θα με βρεις σύμφωνο και στο θέμα Φ.Π.Α.
Μένει να μου βρεις πώς θα μπορέσουν δώδεκα εκατομμύρια έλληνες να συνεννοηθούν για κάτι τέτοιο.Βάλε μέσα και την ΚυραΜαρίκα που απλώνει ρούχα στην ταράτσα
https://www.youtube.com/watch?v=Bfiy0JYYhV8
θα με βρεις σύμφωνο και στο θέμα Φ.Π.Α.
Μένει να μου βρεις πώς θα μπορέσουν δώδεκα εκατομμύρια έλληνες να συνεννοηθούν για κάτι τέτοιο.Βάλε μέσα και την ΚυραΜαρίκα που απλώνει ρούχα στην ταράτσα
https://www.youtube.com/watch?v=Bfiy0JYYhV8
Είχαμε συνηθίσει αλλιώς …. Νομίζουμε ότι οι δρόμοι (όπως οι παραλίες , τα βουνά κ.λ.π) ανήκουν στους πολιτες….
Οι δρόμοι είναι πλέον Α.Ε.
Ανήκουν σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ …. ΔΕΝ είναι κοινόχρηστοι , ΔΕΝ είναι δικοί μας…
Είναι μαγαΖα που έχουν είσοδο…
Άμα γουστάρεις το μαγαΖι (και έχεις λεφτα), ψωνίζεις…
Έτσι σου λένε…
Αλλιώς , από παλιά εθνική μέχρι να γίνει πίστα εντουρο από τους κρατήρες…
Τις (σπάνιες) φορές που χρησιμοποιώ την (αθλια) εθνική , πληρώνω τα διόδια ….
Όπως πληρώνω και την άθλια βενζίνα στο >1,7….
Γιατί είμαι εγωιστής και δεν θέλω να δώσω την ευκαιρία του μπάτσου να αποδείξει πόσο καλά φυλαει τα έσοδα της Α.Ε. , της κάμερας που έχουν φυτέψει για να με καρφώσει, του μ@λ@κ@ υπαλλήλου που προστατεύει τα συμφέροντα της Α.Ε κ.λ.π
Για να μην έχω καμία σχέση με ολο αυτό το κατακαθι , πληρώνω τα διόδια ή πάω από παλιά εθνική…
Από την στιγμή που έχω στην κατοχή μου όχημα , έχω συνειδητοποιήσει ότι γίνομαι αυτόματα εύκολος στόχος αρμέγματος του κράτους …
Αλλιως , ΜΜΜ
Τελευταία τροποποίηση από ggs; 10/12/2013 στις 14:25.
μέχρι εδώ +1300
+1300 για την άθλια βενζίνα
η εθνική γιατί είναι άθλια ντε και καλά?
(μην μου πεις για την κορίνθου - πατρών)
δλδ εσύ ως υπάλληλος μιας εταιρείας, έχεις την αίσθηση οτι ΔΕΝ προστατεύεις τα συμφέροντά της?
ή και αν δεν το κάνεις μέχρι σήμερα, αν κληθείς να το κάνεις (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο), ΔΕΝ θα το κάνεις?
άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με όλες τις απόψεις σου, +1300 για την τοποθέτησή σου αυτή
θα σου πω για την Κορινθου -Πατρων
θα σου πω για τα Τεμπη
θα σου πω για το πέταλο που τόσα χρόνια γίνονταν ανθρωποθυσίες
θα σου πω για την Μαλακάσα που το πρωί την έφτιαχναν και το βράδυ γκρεμιζόταν
θα σου πω για τα φωτα
για μεταλικες μπαρες –παγιδες για μοτοσυκλετιστες κ.ο.κ.
αλλά ακόμη και όλα αυτά να φτιαχτούν , οι δρόμοι θα εξακολουθούν να είναι ιδιωτικά μαγαζιά…. Άμα θέλουμε ψωνίζουμε…
προφανώς ο κάθε υπάλληλος δουλεύει για να αποφέρει κέρδη (ιδανικα πολλαπλάσια από τον μισθό του) στην εταιρία που δουλεύει.
Υπο αυτή την έννοια , προστατεύει τα συμφέροντα της …
Από αυτό μέχρι να φτάσει να τσαμπουκαλευεται με τους πελάτες έχει διαφορά…
1300....1300... αλλα οι αλλοι με τα παπια εφαγαν την ποικιλια πιο γρηγορα![]()
Υπάρχει κάτι που έκαναν δυστυχώς με τη βία σε κάποιες "αναπτυσσόμενες" χώρες και λέγεται επανακρατικοποίηση κάποιων υπηρεσιών, πχ ενέργεια, μετακινήσεις, παιδεία, υγεία.
Κάποια πράγματα ακόμα και στο καπιταλισμό θα έπρεπε να θεωρούνται αναγκαία για όλους.
Οι Εθνικές στην Ελλάδα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη δυτική ευρωπαϊκή χώρα είναι για πέος, τα διόδια σαφώς ακριβότερα και η χρήση των οχημάτων πλέον ασύμφορη. Εξάλλου όλο αυτό δημιουργεί θεωρώ και εθνικό θέμα. Δε μπορεί κάποιος να πάει να δει τους φίλους του - συγγενείς του στη Θεσσ/νικη πχ, αν μένει Αθήνα.
Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και διαρκώς βρίσκουμε δικαιολογίες ότι μπλα μπλα έτσι είναι και αλλού και πάει λέγοντας. Όχι μάγκες, δεν είναι έτσι αλλού. Εδώ είναι έτσι επειδή τα ανεχόμαστε όλα και παράλληλα είμαστε κάργα βολεψάκιδες σα λαός.
Υποθέτω μάθατε ότι θα μπουν διόδια και Βαρυμπόμπη, και Διόνυσο και πάει λέγοντας.
& πάμε πάλι.. Απορώ γιατί ακόμα δε βλέπω καραβάνια να φεύγουν από εκεί και να πάνε στα σπίτια τον προγόνων τους, όσοι έχουν βέβαια.
Χαιρετώ σας
![]()
πολλά από αυτά που λες φτιάχνονται..... βέβαια είναι οι εποχές τέτοιες που πάνε με βήματα χελώνας και μάλιστα γριάς....
η Μαλακάσα φτιάχτηκε.... να σου πω και για τον δρόμο καλαμάτας - σπάρτης που χαλαγε συνέχεια.... φτιάχτηκε και αυτός.... να σου πω και για το αρτεμίσιο που ήταν μία χαρά με τις στροφούλες του, τον ισιώσανε και αυτόν....
έξω (επειδή το έχουμε και σαν ευαγγέλιο), έχεις την εντύπωση οτι όλες οι εθνικές είναι κάργα στα προβόλια???
για παγίδες που υπάρχουν, ναι συμφωνώ.... υπάρχουν, όχι οτι δεν υπάρχουν και αλλού (έξω δλδ)
εννοείται οτι ΑΜΑ θες ψωνίζεις.....
κράτα μία πισινή γιατί δεν ξέρεις καμμιά φορά πόσο "ευγενικοί" μπορούν να γίνουν οι πελάτες που τα βάζουν με υπάλληλο της εταιρείας (που δεν φταίει σε τπτ στο φινάλε)
κόλπο ήταν.... τους μέτραγα.... τους έχω.... χαλαρά....![]()
Επίσης γιατί πρέπει να δεχτώ ότι οκ αφού εφτιαξαν καλούς δρόμους ας τους χιλιοξαναπληρώσω. Πληρωμένοι δεν είναι; Η συντήρηση τους είναι το θέμα; & αυτή είναι πληρωμένη. Έφτιαξαν όπως είναι υποχρεωμένοι τους πλαϊνούς παράδρομους ; Όχι, τους έκλεισαν κιόλας.
Στην Ιταλία πχ υπάρχει η Autostrada, αλλά υπάρχει και η Superstrada, περνάς όλη τη χώρα χωρίς διόδια.
Γιατί πρέπει να δεχτούμε και να γουστάρουμε κιόλας τη παραχώρηση όλων αυτών στους γνωστούς επιχειρηματο-δολοφόνους;
Ξεκολλήστε από τη λογική, μας παρέχουν μια α υπηρεσία οπότε ας πληρώσουμε. Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό. Τέλος.
Εγώ πάντως διόδια όποτε ανεβαίνω πάνω, δεν... Έχουν ξεζουμίσει όλους τους Έλληνες από το Β' παγκόσμιο και μετά, μας κάνουν απίστευτη πλύση εγκεφάλου με τα κανάλια-εφημερίδες τους και μόλις πέσει λίγο χιόνι ψάχνουν τον κρατικό μηχανισμό...![]()
![]()
![]()
Στη βία άπια είχαν μαγαζιά οι ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ που ήταν φαρμακοποιοί απελευθερωμένοι δούλοι των γιατρών....
Μ αυτά που έχουμε πληρώσει ως τώρα για εθνικές θα έπρεπε να έχουμε Αθήνα - Θεσ - Γιάννενα - Πατρα ΙΣΩΜΑ κι από έναν αράπη να μας κάνει αέρα.
+1 Στον Μάικ από πάνω !
ανανήψαντας
Αυτό λέγεται πετάω τη μπάλα στην εξέδρα; Γιατί στην Ιταλία α) η χρέωση είναι πολύ μικρότερη , β) δεν μένω εκεί και δε γνωρίζω τη φορολογία και το τι διαπλεκόμενο συμβαίνει, γ) υπάρχει άψογη Superstrada που αν την είχαμε εδώ σε όλη την Ελλάδα δε θα είχαμε τόσους θανάτους, όπως πχ εδώ στη Κρήτη.
Αλήθεια η Superstrada που δεν έχει διόδια, πως συντηρείται;
Το έγραψα και πιο πάνω, αν διαρκώς ψάχνουμε σε όλα το τι, πως, γιατί αλλού, δε θα βγει ποτέ άκρη. Μπορούμε να μιλάμε μόνο για τα εδώ και να κάνουμε για τα εδώ ότι θεωρούμε λογικό και σωστό; Δύσκολο για τους περισσότερους Έλληνες γιατί όταν έρθει η ώρα το σταυρώνουν κιόλας το ψηφαλάκι τους το διαπλεκόμενο.
Ωραία.... να μιλήσουμε για το έδώ....
Οι εθνικές οδοί, καλώς ή κακώς - και δεν γνωρίζω υπό ποίο καθεστώς, πού, πώς, πότε και γιατί - έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες/επιχειρήσεις....
ο ιδιώτης/επιχείρηση, δεν είναι μ@λάκας, κέρδος θέλει να βγάλει.
έχει λοιπόν κάποιες υποχρεώσεις βάσει των συμβάσεων που έχει υπογράψει.... αυτές, αυθαίρετα θεωρώ, οτι τις καλύπτει στο μεγαλύτερο ποσοστό τους... ειδάλλως το Κράτος ΜΑΣ, οι αντιπρόσωποί ΜΑΣ (ψηφισες δεν ψήφισες, το ίδιο είναι), θα έπρεπε να τους τρέξει στα Ευρωπαικά Δικαστήρια....
Να θεωρήσουμε λοιπόν, μιας και δεν ξέρω περιπτώσεις ιδιωτών/εταιρειών να τις έχουμε τρέξει στα δικαστήρια (το αντίθετο έχει συμβεί), οτι ο ιδιώτης/εταιρεία είναι τύπος και υπογραμμός (λέμε τωρα έτσι?)... Συντηρεί το δίκτυο, έχει τους απαραίτητους υπαλλήλους που του εξασφαλίζουν την ευρυθμη λειτούργία του, τα απαραίτητα μηχανήματα κλπ κλπ κλπ....
Απο πού θα βγει όλο αυτό το κόστος και με κέρδος ρε παιδιά???
Ποιός θα το πληρώσει? ο χρήστης.... όπως και το ιντερνετ τώρα που εγώ γράφω και εσύ διαβάζεις, ο χρήστης το πληρώνει.... ο πατέρας μου που δεν έχει, δεν πληρώνει μία..... όπως το είπε ο ggs είναι και σαουντς φεαρ του μι....
ΤΩΡΑ,
ΑΝ, τα έχουμε σκατώσει ως χώρα/άτομα και δεν μας φτάνουν για τα διόδια είναι ένα ΑΛΛΟ θέμα.... Μην μου πειτε οτι τις εποχές των παχιών αγελάδων αν γινόντουσαν αυξήσεις στα διόδια θα κάναμε κάτι.... Λ7 υπήρχαν (έτσι νομίζαμε) και το παίζαμε και λάρτζ....
ΑΝ κάποιος,
θέλει να δει την νομιμότητα των συμβάσεων και το κατά πόσο καλύπτουν όλα τα θέματα που πρέπει να καλύπτουν,
θέλει να δει κατά πόσο είναι οι ιδιώτες/εταιρείες τύποι και υπογραμμοί απέναντί στις συμβάσεις τους
και δεν ξέρω και γω τί άλλο,
ας αναλάβει να τα ερευνήσει όλα αυτά και ας βγει να μας ενημερώσει..... και ας μην το κάνει με αρπακολατζίδικο τρόπο (κλασσικά ελληνικά δλδ) "σηκώνουμε το λάβαρο της επανάστης και βουρ να τους γ@μήσουμε".... γιατί στο τέλος (και το έλεγα χρόνια τώρα) θα το πληρώσει διπλα΄και τριπλά (βλέπε περιπτώσεις καταδίκης χρηστών του δικτύου που δεν πλήρωναν)....
ΕΠΙΣΗΣ....
αν κρίνουμε οτι οι επαρχιακοί, των οποίων η συντήρηση είναι αρμοδιότητα του Δημοσίου (το βάζω για χάρη ευκολίας έτσι), είναι για τον γαίδαρο καβάλα, εγώ είμαι μαζί σου 1300%, να διαμαρτυρηθούμε και να τραβήξουμε το θέμα όσο δεν πάει και με κάθε κόστος.... Αλλά εδώ στο Ελλαδιστάν αγαπούλες μου, από το πληκτρολόγιο γ@μ@με όλο το κόσμο.... αυτοί είμαστε, αυτό μας αξίζει, τουμπεκί και στα αυγά μας (προσοχή, δεν αναφέρομαι σε ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικά)
αυτιά
Μια ερωτηση.
Τα γ@μημεν@ τα τελη κυκλοφοριας γιατι τα πληρωνουμε ?
Δεν ειναι για δρομους αυτα τα χρηματα ?
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!