Εγώ θα σταθώ εδώ και θα επιβεβαιώσω οτι μέχρι 250 κυβικά θα σου είναι ΥΠΕΡαρκετά για να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να κινδυνέψεις μάταια.
Αν σε τρόμαξε CBF στις 6000 φαντάσου να τρως μια κλωτσιά στο στήθος και να μακραίνουν τα χέρια σου 1-2 πόντους προπαθώντας να κρατηθείς να μην φύγεις αεροπορικώς απο το τράβηγμα ενός "σατανά" που είπε και ο pipe smoker πριν.
Υπάρχει περίπτωση να μετανιώσεις πικρά και να το παρατήσεις γενικώς το θέμα μηχανή. Σκέψου το καλά.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη - παγίδες - ελλείψεις ενός καινούριου είναι:
α. Να τον παρασύρει το γκάζι χωρίς να το θέλει. Ειδικά με τα χαμηλόροπα είναι σύνηθες φαινόμενο και συμβαίνει εύκολα και συχνά πριν από μια στροφή χωρίς απαραίτητα να έχει προηγηθεί μεγάλη ευθεία. Στις μεγάλες ευθείες αν και όταν θέλει να μαζέψει πολλά χλμ θα κλείσει το γκάζι νωρίς και πιάσει τα φρένα όταν πρέπει.
β. Να μην κοιτάει σε τι σκατά δρόμο πατάνε οι ρόδες του τόσο συχνά όσο συχνά αλλάζει το καταπληκτικό οδόστρωμα στην Ελλάδα και ειδικά στις πόλεις.
γ. Να μην ξέρει που και πόσο πρέπει να πιέσει τα φρένα του.
δ. Δεν μπορεί να υπολογίσει τις σωστές αποστάσεις από τα αυτοκίνητα.
ε. Δεν ξέρει ούτε τη σωστή θέση, πίσω από ένα αμάξι!
Μάντεψε! Όλα αυτά απαιτούν abs.
Τώρα θα μου πεις, αν τσαρουχώσει τα abs στη θηβών θα σταματήσει? Πιθανότατα ναι, κάααααποια στιγμή μπορεί να σταματήσει και να είναι ακόμα όρθιος.
Φχαριστώ για το τραγουδάκι, σε γυρίζει και πίσω τότε που τα μαλλιά μας μύριζαν ωσάν τις μηχανές μας (για όσους δεν είχαμε αφρικα)!![]()
Sent from me using a computer.
Υπάρχουν πάρα πολλές φοβίες αυτού του είδους.
Κυρίως οταν είσαι άσχετος.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται προπόνηση για να μάθει.
Αν είναι να βγεί στο ποτάμι με 250αρι και να σέρνεται στην περιοχή "που ο κινητήρας γουργουρίζει σαν γατάκι κάτω από τα πόδια σου" (με 60km/h δηλαδή)
καλύτερα λεωφορείο γιατί πραγματικά θα κινδυνέψει να τον σκοτώσουν.
Καλορίζικο, καλά χλμ και πάντα όρθιος.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6361135/
Από όλα όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Αποτελεί γεγονότο το οποίο ουδέποτες αρνήθηκα και δε χωράει αμφισβητήσεωςε.....
Σουρβάιβορς είναι όσοι γερνάνε ρε!
Τιμή και δόξα λέμε![]()
Ένεκα του bold όλα τα άλλα βγαίνουν άκυρα.
Απαιτείς, άντε γεια. Δεν το λέω εγώ. Άλλος το λέει κι εκείνου τα λεγόμενα κι αν δε χωράνε αμφισβητήσεωςε....
Ο νεοσσός δεν έχει "δικαίωμα" να απαιτεί τίποτα περισσότερο από μια κάποια αξιοπιστία, ένα μηχανάκι που να του κάθεται κάπως καλά στο μάτι, να τον βολεύει στον πισινό του, και κάπου εκεί τελειώνει το στόρυ.
Όχι γιατί είναι νέος και πρέπει να του κάνουμε καψόνια.
Γιατί είναι νέος και έχει ακούσει πολλά και δυστυχώς το μικρό καλάθι το κράταγε στο άλλο χέρι, κι έχει μπλεχτεί με πληροφορίες και λεπτομέρειες που δεν είναι του παρόντος.
Τί πάει να πει "Θέλω να κινούμαι μέχρι τις 3.000σαλ"? Έχει κινηθεί με παραπάνω? Έχει κινηθεί με λιγότερο?
Ας κινηθεί και μέχρι τις 6 και μέχρι τις 9 και μέχρι τις 12 και μέχρι τους κόφτες.
Και μετά από μερικά χρόνια ας έρθει κι ας πει "Μαλάκες με έχει κουράσει το 4κύλινδρο που θέλει δούλεμα ψηλά/το μονοκύλινδρο που μετράω σφυριές στα @@ίδια μου/το δικύλινδρο γιατί έτσι, και θέλω κάτι άλλο".
Τώρα το μόνο μέτρο σύγκρισης που έχει είναι τα χιλιοταλαιπωρημένο μπουκωμένα με ένα ρελαντί στο Θεό μηχανάκια από τη σχολή οδήγησης, με τα οποιά έκανε 10-15 μαθήματα και 10χλμ πορεία.
Θα συμφωνήσω, αλλά και πάλι με προσοχή.
"Είναι τάφος" το CBF600 λένε. "Γαμώ!" λέω εγώ.
Για αρχάριο που ψάχνεται σε 600άρι, ταφίσιο 600άρι πρέπει να κοιτάξει.
Αν τον ενδιαφέρει η λειτουργικότητά του θα το ευχαριστηθεί.
Άμα το θέλει για να βάνει κόντρες όχι.
Και σκέψου να έπαιρνα το Goldwing που πάντα ονειρευόμουν με το τρεϊλεράκι από πίσω για εύκολες μετακινήσει εντός πόλης
Ο πιπάκιας τώρα που τα λέει όλα αυτά (και δεν τα λέει τώρα, ανέκαθεν τα έλεγε) έχει το 1400 2-3 μηνάκια αλλά το 400 5-6 χρονάκια.
Το οποίο 400 είναι και 4κύλινδρο είναι και κολοκοτρωνέικο, και μια χαρά μου την έκανε (και συνεχίζει να μου την κάνει) τη δουλειά μου, την κ@υλα μου, τα πάντα όλα μου.
Άκουγα ότι τα 4κύλινδρα δεν κάνουν για κίνηση μέσα στην πόλη κι έλεγα από μέσα μου "Τί διάολο εγώ πώς σκατά κινούμαι? Λες να είχε δίκιο ο Παρμενίδης και να είμαι ακίνητος και να μην το ξέρω?".
Απλα το δούλευα πιο ψηλά. So fucking what? Οκ έκαιγα περισσότερο. Το ευχαριστιόμουν όμως και περισσότερο που έκανα μια προσπέραση κι άλλαζα στον κόφτη άμα μου γούσταρε κιόλας (γιατί πολλά μπορούμε να πούμε για το cbδάκι και να το κατηγορήσουμε, αλλά έχει έναν ήχο το ρημάδι που είναι κ@υλα).
Ακόμα και τώρα που έχω το 1400 (προς το παρόν αυτό με έχει βασικά, όχι εγώ εκείνο) όταν θέλω να καγκουρέψω λίγο και να ξεταυλώσω βάζω μπρος τη γριούλα και βγαίνω παγανιά.
Γιατί μπορώ να της πιω το αίμα (όσο ξέρω κι όσο μπορώ εννοείται) και να το κατευχαριστηθώ.
Να βγω μια παραλιακή και να κοφτιάσω 1η-2η-3η-4η χωρίς να έχω πιάσει χιλιόμετρα που να μην μπορώ να τα διαχειριστώ και χωρίς να με πάει ο σκατός στην κάλτσα.
Με το 1400 δυο τρεις φορές το έχω ανοίξει το γκάζι μέχρι το στοπ, έχοντας μέσα 6η και πηγαίνοντας σαν κότα, απλά και μόνο από περιέργεια.
Και πάλι με τρόμαξε το τράβηγμά του.
ΥΓ. Στο ντεπόζιτο δε χωράει η κούνια του μωρού που δεν έχω. Και βασικά το τανκ μπαγκ όταν το βάνω ολάκερο με ενοχλεί πολύ. Άλλη κουβέντα αυτή, θα την αναλύσουμε αλλού....
Πολύ σωστό κι αυτό το ποστ σου και το πρώτο.
Δεν το πρόσεξα.
Με είχαν απορροφήσει οι
Δε διαφωνώ πουθενά.
Απλά, για να σου το πω λίγο όπως το βίωσα εγώ.
Έφαγα μία τούμπα γιατί είχα βαλθεί να φρενάρω αντί να στρίψω.
Αν είχα στρίψει πιθανότατα δε θα την είχα φάει.
Αν δε φοβόμουν το πιθανό μπλοκάρισμα του μπροστινού που είναι καθημερινός μου εφιάλτης θα είχα πιέσει περισσότερα τα φρένα τα οποία σίγουρα είχαν "κι άλλο" και πάλι πιθανότατα δε θα την είχα φάει.
Αν είχα ABS θα τα τσαρούχωνα χωρίς κανένα φόβο και πάλι πιθανότατα δε θα την είχα φάει.
Αν
Αν
Αν
Αν
Όμως την έφαγα.
Η εξέλιξη όμως ήταν θετική γιατί μέσω μιας διαδικασίας κι ενός ανθρώπου που με βοήθησε έμαθα να στρίβω πολύ καλύτερα και να μή φοβάμαι να μπω σωστά και με λίγη περισσότερη φόρα στη στροφή.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να με μιμηθεί κανείς και να αρχίσει να τρώει τα μούτρα του δεξιά κι αριστερά.
Λέω απλά πώς εξελίχθηκε το πράγμα για εμένα.
Συμφωνώ ότι το ABS είναι καλό να υπάρχει, είναι χρήσιμο, και ειδικά στα πιο καινούρια μηχανάκια έχει βελτιωθεί κιόλας απ'όσο ακούω.
Απλά δεν θεωρώ τη μη υπαρξή του παράγοντα για να ρίξει κάποιος άκυρο σε ένα μηχανάκι μόνο και μόνο γι'αυτό.
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Όχι.
Η χαρά της μοτοσυκλέτας δεν είναι μόνο στην απόδοσή της ξερά όπως το έχεις στο κεφάλι σου.
Κάτσε και διάβασε τα δυο σεντόνια που έγραψα παραπάνω.
Και στο φινάλε, ναι αν το βαρεθείς, όταν το βαρεθείς, το δίνεις και πας παρακάτω. Αλλά αυτό δε θα συμβεί σε 2 μήνες. Μπορεί να συμβεί σε 2 χρόνια.
Και τα μεταχειρισμένα μηχανάκια τέτοιου τύπου έχουν πιάσει πάτο σαν τιμές.
Όσο το πάρεις πάνω κάτω τόσο θα το δώσεις.
Ωραίο το NC που σου πόσταρε ο Daz.
Τράβα δώσε 6 χιλιάρικα για πρώτη μηχανή, κι όταν φας την πρώτη τούμπα θα κλαις με μαύρο δάκρυ που τα όσα δεν αλλάζουν και δεν κρύβονται θα τις αφαιρούν τα χιλιάρικα σα στραγάλια από τη μεταπωλητική της αξία.
Γνώμη μου πάντα.
Η αισθητική είναι ένα άλλο θέμα.
Κι εμένα δυο κολλητοί μου βγάλανε πριν λίγο καιρό δίπλωμα και θέλανε μηχανάκι.
Του ενός του αρέσανε οι βέσπες του άλλου τα καφέ ρέισερ.
Ο ένας δεν άλλαξε μυαλά και πήγε και πήρε βέσπα. Ήδη μέτρησε μια πτώση (δε λέω ότι φταίει απαραίτητα ο ντενεκές).
Ο άλλος ευτυχώς άλλαξε μυαλά και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στη βδομάδα θα καβαλάει ένα CBF600 που στην αρχή ούτε να το βλέπει δεν ήθελε, αλλά όσο πέρναγε ο καιρός και κοίταγε αγγελίες, και διάβαζε, και σκεφτόταν πιο πολύ τις ανάγκες του παρά το αισθητικό κομμάτι το λάτρεψε!
Εγώ δε θα σου πω μόνο για 250άρια. Θα σου πω για διάφορα, στα γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω.
Δες τα και τα αναλύουμε
CBF600 (με 2.500 κι ακόμα πιο κάτω βρίσκεις του 2004-2005 με ABS)
CBF500 (παλιό αλλά σταθερή αξία αν σου αρέσουν τα γυμνά στρογγυλοφάναρα)
Er6N το γυμνό ER6F με φαίρινγκ (νομίζω έχουν abs)
Ninja 250-300 (με ABS)
CBR 250 (με ABS αν θυμάμαι καλά)
Δε σε πάω πιο πίσω γιατί λες δε σου αρέσουν τα παλιακά και γιατί θα φάω ξύλο γιατί έχω αργήσει.
Ω ναι, έχεις δίκιο. Και το ήξερα ότι θα έχεις δίκιο πριν το γράψεις.
Και τα μηχανάκια που προτείνεις στα λεφτά που προτείνεις ειναι εξίσου καλά για έναν νέο.
Συμφωνώ ότι τα 6 χιλιάρικα είναι πολλά για πρώτη μηχανή στην Αθήνα γιατί ακόμα και στατική να ειναι η τούμπα θα χάσει πολύ περισσότερα, όπως θα χάσει και στην περίπτωση που δεν υπάρξει τούμπα.
Μα τώρα που έχουμε τη φωνή της λογικής με την πίπα του και τα σεντόνια του μπορούμε να προτείνουμε και κάτι διαφορετικό στην περίπτωση που ο νέος θέλει να κάνει του κεφαλιού του.
Το θέμα είναι να έχει τις κατάλληλες επιλογές σε ότι κατηγορία τιμής-κυβισμού-στυλ επιλέξει!
Το θέμα είναι πιστεύω να μας πει και ο νεοσσός σε ποια μηχανάκια καταλήγει μετά από τόση κουβέντα