ρε μακρία απο αυτούς λέμε. διάβασε εδω τον κομπλεξάρα να δεις. προκατελείμενος μέχρι το κόκαλο. έσκασε μυτη Ελλάδα είχε μάθει όλα τα περίεργα απο πριν (αυθαιρετα, Μακεδονία, Ελληνικός καφές, πινακίδες, διόδια κτλ) και το παιζε κινέζος όταν πέταγε σπόντες παντού για να κεντρισει το ενδιαφέρον. λες και όταν οι μοτοσυκλετιστές απο Ελλάδα πάνε Νορβηγία κάνουν φροντηστήριο πριν με τα ευτράπελα τα δικά τους και πάνε και τους τα βαράνε στη μούρη
http://www.advrider.com/forums/showt...291799&page=44
καλα Στέφανε όταν πας εσύ στο εξωτερικό κοίτα να βρείς να φωτογραφίσεις όλη την ασχήμια. λές και είναι δύσκολο να βρείς τα περίεργα και τα άσχημα σε μια χώρα.
και όταν πας στη Νορβηγία κοιτα να τους πετάς στη μούρη χωρίς να σε ρωτάνε για τον εδαφικό τσακωμό τους με τους Ρώσους
Σοβαρά έχω γραμμένους τους Νορβηγούς στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου στην χώρα τους.
Εμφανώς ο τύπος έψαχνε να βρεί τα περίεργα και παράξενα σε κάθε χώρα ,καβαλούσε εξάλλου και ένα περίεργο και παράξενο μηχανάκι ο ίδιος (να πώ και άσχημο) οπότε φανερά η αναζήτηση αυτή είναι στάση ζωής για τον ίδιο, δεν τον παρεξηγώ.
Αλλά δεν μπορώ να μην δώ και εγώ τους μεγάλους ,άδειους από φορτηγά δρόμους, την καραμέλα που μας ταίζουν οι πολιτικοί οτι φταίνε οι "άλλοι" που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Γερμανοί ...και αρκετά άλλα που εμείς θεωρούμε σωστά και αυτονόητα ενώ οι υπόλοιποι τραγικά λάθος.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν λαό, από όπου και αν προέρχεται, δε μπορώ να διανοηθώ πως η μλκ είναι στο "αίμα" κάποιου τέτοιες Γκεμπελιστικές λογικέ δεν,,, Φυσικά μπορεί να διαφωνώ με κουλτούρες και παραδόσεις ανθρώπων από κάποιες περιοχές του χάρτη και μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους συμπεριλαμβάνω και δικές μας παραδόσεις. Από την άλλη είναι αλλιώς να βρίζω εγώ τους Έλληνες καθότι Έλληνας και αλλιώς να το κάνει κάποιος μη Έλληνας, είναι κάτι σαν τη λέξη "νέγρος" το να το λέει ένας μαύρος σε έναν άλλο είναι οκ και ας προσβάλει την αισθητική μου το να το πει ένας λευκός σε έναν μαύρο είναι ρατσισταρας του κερατά. Αυτός ήταν ο πρόλογος, η αφορμή μου δόθηκε από το λίνκ του spyro... και έχουμε και λέμε
The menu is almost exclusively meat-based. In general, the Greeks seem to eat a lot of meat. Το αρπακτικό Έλληνας αρέσκεται να τρώει σάρκα, είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής και αν του το στερήσεις γίνεται ιδιαίτερα επιθετικό...
he place is very well run. It oozes of efficiency, and we find pleasure in watching the staff at work. Οι φωλιές τους είναι καλά οργανωμένες και όταν είναι η ώρα του φαγητού το αρπακτικό Έλληνας λειτουργεί σχεδόν σαν πρωτεύων θηλαστικό...
Today the son (grandson?) is (not) manning the reception. He sits outside in a chair, chain smoking, wearing (Italian!) designer sun glases, and
talking in his mobile. He looks very, very bored... Παρατηρούμε ότι το είδος αυτό πιθήκου μπορεί και αφομοιώνει συμπεριφορές που έχουν οι άνθρωποι... εξαιρετικά σπάνιο στη φύση.
Και πάει λέγοντας... εντάξει δε βρέθηκε ένας να του πει ότι η κοπέλα στην ηλικία της έπρεπε να παίζει μπρίζ και να πλέκει κάνα πουλοβεράκι ? και ο ίδιος μετά τον ευνουχισμό είναι που δεν αντέχει τη ζάχαρη ή το είχε και από πριν (ακούς εκεί δε τους αρέσουν τα σιροπιαστά !!! )
Αντε και εφτασες στο ακρο.Τι εγινε?Μια ιδεα ειναι.Να μου πεις οτι περασες απο τοσες χωρες,ειδες τοσες νοοτροπιες,πολιτισμους να το καταλαβω.
Περασα αρκετα πασα της Ελβετιας,καποτε (το 84-85) και?Ητανε καποια σημεια που επρεπε να περασω για να παω παρακατω.Τοτε δεν ειχανε γινει μοδα.Τα τελευταια χρονια τα καναμε μοδα.Ποτε δεν καταλαβα τον παροξυσμο καποιων για τα μοδατα μερη.
Να παω καπου που μου αρεσει με καλη παρεα,το καταλαβαινω.Να παω καπου για να λεω οτι πηγα και εγω ,δεν μου λεει τιποτε.
Παντα μου αρεσε το ταξιδι,ο προορισμος ακομη και τωρα με αφηνει αδιαφορο.Εξαλου τι ειναι ο προορισμος μια κουκιδα βορεια η νοτια.
εντάξει, αν πιστεύουμε οτι κάποιος φεύγει τέτοιο ταξίδι για τον κώλο του κόσμου επειδή είναι μόδα και μόνο, τι να πω.....
τότε να μην πάμε ποτέ στο ταίναρο.....
Να με συγχωρείς δεν βλέπω κάτι μεμπτό στα γραφώμενα του τύπου, ουσιαστικά περιγράφει χωρίς κάν σχόλια τις εικόνες που του φάνηκαν περίεργες ή του έκαναν εντύπωση (γι αυτό ταξίδεψε για να συλλέξει εικόνες και εντυπώσεις).
Σε αντίθεση με εσένα που παρατήρησες κάτι και στα καπάκια το σχολίασες.
τι ακριβως σας χαλαει σε καποιον που λεει οτι θελω να παω στην συγκεκριμενη ακρη του κοσμου;
δεν λεει οτι ξεκιναει ενα ταξιδι ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τον λογο. ΟΥΤΕ θα παει με 250 και μολις φτασει εκει θα βγαλει μια φωτογραφια να την ανεβασει στο φορουμ που γραφει και θα φυγει.
γραφω ενα παραδειγμα για τον θεοτρελο απο την Βουλγαρια που ολοι εχουμε ακουσει λιγο πολυ. Τον Doug.
Καπου ειχα δει ειχε ενα ραφτο οπως ελεγε ή "patch" THE 4 CORNERS. Τα 4 ακρα λοιπον, και εννοουσε της Ρωσιας. Εκτος απο το Μαγκανταν(που επισης εχει ψιλογινει μοδα γιατι δεν το κατηγορουμε; ) δεν θυμαμαι τα αλλα ακρα, αλλα ισχυριζοταν οτι 2 ανθρωποι με μηχανες εχουν αυτο το ραφτο. Φυσικα μπορει να υπαρχουν και αλλοι που να μην ξερουμε καν οτι καναν αυτα τα ταξιδια....
Αυτος ο ανθρωπος που περασε τοσο καιρο της ζωης του ταξιδευοντας στην Σιβηρια με ενα harley σε στυλ enduro, ο Θεος και ψυχη του ξερει τι ακριβως ηταν τι θα του πεις;
Θα τον κατηγορισω γιατι δεν ηξερα τι εκανε;
Εγω στο μυαλο μου εχω θεματικα ταξιδια, αλλα για την ιστορια, αλλα για το αλκοολ(θελω να κανω μια γυρα στην ευρωπη και να δοκιμαζω μπυρες) ή να φαω ενα μηνα στην Αγγλια-Σκωτια-Ιρλανδια να δοκιμαζω ουισκι στα πιο μικρα αποστακτηρια. Θα το κανω μονο για αυτο; Οχι, απλα ειναι ενα λογος να κανεις το ταξιδι.
You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.