την καλησπερα στα παιδια και τα νεοτερα μου.
RORY πηγα σημερα στην γιαμαχα της περιοχης μου και ειδα απο κοντα την ybr125.
πολυ καλη ομολογω κι απ οτι μου ειπαν κι εκει,ευκολη αρκετα στην οδηγηση.ανεβηκα κι ολας! χεχεεχεχε μεγαλες στιγμες εζησα λεμε!
την βρηκα μια χαρα στο βαρος και το υψος της (μυτακια εκανα βεβαια για να πατησω κατω αλλα οκ την ελεγχα).
μου εκανε μια προσφορα (λεει) 2190 απο 2450 που ειχε (αν δεν με παραμυθιαζε εννοειται) και ηταν καινουρια φυσικα.δε θα ελεγα οχι για μια καινουρια σ αυτο το ποσο αλλα σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερα σαν πρωτη μου να ειναι μεταχειρισμενη κι αργοτερα που θα εχω αποκτησει την εμπειρια να επαιρνα κατι καλυτερο...χμμμ δεν ξερω τι ειναι σωστοτερο...μπερδευτηκα λιγο γιατι μ αρεσε η ατιμη.
εχω μπει σε σοβαρες σκεψεις να την παρω αλλα θα το κοιταξω και λιγο ακομα.
θελω να δοκιμασω την ninja και την cbf .σιγουρα κι ενα ρεμπελακι,μαγκνα ή βιραγκο πριν βγαλω την αποφαση (αν και πιστευω,οτι τελικα λογω του οτι ειναι δυσκολες μηχανες,οπως λετε,αν και με υπεροχο στυλ, μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα για το ξεκινημα μου)
θα δοκιμασω και 250αρια κι αν δω οτι δεν τα παλευω θ'αρχισω με το 125αρι....και βλεπουμε....
αυτες τις μερες ξεκιναω για το διπλωμα.14 ωρες πορειας πρεπει να κανω (λεει)...
η αγωνια μου....απεριγραπτη!σαν τα παιδακια που παιρνουν ποδηλατο ενα πραμα!![]()
Τελευταία τροποποίηση από zinia; 30/10/2013 στις 23:43.
KLE 400-XT 250.
Πάρε τη μηχανή που σου αρέσει οπτικά και όλα τα άλλα έρχονται.
Αν την βλέπεις το πρωί και τη γουστάρεις, αν σταματάς στο φανάρι και νιώθεις ότι έχεις την ωραιότερη μηχανή από όσες είναι γύρω σου ή αν δεν σκέφτεσαι πώς θα ήταν να οδηγάς αυτή που πάντα ήθελες, τότε έχει κάνει τη σωστή επιλογή.
Τα περί φρένων, αν στρίβει, αν έχει μεταξόνιο νταλίκας κτλ είναι να είχαμε να λέγαμε. Δεν θα πάρεις πχ ένα virago και θα οδηγάς χωρίς αύριο, ξέρεις τι πήρες και ξέρεις και τα ελαττώματά του. Αλλά το γουστάρεις και σου αρκεί.
Επίσης, ybr - ninja - cbf και virago - shadow - dragstar είναι η μέρα με τη νύχτα.
Όχι μόνο σαν μηχανές, αλλά κυρίως σαν φιλοσοφία οδηγού. Ξεκαθάρισε πρώτα τι θέλεις από τη μηχανή (και τι θέλει η μηχανή από εσένα) και μετά βγαίνεις βόλτα να κοιτάξεις μοντέλα.
Τελευταία τροποποίηση από yianyian; 31/10/2013 στις 02:04.
o yianyian σου εδωσε την καλυτερη λυση-απαντηση..Πρεπει πρωτα να κατασταλαξεις...Το ybr το χει προσφορα η yamaha εδω και λιγο καιρο στα 2250 μαζι με τις πινακιδες.Το νιντζα αστο στην ακρη καλυτερα...Πολυ καλη μηχανη, δε λεω....(εγω τους αφορισμους και τους χαρακτηρισμους τους αποφευγω για τις κατηγοριες-μοτο που δε μ' ενδιαφερουν...Δεν ειμαι βλεπεις πρωτομαστορας συνεργειου να τα ξερω ολα...)αλλα νομιζω οτι ταιριαζει σε εναν νεαρο περισσοτερο...παρα σε μια γυναικα...
φυσικα και ειναι μερα με νυχτα.ως τωρα δεν γνωριζα καν καποια αλλη κατηγορια στα μετρα μου γι αυτο και ρωτησα και βγηκα στη βολτα (θελω να πιστευω πως δεν ηταν ειρωνικο) για να δω μοντελα που μου προταθηκαν.δεν αποκλειω μια αλλη κατηγορια αρκει να μ αρεσει οσο η custom και να "μπορω" να την ελεγχω.αυτο δε σημαινει (εννοειται) πως θα επιλεξω κατι με "μιση" καρδια μονο και μονο για να παρω μηχανη.δεν ξερω τι εννοεις πως χρειαζεται ενας οδηγος να ξερει για να ξεκαθαρισει τι θελει...
προσωπικα το μονο που ξερω (με σιγουρια) ειναι πως ηρθε ο καιρος να πραγματοποιησω ενα μου ονειρο και δεν εχω σκοπο να μην μπορω να το χαρω...εχοντας επιλεξει κατι που μονο οπτικα ή εγκεφαλικα θα με φτιαχνει.αρκει?....
σ ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
τι να γινει...εγω τα βλεπω απο τη δικη μου οπτικη γωνια...ισως με κουρασε η οικονομικη κριση(!ωραια δικαιολογια,ετσι?)ισως με κουρασε το να ακουω τα ιδια και τα ιδια με το γνωστο εμπεριστατωμενο υφος "θα σε πιασει η μεση σου μ' αυτες τις μηχανες...ειναι βαριες...δε στριβουν...δε φρεναρουν..." και αλλα τετοια ανεκδοτα!Οχι, φιλε μου κανενα απολυτως προβλημα δεν εχω...Αν αποκτησω θα εξοστρακιστω μονος μου απο το φορουμ...
Και κατι ακομη και το σταματαω...για μενα υπαρχει ενας αγραφος κανονας που ειναι πιο δυνατος απο οποιεσδηποτε οδηγιες καλης συμπεριφορας...Η αλληλεγγυη και ο σεβασμος αναμεσα σε ολους τους μοτοσυκλετιστες, ανεξαρτητα απο το τι οδηγουν(παπακι,σκουτερ, τσοπερια?!? η το τελευταιο ξυραφενιο ss που σαρωνει τα παντα στο περασμα του...)απο τα 14 ετσι νιωθω...Την καλημερα μου σε ολους...
Νταξ, η αλήθεια είναι το φόρουμ δεν είναι chopper friendly. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ σε ουκ ολίγα παρόμοια νήματα που μπαίνει κάποιος να ρωτήσει για τσόπερ και οι 9 στους 10 αντί να του απαντήσουν για αυτό που ρωτάει, τον σπρώχνουν προς street ή on-off. Είναι μια πραγματικότητα, τι να κάνουμε;
Γεια σου και παλι ζηνια...Εναν απειρο η αρχαριο αναβατη η μια γυναικα οπωσδηποτε πρεπει να τους προβληματιζουν το βαρος η το υψος της σελας...Κι επειδη δεν τα εχω μπλεξει καθολου,,, σε συμβουλευω να μη βιαστεις αλλα να καβαλησεις αρκετες μηχανες πριν καταληξεις καπου οριστικα...Η μοτο για μενα ειναι παθος, λατρεια, ψυχαγωγια, τροπος ζωης και ψυχωση και οχι κουραστικο επαγγελμα...Εδω θα ειμαστε να τα ξαναλεμε...