Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 116

Θέμα: Λαστιχα για ελαφρυ on-off.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Εμπρός TKC 80 και πίσω ότι θέλεις.

Κατά προτίμηση κάτι σκληρότερο με πιο ασφάλτινη χαραξη.

Για διπλή χρήση με τόσο καλές επιδόσεις και στις δύο περιπτώσεις δύσκολα θα βρεις καλύτερο. Για το εμπρός μιλάω, το πίσω στην διάσταση του φ650 απέφυγέ το γιατί θα φαγωθεί γρήγορα.

Τόσο σε συνθήκες πόλης όσο σε ορεινό στροφιλίκι είναι καταπληκτικό. Στο ταξίδι βγάζει λίγο θόρυβο κοντά στα 80-100 αλλά όχι ενοχλητικό.

Με τις σωστές πιέσεις δεν είναι πολλά αυτά που δεν μπορεί να κάνει.
    Sent from me using a computer.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Με τις σωστές πιέσεις δεν είναι πολλά αυτά που δεν μπορεί να κάνει.
    E με τετοιες τακουναρες πως να ειναι πολλα...;;;

Με τι θα συνδυαστει σωστα ομως;;

Καλυτερη επιλογη τα Sahara μπρος πισω πιστευω αφου χωμα παει σπανια και σε λασπες δεν παταει.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος
    Τα TKC80 είναι πολύ καλά στην πόλη, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Δεν αξίζει να τα βάλεις μόνο για τέτοια χρήση.
    Γνώμη μου είναι πως για τα συμβάντα που αναφέρεις δεν φταίνε τα λάστιχα. Πρέπει να εξοικειωθείς με την οδήγηση σε χωματόδρομο, θέλει τον τρόπο της.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Το TKC80 νομίζω είναι σε δύο τύπους (ή κάτι τέτοιο είχα διαβάσει στο MOTO magazine), ο ένας λίγο πιο δρομίσιος;
    Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα TKC70, λίγο πιο ασφάλτινα από τα '80.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vthn Προβολή μηνύματος
    Γ
    Και ενώ ψάχνω, βρίσκω αυτό (απο troxoservice.gr):

Τα ελαστικά on-off στους δρόμους της πόλης

Ένα μεγάλο ποσοστό των μοτοσικλετών για χρήση εντός και εκτός δρόμου κινούνται σχεδόν αποκλειστικά στην άσφαλτο των πόλεων, πράγμα που φέρνει σε δίλημμα τους κατόχους τους όσον αφορά την επιλογή των καταλληλότερων ελαστικών για την συγκεκριμένη χρήση.

Έτσι λοιπόν επικρατεί η εντύπωση ότι επιλέγοντας ελαστικά με πέλμα που προδιαθέτει περισσότερο ασφάλτινη χρήση θα έχουν το καλύτερο δυνατό κράτημα. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να πούμε όμως ότι, τα ελαστικά αυτά είναι κατασκευασμένα για χρήση δρόμου σε ρυθμούς τουρισμού και γι’ αυτό το λόγο το αποτέλεσμα είναι, πυκνό πέλμα με τακούνια μεγάλης επιφάνειας για αθόρυβη λειτουργία και άντληση του νερού, στρογγυλεμένοι ώμοι για δυνατότητα μεγαλυτέρων κλήσεων, ανθεκτικότερες γόμες για αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες, ταχύτητες και στο χρόνο, σκελετοί radial ακόμη και Kevlar για να βρίσκονται υπό ακραίες συνθήκες όσο το δυνατόν σε επαφή με το δρόμο.

Ακριβώς αντίθετα η χρήση πόλης απαιτεί μικρές ταχύτητες και διαδρομές, συχνές επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, ελιγμούς, μικρές κλίσεις κλπ, γι' αυτό χρειάζονται ελαστικά που να έχουν αραιότερο πέλμα με μικρής επιφάνειας τακούνια για μεγαλύτερες τριβές και απλούς σκελετούς για να φθάνουν γρήγορα στην θερμοκρασία λειτουργίας.

Δηλαδή ευέλικτα ελαστικά που μπορεί να φθείρονται λίγο γρηγορότερα αλλά θα παρέχουν την ασφάλεια που απαιτούν οι δρόμοι των πόλεων. Στην επόμενη αλλαγή των ελαστικών σας λοιπόν θα λάβετε υπ’ όψιν πρώτα τον παράγοντα χρήση και έπειτα θα επιλέξετε μάρκα και μοντέλο.
    ΟλόΣωστο !!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Τα TKC80 είναι πολύ καλά στην πόλη, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Δεν αξίζει να τα βάλεις μόνο για τέτοια χρήση.
    Γνώμη μου είναι πως για τα συμβάντα που αναφέρεις δεν φταίνε τα λάστιχα. Πρέπει να εξοικειωθείς με την οδήγηση σε χωματόδρομο, θέλει τον τρόπο της.
    Συμφωνώ Απόλυτα.

METZELER SAHARA
    DUNLOP TRAILMAX K760
    BRIDGESTONE TW41-42

1 απο τα 3 βάλε ,,και θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (όσον αφορά τα ελαστικά) για την χρήση που περιγράφεις.
    (Η σειρά είναι απο το ακριβότερο προς το φθηνότερο)
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vthn Προβολή μηνύματος
    Γεια σας μετά από καιρό!

έχω ένα f650gs μονοκύλινδρο. ...
    Επομενως για πόλη και χωματόδρομους στις διακοπές (δεν με ενδιαφέρει η γρήγορη φθορά, αφού κάνω λίγα χιλιόμετρα), καλύτερα να βάλω ελαστικά 50-50 (metzeler sahara, michelin sirac, mitas E07 κλπ) ή να πάω σε πιο χωμάτινο όπως Continetal TKC-80, Pirelli MT21, mitas E09 κλπ;;

Τι λέει η εμπερία σας από την χρήση των παραπάνω ελαστικών σε συνθήκες πόλης;
    Αν το μονοκύλινδρό σου είναι με το 19άρι τροχό τα sahara δε βγαίνουν για τη διάστασή σου ! Αν είναι το Dakar θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή. Επίσης super επιλογή τα Mitas E07 και όχι τα 09 για τη χρήση που κάνεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα TKC70, λίγο πιο ασφάλτινα από τα '80.
    Συμφωνώ με τον φίλο και επαυξάνω για τα TKC70
    Φύγαμε...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    E με τετοιες τακουναρες πως να ειναι πολλα...;;;

Με τι θα συνδυαστει σωστα ομως;;

Καλυτερη επιλογη τα Sahara μπρος πισω πιστευω αφου χωμα παει σπανια και σε λασπες δεν παταει.
    Όταν γράφω ότι δεν είναι πολλά αυτά που ΔΕΝ μπορεί να κάνει εσύ καταλαβαίνεις ότι είναι λίγα? Μήπως οδήγησες καμιά Άφρικα πρόσφατα?

Με τι να τα συνδυάσει? Τι είναι γυναικείο τσαντάκι?
    Με αυτά που είπε ο γατος!

DUNLOP TRAILMAX
    BRIDGESTONE TW42

Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι το ΤΚC είναι χωμάτινο λάστιχο.

Φυσικά με τέτοιες τακουνάρες στο χώμα είναι ότι καλύτερο εκτός απ' τα καθαρά χωμάτινα αλλά στο δρόμο δεν υπολείπεται απ' τα εμπρός των bridgestone πχ.

Βαριέμαι να ξαναγράφω για τα tkc, τα έχω γράψει τόσες φορές.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 13/10/2015 στις 12:00.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος
    Αν το μονοκύλινδρό σου είναι με το 19άρι τροχό τα sahara δε βγαίνουν για τη διάστασή σου !
    Λάθος κάνεις.
    Το'χω φορέσει πολλάκις ,πχ σε Πήγασο.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1α2β.jpg 
Προβολές:	158 
Μέγεθος:	97,8 KB 
ID:	342869

Όταν γράφω ότι δεν είναι πολλά αυτά που ΔΕΝ μπορεί να κάνει εσύ καταλαβαίνεις ότι είναι λίγα? Μήπως οδήγησες καμιά Άφρικα πρόσφατα?

Με τι να τα συνδυάσει? Τι είναι γυναικείο τσαντάκι?
    Με αυτά που είπε ο γατος!

DUNLOP TRAILMAX
    BRIDGESTONE TW42

Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι το ΤΚC είναι χωμάτινο λάστιχο.

Φυσικά με τέτοιες τακουνάρες στο χώμα είναι ότι καλύτερο εκτός απ' τα καθαρά χωμάτινα αλλά στο δρόμο δεν υπολείπεται απ' τα εμπρός των bridgestone πχ.

Βαριέμαι να ξαναγράφω για τα tkc, τα έχω γράψει τόσες φορές φορές.
    Το μπροστινό ΤΚC το'χω αφήσει πολλάκις πάνω στο Τενερέ,συνδιαζόμενο κ με τα δυό απο πάνω.
    Μια χαρά τα βρίσκουν μεταξύ τους.
    Αλλα ο μόνος λόγος που το'κανα ήταν γιατι δεν έχω εμπρός 2η ζάντα και βαριόμουν να ξεζαντάρω κάθε 15 μέρες.
    Καλό-χρυσό το ΤΚC αλλα΄υπολείπεται στο δρόμο των άλλων δυό ,εφόσον έχεις απαιτήσεις.
    Για κάποιον που θα πατήσει 1000 μέτρα χώμα καθε καλοκαίρι κ κανα χωματόδρομο να βρεί την καντίνα στη Βάρκιζα ,δεν υπάρχει η ανάγκη ενός τέτοιου συνδιασμού.
    Κατα την δική μου γνώμη κ για την δική μου χρήση ,σε χώμα κ ασφαλτο.
    " the PouroDuro team "

Το ιδιο λεμε ρε Daz!
    Λεω πως να ειναι πολλα αυτα που ΔΕΝ μπορει να κανει στο χωμα. Αφου εχει ζορικα τακουνια.
    MADE IN JAPAN 日本製

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Λάθος κάνεις.
    Το'χω φορέσει πολλάκις ,πχ σε Πήγασο.
    Τα έψαχνα μανιωδώς για το παλιό μου το 2013 και μόνο για 21'' τροχό έβρισκα

Μπας και βγαίνανε ένα φεγγάρι και μετά τα σταματήσανε ;
    Φύγαμε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος
    Τα έψαχνα μανιωδώς για το παλιό μου το 2013 και μόνο για 21'' τροχό έβρισκα

Μπας και βγαίνανε ένα φεγγάρι και μετά τα σταματήσανε ;
    Αυτό δεν το ξέρω...Ισως...εχω να ασχοληθώ με 19άρη εμπρός 7 χρόνια τώρα.
    " the PouroDuro team "

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος

Το μπροστινό ΤΚC το'χω αφήσει πολλάκις πάνω στο Τενερέ,συνδιαζόμενο κ με τα δυό απο πάνω.
    Μια χαρά τα βρίσκουν μεταξύ τους.
    Αλλα ο μόνος λόγος που το'κανα ήταν γιατι δεν έχω εμπρός 2η ζάντα και βαριόμουν να ξεζαντάρω κάθε 15 μέρες.
    Καλό-χρυσό το ΤΚC αλλα΄υπολείπεται στο δρόμο των άλλων δυό ,εφόσον έχεις απαιτήσεις.
    Για κάποιον που θα πατήσει 1000 μέτρα χώμα καθε καλοκαίρι κ κανα χωματόδρομο να βρεί την καντίνα στη Βάρκιζα ,δεν υπάρχει η ανάγκη ενός τέτοιου συνδιασμού.
    Κατα την δική μου γνώμη κ για την δική μου χρήση ,σε χώμα κ ασφαλτο.
    Στο TW 41 δεν είχα καμία εμπιστοσύνη σε μικροδιαδρομές μέσα στην πόλη ούτε σε βρεγμένο.
    Το ΤΚC εκτός του ότι δύσκολα θα το φτάσει κάποιος στα όριά του στο στροφιλίκι, παρέχει πληροφόρηση που τα άλλα δεν.

Πάντως έχεις δίκιο ότι για τόσο μικρή χρήση σε χώμα υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες λύσεις. Δεν είναι όμως όλες καλύτερες.

Τα σαχαρα δεν τα έχω δοκιμάσει καν.

Moderator
    Επίσης γράφουμε σε λάθος θρεντ. Τα μηχανάκια αυτά μόνο ελαφριά ον-οφφ δεν είναι. Έχουν γραφτεί πολλά για όλα αυτά τα μοντέλα και για πολύ περισσότερα στο θρεντ "λάστιχα για βαρύ on-off (γενική συζήτηση)"

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

@Bob: είχε πολλούς χωματόδρομους που μπορούσες να πας άνετα. Όταν όμως βρέθηκα σε κατηφορικές (πολύ κατηφορικές) φουρκέτες και ψιλό χαλίκι πάνω σε σκληρό χωματόδρομο (νομίζω στο δρόμο για Βάτσες ήταν), με το δικάβαλο gs στα 350+ κιλά να πρέπει να γείρει πάνω στα anakee... τα είδα όλα. Ειδικά στην επιστροφή, στην άνοδο μιας τέτοιας φουρκέτας συναντήθηκα με αγροτικό που θεωρούσε ότι ολος ο δρόμος του ανήκε.. Με το που πήρα την αριστερή ανηφορική στροφή της φουρκέτας, αισθάνθηκα ότι αν ανοίξω το γκάζι θα σπινιάρει άσχημα. Σταμάτησα στην ανηφόρα, ακινητοποίησα τη μηχανή χωρίς κλίση και άρχισε να πηγαίνει πίσω προς τον γκρεμό με μπλοκαρισμένους τους τροχούς.. Μέχρι να σταματήσει (σύρθηκε κανά δυο μέτρα με εμένα και τη γυναίκα μου επάνω) με έλουσε κρύος ιδρώτας.. Είπα πως πρέπει να μάθω να οδηγώ σε τέτοιους δρόμους αλλά και τα κατάλληλα λάστιχα όλο και κάτι παραπάνω θα κάνουν...

Μπορεί κάποιος να βάλει κανένα λινκ για το ποιός είναι ο ρόλος του μπροστινού και ποιος ο ρόλος του πίσω τροχού; Ενδιαφέρον ακούγεται αυτό που προτείνατε για πιο χωμάτινο λάστιχο μπροστά σε σχέση με το πίσω. Ευχαριστώ και πάλι!

Επίσης γράφουμε σε λάθος θρεντ. Τα μηχανάκια αυτά μόνο ελαφριά ον-οφφ δεν είναι. Έχουν γραφτεί πολλά για όλα αυτά τα μοντέλα και για πολύ περισσότερα στο θρεντ "λάστιχα για βαρύ on-off (γενική συζήτηση)"
    Speak for yourself, με το βαριδι σου!!!

@vthn: Στο τερεν που περιγραφεις (σκληρο-πατημενο χωμα με χαλικι επανω, υπο μεγαλη κλιση, δικαβαλος και με αντιθετα διερχομενο χωριατη με αγροτικο) δεν υπαρχει σωτηρια.. Ρουα ματ φαση!!
    Λιγο και σταθερο γκαζι και λιγο συμπλεκταρισμα στις φουρκετες και ο θεος βοηθος.
    Εκει οντως το τακουνι θα σε βοηθουσε αλλα πχ και με τα Sahara δεν θα εβλεπες τοσο μεγαλη διαφορα. Με Karoo και TKC ισως..
    MADE IN JAPAN 日本製

oldog Το avatar του/της bleach
    Το έλιωσα το θέμα και το επαναφέρω στο προσκήνιο!
    Ψάχνομαι σιγά-σιγά για λάστιχα για το XRάκι (400). Έχω βάλει δύο φορές Pirelli ΜΤ21 στο παρελθόν και αυτά που φοράω τώρα είναι τα Bridgestone X30.
    Χρήση: καθημερινή για πηγαινέλα δουλειά (~30χλμ) και καμιά χωματάδα/εντουράδα Υμηττό κάθε τρία Σ/Κ!

Τα Pirelli μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις αλλά είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο, πιο χωμάτινο, για ν' ανέβει το επίπεδο (και η συχνότητα) της βόλτας.
    Πράγματι ανέβηκε αλλά πλέον έχει αραιώσει πάλι και κοιτάω για λίγο πιο "προσγειωμένα" on/off ελαστικά καθώς τα τακουνάτα γλυστράν και τρέμει η
    καρδιά μου κάθε φορά που βρέχει και πρέπει να πάω δουλειά!

Σκέφτομαι, με σειρά προτίμησης, τα:
    - Heidenau K60 Scout
    - Metzeler Enduro 3 Sahara
    - Bridgestone TW41-42 (<- λόγω καλών σχολίων εδώ μέσα)
    - Mitas E07
    - Continental TKC 80

Θετικά/αρνητικά έχουν ακουστεί ήδη για τα περισσότερα παραπάνω αλλά θα θελα καμια γνώμη καθώς το XR είναι πιο enduro μηχανάκι (πιο ελαφρύ)
    και έχω διαβάσει στα αμερικάνικα fora (advrider) ότι κάποια λάστιχα, πχ Heidenau, είναι καλύτερα για πιο βαριά On/Off. Ισχύει; Αν δεν κάνω λάθος και ο
    Βροχίδης (madnomad) Heidenau έχει στο round-of-Africa trip του με XR250!

Ένας λόγος επίσης που θέλω να βάλω πιο on/off λάστιχα είναι γιατί τα άλλα φαγώνονται πολύ γρήγορα! Μέσα σ' ένα χρόνο (με 7-8.000 χλμ) χρειάζονται
    αλλαγή (τα X30 ήθελαν στο 7-8μηνο και με λιγότερα χλμ)... Α! Και πιο ασφάλτινα δεν βάζω! Είπαμε, χωμάτινο μηχανάκι έχουμε!!

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Λάστιχα για βαριά On-Off (Γενική συζήτηση)
    από daz στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 497
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2023, 09:08
  2. Λαστιχα Street σε on-off
    από harlek στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2005, 14:00
  3. Ερώτηση για συγκριτικό On-Off 650 στο 0-300
    από Innersense στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2005, 08:18
  4. Τιμόνι αλουμινίου για mega ON-OFF