Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 172

Θέμα: Ανανέωση Triumph Tiger 800, 2015

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Στο κάτω κάτω τα ον-οφφ δεν χρειάζονται ούτε εξωτικά υλικά ούτε τεχνολογία από φ1. Λίγο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ χρόνο στα σχεδιαστήρια θέλουν. Όχι χρόνο για να δείχνει σαν αυτό που θέλουν να φτιάξουν, αλλά να είναι όσο πιο κοντά γίνεται.
    ωραία, ας πούμε οτι το λύσαμε το θέμα των προδιαγραφών, πάμε στο άλλο το σημαντικό, το οικονομικό.....

πάρε την ευρώπη για παράδειγμα....
    ποσες αγορές της θέλουν ον-οφφ με τον τρόπο που το σκέφτεσαι? (δεχομαι οτι καλώς το σκέφτεσαι)
    ποιο το κόστος και ποια τα αναμενόμενα έσοδα για τις εταιρείες?

φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι στο τέλος της ημέρας οι "παίρνων τις αποφάσεις" στις εταιρείες αν δε δουν συγκεκριμένα νούμερα προσδοκόμενων εσόδων δεν βάζουν την υπογραφή τους, ναι?
    πουτσ@@@@@@@@@

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    ωραία, ας πούμε οτι το λύσαμε το θέμα των προδιαγραφών, πάμε στο άλλο το σημαντικό, το οικονομικό.....

πάρε την ευρώπη για παράδειγμα....
    ποσες αγορές της θέλουν ον-οφφ με τον τρόπο που το σκέφτεσαι? (δεχομαι οτι καλώς το σκέφτεσαι)

φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι στο τέλος της ημέρας οι "παίρνων τις αποφάσεις" στις εταιρείες αν δε δουν συγκεκριμένα νούμερα προσδοκόμενων εσόδων δεν βάζουν την υπογραφή τους, ναι?
    Ρε συ δεν αλλάζει τίποτα. Η φιλοσοφία αλλάζει μόνο.

Σχεδιάζουν μια μηχανή απ' το μηδέν και αντί να έχουν στο νου τους πως να την κάνουν καλύτερη κοιτάνε πως θα την κάνουν πιο παπατζίδικη.

Με τον ίδιο χρόνο στα σχεδιαστήρια και το ίδιο κόστος παραγωγής μπορούν να φτιάξουν καλύτερες μηχανές. Σε όλες τις κατηγορίες, για όλα τα βαλάντια, για κάθε γούστο και απαίτηση.

Ο κατασκευαστής πρέπει να ακολουθεί τα σχέδια του και να φτιάχνει τις μηχανές όπως ξέρει καλύτερα. Να αφήσει τους σχεδιαστές να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και μετά να δώσει το προιόν στο μάρκετιν να το προωθήσει όπως αυτό ξέρει καλύτερα.
    Βέβαια τίποτε απ' όλα αυτά δεν μπορεί να είναι εντελώς ανεξάρτητο αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε ένα φαυλο κύκλο όπου το μαρκετιν δημιουργεί ανάγκες και βάζει τους κατασκευαστες να τις υλοποιήσουν.

Έχουν χάσει όλοι την ταυτότητά τους, όλες οι μηχανές είναι ίδιες και όλες έχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικούς τομείς.

Δεν μπορώ πλεών να ξεχωρίσω τις μηχανές στο δρόμο από απόσταση όταν κάποτε έβλεπα το περίγραμά τους και σου έλεγα μέχρι και τι μοντέλο είναι. Εκείνο το καινούριο honda που σε όλους σας αρέσει σχεδιαστικά, εμένα μου φαίνεται παρόμοιο με τα υπόλοιπα. Όταν ανοίξουμε το καπό θα δούμε ουσιαστική δουλειά ή θα είναι άλλο ένα που το πίσω πλαστικό πινακίδας θα ζυγίζει 3 κιλά (χωρίς πινακίδα-φωτα-φλας) διότι του ενσωμάτωσαν μασιφ σιδερένια πλάκα για να το βιδώσουν στο υποπλαίσιο επειδή είναι από κάτω και δεν φαίνεται?

Γιατί μη μου πεις ότι οι διπλές εξατμίσεις στο χτ είναι απαραίτητες. Μη μου πεις ότι σε όλες τις μηχανές δεν βρίσκεις σχεδιαστικές μαλακίες που δεν έχουν καμία ουσία και απλά προσθέτουν βάρος και κόστος. Αυτός ο χρόνος για να σχεδιάσουν τη μαλακία θα μπορούσε να διατεθεί σε κάτι πιο ουσιαστικό? Αυτό το χρήμα του περιττού θα μπορούσε να διατεθεί σε καλύτερη βαφή των πλαστικών?
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Εμένα καμιά φορά με στενεύουν στον καβάλο

Πώς σου φαίνεται το tiger?

ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ...........ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ

Άπό κυβισμό είναι στή χρυσή τομή θά έλεγα.
    Έχοντας άνεβεί στό παλιό καί τό 1200 νομίζω
    ότι δέν μπορεί παρά νά είναι καί στήν όδική συμπεριφορά πολύ καλό.
    Έκεί σταματάμε όμως...........δέν άντέχω τήν άνασφάλεια...!!!
    Νά μού λέει γιά παράδειγμα ό Άγγλος ότι φταίει τό καύσιμο τής Έλλάδας
    όταν άρχισαν νά παίρνουν κάτι πιστόνια στό χέρι...!!
    Καί όταν καί τό καύσιμο όλης τής Εύρώπης βγήκε σκάρτο.......ΜΟΥΓΚΑ...!!
    Δυστυχώς βέβαια οί Τζαπάν σέ αύτόν τόν τομέα έχουν κάνει μεγάλα βήματα
    πρός τά πίσω..........άλλά άκόμα είναι πολύ μπροστά.
    Τράτζικ.....παρότι άλλαζα πάντα τά μηχανάκια σάν σώβρακα γιά μένα
    τό ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ήταν ή άξιοπιστία...!!!
    Καί ποτέ δέν παραμυθιάστηκα γιά τό φανταστικό στρίψιμο καί φρενάρισμα
    τών Εύρωπαικών,είδικά τά τελευταία 10-15 χρόνια πού τί άστείο,έβλεπα
    κάτι 1099 ναυαρχίδες νά φοράνε Τζαπάν άναρτήσεις καί φρένα...!!!!!!!!!
    Έ......άμα στά μοτέρ καί τά ήλεκτρικά τά κάνεις ΣΚΑΤΑ,τί θά πείς..??
    Τό ρίχνεις στό πόσο ώραία στρίβει καί φρενάρει.
    Καί έντέχνως παραλείπεις τό πόσα δίνεις γιά νά τά κάνεις.
    Όταν ό Τζαπάν κοστίζει 15 καί ό Εύρω-πέος 25.....???
    Άλήθεια πόσο πάει αύτό τό καινούργιο Τάιγκερ 800..??

Τέρενς τσίμπησε λίγο σε εξοπλισμό και τιμή, ελπίζω όχι σε κιλά (Τάιγκερ 1050 πχ) και φαντάζομαι πλέον θα πωλείται όσο το f800gs αλλά έχει καλύτερες αναρτησεις, καλύτερη στοκ σέλα, καλύτερη ανεμοκαλυψη για την άσφαλτο. Το ζήτημα όπως γραφεις είναι η αξιοπιστία. Κάτι ιστορίες με την μιζα στο υπάρχον μοντέλο δεν ενθουσιαζουν. Λύθηκαν στα φετινα διαβάζω, τώρα που αλλάζει το μοντέλο. Και σέρβις λίγο ΟΦΑ η ουμφ.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    ......
    Ε το δευτερο μηχανάκι δεν έχει φτιαχτεί ακόμα. (ψέματα το 950 το 2004 ήταν ένα τέτοιο)

.......
    Το 990 γιατί είναι τόσο πετυχημένο? Γιατί συνδυάζει τους δυο κόσμους όσο καλύτερα γίνεται. Γιατί όταν το οδηγείς νομίζεις ότι ο κατασκευαστής έχει τεντώσει τα ποσοστά και αυτό το μηχανάκι είναι 70% για δρόμο, 70% για χώμα και 140% μηχανή.

Το 950 και το 990 όμως καίγανε τη μάνα τους και τον πατέρα τους (και όλους τους συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού) και ελαφριά ιδιαιτέρως δεν έχω την εντύπωση πως ήταν (μπορεί να κάνω και λάθος).

Κι αν λοιπόν ήταν όντως ό,τι πιο κοντά στο "δεύτερο μηχανάκι" γιατί δε μένουμε εκεί?
    Δε λέω να μην προχωρήσει η αγορά, η τενολογία, να μη ζητάει ο κόσμος περισσότερα.
    Αλλά το πραγματικό "γαμώ τα μηχανάκια" βγαίνει μια φορά στα 20 χρόνια.
    Ε, αν δεχτούμε ότι το 950-990 ήταν αυτό, γιατί δεν ψωνίζουμε αυτό να βρούμε την υγειά μας, να γουστάρουμε, κι όταν κι εάν βγει άξιος αντικαταστάτης το συζητάμε?

Τέσπα, καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις (και σε μένα και στο Σπυράκο και γενικώς).
    Και δε διαφωνώ.
    Νομίζω κι εσύ πιάνεις μέσες άκρες τί θέλω να πω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ...........ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ

Άπό κυβισμό είναι στή χρυσή τομή θά έλεγα.
    Έχοντας άνεβεί στό παλιό καί τό 1200 νομίζω
    ότι δέν μπορεί παρά νά είναι καί στήν όδική συμπεριφορά πολύ καλό.
    Έκεί σταματάμε όμως...........δέν άντέχω τήν άνασφάλεια...!!!
    Τον τρόπο σου θες κι εσύ τελικά.
    Άμα σε ρωτήσουνε ωραία κι όμορφα απαντάς ευθέως και ειλικρινά χωρίς περιστοφές

ΥΓ. Το παλιό νομίζω παίζει στα 10+ κοντά 11 χιλιάρικα.
    Δε νομίζω να αλλάξει τραγικά κάτι στο καινούριο.
    Από άνοιξη που θα κυκλοφορήσει θα ξέρουμε.

Τον τρόπο σου θες κι εσύ τελικά.
    Άμα σε ρωτήσουνε ωραία κι όμορφα απαντάς ευθέως και ειλικρινά χωρίς περιστοφές

ΥΓ. Το παλιό νομίζω παίζει στα 10+ κοντά 11 χιλιάρικα.
    Δε νομίζω να αλλάξει τραγικά κάτι στο καινούριο.
    Από άνοιξη που θα κυκλοφορήσει θα ξέρουμε.

ΜΕ ΠΕΤΥΧΕΣ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ...............

Συμβαίνουν κι αύτά.....

Πάιπ τα τιγκερ παιζουν προσφορά κάτω από 10 χιλ. Και με εξοπλισμό δωρο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Πάιπ τα τιγκερ παιζουν προσφορά κάτω από 10 χιλ. Και με εξοπλισμό δωρο.
    Ναι γιατί έχει πέσει (όχι το μηχανάκι)

Η τιμή του καινούριο φρεσκαδούρα κάπου εκεί κοντά στα 11 αν θυμάμαι καλά ήταν.
    Όταν θα βγει το καινούριο δε θα βγει και θα την έχει πεσμένη from day one.
    Τιμή φρεσκαδούρας με τιμή φρεσκαδούρας πήγα να συγκρίνω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    ποσες αγορές της θέλουν ον-οφφ με τον τρόπο που το σκέφτεσαι?

Σωστος.

Υπηρχε το ktm lc4 640 adventure. Ποσοι το αγορασαν; Ακομα και το ktm lc4 640 enduro (με τροχους 18-21) ποσοι το αγορασαν; Οταν η ktm πουλουσε σαν τρελλη sm και δουκες, για ποιό αγοραστικο κοινο η ktm (και η καθε ktm) να διατηρησει - πόσο μαλλον να εξελιξει - το adventure μηχανακι της; Το ktm super enduro το στειλε αδιαβαστο. Τον μονοκυλινδρο δουκα τον εκανε εντελως ασφαλτινο. Παλι καλα που στη γκαμα της διατηρησε και εξελιξε το 640 σε 690.

Το xtz 660 πουλησε;

Το ιδιο ισχυει και για την 2κυλινδρη 800αρα νεοεμφανισθησα κατηγορια. Νονιζω κανει μπαμ οτι η κατηγορια δεν εχει ζητηση για πραγματικη χρηση στο χωμα. Εχει ομως ζητηση για χρηση στην ασφαλτο - ποσοι αληθεια απο τους ιδιοκτητες 950/990 adv κανουν πραγματικα σοβαρο χωμα μ αυτα τα μηχανακια;
    Αυτοι οι λιγοι σκληροπυρηνικοι που θα κανουν ενα πραγματικο adventure ταξιδι σε χωμα και αμμο (και οχι απλα θα βγαλουν το μηχανακι 5 μετρα εξω απο την ασφαλτο για να το φωτογραφισουν στην αμμο) θα μεταποιησουν ενα μονοκυλινδρο - αν και οσο χρειαζεται (ετσι κι αλλιως υπαρχουν τα παντα απο αξεσουαρ και με το παραπανω) και ολα οκ.

Κατα τη γνωμη μου, ειναι λογικοτατο τα καινουρια μεγαλομεσαια και τα ηδη υπαρχοντα μεγαλα onoff να εχουν κατα 90% (και παραπανω) ασφαλτινο προσανατολισμο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gior-gos Προβολή μηνύματος
    Κατα τη γνωμη μου, ειναι λογικοτατο τα καινουρια μεγαλομεσαια και τα ηδη υπαρχοντα μεγαλα onoff να εχουν κατα 90% (και παραπανω) ασφαλτινο προσανατολισμο.
    Αυτό.
    Όμορφο μπορεί να μην είναι σα σκέψη, αλλά είναι λογικότατο γιατί αυτή είναι η χρήση που τους γίνεται.
    Ένα κλικ παραπάνω να κάνει μια εταιρία και να δώσει στο καινούριο μηχανάκι της ένα χαρακτηριστικό που θα την κάνει να πάει λιιιιιιιιιιγο χωματάκι περισσότερο, και πολύ μας/σας/τους/της πέφτει.

ΠΑΡΤΕ ΡΕ ΕΝΑ ΒΕΣΤΡΟΜΑΚΙ.............8,5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ

Καί άμα θέλετε περιπέτεια πάρτε χαλαρά τά βουνά.
    Γιατί μέ Εύρωπαικά πάλι τήν περιπέτεια θά ζήσετε,άλλά άλλου είδους...
    Μιά σημείωση ,όταν βγαίνει καινούργιο μοντέλλο πάντα πέφτει ή τιμή τού παλιού.
    Όπότε άν δέν θέλετε νά ΚΛΕΒΕΤΕ τόν έαυτό σας νά λέτε τά πράμματα
    μέ τό όνομα τους..!!
    φεύγω παλικάρια μου πάω νά δώ τό Βέρμιο κ.λ.π.....
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    VStrom να παρετε. Ακουστε τι λεει ο Τερενς, κατι ξερει. Που να μπλεκετε.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΠΑΡΤΕ ΡΕ ΕΝΑ ΒΕΣΤΡΟΜΑΚΙ.............8,5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ

Ε είδες?
    Στα λόγια του έρχεσαι

Νέο μέλος Το avatar του/της nfeel
    Επειδή το 1050 είναι το πιο εμπορικό κ αναγνωρίσιμο της T,πολλοί μπερδεύουν τα προβλήματα που είχε κάποτε στο παρελθόν το 1050(πιστόνια πχ) με το 800.
    Το 800άρι έπασχε μόνο από μια μίζα η οποία άλλαζε πολλές φορές ακόμα κ ένα χρόνο εκτός εγγύησης από την αντιπροσωπεία.Κατά τ'άλλα το μηχανάκι είναι απροβλημάτιστο(και το πρόβλημα με τη μίζα υπήρχε στην Ελλάδα περισσότερο λόγο των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών).

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Το 950 και το 990 όμως καίγανε τη μάνα τους και τον πατέρα τους (και όλους τους συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού) και ελαφριά ιδιαιτέρως δεν έχω την εντύπωση πως ήταν (μπορεί να κάνω και λάθος).

Κι αν λοιπόν ήταν όντως ό,τι πιο κοντά στο "δεύτερο μηχανάκι" γιατί δε μένουμε εκεί?
    Δε λέω να μην προχωρήσει η αγορά, η τενολογία, να μη ζητάει ο κόσμος περισσότερα.
    Αλλά το πραγματικό "γαμώ τα μηχανάκια" βγαίνει μια φορά στα 20 χρόνια.
    Ε, αν δεχτούμε ότι το 950-990 ήταν αυτό, γιατί δεν ψωνίζουμε αυτό να βρούμε την υγειά μας, να γουστάρουμε, κι όταν κι εάν βγει άξιος αντικαταστάτης το συζητάμε?

Τέσπα, καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις (και σε μένα και στο Σπυράκο και γενικώς).
    Και δε διαφωνώ.
    Νομίζω κι εσύ πιάνεις μέσες άκρες τί θέλω να πω.
    To κάθε μηχανάκι να το κρίνουμε με βάση την εποχή που βγήκε - σχεδιάστηκε.

Το γεγονός ότι ακόμα παραμένει ένα πολύ καλό ον-οφφ δεν σημαίνει ότι δε χρήζει βελτίωσης.

Επίσης μας διαφεύγει ένα πράγμα που συνήθως δεν το βλέπουμε όταν ζυγίζοντας τις επιλογές μας το ιδανικό απουσιάζει απ' την αγορά.
    Πχ.
    Τα 600ss μπορεί για κάποιους να είναι αργά, για κάποιους άλλους όχι τόσο αργά αλλά να μη τους αρέσουν οι άδειες χαμηλές και να μη γουστάρουν τα στροφάρουν στα κόκκινα για να νιώσουν λίγο συγκίνηση.
    Απ' την άλλη όμως τα 1000 είναι to much για τους κοινούς θνητούς όσο γρήγοροι κι αν είναι.
    Τα ιδανικά κυβικά, τα 750 έχουν χαθεί απ' την αγορά την ημέρα που καταργήθηκε ο κυβισμός αυτός στους αγώνες. Παραμένει όμως κατά τη γνώμη μου (που επιδέχεται κάθε είδους κριτικής από τους γκουρού των clip-on), ο κυβισμός που συνδυάζει καλύτερα τους δύο κόσμους. Την τρελή υπερστροφία των 600 με την γεμάτη και μεστή δύναμη των 1000. Οι αναρτήσεις και τα φρένα της αγοράς που μπορεί να αντέξει η τσέπη μας είναι πιο κοντά στο βάρος και την ιπποδύναμη ενός 750 παρά ενός 1000. Τα χέρια μας το ίδιο.
    Το γεγονός ότι μόνο η suzuki έχει τέτοιο κυβισμό στη γκάμα της δε μου προκαλεί εντύπωση ούτε με παραξενεύει η παντελής αδιαφορία των αγοραστών γι' αυτή τη κατηγορία. Οι λόγοι όμως πιστεύω πως δεν είναι οι ουσιαστικοί.
    Πρέπει να γίνει στροφή απ' τους κατασκευαστές ίσως για να δουν μερικοί τι έχαναν.

Οι κατασκευαστές ξέρουν πολύ καλά τι είναι το ιδανικό για τον καθένα μας ξεχωριστά και για την αγορά γενικότερα. Το γεγονός ότι εμείς δεν ξέρουμε τι θέλουμε και κάνουμε στροφή προς λάθος κατεύθυνση για λάθος λόγους, μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε και εμάς και αυτούς.

Και ρωτώ. Είναι σήμερα το ιδανικό On-off το 990?

Όταν οδηγήσουμε μια μοτοσυκλέτα με πραγματικά καλό ψεκασμό θα το βάλουμε και αυτό στα στάνταρ μας την επόμενη φορά που θα ψωνίσουμε?
    Όταν οδηγήσουμε ένα σωστά στημένο ον-οφφ μηχανάκι θα μας φαίνονται αστεία τα κιλά του ελαφρύτερου σημερινού?
    Θα θέσουμε νέα στανταρ στο χρήμα που θα διαθέσουμε και τους τομείς που θα συμβιβαστούμε?
    Πέτυχε κάτι απ' τα παραπάνω το 950 το 2004?

Με αυτή τη λογική, πόσο καλές είναι οι μηχανές που έχουμε σήμερα? Πόσο καλύτερες μπορούν να γίνουν και με τι κόστος?

Μας έχει παρασύρει η μάζα και το μαρκετιν έχουμε χάσει και εμείς τον προσανατολισμό μας. Γι' αυτό είπα προηγουμένως ειρωνικά "και θέλουμε να λεγόμαστε μοτοσυκλετιστές"! Γιατί έχουμε υιοθετήσει τη νοοτροπία του τηλεκατευθυνόμενου καταναλωτή ενώ υποτίθεται ότι εμείς είμαστε οι σκληροπυρηνικοί που χρησιμοποιούμε τη μηχανή μας κομματάκι περισσότερο, ξέρουμε τι θέλουμε γιατί το ζουμε καθημερινά και έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Βλέπω όμως να συμβιβαζόμαστε με ημίμετρα και με μπαλώματα και να μας αρέσει κιόλας. Το να συμβιβαστείς δεν είναι κακό όταν δεν έχεις άλλες επιλογές, και εγώ το έκανα με την αγορά του χτζ. Το να μην το βλέπεις είναι κακό και να μην απαιτείς.

Τι χαοτική διαφορά είχε το 950 που παρουσιάστηκε το 2004 με το αφρικα που καταργήθηκε το 2001?
    Έτσι όπως πάμε θα φτάσουμε σε 20 χρόνια να συζητάμε ακόμα για το 990. Θα γίνει το αφρικα του 2030.
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ανάκληση Triumph Tiger 800 και Tiger 800 XC
    από Anty12 στο forum Ανακλήσεις
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2011, 13:48
  2. Triumph Tiger 800 vs BMW F800GS
    από golis στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 209
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2011, 17:01
  3. triumph tiger 800