Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 146

Θέμα: Για ένα φίλτρο αέρος πήγα ,και σφύξιμο βίδες

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δλδ αποκλείεται να θέλει μόνο καδένα και όχι γλίστρες? Μόνο η καδένα μαζί με τα εργατικά δεν μπορεί με τίποτα να πάει πάνω από 150, καλά τα λέω?

Πως καταλαβαίνουμε ότι φταίει η καδένα και όχι ο τεντωτήρας?
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δλδ αποκλείεται να θέλει μόνο καδένα και όχι γλίστρες? Μόνο η καδένα μαζί με τα εργατικά δεν μπορεί με τίποτα να πάει πάνω από 150, καλά τα λέω?

Πως καταλαβαίνουμε ότι φταίει η καδένα και όχι ο τεντωτήρας?
    Ναι,απλά αν κάνεις καδένα,κάνεις και γλίστρες για σιγουριά.

Ο τεντωτήρας μπήκε καινούργιος.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    Ναι,απλά αν κάνεις καδένα,κάνεις και γλίστρες για σιγουριά.
    Για σιγουριά ε? Σίγουρα?

Δλδ δεν φαίνεται αν θέλουν άλλαγμα ή όχι? Πόσα χλμ έχει το μηχανάκι? Τι φθορά έχουν υποστεί? Όταν αλλάξεις καδένα θα δεις. Αν έχουν φάει το 50% της ζωής τους τις αλλάζεις γιατί θα έχουν παραδώσει πνεύμα πριν χτυπήσει πάλι η καδένα. Αν η φθορά τους είναι μηδαμινή δεν τις αλλάζεις. Μήπως τα δίνουν και σετ αυτά όπως τα αλυσιδογράναζα?

Ρωτάω γιατί μου φαίνεται υπερβολικό αυτό αυτό το ας τα αλλάξουμε όλα για να είμαστε σίγουροι.

Χωρίς τις γλίστρες είναι λιγότερα απ' τα μισά απ' αυτά που υπολογίζεις.

Ας πει κάποιος που ξέρει γιατί εσένα αν σου πουν να αλλάξεις και τις γλίστρες τις αλυσίδας στο πιρούνι θα αρχίσεις να μαζεύεις φράγκα.

Moderator

Ο τεντωτήρας μπήκε καινούργιος.
    Πως καταλαβαίνουμε ότι θέλει τεντωτήρα? Μήπως δεν ήθελε τεντωτήρα αλλά καδένα?
    Έχει διαφορά ο θόρυβος που κάνει λόγο τεντωτήρα με αυτό που κάνει όταν η καδένα είναι σώβρακο?

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Δηλαδή παρότι άλλαξα τεντωτήρα, και κροταλίζει ακόμα.

Και μου είπαν για καδένα και γλίστρες.

Αν βάλω δηλαδή τον μηχανικό τεντωτήρα και τον βάλω ουσιαστικά να πιέσει πιο μέσα την καδένα,θα στρώσει;
    Ναι. Το εχω δει στην πραξη.

Παλαιό μέλος
    ότι με είπαν απο την τελευταία φορά που το είχαν δεί κτλ. ήταν για την καδένα - γλίστρες.

Πάντως Πετράν είσαι μεγάλος μαλάκας με τα άγχη σου και την θορυβοφοβία.

Εξηγώ: Σε έχει πιάσει τέτοια μανία, που άρχισα και εγώ να σκέφτομαι, τώρα στις 150,000, καδένα έχω αλλάξει αλλά γλίστρες και τεντωτήρα όχι. Και κάτι κροταλάει (sic) ΠΟΛΥ. Και με ζώσανε τα φίδια... Ευτυχώς που άρχισα τις δοκιμές και ανακάλυψα ότι τελικώς κροταλάει το καλάθι του συμπλέκτη, το οποίο φυσικά δεν θα πειράξω και ας φτάσει να κάνει σαν ντουκάτι (λέμε τώρα). Ωφου...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Πάντως Πετράν είσαι μεγάλος μαλάκας με τα άγχη σου και την θορυβοφοβία.

Εξηγώ: Σε έχει πιάσει τέτοια μανία, που άρχισα και εγώ να σκέφτομαι, τώρα στις 150,000, καδένα έχω αλλάξει αλλά γλίστρες και τεντωτήρα όχι. Και κάτι κροταλάει (sic) ΠΟΛΥ. Και με ζώσανε τα φίδια... Ευτυχώς που άρχισα τις δοκιμές και ανακάλυψα ότι τελικώς κροταλάει το καλάθι του συμπλέκτη, το οποίο φυσικά δεν θα πειράξω και ας φτάσει να κάνει σαν ντουκάτι (λέμε τώρα). Ωφου...
    παλιά δεν λέγανε φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά;

Απλά φοβάμαι εν μέρη οτι άν 1/10 έιναι κάτι σημαντικό ,γιατί να μην το αλλάξω; να το αφήσω έτσι και να μου βαρέσει κανένα μοτέρ;τότε τι κάνω;λεφτά δεν υπάρχουν τόσα,αν υπήρχαν έστω και δουλειά να υπήρχε θα το πετούσα θα έπαιρνα άλλο.Έτσι και αλλίως για εμένα είναι το μοναδικό μέσω μεταφοράς.Εννοώ γενικά την μηχανή γιατί δεν με αρέσει το κουτί.

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    @PetranGr: Σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ έτσι αγχώδεις είμαι. Όμως και οι άλλοι έχουν δίκιο, κάτι πρέπει να κάνουμε, γιατί στο τέλος δεν ευχαριστιόμαστε τη μηχανή, αλλά τρέχουμε γι' αυτήν. Φαντάσου ότι ό,τι έμαθα να κάνω το κάνω μόνος μου για να σιγουρευτώ ότι θα γίνει τέλεια. Ό,τι δεν ξέρω να κάνω το πάω στο μηχανικό μου και τον πρήζω. Αυτός δε, με όσα του έχω ξώσει (αλλά είναι πολύ καλό παιδί και με ανέχεται), την τελευταία φορά που τον ρώτησα για ένα θόρυβο που άκουγα έφτασε στο σημείο να μου πει να βγω να πάω βόλτα και άμα "σκορπίσει" η μηχανή θα έρθει να με μαζέψει ο ίδιος :rotflmao:

Keep calm !
    Φύγαμε...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος
    @PetranGr: Σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ έτσι αγχώδεις είμαι. Όμως και οι άλλοι έχουν δίκιο, κάτι πρέπει να κάνουμε, γιατί στο τέλος δεν ευχαριστιόμαστε τη μηχανή, αλλά τρέχουμε γι' αυτήν. Φαντάσου ότι ό,τι έμαθα να κάνω το κάνω μόνος μου για να σιγουρευτώ ότι θα γίνει τέλεια. Ό,τι δεν ξέρω να κάνω το πάω στο μηχανικό μου και τον πρήζω. Αυτός δε, με όσα του έχω ξώσει (αλλά είναι πολύ καλό παιδί και με ανέχεται), την τελευταία φορά που τον ρώτησα για ένα θόρυβο που άκουγα έφτασε στο σημείο να μου πει να βγω να πάω βόλτα και άμα "σκορπίσει" η μηχανή θα έρθει να με μαζέψει ο ίδιος :rotflmao:

Keep calm !
    χαχαχαχα,ωραίο ...εγώ προσπαθώ να μάθω,αλλα σε τέτοια μηχανή φοβάμαι με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω μην κάνω μακακία και μετά τρέχω και δεν φτάνω ή σκοτωθώ πουθενά.

Απο μάστορες, θα γράψω αύριο μέχρι και θέμα για ένα μάστορα που τον ξέρει το νετ στην Θεσσαλονίκη τον οποίο του έχω δώσει πολλά λεφτά , και την τελευταία φορά έγινε ένα θέμα το οποίο αποτελούσε θέμα με την καδένα,και αύριο θέλω να δώ πόσο σωστός είναι σε αυτό που θα του ζητήσω.

Απο εκεί και πέρα, η μηχανή για εμένα όπως και σε όλους μας είναι μέσω μεταφοράς αλλά και μέσω ξεγνιασιάς και να ήρεμεις,εγώ μόνο εκεί πάνω ηρεμώ απο το άγχος μου για αυτό είμαι χιλιομετροφάγος.

Απλά,το να ακούς την καδένα,και να ξες οτι κροταλίζει κτλ. και επειδή όσο να'ναι την πιέζω πίστα κτλ. μην μου πηδήξει κανένα δόντι και με πηδήξει μετά απο πίσω εμένα,για αυτό προσπαθώ να φυλάξω τα ρούχα μου να έχω τα μίσα.

φοβάμαι με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω μην κάνω μακακία και μετά τρέχω και δεν φτάνω...
    Γέλιο που λες. Προ ετών, αποφασίζω ν'αλλάξω λάδια και τσιμούχες στα καλάμια. Κοιτάω manual, δεν αισθανόμουν σίγουρος να το πιάσω μόνος μου. Ρωτάω έναν "γνώστη", αφού ερωνεύτηκε (φιλικά) πιάνουμε να κάνουμε τη δουλειά παρέα. Τώρα εγώ δεν ξέρω λέμε και εμπιστεύτηκα, μπήκε κάτι λάθος ή ήταν η τσιμούχα λάθος, πάντως το λάδι έτρεχε ποτάμι. Έξω πάλι, άλλες τσιμούχες, όλα ΟΚ τη δεύτερη φορά. Μετά από λίγο καιρό, σε ένα ατύχημα με λακκούβα, ανακαλύπτω ότι ο "γνώστης" πέραν της μαλακίας με το πρώτο σετάκι τσιμούχες, είχε στραβώσει από το κοπάνημα και κάτι ροδελάκια που κρατάνε τα κουζινέτα στη θέση τους, οπότε και ζημιά στο καλάμι γινόταν γιατί είχε τζόγους και με την λακκούβα του απογάμ... τη μάνα. Και είχε και μούτρα να λέει ότι υπάρχουν και άσχετοι που δεν ξέρουν ούτε τσιμούχες ν'αλλάξουν και όλα τα καουτσουκόδεντρα δεν τους φτάνουν, ξεχνώντας βολικά ποιός ήταν ο κουλός που έκανε και λάθος και ζημιά... Διάφορα κωμικά έγιναν σε άλλους, αλλά είπαμε, ομερτά :P
    Το πόρισμα, "γνώστης" δεν υπάρχει, όλοι κάνουν μαλακίες, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά ενημερώσου και ασχολήσου, αν μη τι άλλο για να ξέρεις τι γίνεται και τι κάνουν στο μηχανάκι σου. Και μαλακία να γίνει, θα είσαι πιο υποψιασμένος ως προς το γιατί και πως.

Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχει ο καθ' ένας από εμάς, τα περισσότερα στο μηχανάκι του μπορεί να τα κάνει αργά αργά, με manual, με υπομονή, με λίγο θάρρος, με λίγα εργαλεία που δεν είναι ανάγκη να είναι πανάκριβα. Ντάξει, καδένα και εγώ δεν ξέρω αν θα έπιανα ν'αλλάξω μόνος μου, όπως και να δω βαλβίδες. Αλλά τα πιο πολλά "καθημερινά" σε ότι αφορά αναλώσιμα, "παιχνιδάκι".

Αν η καδένα σου ήταν χάρχαλο, τότε οι εκκεντροφόροι δεν θα έρχονταν στα σημάδια τους μόλις την φορούσες σωστά (στο fazer μου έτσι ήταν, λόγω φθοράς καδένας οι εκκεντροφόροι δεν κάθονταν σωστά αλλά ήταν πιο ανοιχτοί). Από τη στιγμή που μπήκε σωστά και φαντάζομαι πριν κλείσετε κάπάκι το φέρατε μερικές στροφές να δείτε ότι όλα είναι ΟΚ και ήταν ΟΚ, η καδένα είναι εντάξει. Για να πηδήξει δόντι φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ακούγεται όντως σαν ντουκάτι από το τζόγο.

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Γέλιο που λες. Προ ετών, αποφασίζω ν'αλλάξω λάδια και τσιμούχες στα καλάμια. Κοιτάω manual, δεν αισθανόμουν σίγουρος να το πιάσω μόνος μου. Ρωτάω έναν "γνώστη", αφού ερωνεύτηκε (φιλικά) πιάνουμε να κάνουμε τη δουλειά παρέα. Τώρα εγώ δεν ξέρω λέμε και εμπιστεύτηκα, μπήκε κάτι λάθος ή ήταν η τσιμούχα λάθος, πάντως το λάδι έτρεχε ποτάμι. Έξω πάλι, άλλες τσιμούχες, όλα ΟΚ τη δεύτερη φορά. Μετά από λίγο καιρό, σε ένα ατύχημα με λακκούβα, ανακαλύπτω ότι ο "γνώστης" πέραν της μαλακίας με το πρώτο σετάκι τσιμούχες, είχε στραβώσει από το κοπάνημα και κάτι ροδελάκια που κρατάνε τα κουζινέτα στη θέση τους, οπότε και ζημιά στο καλάμι γινόταν γιατί είχε τζόγους και με την λακκούβα του απογάμ... τη μάνα. Και είχε και μούτρα να λέει ότι υπάρχουν και άσχετοι που δεν ξέρουν ούτε τσιμούχες ν'αλλάξουν και όλα τα καουτσουκόδεντρα δεν τους φτάνουν, ξεχνώντας βολικά ποιός ήταν ο κουλός που έκανε και λάθος και ζημιά... Διάφορα κωμικά έγιναν σε άλλους, αλλά είπαμε, ομερτά :P
    Το πόρισμα, "γνώστης" δεν υπάρχει, όλοι κάνουν μαλακίες, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά ενημερώσου και ασχολήσου, αν μη τι άλλο για να ξέρεις τι γίνεται και τι κάνουν στο μηχανάκι σου. Και μαλακία να γίνει, θα είσαι πιο υποψιασμένος ως προς το γιατί και πως.

Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχει ο καθ' ένας από εμάς, τα περισσότερα στο μηχανάκι του μπορεί να τα κάνει αργά αργά, με manual, με υπομονή, με λίγο θάρρος, με λίγα εργαλεία που δεν είναι ανάγκη να είναι πανάκριβα. Ντάξει, καδένα και εγώ δεν ξέρω αν θα έπιανα ν'αλλάξω μόνος μου, όπως και να δω βαλβίδες. Αλλά τα πιο πολλά "καθημερινά" σε ότι αφορά αναλώσιμα, "παιχνιδάκι".

Αν η καδένα σου ήταν χάρχαλο, τότε οι εκκεντροφόροι δεν θα έρχονταν στα σημάδια τους μόλις την φορούσες σωστά (στο fazer μου έτσι ήταν, λόγω φθοράς καδένας οι εκκεντροφόροι δεν κάθονταν σωστά αλλά ήταν πιο ανοιχτοί). Από τη στιγμή που μπήκε σωστά και φαντάζομαι πριν κλείσετε κάπάκι το φέρατε μερικές στροφές να δείτε ότι όλα είναι ΟΚ και ήταν ΟΚ, η καδένα είναι εντάξει. Για να πηδήξει δόντι φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ακούγεται όντως σαν ντουκάτι από το τζόγο.
    H πρώτη αλλαγή λαδιών που έκανα μόνος μου στο μηχανάκι μου, παρόλο που μου είχε δείξει ο παραπάνω μάστορας, κράτησε 6 ώρες
    "Βίδωσα καλά αυτή τη βίδα;", "Στράγγιξε όλο το λάδι;", "Έβαλα καλά το o-ring;" και δωσ' του βίδωνε-ξεβίδωνε, περίμενε και περίμενε, βάλε-βγάλε....

Το πρώτο μου service (τακάκια, υγρά κλπ.) κράτησε 2 μέρες... Δε λέω τίποτε άλλο

Τώρα πάω μπάλα
    Φύγαμε...

Παλαιό μέλος
    -next time.
    Τελευταία τροποποίηση από PetranGR; 25/08/2014 στις 17:26.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Κώδικας:
    ........................

Απο όλο αυτό ; τι βγάζετε πόρισμα;

Τα έγραψα χοντρικά,γιατί ήμουν και είμαι ζορισμένος.
    Τραβα καμια βολτα να ξελαμπικαρεις βρε παλικαρι μου.
    Εμεις θα πεθανουμε και τα παλιοσιδερα ακομα θα κυκλοφορουν.......................
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Τραβα καμια βολτα να ξελαμπικαρεις βρε παλικαρι μου.
    Εμεις θα πεθανουμε και τα παλιοσιδερα ακομα θα κυκλοφορουν.......................
    Σήμερα έβαλα 5€ όσα είχα στο πορτόφολι και πήγα για να μιλήσω στην εταιρία,τα πράγματα πάνε καλά ελπίζω θεού θέλοντως να τα καταφέρω να με πάρουν στην δουλειά,και έτσι έκανα και μια βόλτα παραπάνω,αλλά ακόμα είμαι λίγο ζορισμένος ...

αλλά έχεις δίκιο, και το πιστεύω και εγώ.

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σοβαρή απορία, για κράνη...πήρα ενα ΜΧ Uvex χθές και...
    από Gandalf dr685sm στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2006, 14:35
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2005, 20:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ