Ας πω και γω κοπελια τη γνωμη μου μετα απο 41 χρονια σε δικυκλο μεσα στην Αθηνα και εχοντας κανει κοντα στο μυριο χλμ σ αυτα τα χρονια.
Ακουω εδω μεσα σωστες γνωμες-πολυ λιγες- ακουω και μυριες παπαρομακακ-ι-ες απο διαφορους με μεγαλη φαντασια και φαντασιωση -αν με εννοεις-ειδικα οταν απευθυνονται σε γυναικες.
Εγω θα σου πω λιτα και απλα τα εξης
Αν εισαι αρχαρια και δεν εχεις ξανανεβει σε μηχανη
Αν εισαι γυναικα με δεδομενη μυικη μαζα και ογκο -1,65 μαλλον θα εισαι γυρω στα 40-55 κιλα
Αν κινεισαι σε μεγαλη πολη μεσα σε κινηση με τοσους μακακες γυρω σου
ΤΟΤΕ ειναι αστοχο ατοπο και επικινδυνο για πρωτη μηχανη να παρεις κατι πανω απο 125 κυβικα που να μην μπορεις να πατας και τα δυο σου ποδια κατω με ολοκληρο το πελμα του ποδιου ,και το οποιο να ζυγιζει πανω απο 100-110 κιλα.
Οσο σωφρων και να εισαι η στραβη δεν αργει να ερθει ,και επειδη δεν υπαρχει βασιλικη οδος για την γνωση,αλλα μονο η εμπειρια που ερχεται με τον χρονο και τα λαθη,καλον ειναι οι επιπτωσεις να εναι οσον το δυνατον ανωδυνες,και γι αυτο δεν θα σου συνιστουσα αυτο που σου προτεινουν οι διαφοροι κατα την γνωμη μου ανεγκεφαλοι του φορουμ
Η ζωη και η υγεια ειναι το πολυτιμοτερο αγαθο και γι αυτο φροντισε να την εχεις,διοτι η μοτοσυκλετα θελει σωφροσυνη και πειθαρχια.Χρονο εχεις μπροστα σου να μαθεις πρωτα σε ενα ελαφρο σκουτερ χωρις ταχυτητες ,μετα σε μια μεση μικρη μοτο και αργοτερα σε κατι μεγαλυτερο.
Μην ξεχνας ποτε οτι ο αρχικος ενθουσιασμος ευκολα εξανεμιζεται στο κρεβατι του πονου,ενω αντιθετα τα σιγανα και προγραμματισμενα βηματα θα σε οδηγησουν σε ωριμα και ομορφα μονοπατια μοτοσυκλετισμου αρκει να μην βιαζεσαι να τα περπατησεις ολα αμεσως
Εν κατακλειδη ξεκινα με κατι που να μπορεις ευκολα να το κουμανταρεις ακομα και στην στραβη που νομοτελιακα θα σουρθει,χαμηλο ελαφρυ και αδυναμο για αρχη και σιγα σιγα ανεβαινεις τα σκαλοπατια
Πιστευω να βοηθησα