σίγουρα μπορεί και αυτο...![]()
ίσως καποια στιγμή ανοιχτεί προληπτικά το μοτέρ για ελεγχο και τα συναφη
Βρες καποιον με ιδια μηχανη και πες του τι διαφορες παρατηρει.
Καλησπέρα παιδιά .εγώ έχω ένα klr 250 του 94.Το πήρα πέρυσι το καλοκαίρι.Το ρύθμισα τις βαλβίδες .μετά από κανένα μήνα και λίγο παραπάνω δεν είχα συμπίεση και δεν επερνε εύκολα μπροστά .το ξαναπηγα για ρυθμιση.δουλευε καλά μέχρι τον οκτωβριο που το άφησα για κανένα πεντάμηνο .ενώ δουλευε σε μια φάση δεν είχα πάλι συμπίεση .πήγα να το φτιαξω σήμερα(κανένας δεν εφτιαχνε κλρ)και μου είπε κάτι για κυλινδροπιστονα για ελατήρια και για να μου το ανοίξει θέλει 150 ευρώ και από εκεί και πέρα οτι χρειαστεί που μπορεί να φτάσει και 400 ευρώ .στην κατηφόρα που το έβαλα σήμερα μπροστά δουλευε κανονικά και μόλις το έσβησα ενώ ζεστάθηκε μετά επερνε κανονικά με την μανιβέλα.μπορειτε να μου πειτε αν ξερετε τι μπορεί να έχει και αν αξιζει να το φτιαξω.
οταν λες δεν εχει συμπιεση εννοεις κατεβαινει η μανιβελα ελευθερα;
δεν κοιτας λιγο δισκους-λαδακια;
ηρθε ο καιρος να αλλαξουμε και μια μπαταρία σιγα σιγα...καμια ιδεα για καποια αξιοπιστη!>?
tsobanos ποσα χιλιομετρα εχει το μηχανάκι ?το πρόβλημα το εχεις οπως λεει ο toyar? κατεβαινει η μανιβελα ελευθερα!?
Οχι δεν κατεβενει ελευθερα.Σημερα το πηγα σε εναν αλλο μαστορα και μου ειπε 100 ευρω για να κειταξει τις βαλβιδες μια ντιζα του σημπλεκτη και να κοιταξει και το φρενο πισω(ειχα αλαξει τακακια και κολαει).Σημερα τραβιξα λιγο αερα και πηρε μετν πρωτη.Τι να πω ρε παιδια
γενικως το τσοκ το χρησιμοποιείς για να βάλλεις τη μηχανη μπροστα?...κανενα γεμισμα με 100αρα εχεις κανει?
ποια διαδικασια ακολουθείς για να βάλλεις τη μοτο μπροστα?οταν ειναι κρύα?
ΥΓ βάλλε και καμια φωτο να υπάρχει αμα θες![]()
Παιδιά καλημέρα ,
Έχω ένα KLR 250 και μετά από ένα καλό restoring (ήταν παρατημένο στο πεζοδρόμιο από το 2004) , έχω την χαρά να το χρησιμοποιώ και πάλι. Αντιμετωπίζω όμως το εξής. Όταν παίρνει μπρος και είναι κρύο , κάνει ένα μεταλλικό κροτάλισμα δυνατό, σαν να προέρχεται από την καδένα. Μόλις όμως ζεσταθεί , κελαηδάει. Τι μπορεί να είναι ? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ?
Ευχαριστώ
Καμια οικονομική πρόταση για μπαταρία,γιατι πλέον τα φώτα η κορνα και τα φλας πεθαινουν,υπαρχει?![]()
![]()
ΔΩΣΤΕ τα φώτα σας !!
2 ερωτησεις...
Α) μιας και η μπαταρία μου πρεπει να εχει παραδόσει πνευμα(χαμηλα φώτα που πανω απο 3 χιλ στροφες,ειναι σαν καντηλι,κορνα βουβη κλπ κλπ ) να της συμπληρώσω υγρά ή πεταμα και καινουρια κατευθείαν?...υπαρχει καποια οικονομική επιλογή για τη μοτο αυτή?αλλιως θα πάω ψαχνοντας αφου τη βγάλλω απο την μηχανη και δω τους κωδικους..
Β) αλλαγή λαδιών,για να τα κάνω μονος μου,μιας και θα εχω το χώρο,υπάρχει κατι συγκεκριμένο που πρεπει να προσέξω?... το φίλτρο λαδιου δεν θα το αλλάξω (μιας και αλλαχτηκε πρίν 5.000χλμ και το manual εχει συγκεκριμένα χλμ που λεει οτι πρεπει να αλλαχτεί),ετσι λοιπον 8α χρειαστώ συμφωνα με το MANUAL 1.7L λάδι...σκοπέυω να βάλλω 10-40 ημισυνθετικά(οτι εχει και τώρα) και προσανατολιζομαι αναμεσα σε castrol-motul....
Εκτος απο το ανοιγμα των 2 βιδών (ανω και κάτω) για να φυγει το παλιό λάδι,πρεπει να κάνω καποια αλλη διαδικασία? οπως πχ ζέσταμα του κινητηρα για λιγο,πρίν, και αλλα τετοια?...δεκτη οποια βοηθεια...μην κανουμε και καμια ζημια
Πετα τη μπαταρια κ βαλε καινουργια,δεν εχουν κοστος κ αν εχεις μονο μανιβελα η χρηση της ειναι επικουρικη στο κυκλωμα.
Αφου θα αλλαξεις λαδια αλλαξε κ φιλτρο, επισης μηδαμινο κοστος. Η διαδικασια αλλαγης ειναι η πιο απλη, ανοιγεις ταπα κατω-πανω, στραγγιζουν, βαζεις φρεσκα. Καλο ειναι να το εχεις κανει μια βολτιτσα να ειναι χλιαρα τα λαδια αλλα παγωμενο το μοτερ(οσο γινεται... )
Ειναι μονο μανιβέλα,αλλα τον τελευταίο καιρό μου κάνει κολπα(ναι μεν παίρνει 2-3 μανιβελια μπροστα αλλα τα φώτα η κορνα και τα φλας ψυχοραγουν)..θα αλλάξω και την μπαταρία με την πρώτη ευκαιρία γιατι πρεπει να ειναι πιο στεγνή και απο πετρα
Ωραία,ευχαριστώ για τις οδηγίες φίλε...θα κοιταξω να αλλαξω και το φίλτρο..ή με HIFLO ή με το original
Το φίλτρο αερα που ειναι απλα ενα παραλληλόγραμμο σφουγγάρι,αν δεν το αλλάξω,ποιος ειναι ο πιο ασφαλής τροπος για να καθαριστεί?(επισης η HIFLO φέρνει για το klr250 αλλα στο νετ δεν τα βρίσκω ευκολα σε ελληνικα μαγαζιά)