Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 147

Θέμα: Οριακό θα το έλεγα...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Οποτε αφου μιλαμε για το συγκεκριμενο βιντεο......

Εαν ηταν ενα επικαθημενο με 25 τονους φορτιο ( 45τον μικτο.... ) Με 100 χιλμ ( που χρειαζετε πανω απο 400 μετρα για να φρεναρει....)

Ολοι αυτοι οι σταματημενοι τι θα ηταν τωρα....

Κατα την γνωμη μου ... Μαρμελαδα...!!!!

Σοβαρα τωρα θελετε ντε και καλα να εμπεδωσω οτι μια μερα, θα ειμαι σε εναν δρομο ταχειας κυκλοφοριας με την ωραια μουσικλετα με τα 140 -150 χιλιομετρακια μου...

Και καθε ενας που θα εχω μπροστα μου...

Θα με στελνει αδιαβαστο οποτε πλησιαζει τυφλη στροφη ...

Και απο τα ιδια χιλμ με εμενα θα κοκκαλωνει και θα πεφτει στα 60 του οριου ταχυτητας ...

Μην τυχον εχει γινει κανενα ατυχημα απο πισω και δικαιως δεν εχει βγει ενας κοπανος να ειδοποιησει με τον α η β τροπο..???

Τον χρησιμοποιητε συχνα αυτον τον τροπο οδηγησης βρε λεβεντες..??
    Ε?
    Πραγματικά αδυνατώ να σε παρακολουθήσω...

ΥΓ. Σιγά μην θέλει κανενα χιλιόμετρο ένα φορτηγό για να φρενάρει απ΄τα 100. Για φορτηγό λέμε, όχι για το Intercity.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Το χεις πάρει ανάποδα.
    Αν ήσουνα ξαπλωμένος στο αριστερό ρεύμα θα προτιμούσες να σταματήσω αριστερά με αλάρμ
    παίρνοντας το ρίσκο να πέσει κάποιος στο αμάξι μου και να κατέβω να σε μαζέψω,
    η να σε προσπεράσω και να παρκάρω δεξιά στο παρκιν προβλεπόμενα?
    Εσύ το'χεις πάρει ανάποδα Το θέμα δεν είναι τι θα προτιμούσε ο ξαπλωμένος ή ο όρθιος ή η κυρά Μαρία της γειτονιάς, αλλά πώς θα αποφύγεις να έχεις περισσότερα θύματα. Σίγουρα όχι σταματώντας στο αριστερό ρεύμα.
    Life begins at 45°.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Ε?
    Πραγματικά αδυνατώ να σε παρακολουθήσω...

ΥΓ. Σιγά μην θέλει κανενα χιλιόμετρο ένα φορτηγό για να φρενάρει απ΄τα 100. Για φορτηγό λέμε, όχι για το Intercity.

Εχεις οδηγησει συγκεκριμενο φορτηγο βυρωνα...???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Το χεις πάρει ανάποδα.
    Αν ήσουνα ξαπλωμένος στο αριστερό ρεύμα θα προτιμούσες να σταματήσω αριστερά με αλάρμ
    παίρνοντας το ρίσκο να πέσει κάποιος στο αμάξι μου και να κατέβω να σε μαζέψω,
    η να σε προσπεράσω και να παρκάρω δεξιά στο παρκιν προβλεπόμενα?
    Και εφόσον είσαι ζωντανός μιά χαρά φρενάρεις με 140-150.

Να με παρατησεις εκει που ειμαι με το αμαξι σου....και να κατσεις με το Δ σου καμμια 100 μετρα πισω.....!!!

Τοσο απλα... Δεν θα με σωνες με καμμια πρωτη βοηθεια... Αλλων δουλεια θα ηταν αυτη....!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Να με παρατησεις εκει που ειμαι με το αμαξι σου....και να κατσεις με το Δ σου καμμια 100 μετρα πισω.....!!!

Τοσο απλα... Δεν θα με σωνες με καμμια πρωτη βοηθεια... Αλλων δουλεια θα ηταν αυτη....!
    Και επιπλέον να φροντίσει ώστε ο υπόλοιπος δρόμος να παραμείνει ανοιχτος και για την ασφάλεια ολων των υπόλοιπων αλλά και για έρθουν έγκαιρα τα ασθενοφόρα κλπ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Επίτηδες το έβαλα το βίντεο για να ακολουθήσει αυτό...

1) Κρίνουμε αυτό που βλέπουμε.

2) Σφηνωμένος κάτω από το φορτηγό πιθανό να ήταν μοτοσυκλετιστής

3) Το ατύχημα συνέβη 1,15 sec πριν φτάσει το Gixer

Φυσικά τα παραπάνω είναι εικασίες όπως επίσης και το ότι έπρεπε να είχε μπει τρίγωνο πιο πίσω μιας που δε ξέρουμε πόσο πιο πριν είχε γίνει το συμβάν.

Λοιπόν πέραν της πλάκας ο κοκ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ λέει ότι αφήνουμε από το προπορευόμενο όχημα τόση απόσταση όση χρειάζεται για να σταματήσουμε, δηλαδή αν μπροστά μας είναι όχημα που ρίχνει άγκυρα και σταματάει από τα 300 σε 3 sec αυτό είναι πρόβλημα μας πρέπει να έχουμε απόσταση τέτοια που θα μας δώσει χρόνο. Επίσης όμως λέει πως η κίνηση στο οδόστρωμα θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο και προσαρμόζοντας την ταχύτητα έτσι ώστε πάντα να έχουμε ορατότητα ανάλογα με τα χιλιόμετρα μας. Δηλαδή αν είσαι σε μια καμπή με ορατότητα 200 μέτρα πρέπει να υπολογίζεις το μέγιστο της ταχύτητας σου και πόσο χρειάζεσαι για να σταματήσεις έγκαιρα. Αν είναι στροφή το ίδιο! Αν για παράδειγμα κάποιος βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο και έχει ορατότητα σε κλειστές στροφές στα 5 μέτρα πρέπει να έχει ταχύτητα τόσο ώστε να σταματάει στα πέντε μέτρα και ΟΧΙ παραπάνω. Ο τύπος με το gixer χρειαζόταν παραπάνω μέτρα για φρένα από τα χιλιόμετρα που βρισκόταν σύμφωνα με την ορατότητα που είχε και το χρόνο αντίδρασης του (που υποθέτω πως ήταν αργός γιατί κοίταζε να περάσει τον άλλο).

Μην επιμένεις. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα φορτηγό 40tn να χρειάζεται 400μέτρα για να φρενάρει απ΄τα 100km/h.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    ειναι παρα πολυ απλο , τηρουμε αποστασεις απο τα προπορευομενα οχηματα ικανες να μας επιτρεψουν να επιβραδυνουμε με ασφαλεια σε συναρτηση παντα με την ταχυτητα που κινουμαστε , αναλογα φροντιζουμε παντα να εχουμε την καλυτερη δυνατη ορατοτητα οπουδηποτε κινουμαστε , πριν μπουμε στην στροφη προετοιμαζουμε σωστα την μοτοσυκλετα μας , φροντιζουμε αν δεν εχουμε ορατοτητα να προσαρμοσουμε την ταχυτητα ωστε να μπορουμε να φρεναρουμε αμεσα & με ασφαλεια κτλ, κτλ, ........ τα ξερετε ρε παιδια , τα βασικα λεμε ,

για να μην αδικουμε & οσους υποστηριζουν οτι φταινε & οι υπολοιποι - εφοσον υπηρχε η δυνατοτητα & χρονος - θα επρεπε επισημανουν το σημειο & να αφησουν μια λωριδα διαφυγης την αριστερη ή την εκτακτης αναγκης κτλ

αλλα οταν δεν εχεις ορατοτητα ή ειναι περιορισμενη εστω & λιγο , δεν συνεχιζεις ετσι , εχεις "μαζεψει" απο πριν , απλα πραγματα

Νέο μέλος
    Έχει σκεφτεί κανείς πως το ατύχημα ή ότι τέλος πάντων έγινε εκεί μπορεί να είχε γίνει πριν δευτερόλεπτα? Που να προλάβεις να βάλεις Δ??? Το να σταματάς πάνω στον δρόμο επειδή είχες ατύχημα ή για να βοηθήσεις κάποιον που έχει ανάγκη για μένα λέγεται ΑΜΕΛΕΙΑ. Το να τρέχεις με 270 σε οποιονδήποτε ελληνικό δρόμο για εμένα πάντα λέγεται ΕΓΚΛΗΜΑ...

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Επίτηδες το έβαλα το βίντεο για να ακολουθήσει αυτό...

1) Κρίνουμε αυτό που βλέπουμε.

2) Σφηνωμένος κάτω από το φορτηγό πιθανό να ήταν μοτοσυκλετιστής

3) Το ατύχημα συνέβη 1,15 sec πριν φτάσει το Gixer

Φυσικά τα παραπάνω είναι εικασίες όπως επίσης και το ότι έπρεπε να είχε μπει τρίγωνο πιο πίσω μιας που δε ξέρουμε πόσο πιο πριν είχε γίνει το συμβάν.

Λοιπόν πέραν της πλάκας ο κοκ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ λέει ότι αφήνουμε από το προπορευόμενο όχημα τόση απόσταση όση χρειάζεται για να σταματήσουμε, δηλαδή αν μπροστά μας είναι όχημα που ρίχνει άγκυρα και σταματάει από τα 300 σε 3 sec αυτό είναι πρόβλημα μας πρέπει να έχουμε απόσταση τέτοια που θα μας δώσει χρόνο. Επίσης όμως λέει πως η κίνηση στο οδόστρωμα θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο και προσαρμόζοντας την ταχύτητα έτσι ώστε πάντα να έχουμε ορατότητα ανάλογα με τα χιλιόμετρα μας. Δηλαδή αν είσαι σε μια καμπή με ορατότητα 200 μέτρα πρέπει να υπολογίζεις το μέγιστο της ταχύτητας σου και πόσο χρειάζεσαι για να σταματήσεις έγκαιρα. Αν είναι στροφή το ίδιο! Αν για παράδειγμα κάποιος βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο και έχει ορατότητα σε κλειστές στροφές στα 5 μέτρα πρέπει να έχει ταχύτητα τόσο ώστε να σταματάει στα πέντε μέτρα και ΟΧΙ παραπάνω. Ο τύπος με το gixer χρειαζόταν παραπάνω μέτρα για φρένα από τα χιλιόμετρα που βρισκόταν σύμφωνα με την ορατότητα που είχε και το χρόνο αντίδρασης του (που υποθέτω πως ήταν αργός γιατί κοίταζε να περάσει τον άλλο).

με προλαβες τα ιδια λεμε

http://fleetowner.com/trucking_regul...ing-rules-0727

http://www.foundationbrakes.com/medi...WhitePaper.pdf
    13 σελίδα

Οι νέοι κανονισμοί καθορίζουν πως μέχρι 30 τόννους, κατεβαίνει απ΄τα 100 μέτρα στα 75, με 60 μίλια την ώρα από το 2011.
    Πάνω από 30 τόννους πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές απ΄το 2013.

Τα 400 μέτρα που λες είναι εξωφρενική απόσταση. Μήπως το μπερδεύεις όντως με τραίνο?
    Τελευταία τροποποίηση από byron; 11/03/2014 στις 13:33.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αλλων δουλεια θα ηταν αυτη....!
    Των φίλων που έρχονται με 280 απο πίσω φαντάζομαι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Μην επιμένεις. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα φορτηγό 40tn να χρειάζεται 400μέτρα για να φρενάρει απ΄τα 100km/h.

Δεν μου απαντησες........

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Έχω οδηγήσει εγώ, πολλάκις και για την ακρίβεια ήταν για μια 5ετιά το εξτραδάκι μου στα εισοδήματά μου, πριν χρόνια. Από Γελάδες της ΤΙΤΑΝ και άλλα επικαθήμενα έως και συρόμενα. Και φορτωμένα και άδεια και ποτέ δεν χρειάστηκα 1000 μέτρα για ν' ακινητοποιήσω το όχημα. Τώρα βέβαια σε πάγο δεν έχω εμπειρία αλλά σε νορμάλ δρόμους.

edit
    1000 μέτρα??? τι έγραψα το άτομο... 400 ήθελα να γράψω
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Αφου δεν ενδιαφερόταν ο τυπας με τα 270 για τη ζωη του,

θα ενδιαφερθουν οι αλλοι;

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σιγά που δεν θα τό'κανα κι αυτό !
    από makis206 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 259
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2006, 09:51
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2006, 20:17
  3. Θα το πάρω, μια 2η 3η 4η....γνώμη
    από J.R στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2006, 13:55
  4. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2006, 10:51
  5. Θα το βρουν το γηπεδο η οχι
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2004, 13:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία