.
Δημήτρης
Καλημερα,
εψαχνα πληροφοριες (κοστος) για μια μετατροπη στο ψυγειο της μηχανης μου που θελω να κανω και απο το πολυ γκουγκλαρισμα επεσα στο σαιτ αυτο...και στο συγκεκριμενο θεμα...
Μιας και εχω το ιδιο ακριβως μηχανακι (cbr1000rr 04) ,θα σου δωσω μερικες πληροφοριες (μιας και διαβασα μερικα οργια απο μερικους και εδω...κατι που γινεται βεβαια και απο τους περισσοτερους και σε ξενα σαιτ που εβαλαν ενα φιλτρο-εξατμιση και τσουπ +10 αλογα...). Αυτες οι πληροφοριες ειναι απο χρονια συνομιλιων στο 1000rr.net ,κυριως με τους χρηστες diel11 (ο οποιος ειναι πλεον μηχανικος του Lorenzo στα MotoGP) και του Timdog (κατα κοσμον Tim Radley...τα λογια περιττα για τον τυπο αυτο...θα πω μονο οτι πηρε μερος στην εξελιξη του προηγουμενου cbr600rr - ναι τα εργοστασια συνεργαζονται στο εξωτερικο με tuners για την εξελιξη των μοντελων τους).
Και οι δυο παντως ειναι TUNERS με κεφαλαια και οχι ''τιουνερς'' οπως οι περισσοτεροι εδω - και πολλοι εξω μαλιστα.
Αρχικα, προφανως οπως και εγω πηρες αυτο το μηχανακι με ονειρο καποια στιγμη να το κανεις οσο ποιο ''HRC'' γινεται...
Και τωρα οι πικρες αληθειες...
Πρωτα απ'ολα ,τα ''πελατειακα'' εξαρτηματα του HRC ειναι ΜΑΠΑ.
Τα works εξαρτηματα που χρησιμοποιει η Honda στο 1000RRW στις 7 ωρες τις suzuka και η HM Plant (BSB) και TSR (JSB) - (απ'οσο ξερω μονο αυτες οι εταιριες εχουν την ελευθερια να αγορασουν works εξαρτηματα ή κινητηρες και να τους ανοιξουν κιολας ,κατι που απαγορευεται ρητα να κανει οποιαδηποτε αλλη ομαδα...Α! και αν βρει κανεις φωτο απο ανοιγμενο works κινητηρα η εσωτερικο εξαρτημα στο ιντερνετ να μου τρυπησετε τη μυτη...) δεν εχουν καμια σχεση με τα ''πελατειακα'' HRC. H ιδια η Honda μαλιστα στους καλους πελατες ,που ομως δεν δινει works εξαρτηματα, τους προτεινει π.χ. για πιστονια ,να παρουν Pistal racing (που θα παραγγελθουν μεσω HRC αλλιως δεν...)
(αν ψαξεις στο 1000rr.net θα δεις φωτο που μας εδειξε ο diel11 απο custom πιστονι Pistal διπλα σε ''πελατειακο'' HRC και η διαφορα ειναι για γελια και για κλαμματα).Ακομα και τα ''HRC clones'' που ειχε βγαλει πριν λιγα χρονια η Wiseco ηταν καλυτερα φτιαγμενα απο τα πελατειακα του HRC.
Πληροφοριακα τα καλα HRC εξαρτηματα (οχι επιπεδου works δλδ. τελειως εργοαστασιακα ,αν και ως works ή factory πουλιουνται σε οσους μπορουν να τα παρουν ,αλλα καλυτερα απο τα ''πελατειακα'') που εχουν ομαδες οπως Ten Kate ή Hydrex ,εχουν κωδικο NLRA ,ενω τα ''πελατειακα'' NLR ή MFL.
H επιστρωση στους κυλινδρους των cbr δεν ειναι nicasil, αλλα alusil. Το υλικο αυτο ειναι πολυ μαλακοτερο του nikasil και θελει ''αγριο'' στρωσιμο σε καινουριο κινητηρα για να πατησει σωστα ,στην καλυτερη περιπτωση πανω σε δυναμομετρο.
Overbore +2mm ΔΕΝ δινει η Honda και ουτε το αναφερει πουθενα σε κανενα manual. Μερικες εταιρειες δινουν +2mm πιστονια με τρανο παραδειγμα την JE. Αν και ελλαδα εχουν φημη ως σουπερ εταιρεια, οπως ομως μας ειχε πει ο diel11 επι λεξη ποτε δεν ειδε σετ 4 πιστονιων που ολα να ειναι μεσα στις προδιαγραφες...παντα τουλαχιστον 1 πιστονι ηταν εκτος.Αλλα πρεπει να προσεξεις ποιος θα κανει την επιστρωση nicasil στους κυλινδρους (πολλοι στο .net προτειναν την millenium technologies για αυτο......αλλα να ξερεις οτι και στην αμερικη αν δεν εισαι μπροστα η δεν ξερεις τα καταλληλα ατομα παιζει να σου παιχτει λαμογια. Παραδειγμα επ'αυτου η Cycle Logic που ενω εδω πολλοι προσκυνανε, στην αμερικη πολλοι θεωρουν τον Dave τον ιδιοκτητη απατωνα που ''πηδηξε'' πολλους με χαλια τουρμπο κιτ...)
Για την KWS ξερω μονο οτι ενας ειχε στο φορουμ μοτερ απο αυτους με ΟΛΟ το WSB κιτ και ειδε 190 αλογα ροδα (τα οποια αν και δεν ειναι λιγα δειχνουν αυτο που μας ελεγε συνεχεια ο Tim Radley οτι τα κιτ αυτα ΔΕΝ ειναι bolt-on και πρεπει να ξερεις παρα μα παρα πολυ καλα τι κανεις και ποιες λεπτομερειες κανουν την διαφορα που θα σου δειξει 200+ αλογα στην ροδα - και ξεχνα σχολια του στυλ ''με χ εκκεντροφους κτλ εχεις 230+ αλογα'') καθως και αναμεικτα σχολια απο πολλους στο .net αλλα κυριως θετικα.
Ζυγισμα στροφαλου ναι, γυαλισμα και ελαφρωμα οχι. Ισα-ισα που πολλες φορες μας ειπαν οι 2 που ανεφερα ποιο πανω οτι στα καινουρια αυτα μηχανακια καποιες φορες προσθετουν βαρος μαλιστα γιατι ειναι πολυ ελαφριοι και χανουν σε ροπη.
Αν το ζυγισμα ειναι καλο και βγαλεις τον αντικραδασμικο αξονα θα κερδισεις σε ευστροφια (βασικοτερη ισως και απο τα αλογα που δειχνει στο δυναμομετρο ενα μοτερ...περισσοτερα για αυτο παρακατω).
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 10/02/2014 στις 00:24.
Οσο για τα εξαρτηματα που εχεις ,οι basic racer εκκεντροφοροι θα σου δωσουν ελαχιστα πραγματα, και μονο αν κανεις πολυ καλη δουλεια με την συμπιεση του κινητηρα.
Μην βασιστεις στην ''claimed 13,5:1'' συμπιεση του πιστονιου, πρεπει να μετρησεις για να δεις ποση θα εχεις.
Αν ειχες παρει τους εκκεντροφορους JSB προδιαγραφων θα εβλεπες μεγαλυτερη διαφορα αρκει η συμπιεση να ειναι τουλαχιστον 13,5:1. Αν ειχες παρει τους WSB θα ειχες ακομα μεγαλυτερη διαφορα αρκει η συμπιεση να ειναι τουλαχιστον 14,5:1. Επισης καθε χρονια οι προδιαγραφες αλλαζαν (π.χ. οι WSB εκκεντροφοροι του 06 ειναι μακραν οι ποιο αγριοι και κανουν το μηχανακι πολυ ''δυσκολο'')
,αλλα υποθετω εχεις τους basic racer του 04. Ισως το Α και Ω σε αυτον τον κινητηρα ειδικα ειναι να γινει καλη δουλεια σε αυτον τον τομεα. Οπως ελεγε συνεχεια diel11 ''squish measurement and degree the cams'' τα σημαντικοτερα που αν γινουν λαθος πανε ολα στραφι...(Aν και εχω τελειωσει μηχανικος -αλλα ποτε δεν δουλεψα αυτο που τελειωσα με συνεπεια να καταλαβαινω καλυτερα θεωρια αλλα στην πραξη δεν θα ανοιγα τον κινητηρα μου- δεν θα εκανα ποτε μα ποτε αυτη την τελευταια δουλεια μονος μου...θελει απιστευτη ακριβεια)
Το θεμα ροικη εξελιξη κεφαλης ειναι μια τεραστια απατη (ελλαδα και εξωτερικο). Οι περισσοτεροι μεγαλωνουν τους αυλους και σου δειχνουν αποτελεσματα οτι αυξηθηκε η ποσοτητα του αερα που περναει...αλλα ελαχιστοι εχουν μηχανηματα που μετρανε ταχυτητα. Να στο πω κομπογιανιτηκα οταν ο Tim Radley κανει ροικη εξελιξη κεφαλης ,προσθετει υλικο στους αυλους και μετα με επεξεργασια κανει τους αυλους οσο ποιο ευθεια γινεται μιας και αυτο κανει την περισσοτερη δουλεια. (εχει φωτο στο σαιτ του για να καταλαβεις καλυτερα τι εννοω).
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 09/02/2014 στις 20:01.
Αν η δουλεια που θα γινει στον κινητηρα δεν γινει ολοσωστα, μην το βρεις απιθανο το μηχανακι να πηγαινει και χειροτερα (ασχετως του τι θα δειξει το δυναμομετρο).
Και εδω περναμε σε ενα αλλο ''ψιλοπαραμυθι''....ΑΛΛΟ το δυναμομετρο και ΑΛΛΟ ο δρομος! Επεσε πολυ διαφημιση την τελευταια δεκαετια για τα δυναμομετρα στην ελλαδα και εγιναν πανακεια ,και ενω οντως βοηθανε, αλλα καπου χαθηκε η ουσια.
Πολλοι σιγουρα την πατησαν πληρωνοντας μετατροπες και ο ''δυναμομετρας'' αλλαζοντας π.χ. τις πιεσεις στα λαστιχα και δειχνοντας στο πελατη την 1η δυναμομετρηση σε συγκριση με την 3η μερικα λεπτα αργοτερα που ο κινητηρας ηταν σε σωστη θερμοκρασια να χαρηκαν που ειδαν +5 αλογα ενω στην πραγματικοτητα ειχαν μηχανακι που πηγαινε οπως πριν ή και χειροτερα...
Εχω κουραστει να διαβαζω ''εβαλα φιλτρο,εξατμιση,εκκεντροφορους και εχω 160-170-180 αλογα'' απο παρα πολλους.
Τα αλογα ΔΕΝ ειναι στραγαλια!!!
Ποσοι εδω περα ζητησαν διαγραμμα αλογα προς seconds αντι για αλογα προς στροφες?
Εδω θα σου παραδειγμα απο τεστ που εκανε ο χρηστης Copernikus στο 1000rr.net με αρκετα παρομοιες μετατροπες με το δικο σου (αυτος ειχε JSB εκκεντροφορους και ηλεκτρονικη εκτος των αλλων). Υπηρχε μεγαλος ντορος γυρω απο την μετατροπη που πολλοι βαλαμε χοανες 06-07 σε 04-05 cbr1000rr για το αν χασαμε η οχι αλογα.
Σε τεστ που εκανε back to back και εννοειται custom χαρτη ,o αγωνιζομενος στο AMA ken hill ειδε οτι οντως εχασε 2 αλογα απο 8000 στροφες και πανω με τις 06 χοανες σε 04 μηχανακι. Κατι που επιβεβαιωσε αργοτερα και ο Copernikus με το ιδιο αποτελεσμα. Κανοντας ομως δυναμομετρηση αλογα προς χρονο ειδε οτι το μηχανακι εβαζε την 6η στον κοφτη 5 ολοκληρα δευτερολεπτα πιο γρηγορα με τις 06 χοανες. Εγω δεν εκανα δυναμομετρηση Back to back αλλα το δικο μου το 2007 (με dna φιλτρα ,τελικο akrapovic και generic dynojet χαρτη στο PCIII ,γραναζωμα 16/42 λαστιχα Pirelli Corsa διαμετρου 24,6 ιντσες αν θυμαμαι καλα) εβγαλε 150 αλογα (οσα εβγαζε και τελειως μαμα με γραναζωμα 16/40 και ιδια λαστιχα) στο δυναμομετρο του Γεωργοπουλου. Το 2009 αν θυμαμαι καλα, διαπιστωσα σε track day οτι εχω προβλημα με αντλια. Στο δυναμομετρο του Χ.Μονου ειδαμε οτι εβγαζε 117 αλογα ροδα. (τωρα πως γινεται ''βαρυ'' 1000αρι με 117 αλογα ροδα να πηγαινει διπλα-διπλα στην ευθεια των Μεγαρων με 600αρι αγωνιζομενου που εχει καταστημα με ελαστικα και απ'οσο ξερω πουλιωταν ως ''130+ αλογα ροδα'' ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...).Ο Χ.Μονος εφτιαξε την αντλια και επ'ευκαιρια εφτιαξε και ''custom'' χαρτη που πληρωσα κανονικα...αργοτερα στο σπιτι ειδα οτι ειχε βαλει generic acrapovic χαρτη με αλλαγες μονο απο 60% ανοιγμα γκαζιου και πανω...προσπερναμε αυτο...το μηχανακι οντως σκοτωνε στο τερμα γκαζι αλλα οπουδηποτε αλλου ηταν ''διακοπτης''. Με αυτον τον χαρτη (και πλεον το μηχανακι ειχε Atech εισαγωγη, χοανες 06, φιλτρα dna, λαιμους 06 αμερικανικους χωρις καταλυτη και τελικο Ladybird - την πρωτοτυπη που ειχε φτιαξει ο Simon για το δικο του cbr που μετα πουλησε και πριν τις βαλει στην παραγωγη, γραναζωμα 16/42 και λαστιχα Diablo Superbike slick διαμετρου 25,6 ιντσες - με αυτο λαστιχο ηταν σαν να εχεις 16/40 γραναζωμα με 24,6 ιντσες λαστιχο οπως μαμα) εβγαλε 148 αλογα ροδα....ΑΛΛΑ ενω με 150 αλογα η 6 εφτανε με κοπο τις 11700 στροφες ,τωρα με 148 αλογα η 6 εμπαινε κοφτη σε ελαφρα ανηφορα στο 1/2 της αποστασης απο πριν...(διαφορετικες δυναμομετρησεις σε διαφορετικα δυναμομετρα με αλλα εξαρτηματα και συνθηκες εννοειται αλλα τροφη για σκεψη ολο αυτο...).
Αν θες εχω να σου στειλω gear calculator για να βλεπεις τι ταχυτητα θα εχεις με καθε γραναζωμα και λαστιχο που βαζεις ,btw. pm με μεηλ σου αν το θελεις.
Τεραστιο θεμα επισης η αναπνοη του κινητηρα...γκουγκλαρισε crankcase venting να δεις ενα τεραστιο κεφαλαιο που ελλαδα αγνοειται πολυ.
Θα μπορουσες να βαλεις π.χ. την εξοδο αναπνοης στην κεφαλη να βγαινει στο συστημα PAIR και να δεις 1-3+ αλογα αλλα ειναι επικυνδυνη μετατροπη γιατι εν καιρο μπορει να φραξει η διοδος. Θα σου προτεινα να βρεις καπακι λαδιου που εχει εξοδο για εξαερισμο (ελλαδα ποιο πιθανο να βρεις αυτο που βαζαν στα monkey με μικρη διαμετρο, τετοιο εχω και εγω προς το παρον) και να βαλεις ενα φιλτρακι που θα καταληγει ατμοσφαιρα και θα σαι οκ (crankcase φιλτρα εχουν ολες οι εταιριες). Λογω οικονομικων δεν μπορω να παρω ενα με Φ15 που εχω βρει απο ιαπωνια αλλα αν θες σου στελνω pm να το παρεις.Αν το φτουρας το χρημα μπορω να σου δειξω και ηλεκτρονικη αντλια για μηχανη που εχει το καρτερ σε υποπιεση αλλα κοστιζει κοντα 1μιση χιλιαρικο και κατ εμε αν δεν εισαι στα WSB δεν αξιζει). Με καλυτερη αναπνοη ο κινητηρας ,ασχετως αν δεις αλογα η οχι στο δυναμομετρο δουλευει ποιο ανετα και κερδιζει ευστροφια λογω ευκολοτερης αναπνοης και τα ελατηρια των πιστονιων ''σφραγιζουν'' καλυτερα μειονωντας το blowby.
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 09/02/2014 στις 20:05.
Αν εχεις ατσαλινους λαιμους επισης κανε τους το κλασσικο δεσιμο που κανουν πολλοι σε τουρμπο αυτοκινητα. Αν εχεις λαιμους τιτανιου ΟΧΙ.
Επισης, πολυ βασικη μετροπη στον κινητηρα αυτον ειναι να ανοιξεις ακομα περισσοτερο τις τρυπες που επικοινωνουν οι κυλινδροι στο καρτερ.
(Τεραστιο ρολο στο ''αλμα'' που καναν ολα τα 1000αρια σε αλογα γυρω στο 2004 ηταν ακριβως οτι ολα ειχαν πολυ μεγαλυτερες αυτες τις τρυπες σε σχεση με τους προκατοχους τους...που στα αγωνιστικα τους μεγαλωνουν ακομα περισσοτερο - δουλεια που μεχρι προτεινως καναν οι tuners. Η suzuki με τα κ5-6 πηγε ενα βημα παραπερα και εκανε εκανε ολες τις γωνιες στο καρτερ 45 μοιρες απο 90...δουλεια που οι tuners καναν με πολυ κοπο και χρονο και κοστος βεβαια η suzuki την εκανε απο μονη της και για αυτο στα κ5-6 - δεν ξερω για τις μετεπειτα χρονιες αν το συνεχισαν ,νομιζω οχι - το μοτερ ξυριζε. Και μιας και αναφερθηκα σε αλλων εταιριων μηχανακι...τεσταρισμενα απο αυτους που προανεφερα το μονο raim-air που οντως αυξανει την πιεση στο φιλτροκουτι ειναι των kawasaki. Τα υπολοιπα στην ουσια απλα βοηθανε ο κινητηρας να παρει ψυχρο αερα ποιο ευκολα - σιγουρα κατι οχι αχρηστο).
Προσωπικα , αν και θεωρω οτι πολυ ευκολα θα μπορουσα να ειχα κανει αυτο που εκανες εσυ στο μοτερ σου αν δεν ειχα την τυχη να εχω τις καταλληλες πληροφοριες ,αν ειχα τα εξαρτηματα που εχεις θα τα πουλαγα στα σακουλακια τους και θα εβαζα ισως ενα ζευγαρι BST carbon τροχων ή θα εκλεινα ενα ''ταξιδακι'' για αγγλια να μου κανει την μετατροπη ο Τim Radley η καποιος απολυτης εμπιστοσυνης.
Οι κιντητηρες αυτοι δεν ειναι αστειο πραγμα και μπορει πολυ ευκολα να χαλασεις σκασμο λεφτα και ενω στο δυναμομετρο θα δεις παπαδες, στο δρομο μπορει να πηγαινει και χειροτερα...
Ευχομαι παντως πραγματικα τα καλυτερα και να ευχαριστηθεις ο,τι κανεις!
Αν και λογω οικονομικων το δικο μου ειναι ακινητο ενα χρονο και...καταλαβαινω απολυτα πως νιωθεις για το συγκεκριμενο μηχανικι...και γω και μερικοι στο .net (που θα μπορουσαν να εχουν οποιο μηχανακι θελουν κυριολεκτικα) το εχουμε αγαπησει πραγματικα αυτο το μοντελο cbr!!
Υ.Γ. Σορρυ για το ''σεντονι'' παιδια
Εχω καιρο να γραψω σε φορουμ για κατι ουσιας και παρασυρθηκα...
Y.Γ. 2. Ξεχασα...δεν ξερω τι θα κανεις με ελατηρια πιστονιου αλλα αν κανεις nicasil τον κυλινδρο τα HRC ελατηρια πιστονιου χωρις να ειμαι 100% σιγουρος δεν κανουν.
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 09/02/2014 στις 19:57.
για το σεντονι σου....ειχε οντως ουσια.Εγω θα εστιασω κυριως σε αυτο που εδωσες εμφαση οτι εχει μεγαλη σημασια...η ευστροφια.Και κατ'επεκταση το διαγραμμα αλογα/sec,πραγμα που πολλοι αγνοουν εντελως και κοιτανε τα απολυτα νουμερα.Επισης να επιβεβαιωσω αυτο που ειπες για τα αλογα,οτι δε παιζει ρολο το αν παρεις ή χασεις στο δυναμομετρο με το πως μεταφραζεται αυτο στο δρομο.Ατομο που εχει ψαχτει αρκετα με το θεμα βελτιωση/δοκιμες/δυναμομετρησεις ειχε αναφερει σε συζητηση σε forum,πως μετα απο αλλαγες που εκανε εχασε καποια αλογα και στο δρομο,εχοντας ως σημειο αναφορας ενα φιλικο μηχανακι,κερδιζε αποδεδειγμενα σε σχεση με οταν ειχε την ''μεγαλη'' ιπποδυναμη.
αυτό που θυμάμαι από μικρό παιδί διαβάζοντας στα περιοδικά είναι διαγράμματα ιπποδύναμης με λεζάντα "αυτό που δε μπορεί να δείξει το διάγραμμα είναι η ευστροφία του κινητήρα που ανεβάζει στροφές σαν δαιμονισμένος".γιατί δε χρησιμοποιείται καθόλου αυτό που αναφέρεις ,hp/sec?
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
γιατι ετσι θα φαινοταν οτι οι περισσοτεροι tuners ειναι ''τιουνερς''...και δεν θα μπορουσαν να πουλησουν (ακριβα) το παραμυθι ''φιλτρο,εξατμιση,προγραμμα,εκκεντροφοροι κτλ.= +30 αλογα''
στο κειμενο εκανα ενα λαθος, η φωτο που ειπα ειναι απο πιστονι custom (οχι ''ραφιου'' δλδ) JE vs HRC ''πελατειακο''
(τα custom pistal ειναι αντιστοιχης ποιοτητας με custom JE)
οριστε...(αριστερα το HRC, δεξια το custom JE που μαζι με την custom μπιελα ζυγιζει το 1/2 μονο του HRC πιστονιου)
(υπογραφω το custom γιατι δεν εχουν καμια σχεση με τα JE απο το ''ραφι'')
προσπαθω να βρω μια φωτο R1 2008 vs 2009 με δυναμομετρηση και με τους 2 τροπους που φαινεται οτι ενω τα 08 ειχαν οντως περισσοτερα αλογα, τα 09 φορτωναν πολυ ποιο γρηγορα...
Χωρις να αμφισβητω αυτο που λες για τα R1,στον δρομο τα 07-08 εχουν αποδειχθει ταχυτερα απο τους απογονους τους.
Παντα παιζουν διαφορες μηχανακι με μηχανακι ,ομως. Χωρις να το εχω ψαξει πολυ με R1 μπορει π.χ. τα 09- να εχουν μεγαλυτερη μετωπικη επιφανεια.
δεν την βρισκω αλλα βρηκα παρομοια...rpm προς χιλιομετρα η συγκεκριμενη (απο Tim Radley ,οποτε μηχανακια απο αγγλια και συνθηκες δυναμομετρησης...αγγλικες...χαχαχα)
δεν ξερω ποσα αλογα ειχε το καθενα ,εδω φαινεται μονο επιταχυνση του μοτερ στατικα στο δυναμομετρο.
μπλε r1 2009
πρασινο cbr1000rr 2008
κοκκινο r1 2008
και παλι ομως διαβαζοντας το σχολιο του diel11 για την δυναμομετρηση αυτη απο κατω βλεπουμε ''I know you know this JJ but inertia 100% runs are not the real world.'' οποτε παλι... ολα ειναι σχετικα...
(η δυναμομετρηση ηταν με μοντελο 09 r1 προ-παραγωγης...οποτε ισως να ηταν και λιγο ''φουσκωμενο'' απο το εργοστασιο για διαφημιστικους λογους)
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 09/02/2014 στις 19:25.