Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 120

Θέμα: Ακούγεται σαν μπιέλα αλλά δεν είναι. (XT-XTZ)

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Nα ρωτήσω κ κάτι ακόμα.
    Βρήκε κανείς κ τα παξιμάδια σύσφιξης της καμπάνας ή του αντιβάρου εξ'ίσου ξέσφιχτα κατα τον έλεγχο;
    Γιατι κάτι τέτοιο δίνει ακόμα έναν λόγο να λυθούν-ελεγχθούν όλα.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Nα ρωτήσω κ κάτι ακόμα.
    Βρήκε κανείς κ τα παξιμάδια σύσφιξης της καμπάνας ή του αντιβάρου εξ'ίσου ξέσφιχτα κατα τον έλεγχο;
    Γιατι κάτι τέτοιο δίνει ακόμα έναν λόγο να λυθούν-ελεγχθούν όλα.

Ελεγξα ολα τα παξιμαδια και του αντιβαρου το βρηκα σχετικα χαλαρο και εννοω οτι ελυσε με καρυδακι χωρις ιδιαιτερη δυναμη,και την
    εφτιαξα κι αυτη

Το λοιπόν.

Τελικά έβγαλα κ δίσκους-ελατήρια για έλεγχο.
    Οι δίσκοι ήταν στα 3-3,03 mm (με τιμές manual 2.90-3.10 & limit down 2.80)
    Tα ελατήρια ήταν στα 55.60 mm (με τιμή manual 55.60 & limit down 52.82)
    Σχεδόν καινούργια όλα δηλ μετά απο 48.000 km.
    Το ανφέρω για να υπάρχει ένας "μπούσουλας" για τους ενδιαφερόμενους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν βρήκα εργαλείο συγκράτησης καμπάνας κάπου γύρω-κοντά μου ,κ βαρέθηκα να τρέχω Σπ.Πάτση.

Με ένα Γερμανικό κλειδί προσπάθησα να ελέγξω ΑΝ έχει κ το παξιμάδι του αντικραδασμικού μαζί με την ασφάλειά του κάποιον ανεπαίσθητο τζόγο ,όπως είχε κ το παξιμάδι του πρωτεύοντος άξονα στροφάλου ,που μάλιστα το διαπίστωνε κανείς με το χέρι.
    Καμία ανοχή δεν φάνηκε ,κ η ασφάλειά του φαινόταν στην εξ'αρχής θέση της ,μια κ είχε λυγιστεί περίεργα ,προφανώς λόγω του ότι στα 70ΝΜ δεν έφτασε να κουμπώσει σε εντελώς φλάτ σημείο του παξιμαδιού.

Το ρουλεμανάκι του στόπερ μπόρεσα κ το είδα πεντακάθαρα κάτω απο την καμπάνα κ φαινόταν άψογο κ κουμπωμένο σωστά στη θέση που έπρεπε.
    Το έλεγξα για τζόγους σπρώχνοντάς το με το δάκτυλό μου δεξ-αρ ,κ φάνηκε άκρως ΟΚ.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P3190042a.jpg 
Προβολές:	292 
Μέγεθος:	91,1 KB 
ID:	332936

Κατόπιν τούτων αποφάσισα να δέσω.

Παρατήρησα οτι το αυτί της παλιάς ,αλλά κ της καινούργιας ασφάλειας ,που ασφαλίζει στον άξονα για να μήν περιστραφεί ,ήταν μέν λυγισμένο ,αλλά ελαφρός σε αμβλεία γωνία.
    Για να μηδενίσω την υποψία πιθανής εξόδου απο την θέση του ,άρα κ περιστροφής του ,με συνέπεια το ξανα-χαλάρωμα του παξιμαδιού ,το έκλεισα σιγά ,σταδιακά κ δοκιμάζοντας το στον άξονα ,μέχρι να νιώσω οτο μπαίνει σφιχτά στην θέση του.

Όνομα:	P3190032.jpg 
Προβολές:	291 
Μέγεθος:	85,4 KB 
ID:	332937

Εβαλα στον άξονα την καινούργια κ με σφιχτό εσωτερικό αυτάκι ασφάλεια.

Όνομα:	P3190036.jpg 
Προβολές:	292 
Μέγεθος:	77,4 KB 
ID:	332938

. . . . .
    Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 23/03/2015 στις 21:53.
    " the PouroDuro team "

Δεν εβαλα κόλα ,με την σκέψη οτι η κόλα μέσα στο καυτό μπάνιο λαδιού ,σίγουρα δεν θα έκανε τίποτα.
    Σίγουρα όχι κάτι καλύτερο απο αυτό που έχει την δυνατότητα να κάνει η καινούργια ασφάλεια.
    Καθάρισα & Λάδωσα καλά παξιμάδι-ασφάλεια-σπείρωμα.
    Εβαλα μιά αλουμινένια λάμα μεταξύ γραναζιού καμπάνας & μεσαίου γραναζιού του άξονα ,μπλοκάρωντας το σύστημα.
    Εσφιξα αρχικά στα 80 ΝΜ (όπως λέει το μαν) ,αλλά μου φάνηκε πως έφτασαν σχετικά εύκολα.
    Στη σκέψη οτι με τα 80 ΝΜ του κατασκευαστή υπάρχει γενικό πρόβλημα χαλάρωσης ,αποφάσισα με συνοπτικές διαδικασίες να τα κάνω 90 ΝΜ.
    Εκεί το αυτάκι της ασφάλειας που πλησίασε περισσότερο στο φλάτ μέρος του παξιμαδιού ,ήθελε 1-2mm ακόμα για να ταιριάξει εντελώς επίπεδα με αυτό.
    Του δωσα κι άλλα 3-5 NM ,ευθυγραμμίστηκαν πλήρως ,λύγισα αυτί ,το ισοπέδωσα προσεκτικά στο παξιμάδι ,και αυτά...
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα 93-95 ΝΜ είναι δικιά μου "έμπνευση" κι εφαρμόστηκαν με δικιά μου ευθύνη ,στο δικό μου μηχανάκι κ ΔΕΝ προτείνονται.

Όνομα:	P3200003.jpg 
Προβολές:	288 
Μέγεθος:	102,4 KB 
ID:	332941

Εννοείται οτι είχα πάρει καινούργια φλάντζα κ είχα καθαρίσει τα πάντα όλα.

Όνομα:	P3190027.jpg 
Προβολές:	286 
Μέγεθος:	84,4 KB 
ID:	332940

Καινούργια λάδια (το μοτέρ στραγγίστηκε ενδελλεχώς) -Καινούργιο φίλτρο λαδιού - Καινούργιο ψυκτικό υγρό

Όνομα:	P3210006.jpg 
Προβολές:	284 
Μέγεθος:	101,5 KB 
ID:	332942

Και με πολύ προσοχή και επιμονή στην λεπτομέρεια έγιναν κ πάλι "Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα".

Σήμερα το'βαλα μπρος για δοκιμή (μετά απο 2-3 προσευχές κ μ'έναν πυροσβεστήρα δίπλα μου μπας κ κάνει κανα μπούμ)
    και ,ΟΛΑ ΚΑΛΑ όλα ανθηρά.
    Το μοτέρ πλέον ζουζουνίζει σαν Χόνδα.
    ΚΑΜΙΑ σχέση ,ακόμα κ με το πώς δούλευε όταν το πήρα ,που είχε ήδη 22,000km ,κ σαφώς πολύ περισσότερους κραδασμούς κ πιό τραχιά λειτουργία απο σήμερα.

Είμαι σχεδόν σίγουρος λοιπόν οτι η χαλάρωση του συστήματος ξεκινάει νωρίς kmετρικά ,σταδιακά ,ανιχνεύεται απο την αίσθηση αύξησης των κραδασμών ,και επιδεινώνεται με την πάροδο χρόνου κ χρήσης.
    Κάτι που με κάνει να προσεγγίσω περισσότερο την αρχική άποψή μου ,οτι ΔΕΝ τίθεται θέμα ξεσφίγματος απο γύρισμα του παξιμαδιού ,αλλά τίθεται θέμα δημιουργούμενων ανοχών που δεν έχουν προβλεφθεί-υπολογιστεί απο τον κατασκευαστή.

Η ουσία είναι οτι το μοτέρ δουλεύει πλέον τόσο γλυκά ,και οι κραδασμοί που περνάνε στο τιμόνι είναι πλέον ελάχιστοι.
    Σκέφτομαι να μυνήσω την Γιαμάπα για την επιδείνωση της τενοντίτιδας στα άνω άκρα μου.
    Σκέφτομαι επίσης να το κρατήσω το Τενεκεδάκι ,μια κ ο μόνος λόγος πλέον που σκεφτόμουν να το δώσω ,ήταν οτι τα γερικα χέρια μου δεν άντεχαν άλλους κραδασμούς.

Ενα ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του νήματος ,προσφέροντας γνώση σε μας τους αδαείς.
    SPECIAL THANK's to daz & taisteal
    " the PouroDuro team "

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Λοιπόν, έχουμε τρεις περιπτώσεις. Μία ότι λέει ο κατασκευαστής, μία με λοκτιτε, και μία με 13νμ περισσότερα.

Ας ελπίσουμε ότι οι ανοχές αυτές δεν θα εμφανιστούν ξανά και οφείλονταν στο ότι ο κινητήρας ήταν καινούριος όταν εφαρμόστηκε η αρχική σύσφιξη.

Αν οι ανοχές οφείλονται σε φθορά λόγο χρήσης κρίνονται μάλλον υπερβολικές εφ' όσον είναι αρκετές ώστε να χαλαρώσουν ένα παξιμάδι στα 80νμ. Και τι μπορεί να φθαρεί τόσο πολύ εκεί μέσα?

Γάτε ωραία δουλειά.
    Sent from me using a computer.

O taisteal ηταν εντελως ασχετος με το μηχανακι,τα ευσημα πανε αποκλειστικα στον σουπια για τις πολυτιμες γνωσεις του

Τελος καλο ολα καλα λοιπον.

Παραλειπόμενα:

- Λιανική τιμή φλάντζας > 12,70
    - Λιανική τιμή ασφάλειας > 1,30

- Μετά απο κουβέντα που έπιασα με τον υπεύθυνο ανταλλακτικών ,το πρόβλημα είναι ευρέως παρουσιαζόμενο.
    Κι όχι μόνο στα ΧΤ ,αλλά κ στα FZR ,κ σε άλλα μοντέλα.

Και λέω εγώ. Γιατί η Γιαμάπα κάνει την "πάπια";;; Ο - Ε - Ο ......
    Μετά βγαίνουν κάποιοι κ ειρωνεύονται την σΚαΤέΜ που κάνει ανακλήσεις......

- Στην κουβέντα με τον υπάλληλο της Γιαμάπα ,έβαλα κ το ρουλεμανάκι του στόπερ ,καθώς κ τα κουρεμένα γρανάζια 2ας-3ης.
    Μου είπε οτι για τα γρανάζια το γνωρίζει.
    Πουλάει τόσο συχνά ,κυρίως 3ης ,που τα'χει κ στόκ.
    Αλλά στόπερ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ 1 !!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ του'χουν ζητήσει ποτέ.
    Ούτε καν οι μηχανικοί του δικού τους συνεργείου ,που έχουν ανοίξει κι επισκευάσει αρκετά κουρεμένα ΧΤ.

Ρωτώ εγώ ο αδαής:
    Είναι δυνατόν ένας έμπειρος κ μάλιστα εξουσιοδωτημένος μηχανικός ,ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει πολλάκις το πανομοιότυπο πρόβλημα ,να μην έχει ελέγξει ,ή να μην έχει παρατηρήσει το πρόβλημα στο στοχοποιούμενο ρουλεμανάκι;;;
    Και μετά απο επαναλαμβανόμενα κουρέματα ,δεν θα 'χε κάποιος μηχανκός ψάξει να δεί απο τι προέρχεται ,κ να ανακαλύψει την πιθανή ευθύνη του ρουλεμανακίου;;;

- Επίσης ,έχοντας αποφασίσει να δέσω χωρίς να λυσω κ το παξιμάδι του αντικραδασμικού ,σε ερώτησή μου αν έχει παρατηρηθεί κι εκεί θέμα χαλάρωσης ,η απάντηση ήταν ΟΧΙ ,γιατί εκεί δεν εφαρμόζονται μεγάλες κ απότομες δυνάμεις όπως στον άξονα του στροφάλου.
    " the PouroDuro team "

Moderator
    Οι ίδιες ακριβώς δυνάμεις εφαρμόζονται απλά οι δυνάμεις αυτές τείνουν να βιδώσουν το παξιμάδι και όχι να το ξεβιδώσουν διότι γυρίζει ανάποδα.

Ναι είναι εύκολο νομίζω να μην παρατηρήσει το χαλασμένο στοπερ και μετά να ξανακουρέψει τα γρανάζια. Αλλά συνήθως την δεύτερη φορά συμβαίνει στον δευτερο ιδιοκτήτη που πιθανότατα θα το πάει σε άλλο μάστορα.

Δεν κάνει μόνο η yamaha την πάπια, την κάνουν και οι ιδιοκτήτες yamaha.

Οι αναφορές και στα δύο προβλήματα είναι τόσο λίγες που είναι αδύνατον να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Και αν είναι λίγες λόγο σπανιότητας με τόσες χιλιάδες χτ που έχουν πουληθεί, πάει στο διάλο! Αν συμβαίνει σε όλους και το κάνουν γαργάρα τι να πω?

Ο κινητήρας αυτός είναι από το 2004 στην αγορά! Δικαιολογείται να έχει τέτοια προβλήματα?

Πιάνουμε το αυγό και το κουρεύουμε για τα προβλήματα στον κινητήρα του κτμ690 2007-8 που διορθώθηκαν το 9-10 και έχουμε έναν κινητήρα yamaha ίδιο και απαράλλαχτο μια ντουζίνα χρόνια που σπάει όποτε γουστάρει? Δλδ τι? Κορόνα γράμματα θα παίζουμε με καινούρια μηχανάκια Ιαπωνικής τελειότητας? Άντε μην αρχίσω τώρα!

Με τους ιδιοκτήτες μπορεί να παίζουν πολλά.
    Μπορεί να μην διαβάζουν μοτο-φορουμ.
    Μπορεί να διαβάζουν ,αλλά να μην γράφουν ,γενικά.
    Μπορεί να μην γράφουν για να μην "στιγματιστεί" το μεκανάκι τους ως προβληματικό.
    Μπορεί να το πουλάνε πρίν τη βλάβη ,κ ο επόμενος να θεωρεί οτι η βλάβη βγήκε γιατι είχε πολλά περισσότερα κμ απο αυτά που έγραφε(γυρισμένο κοντέρ) ,πιστεύει οτι την πάτησε ,κάνει μωκο κ δεν ξαναγοράζει μεταχείρω.
    Μπορεί να θεωρούν οτι η βλάβη οφείλεται στην "σκληρή" χρήση που έκαναν.
    Μπορεί να μην είναι γνώστες τεχνικών (σεβαστόν ,δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι μηχανολογία) άνετα ακούνε γ'αυτό το θόρυβο απο τον μάστορα "φίλε μπιέλα ακούγεται κ θέλει λύσιμο μοτέρ" και τον πιστεύουν κ τον πληρώνουν(οχι άνετα αυτό) ,οπότε θεωρούν την περίπτωση "ατυχία" χωρίς να ξερουν το γιατί ,κ προσπαθούν να το αφήσουν πίσω.
    Πολλά μπορεί ,κ στην τελική ούτε υπέυθυνοι ενημέρωσης είναι ,κ πληρώνουν κι απ'την τσέπη τους ότι να'ναι για κάτι που ΔΕΝ φταίνε.

Η Γιαμάπα ομως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ,που δεν έχει εκδόσει ανακληση & τεχνική οδηγεία επίλυσης ,για το συγκεκριμένο θέμα.

Το πρόβλημα είναι σίγουρα γενικό.
    Να βάλω στην σούμα των εδώ παθόντων τον φίλο κ συμφορουμίτη christof40(σ'έδωσα στεγνά) ,του οποίου το XTR έβγαλε το ίδιο πρόβλημα κ το έλυσε μόνος του ,μια κι είναι αριστος γνωστης μηχανολογικών ,αλλά επειδή είδε οτι υπάρχουν ήδη αναφορές ,δεν ασχολήθηκε να γράψει κ για το δικό του.
    Επίσης σε κουβέντα με άλλον φίλο ,μου ανέφερε οτι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα βγήκε σε Pegaso 660 Strada φίλου του ,πρόσφατα.

Αρα η αστοχία είναι της Minarelli -&- η "Πάπια" της ΓιαΜάπα.
    Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 24/03/2015 στις 09:55.
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAIK72
    γενικά αυτές οι ασφάλειες είναι λιγάκι προβληματικές και θέλουν προσοχή . Σε γραναζίερα , μπροστινό γρανάζι της honda αν θυμάμαι καλά σε καμπάνα ολόκληρη kawasaki .Συνήθως προχωρούν σε ανικαταστάση με διαφορετική ασφάλεια ή παξιμάδι ή και τα δυο μαζί.

Νέο μέλος
    Καλησπερα . ΟΣΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΜΝΗΣΙΑ . Με αυτο τον στιχο τραγουδιου θα απαντησω ,για ποιο λογο αργησα να σας πω τη εγινε τελικα.Τη μηχανη , αφου την πηγα σπιτι ειχα σκοπο να την παω σε συνεργειο στην αθηνα με την πρωτη ευκαιρια,μετα απο 200-300χιλιομετρα ο κραδασμος και η τραχια λειτουργια εξαφανιστικαν δια μαγειας.Οταν κατεβηκα Αθηνα την πηγα σε 2 συνεργεια και μου ειπαν οτι την ακουν μια χαρα,το προβλημα το συναντησα στα 54 χιλ και τωρα εχω 66 χιλ χωρις να εμφανιστει καποιος θορυβος.Το μαστορα δεν τον αλλαξα λογο υψηλης τεχνογνωσιας και αγνωστου προελευσεος γνωσηΣας ευχαριστω ολους και ιδιαιτερα τον daz να ειστε παντα καλα ,και καλες βολτες.

Ελυσα και εγω το δεξι καπακι για να τσεκαρω την βιδα στροφαλου και το στοπερ. Το xt ειναι του 2004 και εχει 27000κλμ. Η βιδα στροφαλου ηταν πολυ καλα σφιγμενη και το στοπερ δεν εδειχνε να εχει καποιο θεμα . Θελω να ρωτησω σε εσας που βρηκατε ξεσφιγμενη την βιδα στροφαλου, η ασφαλεια σε ποια εγκοπη ηταν τσακισμενη? Σε εμενα ηταν στου στροφαλου και του αντικραδασμικου στην δεξια. Σε μια φωτογραφια που ειδα στη σελιδα 2 ειδα οτι η ασφαλεια ηταν τσακισμενη στην αριστερη μερια.. μηπως αυτο ειναι που παιζει ρολο?

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gemis XTX Προβολή μηνύματος
    Ελυσα και εγω το δεξι καπακι για να τσεκαρω την βιδα στροφαλου και το στοπερ. Το xt ειναι του 2004 και εχει 27000κλμ. Η βιδα στροφαλου ηταν πολυ καλα σφιγμενη και το στοπερ δεν εδειχνε να εχει καποιο θεμα . Θελω να ρωτησω σε εσας που βρηκατε ξεσφιγμενη την βιδα στροφαλου, η ασφαλεια σε ποια εγκοπη ηταν τσακισμενη? Σε εμενα ηταν στου στροφαλου και του αντικραδασμικου στην δεξια. Σε μια φωτογραφια που ειδα στη σελιδα 2 ειδα οτι η ασφαλεια ηταν τσακισμενη στην αριστερη μερια.. μηπως αυτο ειναι που παιζει ρολο?
    Το μηχανάκι σου έχει πολύ λίγα χλμ.

Δε βγάζω νόημα. Ήθελες μήπως να γράψεις ότι στου στροφάλου είναι απ' την αριστερή και του αντικραδασμικού στην δεξιά? Επειδή αν γυρίσει μια φορά ο κινητήρας το αριστερά - δεξιά αλλάζει, ελπίζω να τα αναφέρεις σε σχέση με την εγκοπή που πιάνει στον άξονα. Δε ξέρω να σου απαντήσω και σίγουρα δε θυμάμαι ποια μεριά λύγισα.

Παλιότερα είχε διαφορετικές ροπές σε αυτό το παξιμάδι. Κάπου αναφέρω κάτι σχετικό στην αρχή του θρεντ αλλά δε θυμάμαι. Νομίζω απ' την εποχή του 600 δημιουργούσε προβλήματα αυτό το σημείο.

Moderator
    Δεν έκανες καλά που το άνοιξες με τόσο λίγα χλμ και χωρίς να έχει πρόβλημα. Του taisteel δεν ήταν τόσο προχωρημένο όσο εμένα και του γατου αλλά είχε αυξημένους κραδασμούς, γι' αυτό το άνοιξε προληπτικά και διαπίστωσε αυτό που διαπίστωσε.

σε σχεση με την εγκοπη της ροδελας ηθελα να πω. τελικα το προβλημα ειναι σε ολα η σε καποια??το δικο μου πχ που δεν ηταν καθολου ξεσφιγμενο και με την ασφαλεια οκ πως θα χαλαρωσει μετα απο καποια χλμ..? δε γινετε νομιζω. καποιος ειχε το ιδιο προβλημα στις 17000 αν θυμαμαι καλα.. ηστερα ο λογος που το ανοιξα ηταν να τσεκαρω και το στοπερ γιατι δε νιωθω καλα τις αλλαγες στις ταχυτητες. και επειδη δεν ειναι ο θορυβος που ακουγεται απο τη βιδα στροφαλου κατι μου λεει για καδενα εκκεντροφορου υπαρχει τετοια περιπτωση?

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Είναι κοντή δεν είναι ούτε καν 1.80, αλλά πηδάει πολύ
    από NAKANO-1100 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2007, 13:30
  2. ιδια δεν ειναι αλλα μοιαζουν αρκετα...
    από tools στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/01/2007, 22:35
  3. «Δεν είναι τα πάντα μοτοσυκλέτα μάγκες, αλλά ούτε και τραχανάς...»
    από nimbus στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2005, 13:54
  4. δεν είναι νέο πια αλλά ας το γράψω
    από NLS στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2004, 23:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα