Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 126

Θέμα: Visualizer's πραπρά: 24/7 τα άπαντα..!!

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Οχι δεν ήταν ερώτηση, τα τακάκια πάντα ακουμπάνε των δίσκο αλλά δεν των πιέζουν τόσο ώστε να φρενάρει ο τροχός έτσι δουλεύουν. Μην πας στο κέντρο μα το μηχανάκι αλλά αν μπορείς καθάρισε τα τσιμουχάκια στα πιστόνια και γράσαρε τα (όχι πολύ γράσο ίσα ίσα) και κάνε μια βόλτα να δεις πώς δουλεύει

Μέλος
    Όταν λες τσιμουχάκια τι ακριβώς εννοείς ; ποιόν αριθμό στην φωτογραφία

Συνημμένο 347207

Νομίζω το 1.

Ναι το 1, βάζεις μια μικρή ποσότητα γράσου στο τέλος του πιστονιού για να πάει στην τσιμούχα. Αυτό το κάνεις αφού πρώτα το καθαρίσεις πολύ καλά με σπρέι φρένων και με μια μαλακή βούρτσα.

Μέλος
    Σίγουρα εννοείς στο τέλος και όχι στην αρχή του πιστονιού ; σπρευ φρένων δεν έχω φαντάζομαι και απλό νεράκι και καλό τρίψιμο κάνει ;

Μέλος
    4:45
    βασικά άκυρο μάλλον αυτό που λες εσύ λέει δηλαδή ότι γλυστράνε πάνω στις τσιμούχες αλλά όχι πάνω στο υπόλοιπο σώμα του πιστονιού.
    ( Κάποιος με καλύτερα αγγλικά ας μου πει σίγουρα ) που ακούγεται και λογικό ..

τέσπα θα πάρω σπρέι φρένων και θα το δοκιμάσω αύριο ..

Τελευταία τροποποίηση από visualizer; 04/12/2015 στις 18:31.

Οι τσιιμούχες πατάνε από την εξωτερική τους σε μιά φωλιά στην δαγκάνα, από την εσωτερική τους στο έμβολο. Για αυτό τον λόγο σφραγίζουν κιόλας, επειδή πατάνε επάνω. Αν δεν εφάπτονται σωστά με το έμβολο, μάντεψε, τα υγρά χύνονται έξω ή κολλάει το έμβολο και θέλουν αλλαγή τα τσιμουχάκια.

Για το καθάρισμα, οτιδήποτε χρησιμοποιήσεις καλό είναι αρκεί να μην κάνει χαρακιές στα έμβολα. Νερό θέλεις, WD40 θέλεις, μαλακό σφουγγαράκι κουζίνας και υγρό πιάτων θέλεις, ότι νομίζεις αρκεί να μείνει καθαρό μέταλλο. Συνήθως στο κομμάτι που εξέχει της δαγκάνας επικάθεται σκόνη από τα φρένα και βρωμιές γενικά. Με το brake cleaner φεύγουν πιο εύκολα, αλλά δεν είναι το μοναδικό καθαριστικό. Εγώ τα κάνω με παλιά οδοντόβουρτσα (όταν είναι επάνω στην δαγκάνα) και αν επιμένει κάτι πάρα πολύ, χιλιάρι γυαλόχαρτο απαλά.

Μέλος
    AXA! Υπάρχει περίπτωση όταν μου βγήκε το πιστόνι να βγήκε και η τσιμούχα η να στραβοπάτησε ; πιστεύω πως όχι αλλιώς δεν θα έμπαινε το πιστόνι τέρμα μέσα και θα υπήρχε διαρροή ..σωστά ;
    Όταν βγήκε το πιστόνι η τσιμούχα γέμισε από την εξωτερική μεριά με υγρό φρένων αλλά ο τύπος στο βίντεο λέει πως βάζουμε υγρό φρένων οπότε δεν παίζει να δημιουργήθηκε πρόβλημα από αυτό .. σωστά;
    To πρόβλημα παίζει να δημιουργήθηκε επειδή σαν μαλάκας έσπρωξα το πιστόνι τέρμα μέσα με όλη την βρώμα ..ε;

Μαλακία θα έπρεπε σήμερα όταν άδειασα το υγρό φρένων να βγάλω το πιστόνι τελείως ..

Μέλος
    Θα τρελαθώ ρε φούστη μου ..

Ο τύπος σε αυτό το βίντεο λέει πως είναι εντάξει αν υπάρχει τέτοια αντίσταση στο 17:05

Ο τροχός μου περίπου τέτοια αντίσταση έχει .. ας δοκιμάσει κάποιος να γυρίσει τον τροχό του να μου πει γιατί θα τρελαθώ -_-
    Πάντως είμαι σίγουρος πως πριν την όλη διαδικασία ο μπροστινός τροχός μου δεν είχε την ίδια αντίσταση που έχει τώρα αλλιώς θα μου έκανε εντύπωση όσες φορές καθάριζα το μηχανάκι ..

Αν αποφασίσεις να λύσεις την δαγκάνα καλό θα ήταν να άλλαζες τα στιμουχάκια με καινούρια μήπως και τα έχουν παίξει τα παλιά. Το καθάρισμα με ότι σε βολεύει αρκεί να μην είναι καυστικό και κάνει ζημιά στα πλαστικά μέρει. Βόλτα το πήγες να δεις πως δουλεύει ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    τα εμβολα καθαριζονται με υγρο φρενων
    τα τσιμουχακια υπαρχουν μονο γνησια και ειναι πανακριβα
    η αντισταση που λες ειναι σχετικη
    αν εκανες μια δοκιμαστικη βολτα μπορει να ανακαλυπτες οτι δεν υπαρχει προβλημα
    το κακο ειναι οτι λογω πληρους αγνοιας ταλαιπωρησε τσαμπα
    το καλο οτι με τοσο βαλε βγαλε την επομενη φορα θα κανεις τη δουλεια πολυ πιο ευκολα

ΛΟΛ ρε φίλε, δεν είδες πόσο χάλια ήταν πριν; Ε το μετά που δείχνει στο τέλος είναι η μέρα με την νύχτα. Αντί να μην γυρίζει, κάνει 3/4 του κύκλου. Τέλεια
    Κρυώνω τώρα και βαριέμαι να βγω να δω το απρίλια πόσο κάνει...

Αυτό το πράγμα τώρα είναι bandit rat bike του κώλου; Τι άνθρωποι κυκλοφορούν εκεί έξω μπαναΐαμ και τζίζουςμ...

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Road Pirat Προβολή μηνύματος
    Αν αποφασίσεις να λύσεις την δαγκάνα καλό θα ήταν να άλλαζες τα στιμουχάκια με καινούρια μήπως και τα έχουν παίξει τα παλιά. Το καθάρισμα με ότι σε βολεύει αρκεί να μην είναι καυστικό και κάνει ζημιά στα πλαστικά μέρει. Βόλτα το πήγες να δεις πως δουλεύει ?
    Βόλτα το πήγα και όπως είπα και πριν τα φρένα πιάνουν αρκετά καλά αλλά ο δίσκος ζεσταίνεται αρκετά .Αύριο θα δοκιμάσω καθάρισμα

τα εμβολα καθαριζονται με υγρο φρενων
    τα τσιμουχακια υπαρχουν μονο γνησια και ειναι πανακριβα
    η αντισταση που λες ειναι σχετικη
    αν εκανες μια δοκιμαστικη βολτα μπορει να ανακαλυπτες οτι δεν υπαρχει προβλημα
    το κακο ειναι οτι λογω πληρους αγνοιας ταλαιπωρησε τσαμπα
    το καλο οτι με τοσο βαλε βγαλε την επομενη φορα θα κανεις τη δουλεια πολυ πιο ευκολα
    Έκανα δοκιμαστική βόλτα και τα πράγματα είναι όπως αναφέρω παραπάνω .. ετσι είναι χωρίς ταλαιπωρία δεν μαθαίνεις απλά θέλω να είμαι σίγουρος 100% ότι τα φρένα μου είναι εντάξει .

ΛΟΛ ρε φίλε, δεν είδες πόσο χάλια ήταν πριν; Ε το μετά που δείχνει στο τέλος είναι η μέρα με την νύχτα. Αντί να μην γυρίζει, κάνει 3/4 του κύκλου. Τέλεια
    Κρυώνω τώρα και βαριέμαι να βγω να δω το απρίλια πόσο κάνει...

Αυτό το πράγμα τώρα είναι bandit rat bike του κώλου; Τι άνθρωποι κυκλοφορούν εκεί έξω μπαναΐαμ και τζίζουςμ...
    και γαμω τα μεκανακια .. πετάξου μια ρε κρυουλιάρη
    πάντως όντως υπήρξε διαφορά μακάρι να δω διαφορά και στο δικό μου γιατί κουράστηκα -_-

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    αυτον στο βιντεο αστον. τα δαχτυλιδια στην δισκοπλακα του ηταν σκουριασμενα

τουλαχιστον πρεπει να γυρναει δυο στροφες χαλαρα και να σταματαει ο τροχος μονος του.

ειναι ενα θεμα τα φρενα κατσε διαβασε προσεκτικα οτι σου ειπανε δεν υπαρχει κατι να προσθεσω σε εχουν καλυψει πληρως οι απαν
    Γιαννης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από visualizer Προβολή μηνύματος
    και γαμω τα μεκανακια .. πετάξου μια ρε κρυουλιάρη
    Νιώθοντας αλληλέγγυος στον φίλο και συνάδελφο μαστροχαλαστή άμαθο εμπειροτέχνη, έβαλα ένα ζακετάκι, πήρα και ένα κομμάτι χαρτοταινία να το κολλήσω στο λάστιχο για να φαίνεται πόσες φορές γυρνάει η ρόδα και έκανα το πείραμα.

Στο απρίλια με δύναμη γύρισε 4,5 φορές, χωρίς δύναμη 1,5 φορά.
    Στο fazer (που δεν έχει κουνηθεί 20 μέρες και έχει πιάσει λίγη σκουριά στον δίσκο) γύρισε σχεδόν μία φορά.

Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ακτινολόγησης, Τα άπαντα...
    από stam2 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2017, 10:42
  2. Τα τελευταία 24 ευρώ και μια βόλτα.
    από S705 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2015, 15:25
  3. Βρες σαν τα χιονια...
    από dela στο forum Off topic