Σελίδα 7 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 208

Θέμα: Booting from dvd

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Μίλησα με Dell και ο τεχνικός μου είπε επί λέξει "κάνε ένα φορμάτ και αν δεν διορθωθεί θα το πάρουμε πίσω για έλεγχο".
    Ε, παρτους τηλ κι εσυ, πες οτι εκανες φορματ και παλι κανει τα ιδια, σε μεγαλο ποσοστο θα σου αλλαξουν μητρικη (ιδια εμπειρια).
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    George_Sp είσαι εδώ; (Με έχεις ανεχτεί πολύ, να σου κάνω μια τελευταία ερώτηση γιατί διαφαίνεται μια άκρη...)
    speak

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    Ε, παρτους τηλ κι εσυ, πες οτι εκανες φορματ και παλι κανει τα ιδια, σε μεγαλο ποσοστο θα σου αλλαξουν μητρικη (ιδια εμπειρια).
    Μίλησα πάλι μαζί τους, μου είπαν πως πιθανότατα το πρόβλημα έγκειται στο ότι έγινε εγκατάσταση των drivers με όποια σειρά μου κατέβηκε στην κούτρα και όχι με την ενδεδειγμένη σειρά, όπως και ότι έπρεπε να κάνω και αναβάθμιση του BIOS, καθώς υπάρχει νεότερη έκδοση. Απλά το θέμα είναι ότι ο τεχνικός της Dell μου είπε ότι η σειρά που πρέπει να γίνει είναι BIOS-CHIPSET-AUDIO-VIDEO-NETWORK-TOUCHPAD, στο επίσημο site και στις οδηγίες για την εγκατάσταση των drivers η σειρά είναι ακριβώς η ανάποδη, τελευταίο το BIOS...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Το firmware του bios δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους drivers και δεν έχει σημασία αν το κάνεις πρώτο, τελευταίο ή ενδιάμεσα.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Το firmware του bios δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους drivers και δεν έχει σημασία αν το κάνεις πρώτο, τελευταίο ή ενδιάμεσα.
    Δεν το γνωρίζω γι' αυτό ρωτάω, ο τεχνικός της Dell μου τόνισε πολλές φορές ότι πρώτο πρέπει να γίνει το update του BIOS και μετά όλα τα άλλα.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ο τεχνικός της Dell είναι άσχετος ή απλά ήθελε να ξεμπερδέψει μαζί σου και βαριόταν να σου εξηγεί :P Δεν έχει σημασία. Firmware + drivers = 2 τελείως διαφορετικά πράγματα.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    speak

I have spoken αν και απάντησε ο Blitzer (φαντάζομαι συμφωνείς μαζί του).

I have spoken αν και απάντησε ο Blitzer (φαντάζομαι συμφωνείς μαζί του).
    sorry αλλα μολις μπηκα. ειχα βγει για δουλεια και σε άφησα στη μέση :P

παρότι αυτό που γράφει ο Χορχόδειλας ισχύει, οτι δηλαδή bios και drivers είναι 2 πράγματα τελείως διαφορετικά....εντούτοις αρκετές φορές μια νέα έκδοση bios μπορεί να φέρει αλλαγές στο hardware id της συσκευής, σε power properties και fixes σχετικά με τα κομμάτια τοιυ laptop (wlan cards, vga bios, sata ahci version) και στο πως αυτή διαβάζετε από τους drivers όταν περνιούνται. Επομένως η σωστή σειρά είναι πάντα από lower level σε higher level....δηλαδή bios-chipset-audio ή vga- και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Στο έγραψα και πιο πάνω.
    Αυτό που πρέπει να γίνει για να εντοπίσεις το πρόβλημα είναι.
    α) αναβάθμιση bios
    β) φρέσκο λειτουργικό
    γ) drivers chipset-audio-vga

Μετά από όλα αυτά κάθεσαι και τεστάρεις το λάπτοπ 1-2 ημέρες σε διαφορετικές συνθήκες power options και καταλήγεις να βρεις τι φταίει.

sorry αλλα μολις μπηκα. ειχα βγει για δουλεια και σε άφησα στη μέση :
    Κι εγώ μόλις μπήκα ερχόμενος από τον τεχνικό που το είχα πάει για να ξηλώσει τους παλιούς drivers όπως μου είχες πει στην αρχή και να περάσει τους καινούριους. Με το που μπαίνω μέσα "μεγάλε, έχεις θέμα με τον υπολογιστή, τελικά δεν σου φορτώνει καθόλου το BIOS, στείλτο στη Dell για μητρική". Τον ρώτησα εάν ξήλωσε τους παλιούς και αν πέρασε τους καινούριους και μου απάντησε ότι δεν το έκανε, ούτε πέρασε καν το καινούριο BIOS όπως μου είπαν, για να μην πούνε μετά στη Dell ότι μπήκε χέρι... Δεν έχουν σχέση είπε οι drivers και το λειτουργικό, είναι καθαρά θέμα μητρικής και BIOS...

Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχεις το λάπτοπ στα χέρια σου χωρίς να έχει πειραχθεί.

Αν σου είναι εύκολο να το ανάψεις και να πατήσεις γρήγορα το F2 μόλις δεις το Dell Logo και ανέβασε μια φωτογραφία στο σημείο που θα κολλήσει.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχεις το λάπτοπ στα χέρια σου χωρίς να έχει πειραχθεί.

Αν σου είναι εύκολο να το ανάψεις και να πατήσεις γρήγορα το F2 μόλις δεις το Dell Logo και ανέβασε μια φωτογραφία στο σημείο που θα κολλήσει.
    Δεν κόλλησε... μόλις πατάς F2 μπαίνει κανονικά στο BIOS.

Δεν κόλλησε... μόλις πατάς F2 μπαίνει κανονικά στο BIOS.
    Σαϊνι ο τεχνικός που το πήγες....λέω γω τώρα.

Σαϊνι ο τεχνικός που το πήγες....λέω γω τώρα.
    Αν θυμάσαι, όταν μου είχε εξ' αρχής προτείνει να πάω σε τεχνικό σου είχα απαντήσει ότι εδώ δεν τους εμπιστεύομαι...

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να μπω στο BIOS δεν έχει κολλήσει ποτέ, κι εγώ τον έκοψα για σαϊνι. Η πλάκα είναι πως όταν του άφησα τον υπολογιστή, φεύγοντας θυμήθηκα ότι το έχω με password στα windows και περίμενα να με πάρει τηλ να μου το ζητήσει, πήγα να τον πάρω και όταν τον ρώτησα εάν μπήκε στα windows με κοίταξε απορημένος, "ναι, γιατί να μην μπήκα";

Αν θυμάσαι, όταν μου είχε εξ' αρχής προτείνει να πάω σε τεχνικό σου είχα απαντήσει ότι εδώ δεν τους εμπιστεύομαι...

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να μπω στο BIOS δεν έχει κολλήσει ποτέ, κι εγώ τον έκοψα για σαϊνι. Η πλάκα είναι πως όταν του άφησα τον υπολογιστή, φεύγοντας θυμήθηκα ότι το έχω με password στα windows και περίμενα να με πάρει τηλ να μου το ζητήσει, πήγα να τον πάρω και όταν τον ρώτησα εάν μπήκε στα windows με κοίταξε απορημένος, "ναι, γιατί να μην μπήκα";

Καλά δε ρωτάω αν τον πλήρωσες.......Πάντως αν ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση να βρεις τεχνικό στα μέρη σου έπρεπε να το κάνεις ξεκάθαρο. Θα σου λεγα καλύτερα να το φόρτωνες ΚΤΕΛ με 5ευρώ να μου το στελνες να το κοιτάξω.

φεύγοντας θυμήθηκα ότι το έχω με password στα windows και περίμενα να με πάρει τηλ να μου το ζητήσει, πήγα να τον πάρω και όταν τον ρώτησα εάν μπήκε στα windows με κοίταξε απορημένος, "ναι, γιατί να μην μπήκα";
    erm....
    Και γιατι όχι;
    Do-able και ευκολακι.
    Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι ενδειξη αχρηστου. Μαλλον το αντιθετο.

ΕΝΤΙΤ: ΑΝ οντως μπηκε. Γιατι μπορει να πουλαει και παπαδες...
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Σελίδα 7 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Hiren's boot DVD 10.2
    από Anritsu στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2010, 01:28
  2. from ozstralia
    από afrotwin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2005, 01:04